Fevzi Göktaş 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 Resimde ki rezistans Arçelik tost makinesine ait. Rezistans patladı,yan sanayii bir ürün aldım.söktüğüm gibi uçlar rezistans taktım 1 dk için de yine patladı Babam elektrikçiye götürmüş, ters bağladığımı bu yüzden patladığını söylemiş Sorum şu:alternatif akımda bu şekil de yön farkı var mıdır? Fark var ise biri bana açıklayabilir mi? Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 Yön farkı yoktur, ters bağladı derken hatalı bağlanmayı kastetmiş olabilir. Yorum bağlantısı
Ferit Erken 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 O resimdeki gibi değerler doğruysa patlar. 110V ‘luk rezistansa 220V verilmiş olur. Şebeke voltajı 220V’tur. Rezistansta 220V olması lazım. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 Altlı üstlü seri bağlanıyor olabilir. değilse diyot ile bağlayın. Amerikadan getirdiğim çay makinesi ve tost makinesini o şekil kulanmıştım 2 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 110 volt, o yüzden gitmiş, Mehmet beyin dediğini yapın, bu darçelikte 110 voltu çok seviyor, benim buzdolabıda 110 volt, ilginç... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 Şimdiki ürünlerin neredeyse tamamı 100-240 volt aralığında çalışır. Eskide kaldı o 110 volt ayrımı. Zaten kaç ülke kullanıyor, ABD - Kanada belki bir de Japonya. Rezistansın yalıtımla ilgili sıkıntısı olmuştur.. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 Değil Serkan. 110 triac ile rezistansa gönderilir ki 220 volt şebeke hattından daha düşük akım çekilsin ve evlerde priz veya ince hatlı elektrik tesisatları için de güvenli kullanabilir olsun.Takılan rezistansın patlamasının nedeni sürücü olan triacın muhtemelen kısa devre olmasından dolayıdır. 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 7 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Değil Serkan. 110 triac ile rezistansa gönderilir ki 220 volt şebeke hattından daha düşük akım çekilsin ve evlerde priz veya ince hatlı elektrik tesisatları için de güvenli kullanabilir olsun. Takılan rezistansın patlamasının nedeni sürücü olan triacın muhtemelen kısa devre olmasından dolayıdır. Tam da böyle yazacaktım, triak mühim.? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 51 dakika önce, Cem Işık yazdı: Tam da böyle yazacaktım, triak mühim.? Triyak canım, 3 tane bacağı vardır.. Three kısmı inkilizce ayak türkçe.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 3 saat önce, Serkan Toker yazdı: Şimdiki ürünlerin neredeyse tamamı 100-240 volt aralığında çalışır. Eskide kaldı o 110 volt ayrımı. Zaten kaç ülke kullanıyor, ABD - Kanada belki bir de Japonya. Rezistansın yalıtımla ilgili sıkıntısı olmuştur.. rezistansta öyle şey olmuyor. Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 5 Şubat 2018 Yazar Paylaş 5 Şubat 2018 Anlamadığım adaptör tarzı birşey yok ki. 220 voltu 110 volta düşürsün. Burda örnek vermiş olduğum ürün 110v yazıyor ama taktığımı bilmiyorum. Sadece şekli birebir aynı Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 50 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: rezistansta öyle şey olmuyor. Ben triyak falan ummadığım için 110 volt kısmı yanlış lanse edilmiştir dedim. Ne gerek var diye.. Doğruymuş.. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 Tam da böyle yazacaktım, triak mühim.?Şıhım sensin Triyak canım, 3 tane bacağı vardır.. [emoji3] Three kısmı inkilizce ayak türkçe.. [emoji6]Birde Urfa yöresinin tatlısı varmış. Onunda bilgisini verirseniz.. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 1 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Şıhım sensin Birde Urfa yöresinin tatlısı varmış. Onunda bilgisini verirseniz.. Urfanın damadıyım, bize öyle bir bilgi gelmedi. (Şıllık) 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 triak lı şıllık var mı peki? tost makinanız kaç W? ona bakarak mı aldınız? 110 v luk rezitansta 220v ta kullanılır ancak wattı değişir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 6 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: triak lı şıllık var mı peki? tost makinanız kaç W? ona bakarak mı aldınız? 110 v luk rezitansta 220v ta kullanılır ancak wattı değişir. 4 katına çıkar. dayanamaz... 1 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 çift triyak takarız iyi bişey olmalı 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 8 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: triak lı şıllık var mı peki? tost makinanız kaç W? ona bakarak mı aldınız? 110 v luk rezitansta 220v ta kullanılır ancak wattı değişir. 30 saniyede tost hazır. Peynir erimez yalnız.. 1 Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş 5 Şubat 2018 Yazar Paylaş 5 Şubat 2018 Yedek parça satan kişiye, söktüğüm parçayı götürdüm, oda ona göre verdi. Sormak aklıma gelmedi Bütün suç alternatif akımın Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 çift triyak takarız iyi bişey olmalıÇipli tost makinası triak lı şıllık var mı peki? tost makinanız kaç W? ona bakarak mı aldınız? 110 v luk rezitansta 220v ta kullanılır ancak wattı değişir.Sonra binanın tesisatı niye yandı dersin Yedek parça satan kişiye, söktüğüm parçayı götürdüm, oda ona göre verdi. Sormak aklıma gelmedi Bütün suç alternatif akımın Elektrik verelim satıcıya modifiye suç değil yaşam biçimidirNe kadar duman o kadar kaşarlı tost Yorum bağlantısı
Servet Aydın 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 Bi dakka. Tost makinası içinde öyle komplike devre varmıdır onu bilmek lazım. Yok ise alt ve üst rezistans seri bağlı. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 39 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Bi dakka. Tost makinası içinde öyle komplike devre varmıdır onu bilmek lazım. Yok ise alt ve üst rezistans seri bağlı. Termostat var sadece. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 5 Şubat 2018 Paylaş 5 Şubat 2018 110 seri ise neden patlayıp duruyor bu ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts