İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Far Ayarı

Doğukan İpekçi

Recommended Posts

Doğukan İpekçi
(düzenlendi)

Merhaba far ayar motorumun sol tarafta ki anladığım kadarıyla bozuk ve bugün aracıma beyaz led xenonlardan taktım eski aydınlatmayı yetersiz bulduğum için görüntü ve aydınlatma olarak mükemmelleşti ama karşıdan gelen araçları rahatsız ediyor normal ampullerle de tek tük sellektör yerken şuan bu durum sıklaştı manuel olarak farların yere bakmasını nasıl sağlayabilirim tek bi ayarda sabit kalmadı benim için yeterli.

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yücel Çakır

çanak far ise ne yaparsanız yapın selektör yapacaklar. Çünkü led xenonlar mercekli farda kullanımı uygundur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Öngür

farların üzerine dikkatlice baktığınız da ayar yerlerini göreceksiniz focuslarda yanlış hatırlamıyorsam tork anahtarı yada yıldız tornavida ile ayar yapabilirsiniz.

karanlıkta bir duvara yanaşın oraya bakarak ayarlayın.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Aydınlatmanın mükemmelleştiği yok sizi aldatan renktir. Beyaz ışık daha parlak görünür göze ama yağmurda falan rezil eder. Ayrıca far yapınız halojen mühendisliğine göre tasarlandığı için led ampüller veya xenon bu şekildeki fara verimli olmayacaktır. Özellikle yağmur ve siste büyük rezillik yaşayacaksınız.

1 halojen 2 led 3 bixenon mercege led 4 bixenon mercege d3s ampul. Buyrun fark.8e85d097c2c820a6942131a214c4d4f9.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Seviye motorunu çıkma olarak çok kolay bulursunuz, bozuksa mutlaka değiştirin ve değiştirip çalıştırdıktan sonra ayarı sıfıra getirip, düzgünce ayar yapın yada yaptırın.. 

Ancak

H4 far için led uygun değil. Arkadaşlarımın da söylediği gibi ne yaparsanız yapın göz alacak. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğukan İpekçi
2 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Aydınlatmanın mükemmelleştiği yok sizi aldatan renktir. Beyaz ışık daha parlak görünür göze ama yağmurda falan rezil eder. Ayrıca far yapınız halojen mühendisliğine göre tasarlandığı için led ampüller veya xenon bu şekildeki fara verimli olmayacaktır. Özellikle yağmur ve siste büyük rezillik yaşayacaksınız.

1 halojen 2 led 3 bixenon mercege led 4 bixenon mercege d3s ampul. Buyrun fark.8e85d097c2c820a6942131a214c4d4f9.jpg

Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim fakat 1 ile 2,3,4 arasında aydınlatma gücü olarak fark olduğunu 1. sinin daha zayıf kaldığını düşünüyorum ayrıca sarı halojen ampullerim yağmurlu havalarda tam bir faciaydı zaten zaman zaman yanıp yanmadığını anlamak için kapatıp açtığım bile oluyordu bu sorunum daha iyi bir halojen ampul alarak çözülebilirdi ama ben bu yöntemi kullanmayı tercih ettim şuan ki amacım geri iade etme durumum olmadığından mütevellit göz alma durumunu minimum seviyeye indirebilme ve iki farın eşit seviyeye gelmesini sağlayabilmektir.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Farın üstünde ayar vidaları var. ORadan aşağıya doğru bakmasını sağlayabilirsiniz. Ama çözüm olmayacaktır zira yolda gerekli mesafeyi aydınlatmayacaktır o durumda da.

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

zaman ile far ampullerinin performansı azalıyor  2 3 senede bir değişimde fayda var.

kendi kullandığım Phılıps X-Treme Vision ları tavsiye ederim takın farkı görüceksiniz :)

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim fakat 1 ile 2,3,4 arasında aydınlatma gücü olarak fark olduğunu 1. sinin daha zayıf kaldığını düşünüyorum ayrıca sarı halojen ampullerim yağmurlu havalarda tam bir faciaydı zaten zaman zaman yanıp yanmadığını anlamak için kapatıp açtığım bile oluyordu bu sorunum daha iyi bir halojen ampul alarak çözülebilirdi ama ben bu yöntemi kullanmayı tercih ettim şuan ki amacım geri iade etme durumum olmadığından mütevellit göz alma durumunu minimum seviyeye indirebilme ve iki farın eşit seviyeye gelmesini sağlayabilmektir.
2 numara halojen reflektore led ampul daha facia cunku odaklama yok onunuzden cok sagi solu aydinlatir. Zaten aydinlatma cizgisinden belli. 1 numarada halojendr ise odaklama 2 ye gore daha iyi durumda. 3 te ise kısmî aydinlatma var mercege led ampul. 4 numarada ise orijinal xenon ampul oldugundan hem kısmî aydinlatma yok hemde odaklama da sikinti yok. Foto kendi yaptigim ampul testine aittir.
Yorum bağlantısı
Doğukan İpekçi

Biraz önce ayar yaptırdım oldukça toplu gözüküyor ve aydınlatması da yeterli benim için gelirken hiç selektörde yemedim bu şekilde kullanmaya devam edicem yorumlarınız için teşekkürler.Bozulduğu zaman iyi bir halojen ampule dönüş yaparım artık. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...