Emre Öğüt 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Konu başlığına yazdığım gibi bu bir diriliş öyküsüdür daha önce gene 1.7DTI Corsam vardı sattım ama biraz pişman oldum gene arayışa koyuldum bu sefer tek kriterim aracın kırmızı olmasıydı 2-3 tane araba kaçırdım bu aldığım aracıda ilana koyulduğu gün bağladım.. İstanbul arabası Ankara'ya göre daha uygun ve seçenek çok bu araçta İstanbul'daydı bir hüsranla karşılaşma ihtimalini göze aldım ve çıktım yola, araç resimlerden gördüğüm kadarıyla komple boya ve kaporta masrafı istiyordu ve bende kendime göre hesap kitap yaptım olur mu olmaz mı derken kendimi sabahın sekizinde Alibeyköy otogarında buldum. Araç Sultanbeyli'deydi adamla buluştuk direk motoruna baktım bir tur attım fena değildi oraya yakın bir sanayi var adı tikko mı wikko mu neydi tam hatırlamıyorum şuan girdik opelcilere hiçbiri 1.7dtı den anlamam diyor(Ankaranın sanayisine kurban olayım bin kat daha iyidir), girdim bir expere dynoya sokmayacam dedim lifte kaldırıp bakalım dedik araçta değişen sadece sağ ön kapı vardı ve komple boyalıydı ama araçta bir yağ kaçağı var neyse yapıldı fiyatta bir pazarlık yaptık sonra notere attık kendimizi. Helalleşip ayrıldıktan sonra bastık marşa çıktık yola gece otobüstede uyumamıştım zaten mayıştırmasın diye klimayı açtım neyse köprü trafiğine yakalandım biraz da yorulunca Mehmetçik vakfı Opet'te durdum hem depoyu fulledim hemde bir yemek yedim sonra bir daha durmamak üzere Ankara'ya doğru yola çıktım hava biraz soğuyunca kaloriferi bir açayım dedim ve kalorifer çalışmıyor sıcak üflemiyor neyse bişey olmaz dedim kendi kendime tabiki yanılmışım Ankaraya vardığımda donmak üzereydim bir uzun yoldan daha önce böylesine tiksinmemiştim... tabi tiksinmemin asıl sebepi soğuk değil daha kaynaşlıdayken taş gibi olan frendi vestinhouse'a baktım sağlam ama vakum yok benzinlikte ve civarda bu işten anlayan kimse yok akşamın 9-10 unda zaten sinirler tavan ya Allah Bismillah dedim çıktım yola Ankaraya kadar taş gibi olmuş frenle geldim Allah'a şükür kazasız belasız gelebildim.. Allah kimseyi böyle bakımsız binilmiş araçlarla karşılaştırmasın bazısının zevkide yok gururuda yok karakteride yok sen bu arabaya bu şekilde bindin(yaptırmaya parası olduğu halde) nasıl utanmadın mı hiç neyse... Ankara'ya geldiğimde araçtan tiksinmiş hatta aldığıma pişman olmuştum gözüm fazla görmesin diyerek kaporta ustama aracı bıraktım 31-32 gün kadar sürdü araç istediğime yakın seviyeye geldi araç tabi daha önce kaporta kasaplarının elinden geçtiği için (kaputu kesip ek yapmışlar, çamurlukları tamponları kesip oturtmuşlar, farlara vidayı farın camında vurmuşlar vsvs.) biraz daha uğraştırdı bizi.. Aracım komple boyandı (renk soran olursa eğer OPEL 547 KODU) yeni sıfır aldığım çamurluklar ve ön tampon alındı, kaputu çıkma orjinal aldım, farlarıda yeni aldım(bir çok parça aldım aracıma soran olursa söyleyebilirim burayada ekleyebilirim).. Aracımın daha eksiklikleri var zamanla ve sabırla toplamaya eksiklikleri gidermeye çalışacağım sırada motor var bir kaç işlem yapacağız bakalım.. Konuyu okuyanlara sabırla okudukları için şimdiden teşekkür ederim. gelsin resimler.. ÖZETLE ÖNCESİ VE SONRASI:) 7 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Emre hayırlı olsun. İnşallah motor sağlamdır. Araç çok yorgun duruyor. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 (düzenlendi) Hayırlı olsun, kolay gelsin, sonuç güzel olacak elbette ama başına iş almışsın Şu tamponlara akıllı vida atmıyorlarmı bir sinir oluyorumki hiç sorma, bu nedir arkadaş... 20 Ocak 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 8 dakika önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: bu nedir arkadaş... tampondan daha pahalı olan arka parçaların değişimine onay veren olmazsa, nasıl duracak orada o tampon vidalamadan. temeli betonsuz gökdelen gibi? onay vermeyene sinir olan ustayı da yaşatmazlar 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Bu haldeki bir aracı ben asla almazdım 4 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Vay arkadaş, araba neymiş ya... Kasapların elinde ne olmuş öyle. Hayırlı olsun. Kaç km'de bu araç? Kadranda sanki 317bin görüyorum ama. Direksiyon ve airbag değişimi de hiç fena olmaz. 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 (düzenlendi) 2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: tampondan daha pahalı olan arka parçaların değişimine onay veren olmazsa, nasıl duracak orada o tampon vidalamadan. temeli betonsuz gökdelen gibi? onay vermeyene sinir olan ustayı da yaşatmazlar o onayı vermeyen eksperi ne yapmalı esas, vay arkadaş hale bak, kasko yaptır eksper kıvırsın... Yalnız iyi eziyet harbiden, bu mevsimde kalorifer yok, fren yok, araba tırt, Emre iyi gitmişsin kardeş, hasta olmadın inşallah... 20 Ocak 2018 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Karaaslan 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Valla büyük cesaret helal olsun ?? 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Hayırlı olsun. Aşk mı desem Tutku mu bilemedim şimdi. 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Emre aracın hayırlı olsun kaportadan ziyade arka tekerleklerde de problem var gibi.. bu araci aldığın kişi muhtemelen sana hayır duası etmiştir yoksa son sahibi olurdu gibi duruyor. Gelişmeleri merakla takip edicemTapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 (düzenlendi) Lastikleri bitik görünüyor bu arada acil değişim şart. 20 Ocak 2018 tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Allah kolaylık versin. Bunlara istanbulda apaçi tayfa biniyor malesef. Aşırı çiplenmiş vaziyette kara tren gibi dolaşıyorlar sonrada motorları bitiyor zaten. İşallah mekanik taraf üzmez. Güle güle kullan. 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 (düzenlendi) Güle güle kullanmak nasip etsin allah. Bizim ustalarımızın çoğu bu işlemi yapıyor tampona vida atma işini. Geçenlerde bir usta tampon değiştiriyor. Tamponda hiç bir şey yok yemin ederim ufak bir değdirme olmuş plastik olduğundan boya çatlamış sırf bu sebepten kaskodan değiştiriyor adam. Sıfır tampon gelmiş onun montajını yapıyorlar orjinal tamponu yerine oturtamadılar ve akıllı vida ile tutturup boyaya oradan müşteriye teslim. 20 Ocak 2018 tarihinde Arif Aykın tarafından düzenlendi 1 1 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 1 dakika önce, Arif Aykın yazdı: Güle güle kullanmak nasip etsin allah. Bizim ustalarımızın çoğu bu işlemi yapıyor tampona vida atma işini. Geçenlerde bir usta tampon değiştiriyor. Tamponda hiç bir şey yok yemin ederim ufak bir değdirme olmuş plastik olduğundan boya çatlamış sırf bu sebepten kaskodan değiştiriyor adam. Sıfır tampon gelmiş onun montajını yapıyorlar orjinal tamponu yerine oturtamadılar ve akıllı vida ile tutturup boyaya oradan müşteriye teslim. Sırf bu sebepten plastik aksamı autoking yada rs gibi kurumsal firmalarda boyatmayı tercih ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 8 dakika önce, Erdem Dertsiz yazdı: Sırf bu sebepten plastik aksamı autoking yada rs gibi kurumsal firmalarda boyatmayı tercih ediyorum. o kurumsallar çok mu özenerek yapar diosun 2 Yorum bağlantısı
Erdem Dertsiz 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 1 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: o kurumsallar çok mu özenerek yapar diosun Alakası yok. Ustaya yalvarıyosun bunlara yalvarmıyorsun Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 6 dakika önce, Erdem Dertsiz yazdı: Alakası yok. Ustaya yalvarıyosun bunlara yalvarmıyorsun göz görmezse gönül katlanır diosun 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Tamponu kendin takacaksın arkadaş işin sırrı burada, ne yazııki biz yozlaşmış bir toplumuz, toplumun büyük çoğunluğu işine önem vermez, başkasının malına değer vermez, milli servet demez, insanları mutlu etmeyi düşünmez, sallaaa gitsin, her işte böyle bizim toplum (büyük çoğunluğu).... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Bu haldeki bir aracı ben asla almazdım [emoji4]Kaput iğrençti. İlanı bile açmazdım. Kırmızı aşkına olmuş hep. İnşallah başka sorun çıkmaz. Araç kendine gelmiş görünüyor. Güle güle kullanın. 1 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 20 Ocak 2018 Paylaş 20 Ocak 2018 Pejoya benzemiş sanki eski yapılan uygulamalarla. Hayırlısı olsun 2 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 21 Ocak 2018 Paylaş 21 Ocak 2018 Kolay gelsin hayirli isler daha fazla moral bozmaya gerek yok Yazmayacagim [emoji16] 1 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 21 Ocak 2018 Paylaş 21 Ocak 2018 Adam diriliş diyor siz ne bekliyordunuz Gayet güzel başlanmış, kolay gele. 2 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 21 Ocak 2018 Paylaş 21 Ocak 2018 Emre resmen ölüyü topraktan çıkarmışsın elektro şokla yaşatmaya çalışıyorsun şu anda. Motor sağlamsa kafa tutamayacağı araba Yok. Tam 2 sene pazarlama arabası olarak kullandım. Çok keyifli bazen ben bile düşünmüyor değilim keyif için 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 21 Ocak 2018 Paylaş 21 Ocak 2018 Gözü karartip almışsın. Hayırlı olsun. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts