Bülent Tarakçı 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 Benzinli otomatik araçların genel olarak dizel otomatiklere göre daha az sorunlu olduğu gibi bir kanı var. Benim internetten edindiğim izlenim böyle. Otomatikten kastım hem yarım hem tam otomatik olanlardır. En çok sorunun yarım otomatiklerde görüldüğü kanısı hakim. Acaba bu yarım otomatiklerde en az sorunlu motor hangisidir? Örneğin Tsi motor DSG golf ün şanzıman sorunu çıkarma olasılığı dizele göre daha azdır denilebilir mi? 2 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 Tork DSG yi bozar Benzinlilerde de sorunlular mevcut 2 Yorum bağlantısı
Erman Uzun 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 15 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: kullanmaya bağlı tamamen Nasıl kullanılıyor nasıl kullanılmalı 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 yavaş yavaş yürütülmemeli dur kalkta. durulacaksa frene basılmalı. yürünecekse yürünmeli. arada bırakılmamalı. Ayrıca sıkıştırılmamalı. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 Benzinli motorun torku düşük olduğu için sorunun baş göstermesi biraz daha gecikiyor. Eninde sonunda bir şekilde ortaya çıkıyor. Kullanım da yine sorunun ortaya çıkmasını geciktiriyor veya erkene alıyor. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 Şans işi. 100 km de patlayan dsg var. Servis arkasında durduğu için pek sıkıntı yok. Ford'un cmax'a yaptığı gibi yüz üstü bırakmıyor tüketiciyi. Aslında daha fazla bedel ile kendinde patlayacak işi müşteri memnuniyeti adı altında gideriyor. İyi bir şey. Herkes memnun. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 1 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı: Benzinli motorun torku düşük olduğu için sorunun baş göstermesi biraz daha gecikiyor. Eninde sonunda bir şekilde ortaya çıkıyor. Kullanım da yine sorunun ortaya çıkmasını geciktiriyor veya erkene alıyor. satmaya kalkınca arabayı otomatik olmayınca burun kıvırıyorlar öte yandan lüküs hayat..... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 Manuel araç arayan yok hiç çevremde. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 18 Ocak 2018 Paylaş 18 Ocak 2018 İlanların çoğunda otomatik araç almak için satıyorum ibaresi görüyorum artık. Şahsen bende otomatik kullanıyorum ve iyiki var. 2 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Çift kavramalı şanzımanlar özellikle dur kalk trafikte manuele alıp kullanmalı. Bi üst vitese geçmesine izin verilmemeli. 2 Yorum bağlantısı
Recep Demirci 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 DSG bir araç alıp almama konusunda bende hep tedirginim.Açıkçası şu ana kadar çok fazla dur kalk trafiğe maruz kalmadım cesaret etmek istiyorum lakin vw araçları 2.elde temizi cep yakıyor. Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Tın tın kullanacaksam, zorlamayacaksam, dur kalk trafikte manuele alacaksam DSG almanın bir espirisi olmuyor. Tam otomatik almak daha mantıklı bu şartlarda. DSG şanzımanı tam otomatiğe dönüştürmek mümkün olsaydı keşke Bütün bunlara rağmen DSG sağlıklı çalışıyorken çok konforlu, ekonomik ve seri bir şanzıman. Param çoook olsa alırdım 1 Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Kullanıma ortalamanın üzerinde özen göstermenin sorunsuzluk adına pek manası yok”muş”. Bunu bugünlerde tecrübe ettim. Aracımı 0 km aldım 45 bine geldim gayet özenli ve bilinçli kullanmış olmama rağmen şanzıman bi kaç haftadır kararsız tutarsız tavırlar sergiliyor. Ama kesinlikle kullanıma mani değil ve ancak dikkatli bi kullacının farkedeceği düzeyde. Bi kaç ay önce 1-2 kez saçmalamıştı ama bugünlerde biraz daha arttı. 3. DSG li aracım. Kesinlikle kafama takmıyorum ve bu durumu öngörerek almıştım. Zira satış sonrası hizmetleri çok iyi durumda ve zaten bunu öngörerek garantiyi 5 yıla çıkarmıştım. Bu arada araç 2016 Passat 1,6 TDI DSG 1 1 Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Bizim yakın bir tanıdıkta 1.4 tsi passat b7 var. Sıfır aldığından beri 3 defa mekatronik değişti. Hepsini de serviste yaptırdı sanırım. Açıkçası bu DSG mevzusunu ben çözebilmiş değilim. Artık bozula bozula her yerde ustası bulunur oldu. Servisler zaten yardımcı oluyor bildiğim kadarıyla. Ancak ben şunu anlamsız buluyorum. İşte sıkışık trafikte şöyle yapacakmışım, sıkıştırmayacakmışım, durdururken şöyle, kalkarken böyle. Ee iyi de ben otomatik şanzımanı zaten konfor ve rahatlık için aldım. Hatta kimileri yoğun trafikte manuele alın öyle sürün diyor. Manuele alıp süreceksem niye otomatik aldım? He ben şu an yarı otomatik benzinli alacak olsam kesinlikle DSG alırım. Bozulursa bozulsun. Bu EDC, DSG, PowerShift vs. hepsinin bir ömrü var. Eski otomatiklerdeki gibi 200-250 bin km sorun çıkarmasın gibi bir amaç yok. Bu şanzımanların asıl amacı yakıt tüketimi ve emisyonu azaltmak ayrıca konforu artırmak. He mesela bendeki JATCO 5 ileri bozuldu diyelim. Bozulmaz diyorlar da ola ki bozuldu (Bozulan gördüm) yaklaşık 4000-5000 tl masrafı var. O da yapacak düzgün usta bulabilirsek. Özetle; Burada ki çok ve az bozulan kısmında kastettiğim şey piyasadaki bozulan adet sayısıdır. Oran değildir. Mesela Volvo S60 PowerShift'i bozmaktansa VW Passat DSG'yi bozmayı tercih ederim. Çok bozulan şanzıman - Yeterli Parça ve Usta - Nispeten Düşük Maliyet. Az bozulan şanzıman - Usta ve Parça sorunu - Yüksek Maliyet. Tercih sizin. Sikayetvar.com'u açıp oraya PowerShift, DSG, EDC yazarak kullanıcı şikayetlerini de inceleyebilirsiniz. 4 Yorum bağlantısı
M.Fatih Yüce 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 1 yıldır edc adı altında satılan çift kavramalı araç kullanıyorum. Uzun sürede dsg kullanmışlığım var.1 - 2 ve 2 - 1 olaylarında çoğunlukla saçmalıyorlar.Ya erken atıp geri çekiyor yada atmayıp aracı bağıttırana kadar devir yükseltiyor.Bu sorun dur kalk trafiğin yoğun olduğu yerlerde çok daha fazla olması demek ve arızalanma oranı artmasına sebeb oluyor demekki. Çift kavrama bana göre ömürü yüksek dayanıklı bir şanzıman değil.Kuru tabir edilenlerde sorunlar daha fazla. 5 yıl garantili araç alıp gönül rahatlığı ile binilir ancak... Son yıllarda tork konvertörlü şanzımanları çok geliştirdiler, yapılan testlerde çift kavrama gibi pürüzsüz geçiyor diyenlar çoğalmaya başladı. 2 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Merhaba Manual araba kullanmak bir tassarufdur. Tassaruflar üst üste birikince çok iyi para oluyor. Yolculuk esnasında yapılan her km , atılan her bir vitesde emekci ruhu var. Manual araçlar alırkende ucuz, işletirkende ucuz. Cepte kalan her kuruşun verdiği ekonomik rahatlık, trafikte kendi kendine atan vitesin verdiği konfor hissinden kat ve kat daha yüksektir. Eskiden avisden araba kiralardım. Powershift fiesta kiralayım 680 km sürdüm, Dualogic Punto kiraladım , 1200 km kullandım . Bu sürüşlerden sonra birde baktımki cebimde hiç para kalmamış. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 5 dakika önce, Ali Darbaz yazdı: Merhaba Manual araba kullanmak bir tassarufdur. Tassaruflar üst üste birikince çok iyi para oluyor. Yolculuk esnasında yapılan her km , atılan her bir vitesde emekci ruhu var. Manual araçlar alırkende ucuz, işletirkende ucuz. Cepte kalan her kuruşun verdiği ekonomik rahatlık, trafikte kendi kendine atan vitesin verdiği konfor hissinden kat ve kat daha yüksektir. Eskiden avisden araba kiralardım. Powershift fiesta kiralayım 680 km sürdüm, Dualogic Punto kiraladım , 1200 km kullandım . Bu sürüşlerden sonra birde baktımki cebimde hiç para kalmamış. Bisiklete binsek baya rahatlarız aslında 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Şimdi, Murat Sürücü yazdı: Bisiklete binsek baya rahatlarız aslında Onu bilmem ama, millet otomatik araba peşinde koştuğu için piyasası iyice düşen Titanyum manual Mondeolara bakıyorum. 1,6 ecobbost. Mümkünse böyle dsg , powershift peşinde koşulmaya devam edilsin. Bizde kaymağına banalım. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-hatasiz-2013-mondeo-selective-160hp-son-gun-26-ocak-518808553/detay 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 26 dakika önce, M.Fatih Yüce yazdı: Son yıllarda tork konvertörlü şanzımanları çok geliştirdiler, yapılan testlerde çift kavrama gibi pürüzsüz geçiyor diyenlar çoğalmaya başladı. Bmw'nin 8 ile tork konvertörlü şanzımanını çok beğendim ben.. 16 dakika önce, Ali Darbaz yazdı: Powershift fiesta kiralayım 680 km sürdüm, Dualogic Punto kiraladım , 1200 km kullandım . Bu sürüşlerden sonra birde baktımki cebimde hiç para kalmamış. Neden ? Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 LPG'li 1.0 araçtan sonra hepsi çok yakıyor gelir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 (düzenlendi) 8 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Bmw'nin 8 ile tork konvertörlü şanzımanını çok beğendim ben.. Neden ? Epey bir benzin faturası ödedim. Kiralar ikende epey bir kira meblası verdim. 4 dakika önce, Evren Erakçora yazdı: LPG'li 1.0 araçtan sonra hepsi çok yakıyor gelir. Hyundai i20 1,2 manual kullandım çok ekonomikti. 4,9 litre 100 km yol yapıyordu . Manual Ford Fiesta 1,5 tdci 4 litre ile yürüttüğümü biliyorum. Nissan Micra Vct okadar ekonomik kullanmaya çalışsamda 6 litre altına inmedi. 1,3 Egea ile yine 4,9 litre ile 600 km yol gittim. Otomatik vitesli arabaların, koşulla göre seçtiği vitesler hiç hoşuma gitmiyor. Ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum. Rampa çıkarken boğulan dualogic. 2 saniyede kickdown yapan cvt, tüm yolu sabit hızla gitmene rağmen 7 litre benzin yakan powershifmi dersin . 2nci vitese kalkışa zorlayan dsg bile gördüm 19 Ocak 2018 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 2 dakika önce, Ali Darbaz yazdı: Epey bir benzin faturası ödedim. Kiralar ikende epey bir kira meblası verdim. Şanzımanla alakalı bir durum zannetmiştim Bunlar doğal.. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 (düzenlendi) 25 dakika önce, Ali Darbaz yazdı: Merhaba Manual araba kullanmak bir tassarufdur. Tassaruflar üst üste birikince çok iyi para oluyor. Yolculuk esnasında yapılan her km , atılan her bir vitesde emekci ruhu var. Manual araçlar alırkende ucuz, işletirkende ucuz. Cepte kalan her kuruşun verdiği ekonomik rahatlık, trafikte kendi kendine atan vitesin verdiği konfor hissinden kat ve kat daha yüksektir. Eskiden avisden araba kiralardım. Powershift fiesta kiralayım 680 km sürdüm, Dualogic Punto kiraladım , 1200 km kullandım . Bu sürüşlerden sonra birde baktımki cebimde hiç para kalmamış. Hocam bakış açınıza saygım var ancak benim gibi hem otomatik hemde hacimli araç kullananları biraz iğnelemişiniz sanki. Belirli bir bedel ödeyip aldığım şey bana konfor sunmayacaksa neden tercih edeyim? İkincisi yanıldığınız bir nokta var, günümüz otomatik şanzımanları özellikle çift kavrama olanlar DSG gibi, yakıt tüketimi noktasında çok çok iyiler. Yakıt tüketimi bu kadar öne çıkıyorsa sizin için neden elektrikli araç tercih etmiyorsunuz? 19 Ocak 2018 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 7 dakika önce, Ali Darbaz yazdı: Otomatik vitesli arabaların, koşulla göre seçtiği vitesler hiç hoşuma gitmiyor. Ne yapmaya çalıştıklarını anlayamıyorum. Rampa çıkarken boğulan dualogic. 2 saniyede kickdown yapan cvt, tüm yolu sabit hızla gitmene rağmen 7 litre benzin yakan powershifmi dersin . 2nci vitese kalkışa zorlayan dsg bile gördüm Uzun yolda powershift ile kaç km hızla gittin ki, 7 litre yaktı ve araç neydi. Yorum bağlantısı
Recommended Posts