Gürkan Başbağcı 21 Aralık 2017 Paylaş 21 Aralık 2017 Merhaba herkese. Yeni aldığım bora marka aracımda kafama takılan bazı konular var. Bu aracı ben al-sat yapan birinden aldım ve bana satarken ağır bakımları yeni yapılmış, benden önceki sahibi yaptırmış ama bana evrakları vermedi gibi birşey söyledi. Aldığım kişi de 8 aydır bu aracı kullanıyormuş (sevdiği için satmamış hemen). Araç 108bin km.de. Sorumu tahmin etmişsinizdir: Sizce aldığım kişiye güvenmelimiyim? Benim aklımda, elime para geçtiği anda trigger setini değiştirmek var ama aciliyeti konusunda tereddütdeyim.. Bir diğer konu; yağ karterindeki yama.. Usta bakarken karterde yama farketti, yama diyorum çünkü kaynak yapılmamış, plastik gibi tırnakla içeri bastırılabilen kauçuk benzeri bir madde ile kapatılmış delik.. Usta bunu ileriye doğtu değiştirelim dedi. O da aklımda..Boralarda kronik sanırım karter delinmesi.. Şuan aracı yeni aldığım için masraf da yapamıyorum, düşüncelerinizi merak ediyorum Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Aralık 2017 Paylaş 21 Aralık 2017 Triger onemli bir konu degistirdiyse faturasini muhakkak saklardi. Her fatura onemli bir referanstir acikcasi. Ben arabada ne evrak varsa dosyaliyorum kasko bakim lpg vs vs.Karter yama veya kaynak yapilabilir karter delinmesi kronik degil ama karteri vurmak kronik problemdir Degisimi fazla birsey tutmaz yag bakiminda degistirirsin. 3 Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı 21 Aralık 2017 Yazar Paylaş 21 Aralık 2017 Triger onemli bir konu degistirdiyse faturasini muhakkak saklardi. Her fatura onemli bir referanstir acikcasi. Ben arabada ne evrak varsa dosyaliyorum kasko bakim lpg vs vs. Karter yama veya kaynak yapilabilir karter delinmesi kronik degil ama karteri vurmak kronik problemdir [emoji4] Degisimi fazla birsey tutmaz yag bakiminda degistirirsin.Ülke kosullarinda vurmamak da ekstra cambazlik istiyor..hayirlisi artik. Fatura konusu dedigim gibi, adam ilk sahibinden alirken faturalari vermemis dedigine gore. Ilk isim triger degisimi olacak sagol abi [emoji6] Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Aralık 2017 Paylaş 21 Aralık 2017 1 dakika önce, Gürkan Başbağcı yazdı: Ülke kosullarinda vurmamak da ekstra cambazlik istiyor..hayirlisi artik. Fatura konusu dedigim gibi, adam ilk sahibinden alirken faturalari vermemis dedigine gore. Ilk isim triger degisimi olacak sagol abi İlk sahibi niye vermesin faturalarını? Böyle bir mantık yok. Sen yaptığın masrafı göstermek için faturaları saklamaz mısın mesela? Hiç değişmediğini varsayarsak VW lerde yıla bağlı yıpranma gözlenmemekle birlikte 90 bin km dolan araç için triger değişimi gerekir. Triger gözle elle kontrol edilerek anlaşılmaz kolay kolay. 500-600 masrafı varsa koptumu direk 2-3 bn lira. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 21 Aralık 2017 Paylaş 21 Aralık 2017 Ben araci 102 binde almıştım sahibi triger değişmesi gerek demişti. Expertiz yaptırdım yetkili serviste alırken servisde triger değişmeli demişti, dışarıdan anlaşılıyor demekki, bir ustaya gösterin kafamız rahat etsin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 21 Aralık 2017 Paylaş 21 Aralık 2017 Triger önemli. Geçen gün arkadaşımın Superb aracı triger kopardı. 6000TL gitti, 2bin daha yolda. 1 1 Yorum bağlantısı
Gürkan Başbağcı 21 Aralık 2017 Yazar Paylaş 21 Aralık 2017 38 dakika önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı: Ben araci 102 binde almıştım sahibi triger değişmesi gerek demişti. Expertiz yaptırdım yetkili serviste alırken servisde triger değişmeli demişti, dışarıdan anlaşılıyor demekki, bir ustaya gösterin kafamız rahat etsin. Experde hiç bişey demediler, ustam da bakarak anlayamayız demişti. Neyse ben Ocak 15 te değiştireyim kafam rahat etsin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 21 Aralık 2017 Paylaş 21 Aralık 2017 1 saat önce, Gürkan Başbağcı yazdı: Sorumu tahmin etmişsinizdir: Sizce aldığım kişiye güvenmelimiyim? Hayır tabiki.. Tamirciler genelde uygun bir yere etiket yapıştırıyor, değiştiyse muhtemelen çıkar bir yerinden.. 1 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 21 Aralık 2017 Paylaş 21 Aralık 2017 (düzenlendi) Değişti ise gergi ve kayış durumundan bakarak anlar usta. Değişmedi ise sökülmüşken değiştirirsiniz , değişti ise işçilik parası verirsiniz. Bu şekilde kafanız rahatlar en azından. Tabi dediğim durum kayış 10 bin km önce falan değişti ise. 21 Aralık 2017 tarihinde Tahir İlter tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts