İçeriğe Yönlendir

Dede Paradoksu

Önder Özcan

Recommended Posts

Önder Özcan

Bilenler vardır, dede paradoksu. Zamanda yolculuk yapılabilseydi, geçmişe gidip dedemizi öldürsek bize ne olurdu? Kabaca bu.

Fakat asıl merakımı çeken videodaki hikaye oldu, Jane'in hikayesi. Konu bana müthiş geldi. Filmini  de yapmışlar 2014 yapımı predestination- Kader. İzlemenizi tavsiye ederim.

Zamanda yolculuk gerçekten olabilseydi, Jane'in yaşadıklarını yaşamak mümkün olur muydu sizce?

• Beğen 2
  • Şaşkın 3
Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Farklı bir yorumu da vardı. Beethoven'ın 5. senfonisini alıp, Beethoven bu senfoniyi yazmadan önce Beethoven'a teslim edersek, eseri aslında kim yazmış olur? 

Zamansal paradokslar çok hoşuma gidiyor, üzerinde düşünmesi zevkli.

Predestination ilginç bir filmdi. İzlemeyen varsa izlesin ancak film ahlaki açıdan hoşlarına gitmeyebilir, benden söylemesi :D 

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Hep o barmenin yüzünden uğraşma işte bi o yıla bi bu yıla...

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Geçmişe gitsem yanımda ayfon götürür stewe jopsun gözüne sokardım

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
2 saat önce, Önder Özcan yazdı:

Zamanda yolculuk gerçekten olabilseydi

var zaten, sitroen tüm tasarım ekibini mö  2017 ye yollamıştı... ilham alıp geri geldiler... ve üretime geçti cebeş :mangal:

• Beğen 6
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
42 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Geçmişe gitsem yanımda ayfon götürür stewe jopsun gözüne sokardım

Fikir- zikir bağlantısı. Jobs olacak o, jops değil. Jopla başka şey oluyo, adam dövülüyo :fiuw:

45 dakika önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Hep o barmenin yüzünden uğraşma işte bi o yıla bi bu yıla...

Uyuz ya, kurcalama zamanı, yalama oldu bak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
4 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

var zaten, sitroen tüm tasarım ekibini mö  2017 ye yollamıştı... ilham alıp geri geldiler... ve üretime geçti cebeş :mangal:

Bitmedi sendeki Cebeş aşkı bitmedi, unutamadın bi türlü.

Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Almaya gidip verip gelmişler.
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
17 dakika önce, Mert Yeldan yazdı:

Almaya gidip verip gelmişler.

Konuyu dağıtmayalım. İlk sayfadaki videoyu izledin mi, yok? Hikaye gerçekten çok ilginç (dede kısmı değil, romandan bahsedilen kısım) ve filmi de izlenir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Konuyu dağıtmayalım. İlk sayfadaki videoyu izledin mi, yok? Hikaye gerçekten çok ilginç (dede kısmı değil, romandan bahsedilen kısım) ve filmi de izlenir.

Söz konusu cebeş ise hemen bi algı hemen bir odak değiştirme. Askerliği psikolojik harpçi olarak mı yaptın
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

O filmi izledim ilginç bir filmdi.Zaman makinesi aleyhindeki diğer durum , Zaman yolcuları nerede? Gelecekten günümüze gelen yok .

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
3 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

O filmi izledim ilginç bir filmdi.Zaman makinesi aleyhindeki diğer durum , Zaman yolcuları nerede? Gelecekten günümüze gelen yok .

Buyuk ihtimal gelecekte dunyanin icine etmisizdir. Makine icat olmamistir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Yok mu aramızda iyi bir bilgisayarcı şu C5 virüsünü temizlesin, yada admine söyleyecek komple format atsın...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
33 dakika önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Yok mu aramızda iyi bir bilgisayarcı şu C5 virüsünü temizlesin, yada admine söyleyecek komple format atsın...

Sen iyi bir nöroloğa git beyne format attır. Nerden geldin gene cebeşe :D  Ne alaka sabah sabah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
11 saat önce, Evren Erakçora yazdı:

:D Geldik biz diye haber vermeleri lazım di mi? Zaman yolcusu varsa kimliğini açıklar mı. Açıklasa insanlar onu rahat bırakır mı. Bir anda tüm dünyanın sistemi çöker.

Zaman makinesi diye birşey, insanın var olduğundan kıyamete kadar herhangi zamanda icat edildiyse veya edilecekse bile, bu demektir ki insanın var olduğundan itibaren zaman makinesi var. Şöyle ki, 17843 yılında zaman mak. icat edilse, atlasan M.Ö. 481365 yılına gitsen, bu ne demek olur, M.Ö. 481365 yılında zaman mak. var dı demek olur.

Bekliyoruz, her an gelebilirler :D

Yorum bağlantısı
Ali Demirel

Bunlar (C5 de dahil) geleneksel fizik kurallarına göre paradox ve imkansız olan şeyler ancak Quantum fiziğine göre mümkün.
Deden zannettiğin kişi gerçekten deden mi ya da gerçekten deden kim sorusunun cevabı kesin olmadığı için Quantum fiziğine göre dedeni öldürsen de hâlâ var olma durumun olası...
Kafalar iyice karışsın [emoji83]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

O kurama göre sonsuz evren vardır, yani herhangi bir evrende herhangi bir olay mümkün. C5 in en çok satan araç olduğu evrenler de mümkün.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
21 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Sen iyi bir nöroloğa git beyne format attır. Nerden geldin gene cebeşe :D  Ne alaka sabah sabah.

sabah depoya benzin döktük... tankerin içinde kalmış mı diye kafayı tankerin içine soktum herhalde ondan öyle oldu... ama şimdi çay terapisi ile düzeliyorum...

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
10 dakika önce, Ali Demirel yazdı:

Quantum fiziği

Yanlış anlaşılmasın ama Quantum işine biraz kılım ben... normal fizik ile açıklamayan sonuçları Quantum Fiziğine göre diye cümleye başlayıp açıklama çabası gibi... 

Ayrıca Quantum sanki element ismi gibi uranyum fiziği, quantum fiziği, aliminyum fiziği, vs vs...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
3 dakika önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Yanlış anlaşılmasın ama Quantum işine biraz kılım ben... normal fizik ile açıklamayan sonuçları Quantum Fiziğine göre diye cümleye başlayıp açıklama çabası gibi... 

Ayrıca Quantum sanki element ismi gibi uranyum fiziği, quantum fiziği, aliminyum fiziği, vs vs...

O kadar element saymışsın Laylonu unutmuşsun, Laylon fiziği.

Araba bile yapılıyo Laylondan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
2 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

O kadar element saymışsın Laylonu unutmuşsun, Laylon fiziği.

Araba bile yapılıyo Laylondan.

O fizik değil abi bildiğin felsefe.., 

Laylon Felsefesi... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sahibini dövelim. Yüreğimiz soğusun
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
4 dakika önce, Servet Aydın yazdı:
2 saat önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Sahibini dövelim. Yüreğimiz soğusun

Bi önerme yapayım...

Bıyıkları cımbızla çek teker teker..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...