İçeriğe Yönlendir

DSG Benzin ile Daha mı Sorunsuz?

Bülent Tarakçı

Recommended Posts

Çağlar Bayur
5 dakika önce, Bülent Tarakçı yazdı:

Bende hiç kararsızlık olmadı.

Farklı şehir ler arasında deneyimler çok farklı. sadece şanzıman için değil, dpf için de mesela

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
6 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Farklı şehir ler arasında deneyimler çok farklı. sadece şanzıman için değil, dpf için de mesela

Dün Unkapanın'dan Zeyrek yokuşuna çıkarken benim TCT'den öyle sesler geldi ki aha dedim buraya kadarmış. Bir şey olmadı sonra.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
(düzenlendi)

6. Vites 2000 devir 105-120 arası devir çeviriyor benim araç. Devirde çok az oynama var ve en sessiz olduğu aralık ama manuel 😊

tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
11 saat önce, Selim Bilgin yazdı:

DSG6 yağını 40.000'de bir doğru şekilde değişirseniz ömür boyu sorun çıkaracak bir şanzıman değil, 6 litre yağ hem mekatronik ünitede hem kavramada dolaşıyor, 60.000 çok uzun bir periyod, kaldı ki 60.000'de değiştirmeyen de çok.

DSG7 kuru kavrama olduğu için daha kırılgan ek olarak oranlarından dolayı araba kımıldadığı an 2'ye alıyor ve yarım debriyaj gidiyor trafikte. En çok soruna sebep olan bu iki durum.

Ben 6 ileriyi daha çok seviyorum.

Her 40 binde sanziman yagi degismek cok pahali. 

Yorum bağlantısı
Selim Bilgin
1 saat önce, Ali Gök yazdı:

Her 40 binde sanziman yagi degismek cok pahali. 

Maalesef. Diğer türlü mekatronik komple patlıyor.

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sadece DSG değil ama otomatik kullanıcılarının yaptığı en büyük hata aracı durduracak kadar frene basmaları. Araç durunca tam basmadığın zaman kavrama hala devrede, bastığın zaman ise devre dışı. Bunu motor sesinden anlayabilir otomatik kullanıcıları. Bu da zamanla kavramada sıkıntı yaratabiliyor.

Yorum bağlantısı
Yücel Metin
46 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

Sadece DSG değil ama otomatik kullanıcılarının yaptığı en büyük hata aracı durduracak kadar frene basmaları. Araç durunca tam basmadığın zaman kavrama hala devrede, bastığın zaman ise devre dışı. Bunu motor sesinden anlayabilir otomatik kullanıcıları. Bu da zamanla kavramada sıkıntı yaratabiliyor.

En büyük hatalardan biri bence

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...