İçeriğe Yönlendir

Aksa Jeneratörde Soğutma Suyunun Devirdaimi

Arif Aykın

Recommended Posts

Servet Aydın

Tamam işte. Motor suyu ana termostat sökülecek. Su gezmeye başlar ise termostat üzerinde ufak bir delik açılacak

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Şimdi, Servet Aydın yazdı:

Tamam işte. Motor suyu ana termostat sökülecek. Su gezmeye başlar ise termostat üzerinde ufak bir delik açılacak

kapalı devrede sadece motor bloğunu ısıtıyordur? termostattan geçmez bence 45 C ise su sıcaklık hedefi

bunda soğutma suyu sisteminde kaç adet müşür var? 2 olmalı? biri elektrikli ısıtma diğeri normal sistem için?

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Sistem zaten bloğu ısıtma üzerine kurulu da, devir hattı yanlış bağlı veya tasarım hatası var. Radyatör devreye alınır ise su akışı başlar ise hata başka şeklide aranacak

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
(düzenlendi)

Şimdi şu şekilde bir adet radyatör üzerinde termostat var o bizim scadaya bağlı değil Yani ısıtıcıları devreye alan veya çıkartan bu termostat değil. Son eklediğim resimdeki ısı algılayıcısı devreye sokup çıkartıyor. Her iki hat birbirinden Bağımsız. Şöyle radyatörde birleşiyorlar ama motor bloğunda bağımsızlar. Motor üstünde ısıtıcılar açıldığında heryer sıcakken attığım resimlerde soğuk hortum yazdıklarım ve onların bağlı olduğu yerler soğuk. Motor tasarımında motor içerisinde anladığım kadarıyla sıcak su yolu ayrı gidiyor soğuk su yolu ayrı gidiyor. Motor devreye girdiği anda ısıtıcılar kapatıyor ve soğuk su sirkülasyonu başlıyor.

13 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

11 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

kapalı devrede sadece motor bloğunu ısıtıyordur? termostattan geçmez bence 45 C ise su sıcaklık hedefi

bunda soğutma suyu sisteminde kaç adet müşür var? 2 olmalı? biri elektrikli ısıtma diğeri normal sistem için?

tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Blok içinde bağımsız iki su hattı. Enteresan bişey. Gelip çözeyim, servis ücreti ne yazsam acaba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
Şimdi, Servet Aydın yazdı:

Blok içinde bağımsız iki su hattı. Enteresan bişey. Gelip çözeyim, servis ücreti ne yazsam acaba

Valla abi durum bu istersen video çekerim pazartesi günü işe gidince atarım biryerlerden  sana fotoğrafları inceledin mi orada yazılar yazarak belirtmeye çalıştım. 

2. Fotoğrafta ünlem işareti olan yerler var abi sarı üçgen içinde inçe boru giren yer. Isıtıcılar çalışırken o kısım ve gövde sıcak fakat onun altındaki kalın boru giren yer ise soğuk. 

5 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Kardemir de işler farklı yürüyor sana gel desek bile 2 ay sonra ancak gelirsin ihale çıkılacak vs vs ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ohoo o. Ben 800 avro teklifi gönderirim, 24 saat süreniz
Başladı

Hakket, uzaktan anlamak zor, tarifle bile ama, başında olsam çözüm üretirdim. Oysaki yıllardır geçerim oradan, Karabük eşrafını görmek için.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın
1 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Ohoo o. Ben 800 avro teklifi gönderirim, 24 saat süreniz
Başladı

Hakket, uzaktan anlamak zor, tarifle bile ama, başında olsam çözüm üretirdim. Oysaki yıllardır geçerim oradan, Karabük eşrafını görmek için.

Ben sana bir video atarım abi. Ben linkteki gibi bir pomp siparişi verdirdim. Deneyecem bakalım patlatırsa artık aksayı genel merkezi mi çağırırlar bunu kaldırıp yeni jeneratör mü alırlar bilmem. 

https://www.kampa.com.tr/RGN-25-70-Sirkulasyon-Pompasi,PR-10647.html?gclid=CjwKCAiA7ovTBRAQEiwAo8dPcQvf7gc77mo1ZRbgU9TTogwU9R8rvQ_ovqpFTKzno1aElwT2a5g4WBoCUZ0QAvD_BwE

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Amma  karıştırdınız yahu, şimdi bir iki çekvalf,  T parçaları birazda uygun hortum ve kat kaloriferi devirdaim pompası alıp geleceğim iki dakikada iş tamam, servis ücreti yok, yemek verin yeter :) buda sorunmu şimdi, sizi şantiyede birkaç ay kampa almak lazım esasen  :D:tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Arif Aykın
7 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

Amma  karıştırdınız yahu, şimdi bir iki çekvalf,  T parçaları birazda uygun hortum ve kat kaloriferi devirdaim pompası alıp geleceğim iki dakikada iş tamam, servis ücreti yok, yemek verin yeter :) buda sorunmu şimdi, sizi şantiyede birkaç ay kampa almak lazım esasen  :D:tongue:

Bana uyar abi kamp ? bende radyatör den gelen iki hattı tek hatta çevirip pompaya girecek çıkışına T atarak T lere vana koyarak her iki ısıtıcıya ayrı ayrı gidecek. Dediğiniz gibi de çekvalf koyarız ısıtıcı sonrasına veya girişine olur herhalde

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...