İçeriğe Yönlendir

Mondeo 3 - Düz Yolda Aracım Sallanıyor

Serkan Araç

Recommended Posts

Serkan Araç

Merhabalar ,

2006 Model dizel otomatık Mondeo Araçla e5 de otobanda yani düz yollarda aracla 0 50 km arası gıderken arac cok sallanıyor. Sağa sola baya sallanıyor ozellıkle arka koltukda bellı oluyor. Şöför koltugundada bellı sağa sola araç sallanıyor 1 2 bın devir aralıgında oluyor ozellıkle. Hızlanınca pek hissedilmiyor bunun sebebi acaba ne olabilir ? Aracın motor kulaklarını degıstırmıslerdı onunla bır ılgısı olabilirmi acaba  .Yardımlarınızı beklıyorum , yavas hızda dusuk vıtesde yada 2 bın devir , vites atmaya yakınken araç baya beşik gibi sağa sola sallanıyor.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Yakında lastik değiştiniz mi? Genelde lastik probleminden oluyor bu tip sorunlar. 

Sorun ne zaman başladı? 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt

Lastik, rot, rotil, z rot amortisör, jant gibi aksamlarda sorun yoksa.  AKS'lara bakmak lazım,  bozuk ise  araç yolda giderken sağa sola salınım yaparak gider. Benim MK3 mondeo'da  benzer bir sorun vardı, AKS'lardan kaynaklıydı. AKS'lara güzelce tıka basa gress yağı sürdük kesilmişti. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Furkan Cıbıl
Merhabalar ,

2006 Model dizel otomatık Mondeo Araçla e5 de otobanda yani düz yollarda aracla 0 50 km arası gıderken arac cok sallanıyor. Sağa sola baya sallanıyor ozellıkle arka koltukda bellı oluyor. Şöför koltugundada bellı sağa sola araç sallanıyor 1 2 bın devir aralıgında oluyor ozellıkle. Hızlanınca pek hissedilmiyor bunun sebebi acaba ne olabilir ? Aracın motor kulaklarını degıstırmıslerdı onunla bır ılgısı olabilirmi acaba  .Yardımlarınızı beklıyorum , yavas hızda dusuk vıtesde yada 2 bın devir , vites atmaya yakınken araç baya beşik gibi sağa sola sallanıyor.

Bence biraz daha ipucu vermeniz lazım.
Arka koltuktakilerin daha fazla hissetmesi arka taraftaki aksamlara yöneltsede aracınızı biraz daha inceleyip hangi anlarda sallanıyor hangi anlarda değişiyor filan
Yorum bağlantısı
Serkan Araç
2 saat önce, Mehmet Furkan Cıbıl yazdı:

Bence biraz daha ipucu vermeniz lazım.
Arka koltuktakilerin daha fazla hissetmesi arka taraftaki aksamlara yöneltsede aracınızı biraz daha inceleyip hangi anlarda sallanıyor hangi anlarda değişiyor filan

Merhaba ben farkettım ozellıkle 1 2 vites gececegı zaman 2 bın devırde ornegın vıtes atacagı zaman bellı oluyor. Yanı dusuk hızlarda cok bellı oluyor. Arac sag sola sallanıyor resmen hızlanınca sallantı gidiyor ama. Bı rot balansa gotursem anlarlarmı acaba ?

Lastık balon yapmıs olabılırmı oylede zıplar dıyorlar ama yada jant yamuk olabılır mı ? Aksı 6  ay once degıstırmıstım. Motor kulagını degıstırdıkden sonra ben daha cok hıssetmrye basladım bu sallantıyı ama motor kulagından olamaz dedıler

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Düşük hız, bence arka lastikler bozuk, yamulmuş.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Lastiklerden olup olmadığını anlamak kolay. Eğer bu sallantı ve titreme hızınıza göre değişiyorsa yani hızlandıkça mesela daha hafif hissediyorsanız o zaman lastik ve jantlara baktırsanız iyi olur.

Benim de ön direksiyonda zangır zangır titreme vardı 30-80 km arası bariz hissediliyordu ama 100-120 gibi giderken azalıyordu, araba sağa çekiyordu. Lastik ve jantları değiştirince mermi gibi oldu araba. Direksiyonu bırakınca dümdüz gidiyor. Sıfır titreme.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İlk lastikten şüphelenirim.. 

Yakında lastik değişti ise lastik kaynaklıdır.. 

Daha önce başıma geldi. 800 lira harcadıktan sonra sıfır lastiğin sorunlu olabileceği aklımıza gelmişti ve sorun sıfır lastikten çıkmıştı.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...