İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - 2011 Model TDCİ Aracımın 7 Yıllık Masraf Tablosu

Oğuzhan Alp

Recommended Posts

Oğuzhan Alp

Selamlar arkadaşlar. 3 Ocak 2011 tarihinde aracımı sıfır aldım. 

Aldığımdan beri yaptığım masraflar ve yakıt toplamım. Yılın masraflarını ocak ayı itibariyle tahakkuk ettirdim.

Soldan sağa toplam her kalem bazında.

Yukarıdan aşağı toplam yıl bazında.

İkisi genel toplamda kesişiyor.

Hesaptaki yakıt tutarı güncel  30 kuruş üzerinden ve kilometrenin çarpımı ile hesaplandı.

1 takım kışlık lastik ve bu yıl aldığım 1 takım 4 mevsim olmak üzere 2 takım lastik aldım.

2 kere mazot filtresi değişti. Bakımlara hep kendi yağımı götürdüm. Mobil 3000 ( Partikül filtresiz model aracım)

Çok para gitmiş gerçekten. Arabayı yürütmek ciddi bir masraf. 

W79rO4.jpg

• Beğen 17
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Şu kaskodur sigortadır muayne olsun onların zamanı geldimi başıma ağrılar giriyor hep.

Ama acısı sonra geçiyor.

Bu zamanda hem ihtiyaç hem lüks.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Daha hoparlör alacağız. :)

Tapatalk imzamızı kapatalım lütfen

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Güzel hesap yapmışsınız.Aracın değer kaybı da var.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp
2 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Güzel hesap yapmışsınız.Aracın değer kaybı da var.

Değer kaybı + alırken çekilen kredinin faizi...

Onlar aklıma getirmek istemiyorum. Allah yokluğunu göstermesin. Çok güzel zamanlarım geçti ama. 

Sadece bana değil çok eşime dostuma akrabama da yardımı oldu. 

1 de akü aldım geçen sene onu tablodaki bakıma ekli ama yazıda yazmayı unutmuşum.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Benim, Bakımlar 4000, kasko 6000, sigorta 2000, yakıt 35000 desek. 45 binden fazla ,yaklaşık 100 bin km de.

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Değer kaybı da, şimdiki değeri 35bin desek, sıfırı bugün 65 bin olsa. 30bin tl de oradan zarardayız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gök

7 8 sene binilmiş arabaya 38 binlira harcanmış

resmen bedava bana göre

aylık hesap yapınca sigara parasına denk geliyor nerdeyse . Ben içmesemde içenlere normal gelmeli

bu arada maşallah focusa bunca yıl büyük bi sıkıntı açmamış hiç nazar değmesin iyi arabalar bu fordlar ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Özcan2
(düzenlendi)
On 26.01.2018 at 20:35, Oğuzhan Alp yazdı:

Selamlar arkadaşlar. 3 Ocak 2011 tarihinde aracımı sıfır aldım. 

Aldığımdan beri yaptığım masraflar ve yakıt toplamım. Yılın masraflarını ocak ayı itibariyle tahakkuk ettirdim.

Soldan sağa toplam her kalem bazında.

Yukarıdan aşağı toplam yıl bazında.

İkisi genel toplamda kesişiyor.

Hesaptaki yakıt tutarı güncel  30 kuruş üzerinden ve kilometrenin çarpımı ile hesaplandı.

1 takım kışlık lastik ve bu yıl aldığım 1 takım 4 mevsim olmak üzere 2 takım lastik aldım.

2 kere mazot filtresi değişti. Bakımlara hep kendi yağımı götürdüm. Mobil 3000 ( Partikül filtresiz model aracım)

Çok para gitmiş gerçekten. Arabayı yürütmek ciddi bir masraf. 

Eline sağlık güzel olmuş

Tapatalk imzamızı kapatalım lütfen.

tarihinde Emre Şimşek tarafından düzenlendi
Tapatalk
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
16 dakika önce, Koray Demir yazdı:

Yakıt hariç tablo makul. Aracın yürütme maliyeti iyi seviyelerde.

7 yılda 56 bin km yapılmış, masraf 38 bin tl. 300 bin km yapılsaydı :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
10 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

7 yılda 56 bin km yapılmış, masraf 38 bin tl. 300 bin km yapılsaydı :)

Psa tdci her konuda üzmez sağlam makinadır.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Yani en masrafsiz ve az kilometre yapilmis bir araba bile yillik 4-5bin tl yiyor... İyi para

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
5 dakika önce, Eren Gökmen yazdı:

Yani en masrafsiz ve az kilometre yapilmis bir araba bile yillik 4-5bin tl yiyor... İyi para

Evet, listede bakım ve lastik harici masraf yok. Garanti bitiminde bir arızası- arızaları olsaydı. Nitekim oluyor , başımıza geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
19 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Evet, listede bakım ve lastik harici masraf yok. Garanti bitiminde bir arızası- arızaları olsaydı. Nitekim oluyor , başımıza geliyor.

+Sis farı +ampülü+tesisatı+işçilik. Uzar gider. 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp
55 dakika önce, Kani Kaya yazdı:

sürpriz arıza yok mu?  akü? yürüyen mekanik dış aksam vb..

Akü var. 2017 Ocak bakım tutarı içinde.

Akü Sorunsuz çalışıyordu aslında tık demeden. Ben onu terkettim o beni terketmeden? Ani şekilde yolda bırakıyor insanı risk almak istemedim. 6 sene tık demeden çalıştı. Yeterli bence. 

Arıza olmadı onun dışında. Ocaktan ocağa bakıma götürdüm. 

2015 bakımına dahil olan balata ve fren hidroliği değişimi var. 

Aksesuar yazmadım keyfe keder olduğundan. Zorunlu masrafları yazdım.

Yoksa;

Bağaj havuzu: 100 tl

Armster kol dayama:  200 Tl

Bod perde : 100 Tl

Snowwolf Kar Paleti: 250 Tl

Submarine Led tavan lambası : 100 Tl

Park sensörü :100 Tl

Cila ve temizlik malzemesi: 100 Tl

Titanium nikelajlı panjur ( Yan sanayi ): 100 Tl ( Sonradan orjinali takıldı ama ücret ödemedim. Orjinali panjur + Nikelaj serviste 750 Tl gibi. Uzun hikaye hediye edildi gibi oldu)

Toplam : 1050 Tl aksesuar

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Km az olunca yakıt harici masraflar fazla oluyor, benim yakıt ile diğer masraflar aynı gibi.

Muayene hiç zam görmedimi 7 senede [emoji848]

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp
3 dakika önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Km az olunca yakıt harici masraflar fazla oluyor, benim yakıt ile diğer masraflar aynı gibi.

Muayene hiç zam görmedimi 7 senede emoji848.png

Muayneyi eklemek bu yıl aklıma geldi. Eski fiyatları hatırlayamadım. Ortalama yazdım.

Yorum bağlantısı
Oğuz Özkeskin

Güzel.. Buna mukabil kazançlarını da yazarak bilanço sonucu kar'a geçtiğinizi görseniz belki içiniz rahatlardı..herhalde kar etmişsinizdir diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp
(düzenlendi)
Bir saat önce, Oğuz Özkeskin yazdı:

Güzel.. Buna mukabil kazançlarını da yazarak bilanço sonucu kar'a geçtiğinizi görseniz belki içiniz rahatlardı..herhalde kar etmişsinizdir diye düşünüyorum..

Haklısınız. Kapının önünde durduğunu bilmenin verdiği güven ve mobilize olabilme duygusu arabanın zaten esas getrisi.

Bir de şöyle ben aldığımda 10.000 Tl nakit ve kalanı taksit ve 5 yıl vade ile aldım. Ayda 580 tl taksitle.  Koçfinans ( yapı kredi üzerinden) dosya masrafsız 0,84 faiz oranı ile. Şimdiki  gibi peşin fiyatı farklı,  kredili fiyatı farklı muhabbeti de yoktu. Sonuna kadar pazarlık edip peşin gibi, sonra taksitlendirme oldu.  2 yıl sonra taksitlerde iyice hafifledi benim için. Ödemede zorlanmadım. 

Asıl esası araba ucuzdu. Serkan Toker Bey’le denk bende 36.500Tl’ye aldım. Ocak Mtv’sini de yatırdı bayi. Ötv oranı düşüktü faiz düşüktü. Şimdi sanırım 50.000 - 55.000 bandında ederi vardır. 

Alırken 5 yıl sonra kredisi biter yenisini alırım dedim içimden. Şimdiki fiyatlara bakınca aracımı nasıl sağlıklı şekilde 10 yıl ve üzeri sağlıklı bir şekilde idame edebilirim ona bakıyorum. 

Beni zorlayan sadece vites. Değişim için tek güdüleyicim otomatik vites olabilir. Dizel de boşuna almışım zaten. Benzinli olsa da olurmuş. Memurlukta sadece haftasonu biniliyormuş, ilk atanınca bilememişim. Servisi de varmış meğer işyerinin.  ( O zaman dizel benzinli farkı 30.000 ‘e karşılık 36.500 Tl şeklindeydi. Daha ulaşılabilir rakamlardı)

tarihinde Oğuzhan Alp tarafından düzenlendi
Rakam düzeltme
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci

7 yilda 40 binin altinda bi rakam bence cok cok iyi:bravo:. Ben sadece bir aracla 5 yilda 100 bin km yapmisim iki aracla arizalarida sayarsak :unsure2:hic hesaplamak istemiyorum:biggrin:

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Sadece 1 senelik km ve yakıt paylaşayım bende.

Ocak 2017  - 209.579 KM

Aralık 2017 - 229.991 KM

1 Yılda Toplam 20.312 KM 'de 30 kere depo doldurmuşum toplam 1.646,3 Litre mazot almışım.

Ödediğim fatura 7.601,56 TL

KM başına 8.1 Litre yakıt tüketip  kilometrede ortalama 37 kuruş yakmış.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Focus'u 16 Mart 2015'te aldığımdan beridir ben de hesapları bir kenara yazmıştım topladım şimdi sayenizde.

2015: 6077tl (Mart'ta aldım)

2016: 6040tl

2017: 5030tl (Temmuz'da sattım)

Toplam 2 buçuk senede 17000 lira arabaya harcamışım. (+1500 ekstralar da vardır toplam 18500)

Aldığım fiyat 44500, sattığım fiyat 50100. Enflasyon farkı diyebiliriz buna da.

Aşağıda bütün ayrıntılar mevcut.

1%20bir_zps2tscxhmc.png

2%202016_zpsm9a2wbod.png

3%202017_zpsvrvjv4py.png

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...