İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Aracım Fazla mı Yakıyor ?

Anıl Atakan Atmaca

Recommended Posts

Anıl Atakan Atmaca

Araç 2004 Focus 1.6 LPGli. Lpg takılalı 10.000 km oldu. Geçen Total’den 2.95 ₺ , 50₺ gaz aldım 100 km gitti. Aynı yerden aynı fiyattan 30₺ gaz aldım , 66 km gitti. 

Sizce fazla mı yakıyor ?

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Yakıt aşırı fazla. Benzinde aynı değerler görülmüyorsa LPG ayarlarınızı kontrol ettirin.

Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca
(düzenlendi)
Bir saat önce, Gökhan Albayrak yazdı:

Bence fazla. Her ne kadar kış olsa da yine de fazla.

2 gün önce 10.000 bakımı için gittim. Filtre değişti. Önceden aynı yerden , aynı litre bazında ki fiyattan 50₺ ile 130 km gittim. Araç LPG’de 1100 devir çeviriyor dedi usta. Acaba bunla alakalı mı ? 

54 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Yakıt aşırı fazla. Benzinde aynı değerler görülmüyorsa LPG ayarlarınızı kontrol ettirin.

Bir de normal araç bakımı yaptırdım. Bütün buji , buji kabloları , motor yağı(mobil 10w40)ve filtrelerin hepsi değişti. 

tarihinde Anıl Atakan Atmaca tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erhan Doruk

Pompada da hata olabilir. her hava koşulunda her zaman aynı litreyi vermeyebiliyor. Sonuçta sıvılaştırılmış gaz alıyorsunuz ama ne kadar sıvılaştırılmış?

En sağlıklı ölçümü aynı pompada , aynı hava sıcaklığında 2 kez fulleyerek yapabilirsiniz .

Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca
Bir saat önce, Koray Demir yazdı:

Motor yağı 5w30 olmalı.

Hocam ustalar 10w40 focus’a uyumlu diyince bunu aldım. Kışın bunu kullan dediler. 

Bir saat önce, Erhan Doruk yazdı:

Pompada da hata olabilir. her hava koşulunda her zaman aynı litreyi vermeyebiliyor. Sonuçta sıvılaştırılmış gaz alıyorsunuz ama ne kadar sıvılaştırılmış?

En sağlıklı ölçümü aynı pompada , aynı hava sıcaklığında 2 kez fulleyerek yapabilirsiniz .

Genelde Total’den aldığım gaz ile 30 km eksik gidiyorum. Shell’den alınca da 30 km fazla. 

Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Tesadüf müdür bilemiyorum ama, söz konusu markaya ait istasyondan bir defa aldım daha da almam. Bir depoda 50 km den fazla fark etti. Shell - Opet - PO dönüşümlü kullanıyorum. Bir defa da BP 'den aldım. Şans bu ya aldığım gün bobin gitti.

Yorum bağlantısı
Arif Aykın

Valla her ne olursa olsun shell harici hiç bir yerden almıyorum. Denedim çok aldığım anda aracın çalışması çekişi herşey değişiyor. Yağ benimde önceden 10/40 doldurmuşlardı. Bu sefer 5/30 doldurttum mobil marka motor sesi Yok gibi resmen. Aynı pompadan fulleyin iki kez.

Yorum bağlantısı
Azad Mirzade
13 saat önce, Anıl Atakan Atmaca yazdı:

Araç 2004 Focus 1.6 LPGli. Lpg takılalı 10.000 km oldu. Geçen Total’den 2.95 ₺ , 50₺ gaz aldım 100 km gitti. Aynı yerden aynı fiyattan 30₺ gaz aldım , 66 km gitti. 

Sizce fazla mı yakıyor ?

benim benzinli 1.3 ka bundan az yakıyor.

artık benim de benzin aldığım yerlere dikkat etmem gerekiyor sanırım. Var mı forumda bunun anketi kim nerden memnun bir baksak :)

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

yakıt fazla normalde 150 km yi görmesi hatta biraz geçmesi lazım, 50 tl ye yaklaşık 17 lt yakıt almışsınız, bu değer aracınız için çok yüksek normal türketimi 11-12 lt lpg çıkması lazım, benzinde de 9-10 lt gibi... 

İstasyonlarda lpg nin farklı olmasının sebebi LPG pompasının kalibrasyonundan ve kesafet ayarından kaynaklıdır, yazlık lpg kesafet ayarı ile kış aylarında  yakıt alımı yaparsanız rakamlar tutmaz...

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

LPG'de bu şekilde ölçüm sağlıklı olmaz bence.

Depoyu tam doldurdum, yol bilgisayarını komple sıfırladım.

371. km'de aynı istasyon ve pompadan tekrar doldurdum.

2,98TL litre fiyatından 87liralık gaz aldı yani 29.2lt, yol bilgisayarı ortalaması 8.3lt gösteriyordu.

Bunun 20 kmsini benzinle gittiğini varsayarsak.

350km x 8.3lt/100km = 29,05lt ~29.2lt yani hesap doğru.

Bu şekilde hesaplarsanız net rakama ulaşırsınız.

Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca
Bir saat önce, Koray Demir yazdı:

Aracınıza uygun motor yağı 5w30 dur hangi mevsimde ve km de olursa olsun.

Farklı motor yağı kullanırsak ne olur ?

Yorum bağlantısı
Koray Demir
7 dakika önce, Anıl Atakan Atmaca yazdı:

Farklı motor yağı kullanırsak ne olur ?

Doğru yağlama olmaz kısa vadede hissedilmez uzun vadede pistonlara subaplara zarar verir aşınma artar. İlkin 5w30 viskozitede ve wss-m2c-913d Ford onayı şeklinde şayet bulunamıyorsa 10w40 acea a3/b4 der üretici. Her zaman birincil önerilen yağ kullanılmalıdır. Focusa bu daha iyi olur diye 10w40 koyan ustanın yanına uğramam bir daha kaçarım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca
4 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Doğru yağlama olmaz kısa vadede hissedilmez uzun vadede pistonlara subaplara zarar verir aşınma artar. İlkin 5w30 viskozitede ve wss-m2c-913d Ford onayı şeklinde şayet bulunamıyorsa 10w40 acea a3/b4 der üretici. Her zaman birincil önerilen yağ kullanılmalıdır. Focusa bu daha iyi olur diye 10w40 koyan ustanın yanına uğramam bir daha kaçarım.

Hocam koskoca sanayide 2 tane usta tanıyoruz. Geçenlerde debriyaja basınca araç devri yükseltiyor diye gittim ve araç durunca devir iniyor dedim. Adam bana o böyle araçların karakterinde var gibi cümle kurdu. Rölanti dengesizliği için gittim , direk kelebeği temizlettim sonuç alamadım. Arabadan tıs sesi geliyor dedim , manifoldun kendi sesidir o diyip havayı bulamadı. Cidden usta tanımamak çok kötü :( 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
3 dakika önce, Anıl Atakan Atmaca yazdı:

Hocam koskoca sanayide 2 tane usta tanıyoruz. Geçenlerde debriyaja basınca araç devri yükseltiyor diye gittim ve araç durunca devir iniyor dedim. Adam bana o böyle araçların karakterinde var gibi cümle kurdu. Rölanti dengesizliği için gittim , direk kelebeği temizlettim sonuç alamadım. Arabadan tıs sesi geliyor dedim , manifoldun kendi sesidir o diyip havayı bulamadı. Cidden usta tanımamak çok kötü :( 

Öner oto Tuncay ustaya müsait bir zamanınızda uğrayın tüm sorunlarınıza çözüm bulacağına eminim. Kendisi Ford eğitimi almış değerli bir ustadır forumda gidip memnun olmayan görmedim.

Tuncay usta Adres: Yıldırımlar Sanayi Sitesi, 1746/1 Sokak No:15 Ergazi Batıkent, 06370 Altındağ/Ankara Telefon: (0312) 278 7109

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca
5 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Öner oto Tuncay ustaya müsait bir zamanınızda uğrayın tüm sorunlarınıza çözüm bulacağına eminim. Kendisi Ford eğitimi almış değerli bir ustadır forumda gidip memnun olmayan görmedim.

Tuncay usta Adres: Yıldırımlar Sanayi Sitesi, 1746/1 Sokak No:15 Ergazi Batıkent, 06370 Altındağ/Ankara Telefon: (0312) 278 7109

Teşekkürler. Kart geçiyor mu orada ? Yoksa nakit mi çalışıyorlar. Öğrenci olduğumviçin üstümde fazla nakit olmuyor. 

Yorum bağlantısı
Koray Demir
1 dakika önce, Anıl Atakan Atmaca yazdı:

Teşekkürler. Kart geçiyor mu orada ? Yoksa nakit mi çalışıyorlar. Öğrenci olduğumviçin üstümde fazla nakit olmuyor. 

Rica ederim. Geçiyor taksit de yapıyorlar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Atakan Atmaca
2 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Rica ederim. Geçiyor taksit de yapıyorlar.

Çok teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...