Seyit Gazi 10 Ocak 2018 Paylaş 10 Ocak 2018 2000 model focus ghia aracımda şöyle bir sorun baş gösterdi kıymetli arkadaşlar kumanda ile hiç bir sorun yaşamadan bütün kilitler açılıp kapanıyor lakin şöför kapısından yahut yolcu kapısından açıp kapattığımda sadece anahtarı taktığım kapıda işlem yapıyor diğer 3 kapıda hiç bir hareketlilik yok ikinci sorunda içerden şöför kapısından kapı kolundan kilidi kapatıp açınca yine sadece şöför kapısında işlem oluyor dediğim gibi kumanda ile bütün kapılar açılıp kapanıyor bir sıkıntı yok aceba bilmediğim bir kodlama ayarımı var geçen hafta eşim kumandasız anahtarla işe gidip gelmişti o anahtarlada aynı şekilde sadece anahtarı taktığın kapı açılıp kapanıyor cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli 10 Ocak 2018 Paylaş 10 Ocak 2018 Bildiğim kadarıyla kodlama gerekiyor.Nasıl yapıldığını bir ara formda okumuştum sanki.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ocak 2018 Paylaş 10 Ocak 2018 Kodlamayla ilgisi yok malesef. Kilit bozuk. Sökülüp pinleri falan güzelce temizlenince düzeliyor. Bildiğim kadarıyla kodlama gerekiyor.Kodlama, kumandadan tek dokunuşta trk kapıyı. İkinci basışta tüm kapıları açması içindi. Bu araç zaten kumandadan hepsini açıyormuş. 1 Yorum bağlantısı
Seyit Gazi 10 Ocak 2018 Yazar Paylaş 10 Ocak 2018 1 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Kodlamayla ilgisi yok malesef. Kilit bozuk. Sökülüp pinleri falan güzelce temizlenince düzeliyor. Anlamadığım nasıl kilit bozuk okumadınız mı hocam kumanda dan her türlü açıp kapanıyor diyorum kilidin nesi bozuk ki? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 10 Ocak 2018 Paylaş 10 Ocak 2018 Anlamadığım nasıl kilit bozuk okumadınız mı hocam kumanda dan her türlü açıp kapanıyor diyorum kilidin nesi bozuk ki?Okudum. 7 yıl da kullandım. Dandik bi kilit sistemi var aracın. Soğukta kendi kendine kilitlenir. Açar. Yolda giderken defalarca kilitler. Yaz gelince düzelir. Diğer kilitlere komut gönderen pinler oksitlenmiştir. En büyük ihtimal bu. Kumandadan açınca gem modülünden gelen açıl emri tüm kapılara gidiyor. Kilitle açınca. Açtığın kapıdan gidemiyor. Kilit bozuk. 3 1 Yorum bağlantısı
Seyit Gazi 10 Ocak 2018 Yazar Paylaş 10 Ocak 2018 1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Okudum. 7 yıl da kullandım. Dandik bi kilit sistemi var aracın. Soğukta kendi kendine kilitlenir. Açar. Yolda giderken defalarca kilitler. Yaz gelince düzelir. Diğer kilitlere komut gönderen pinler oksitlenmiştir. En büyük ihtimal bu. Kumandadan açınca gem modülünden gelen açıl emri tüm kapılara gidiyor. Kilitle açınca. Açtığın kapıdan gidemiyor. Kilit bozuk. Eyvallah bi oto kilitciye gösterelim o zaman kaç para sıkışmış kapıya bakalım bi Yorum bağlantısı
Hasan Yıldız 10 Ocak 2018 Paylaş 10 Ocak 2018 Kilit mekanizmasınin icinde ilgili kapi kilitlendiginde aktif olan bir swich var.Bu swich diger kapilarada kilitlenmesi gerektigini beyne iletir.Swich arizalanir ve sadece manuel olarak kilitlenen kapi kilitlenir digerlerinin bundan haberi olmaz.İsinin ehli bir kilitci mekanizmayi soker swichi degistirir sorun cozulur.6 sene evvel ön iki kapiyiyi 70 tl ye tamir ettirmistim.Baska bir kilitci iki kilit mekanizmasini 800 tl ye degistirmek istemisti.Bahse konu rakamlar 6 sene oncesine ait. 3 1 Yorum bağlantısı
Seyit Gazi 11 Ocak 2018 Yazar Paylaş 11 Ocak 2018 12 saat önce, Hasan Yıldız yazdı: Kilit mekanizmasınin icinde ilgili kapi kilitlendiginde aktif olan bir swich var.Bu swich diger kapilarada kilitlenmesi gerektigini beyne iletir.Swich arizalanir ve sadece manuel olarak kilitlenen kapi kilitlenir digerlerinin bundan haberi olmaz.İsinin ehli bir kilitci mekanizmayi soker swichi degistirir sorun cozulur.6 sene evvel ön iki kapiyiyi 70 tl ye tamir ettirmistim.Baska bir kilitci iki kilit mekanizmasini 800 tl ye degistirmek istemisti.Bahse konu rakamlar 6 sene oncesine ait. Biraz önce hareket halinde iken kapılar açıkken ikinci kez kumandayla açma tuşuna basılmış gibi klik ses geldi ama kilitlerde bir oynama yok sonra içerden kapı kolundan kitledim bütün kapılar kitlendi sonra aracı park edince kumandadan değilde kapıdan kitledim bütün kapılar kitlendi anlam veremedim ama bu kapılar açıkken ikinci kez kumandayla açma tuşuna basılmış gibi klik sesini arada duyardımda anlam veremezdim peki bu duruma ne diyorsunuz arkadaşlar Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 15 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Okudum. 7 yıl da kullandım. Dandik bi kilit sistemi var aracın. Soğukta kendi kendine kilitlenir. Açar. Yolda giderken defalarca kilitler. Yaz gelince düzelir. Diğer kilitlere komut gönderen pinler oksitlenmiştir. En büyük ihtimal bu. Kumandadan açınca gem modülünden gelen açıl emri tüm kapılara gidiyor. Kilitle açınca. Açtığın kapıdan gidemiyor. Kilit bozuk. 20 dakika önce, Seyit Gazi yazdı: Biraz önce hareket halinde iken kapılar açıkken ikinci kez kumandayla açma tuşuna basılmış gibi klik ses geldi ama kilitlerde bir oynama yok sonra içerden kapı kolundan kitledim bütün kapılar kitlendi sonra aracı park edince kumandadan değilde kapıdan kitledim bütün kapılar kitlendi anlam veremedim ama bu kapılar açıkken ikinci kez kumandayla açma tuşuna basılmış gibi klik sesini arada duyardımda anlam veremezdim peki bu duruma ne diyorsunuz arkadaşlar Özyürek sorunuzun cevabını zaten vermiş Yorum bağlantısı
Seyit Gazi 11 Ocak 2018 Yazar Paylaş 11 Ocak 2018 14 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Özyürek sorunuzun cevabını zaten vermiş yani sorun oksitlenmesi sökülecek temizlenecek bu mudur yani Yorum bağlantısı
Önder Özcan 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 1 dakika önce, Seyit Gazi yazdı: yani sorun oksitlenmesi sökülecek temizlenecek bu mudur yani En büyük ihtimal demiş. % 100 bundan olmayabilir tabi. Ama ilk yapılacak işlem bu. Ucuzdan pahalıya. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 17 saat önce, Hasan Yıldız yazdı: Kilit mekanizmasınin icinde ilgili kapi kilitlendiginde aktif olan bir swich var.Bu swich diger kapilarada kilitlenmesi gerektigini beyne iletir.Swich arizalanir ve sadece manuel olarak kilitlenen kapi kilitlenir digerlerinin bundan haberi olmaz.İsinin ehli bir kilitci mekanizmayi soker swichi degistirir sorun cozulur.6 sene evvel ön iki kapiyiyi 70 tl ye tamir ettirmistim.Baska bir kilitci iki kilit mekanizmasini 800 tl ye degistirmek istemisti.Bahse konu rakamlar 6 sene oncesine ait. Bu mesajı da dikkate alın.. Ya switch bozuk, ya oksitlenme sorunu var.. Yani kilit bozuk.. Başka yerde aramayın sorunu.. 4 saat önce, Seyit Gazi yazdı: yani sorun oksitlenmesi sökülecek temizlenecek bu mudur yani Budur diyemeyiz.. Bakarsın gem modülü bozuk çıkar.. Ancak bu güne kadar hiç çıkmadı, bu sorunla ilgili olarak hep kilit ve kilitte tarif ettiğimiz yerler bozuk çıktı. Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 11 Ocak 2018 Paylaş 11 Ocak 2018 2 yıl kadar da biz kullandık focus 1 . Mehmet abinin dedikleri yaşandı İzmir çok soğukları gördüğünde. Yıkarken de dikkat edin su girmesin. Kapı açılmış gibi algılayıp 120-140 ile giderken tavan lambasını yakıyordu araç 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts