Yalçın Korkmaz 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 CC aktifken ayaklarınızı nereye koyuyorsunuz? Ben fren pedalının üstünde tutuyorum. Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Az yaktırmak için yumurta kuralına uymak gerek. Cc’nin yumurta kuralına pek uyduğu söylenemez. Aracın hızlanması gerekiyorsa Cruise Control Allah ne verdiyse yapıştırıyor. Bu da yakıt tüketimini olumsuz etkiliyor. Her hava ve yol şartında CC’den daha az yaktırırım. 90’lık Sedan Focus’ta 3.2 ortalama görmüşlüğüm var, gidiş geliş. Rampa aşağı durumu yok yani. 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Mehmet Ozyurek yazdı: Kasarsam, cc'den daha az yaktıracağıma bahse girerim.. (Aynı hızla) Ha ne oluyor, kasmıyoruz, rahatız, o gerekeni yapıyor. Kesinlikle. Teorik olarak imkansız Cruise daha az yaktıramaz Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Cruise Control'un amacı araca az yaktırmak değil daha konforlu bir sürüş sağlamaktır. Hele bir de adaptif cruise control varsa mis. Cruise controlun 1 litre daha fazla yaktıracağını bilsem yine de açardım uzun yolda. Yalçın Korkmaz yazdı: CC aktifken ayaklarınızı nereye koyuyorsunuz? Ben fren pedalının üstünde tutuyorum. Genişlet gaz pedalının hemen önünde tutuyorum. Böylece frene basmam gerektiği anda ayağımı sanki gazdan çekmişim de frene basmışım gibi oluyor. Böyle olunca da frene basarken ayağım frenin üzerinde miydi, gazın üzerinde miydi diye ikilemde kalmıyorum. Ayrıca sollama yapmam gerektiği anlarda gaza basmak daha kolay oluyor. Eğer ayağımı frenin üzerinde tutacak kadar sıkışık bir trafik varsa hız sabitleyiciyi kapatırım. Yol açılınca tekrar açarım. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 En son ne zaman kullandım hatırlamıyorum bile, bu akşam kullanayım bari... Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 (düzenlendi) Mehmet Ozyurek yazdı: Olmazsa olmaz donanımlarım arasındadır.. Ancak düz yol harici tasarruf yapmaz.. Düz yollarda da buna yönelik bir testim yok.. Çünkü bu donanıma tasarruf amacıyla bakmadım hiç. Virajlarda tehlikelidir. İniş ve çıkışlı yollarda kesinlikle daha çok yaktırır. Genişlet Benim de olmazsa olmazlarımdan(dı) Para tirent Fokuza yetince, bu seferlik de olmayıversin dedik Cc yi çok sever çok kullanırım özellikle otomatik araçta. Vitesi de kendi değiştirir gaza da kendi basar oh miss. Rampada yakıtı düşünmem, biz zenginler yani, düşünmeyiz 29 Aralık 2017 tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi 2 1 Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Edirne gebze arası CC ile 110 km sabit hız ile 5.5-5.9 lt tüketim olurken CC siz 4.9-4.8 yakıyor. Araç megane 1.5 dci edc 2 Yorum bağlantısı
Ali Uymaz 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Olmazsa olmazım CC Urfa'da çalışırken yaklaşık 650 km ve bunun 450 km si otoban di bu yüzden büyük rahatlık topuklarim agriyodu kullanmadığım zamanlarda. Ekonomi kısmına gelirsek ben CC açıkken aynı zamanda anlık tüketim de açık olur anlık tüketim 2.1 litreye düştüğünde yokus indiği noktadır CC den cikarmazsak hızı sabitlemek için fazla yakar devreden cikararak cute off devreye alınır sıfıra düşer anlık tüketim. Anlık tüketim 7 ,8 litrenin üzerine çıkarsa yine devreden çıkartıp manuel olarak kullanıma devam ederim bu noktada yokuş yukarı sürüş zamanıdır. kısacası düz yolda kullanırım ve bana göre en ekonomik sürüş oluyor ayağımı CC gibi sabit gazda ilerleyemiyorum. NOT KESİNLİKLE KARLİ BUZLU YAGMURLU OLUMSUZ HAVALARDA DEVREDEN CİKARMAK GEREKİYOR ALLAH KORUSUN ARAC TAKLA DAHİ ATABİLİR. 3 Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Şehir içi düz yolda hep kullanmak gerekir. Ancak yokuş çıkarsanız az yakmak istiyorsanız gaz pedalını hissedeceksinizi ve araba yüke kaldı mı eğer rampayı tamamlayabilecekse belli hıza kadar eğime göre düşmesini izin vereceksiniz. Hız sabitleyici rampada açık kalırsa o hız motora fazla geliyorsa onu korumak için tam gaz yüklenecektir. Ancak muhtemelen siz ayağınızla tam gaz yapmak yerine biraz yavaşlamayı tercih edersiniz. Virajlarda da kapatmakta fayda var. Yİne araba yüke kalınca hızını korumak için gaza basacaktır. Yokuş aşağı ise hafif eğim olunca sapıtıyor Benim fiesta. ben çoğunlukla boş vitesteyim Fren için klima komprasörü ve düşük vites kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 CC tasarruf sağlıyor ama biraz müdahale gerekiyor. Tüm yükü ona bırakırsanız iniş - çıkış bol olan yollarda fazla yakar. Yokuş çıkmadan önce düzlükte biraz hızımı artırıp yokuş sonunda ayarlanan hıza gelecek şekilde destekliyorum gaz vererek. İnerken de bu defa CC iptal edip salıyorum. Düzlüğe ulaşırken ayarladığım hızın altına düşmeden CC'yi aktif ediyorum. Hem tasarruf sağlıyorum hemde rahat seyahat ediyorum. 200-300km'ler mesele değil ama 800km yol yapıyorum. CC olmasa ne yaparım bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 hızlanma anında tam gaz yapar cc, o yüzden çöl gibi düz bir yolda gidilmiyorsa tüketimi artırır 4 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Çağlar Bayur yazdı: tam gaz Genişlet Evet, ama biz zenginler dert etmiyoruz o kısmı. 1 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Ben yokuş yukarı CC'dan daha çok yaktırıyorum. Sevmiyorum çünkü yokuş çıkmayı, bir an önce bitsin istiyorum. Yokuş aşağı da tam tersi, hiç gaza basmıyorum. 120, 130 ile çıktığım yokuşu 80,90'la iniyorum, deli miyim neyim.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Demir 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 1-) CC çok yakar 2-) konforuna diyecek yok 3-) hız sınırlama az yaktırır net 2 Yorum bağlantısı
Erdal Aydın 29 Aralık 2017 Paylaş 29 Aralık 2017 Şimdi ben geçen ramazan İstanbul - Sinop/Boyabat yaptım, pompa ve yb ortalaması 4.7 litre çıktı. Sabit 100 110 ile. Bolu tünelinde bile kapatmadım.Şayet inerken ve çıkarken iptal etseydim ne kazandırırdi bana? 0.3 0.5 litre? Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 (düzenlendi) Radardan tasarruf icin sehir ici hiz sinirlayici, sehir disi sabitleyici... Duz yolda tasarruflu. Inis cikisli yollarda da varsin biraz fazla yaksin. Zaten sabitleyici olmasa farketmeden daha hizli gittigim icin oradan da bir tasarrufu var. Cokl kelepir dusmedikce sabitleyici olmayan araba almam 30 Aralık 2017 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Bir de otomatik vites hafif yokusta bile vites dusuruyorsa tuketimi arttiracaktir. Dizel ve benzinli arasinda da fark olur. Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Bende bugün tam bu konuyu düşünüyordum[emoji846] Sık sık Eskişehir - Bursa arası gider gelirim rotam 200 km civarı.Bugün hız sabitleyiciyi kullanabildiğim heryerde kullandım mezitler dahil.Varış noktasına ulaştığımda tüketim 4.5 lt idi.Cruise kullanmadan 4.3 4.2 ile defalarca tamamladım aynı rotayı. 5 Yorum bağlantısı
Emrah Uludağ 30 Aralık 2017 Paylaş 30 Aralık 2017 Bende şöyle yapıyor, 90'a sabitleyip 5 dk bile kullanamıyorum, tahammül edemiyorum çoğu zaman 110'a kadar geldiğimi farketmiyorum ama cc açıp sabitlersem araba benim yerime tahammül ediyor, ben o anlarda dikkatimi hız harici odaklara kaydırabiliyorum tabi acelem yoksa. Aynı şekilde cc olmadan 90'ı geçmeden gideyim desem çok zor. Yani bir tür sınırlayıcı olarak kullanırsanız tasarruf etmeye yardımcı olur. Tek başına bir tasarruf enstrümanı diyemeyiz. 110'a sabitleyip neden 5.5 yaktı demek mantıksız olur. 2 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 31 Aralık 2017 Yazar Paylaş 31 Aralık 2017 Benim scorpioda cc vardı ama çalışmıyordu,aynı araçdan form üyesi Leven abide'de vardı.Onun cc çalışıyordu ve faal olarak kullanıyordu.Sen napıyorsun diye sorduğunda,abi adamlar çok kaliteli gaz pedalı yapmışlar ,gaza basıyorum ayağım üzerindemi değilmi hissetmiyorum bile .Çok enteresandır hız pedalı bastığım konumda sabit kalırdı. Araç dşarıdan bakıldığında birşeye benzemezdi ama gaza bastığında uçardı.Bmw 3.20'yede bindim ama scorpio ile gaza abandığımda verdiği zevki hiçbirzaman vermedi.İnsan motor sesini duymak istiyor.Keşke evahalisini bezdirmeseydide aşkımız sonsuza kadar sürse idi Araç kaliteli olunca cc side kaliteli oluyor,koltuğuda,firene bastığında durma kabiliyetide.Nekadar köfte okadar ekmek. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 31 Aralık 2017 Paylaş 31 Aralık 2017 Tasarruf yapmaz konfor sağlar. Cc’siz güzergah farkı olmaksızın 0.2-0.4 lt daha az yaktırıyorum. 1 Yorum bağlantısı
Engin Ünal 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 CC nin hızlanırken araca verdiği ivmeyi ben ayağımla kesinlikle verdiremiyorum neden ? Çünkü yakıtın parasını CC ödemiyor ama çok güzel bir özellik uzun yolda büyük rahatlık. 2 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Ayağını nereye koyacağını bilmeyen bir ben miyim yav ? CC açınca ayağım gazın üstünde duruyor. Ayağımın yükünü gaza verirsem gaza basmış oluyorum, vermezse m de bacağım agriyor gaza basmamak için bacağımı yukarıda tutacağım diye. İtiraf ediyorum sırf bu yüzden kullanmıyorum Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 1 Ocak 2018 Paylaş 1 Ocak 2018 Ben ayaklarımı geriye doğru topluyorum. Yani sandalyede oturuyormuşum gibi. Ayak tabanlarım yere basıyor, pedala koymuyorum. Çok rahat oluyor. Yormuyor. 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts