İbrahim Arslan 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 28 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı: Kullandığınız Yaris “yarı otomatik” ise gayet normal. Otomatik ile manuel arasında bir şey. Tat vermiyor. Evet sanırım yarım otomatikti. + - yerleri de vardı. Ve aynen hiç tat vermedi. 1 Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 (düzenlendi) 4 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Tam otomatiklik ortam Manuele değil de S moda almak yeterli.. Köprüye 500 metre kala trafiğe takıldım ve köprüyü 3 saatte geçmiştim.. Otomatik mondeo ileydim.. Sadece fren bırakıyordum gaza bile basmıyordum.. Daha önce bir manuelle gidişimde ise o trafiğe alışık olmadığımdan sol bacağım iflas etmişti. Sağda bir cep bulup dinlenmiştim.. Boğaz köprüsü trafiğinde otomatik vites kullananlara hak verdim, onun dışında otomatiğin bence fazla bir esprisi yok. Ankara, izmir ve Antalya gibi şehirlerde trafik köprü trafiğinin yanında devede kulak misali yok sayılır. Birde çevremde gözlemlediğim kadarıyla bazı bayan sürücüler motor devrine göre vites ayarlamakta zorluk çektikleri için otomatik tercih ediyorlar. Sonuçta insanlar tercihlerinde özgür istediğini tercih edip sonucuna katlanıyorlar. 19 Ocak 2018 tarihinde Metin Uzunoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Türkiyede vur deyince öldürme meselesi var. Birçok artı ve eksi mesele mevcut. Başta maliyet. manuel ile spor da yapılmış oluyor 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 Manuel vitese tesbih geçirebilirken otomatik viteste pek şık durmuyor mesela. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 2 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Manuel vitese tesbih geçirebilirken otomatik viteste pek şık durmuyor mesela. VW otomatiğinde durmuyor haklısın hocam, ancak mondeo ya yakışıyor 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 19 Ocak 2018 Paylaş 19 Ocak 2018 11 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: Manuel vitese tesbih geçirebilirken otomatik viteste pek şık durmuyor mesela. Bence de öyle. 2 yaşındaki oğlum bile fark etti kopartarak aldı tesbihi. Herhalde öyle düşündü Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı 19 Ocak 2018 Yazar Paylaş 19 Ocak 2018 Peki Peugeot un 308 de kullandığı, Opel in 1.6 dizel Astra da kullandığı otomatikler nasıl? Tam otomatik diye biliyorum. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 (düzenlendi) 11 saat önce, Bülent Tarakçı yazdı: Peki Peugeot un 308 de kullandığı, Opel in 1.6 dizel Astra da kullandığı otomatikler nasıl? Tam otomatik diye biliyorum. Tam otomatik olanlar sorunsuz. Ama yarı otomatiklerden uzak durun. A, N, R ve -, + modu olan şanzımanlar robotize dediğimiz manuel şanzımanın otomatikleştirilmiş hali. Yarı otomatik diyoruz. Pegueot’da EAT6 tam otomatik ve Astra’daki tam otomatikler tork konvertörlü. Ben bi şikayet duymadım. 20 Ocak 2018 tarihinde Mustafa Arıkan tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Yarın otomatikten neden uzak durulsun ki? Sarsıntılı geçiş o kadar. Tek balata basit mekanizma. Sürüş keyfinde sıkıntı yok deniyorsa bence sorun yok. Kuru debriyaj olunca yarı otomatik ya da çift kavrama ikisi de ısınmaya karşı problemli. Zorlanmayacak dur kalklar nazik yapılacak. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Bir arkadaşım corolla aldı. Vites geçişleri berbat. Sarsıntısız geçiş yok. Tek kavrama işi sakat. Konforsuz. 1 Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Bir arkadaşım corolla aldı. Vites geçişleri berbat. Sarsıntısız geçiş yok. Tek kavrama işi sakat. Konforsuz. Kurumda da corolla mmt dizel varmış. Gerçekten çok kötü. Bir de ortalama yakıtını 8 litre görünce yok artık dedim Yorum bağlantısı
Servet Aydın 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Fiesta asm türbinli kadar iyi idi. Sadece karakteri bilmek kafi Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Powershift kullanımında gördüğüm, sokak arası gibi yavaş gidilen yerlerde, ilk kalkısta ağır ağır gidilirse şanzıman vites değişmek ile değişmemek arasında kalıp, geçişte sarsıntı yapabiliyor. Ama istikrarlı pürüzsüz kalkış yapıp devam ederseniz vitesi hissetmiyorsunuz. Yeşilde kalktın, önün açık normal hızlanma ile kalk devam et, hem kalkışta hem devamında mükemmel sürüş. Kalktın, 10 km ile devam ediyorsun, araç bekliyor ki az daha devir arttır vites büyüteyim, devir artmasa da ilk fırsatta vites büyütüyor, işte bu arada sarsıntı olabiliyor. Genel manada çok memnunum. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Yarı otomatiklerden neden uzak duruyoruzun cevabını üreticiler bu şanzımanları bırakıp tekrar tork konvertörlüye dönerek verdiler aslında Konforsuz ve sorun çıkarma ihtimalleri yüksek. Ben tavsiye etmiyorum. Siz iyi diyorsanız tavsiye ederseniz alabilirler. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Konforsuz ancak sorun olasılığı markaya ve kaliteye baglı bence. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Evet otomatik daha rahat ama benim manuelde istediğim gibi hükmedebilmek hoşuma gidiyor. Kafam rahat, işini yapacağımdan şüphem yok. Ayrıca manueli trafikte daha güvenli de buluyorum, vites-hız bağlantısı olduğundan süratin farkında oluyorsunuz. Ama İstanbul gibi yerde otursam tercihim otomatik olurdu muhtemelen. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Çağla 31 Ocak 2018 Paylaş 31 Ocak 2018 14000km'dir dsg kullanıyorum sıkışık trafikte hiç problem yaratmadı d1 ve d2 viteslerinde gaza basınca vites değiştirdiğini hissettiriyor d3 ve sonrası mükemmel. düşük hızlarda süreki vites değiştirdiği için tam otomatik hissi yok ne yazık ki. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 On 19.01.2018 at 12:44, Mehmet Ozyurek yazdı: Toyotadaki fiattaki vb baskı balatalı yarı otomatikler ne çift kavramalar ile nede tam otomatikler ile kıyaslanamaz.. Bence otomotiv dünyasının yüz karası onlar.. Toyota berbat gerçekten manual da kullanıyorum sürekli. ama vites küçültme ve duruken debriyajın olmaması bence gayet yeterli. vitesi kulakçıklardan değiştirince sarsıntı olmuyor. sanıyorum basit ve ucuz olsun diye bu şekilde yapılmış. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Bir saat önce, Dogan Arsiray yazdı: Toyota berbat gerçekten manual da kullanıyorum sürekli. ama vites küçültme ve duruken debriyajın olmaması bence gayet yeterli. vitesi kulakçıklardan değiştirince sarsıntı olmuyor. sanıyorum basit ve ucuz olsun diye bu şekilde yapılmış. Aynen basit ve ucuz. Düşük tüketim Bu sebepler ile tercih edilebilir.. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 dsg candır diyorum ama alışmak gerek birazcık dsg nin sağlığı için Yorum bağlantısı
Celal Aydın 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 ZF’ten gerisi hikaye. 8 ileri Tam Otomatik. DSG’den kalır yanı yok. Çift kavramanın yakıt tasarrufundan başka bir getirisi yok normal kullanıcıya. Onu da arıza yaparak cebimizden çıkarıyor zaten. Diyeceksiniz ki “iyi niyet garantisi” Buna sadece gülerim 😄 Aracı sıfır alacağım, her bakımda servise gideceğim, cebimden bakım parasını peşin peşin en az 2 kat ödeyeceğim, artık ne zaman bozulursa diye bekleyeceğim. Sanayide garantili iş yapan ustalar çoğaldı Çift kavrama için. Dışarda bakıma sokup, bozulduğunda ustaya götürsem, daha kârlı. B6 2010 1.4 TSI Passatımızda başıma geldi, 2.500 ₺ sıkışmış DSG’ye. Servis arkasında durmadı, neymiş geçmişinde 3 bakıma girmemiş, 7 yaşını geçmiş vs vs VW’de tramerden önce servis geçmişine bakmalı demek ki... Bir Ford binicisi olarak hayatta gelemem böyle şeylere. Almam abi çift kavrama zımbırtısını. Bir Mekanikçi olarak almam. Parasını da geçtim, durduk yere yolda kalma ihtimalim de var, onunla mı uğraşacağım, Alırım manuelini, tepe tepe kullanırım. Yok şöyle sürmeli, yok şuna dikkat etmeli, abi ben A noktasından B noktasına gidiyorum, kafamda zaten 50 tane şey var, bir de DSG’ye nasıl davranacağımı düşüneyim, aman üzülmesin, aman kırılmasın 😄 Eski b6 2.0 tdi aracımız manuel idi 175.000’de sattık Baskı balata öyle duruyordu. Tam otomatik ZF ya da 9G-Tronic alamıyorsam, Manuel’e devam derim. Diğer aşırı yakıt tükettiren, 4-5 ileri eski tip, tabiri caizse eşşek gibi geçişleri olan tam otomatiklere de karşıyım. 3 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 4 Kasım 2018 Paylaş 4 Kasım 2018 @Celal Aydın aisin de iyi.eat6-8 cok begenildi. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Kasım 2018 Paylaş 5 Kasım 2018 manuel kullanıyorum sol ayağıma iyi geliyor hareket. 1 Yorum bağlantısı
Murat Öngür 5 Kasım 2018 Paylaş 5 Kasım 2018 (düzenlendi) dsg her türlü sorunlu zaten. İki golf 60 binde revizyona gitti garantiden , passat 80 bin km civarı 2. vites de kalkmaya başladı şaka gibi bir şanzıman. Sorunun cvp ına gelince otomatik vitesin her türlüsünde benzin daha iyidir. Otomatik ( Yarı otomatik ) dizeli yani torku sevmezler zorlanırlar ve arıza çıkartırlar özelliklede dsg 5 Kasım 2018 tarihinde Murat Öngür tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts