İçeriğe Yönlendir

Kiracının Oturduğu Ev Başkasına Satılırsa? (Hukuk)

Bekir Çelik

Recommended Posts

Bekir Çelik

Merhaba arkadaşlar. Yüksek ihtimalle şu an kirada oturduğum ev satılmak üzere. Ben almak istemedim. Ev sahibiyle her ay için senet imzalamıştım. 1 tane de depozito amaçlı imzaladım. Şimdi ev satılınca yeni sahibi bu senetlerle bir hak iddia edebilir mi? Yoksa benimle senetleri ve kontratı yenilemesi mi gerekir?

Eski sahibi ile aramızda güven bağı oluşmuştu ama yeni sahibi ile birbirimizi tanımıyoruz. Nasıl sağlama almalıyım kendimi? Eve girerkenki senetlerin ve kontratın bağlayıcılığı nedir?

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Ben oturmaya devam edecegim. Sadece senetler ve kontratin hukuki gecerliligini merak ediyorum.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
2 saat önce, Bekir Çelik yazdı:

Ben oturmaya devam edecegim. Sadece senetler ve kontratin hukuki gecerliligini merak ediyorum.

Senetler geçersiz olacak. Siz evle değil evin sahibi ile imzalamıştınız senetleri. Kontrat da yenilenmelidir. 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Bekir Çelik

Senetlerin tamamını ev sahibinden aldım. Yarın satış olursa da kontrat geçersiz olacak o zaman. Teşekkür ederim bilgiler için.

Yorum bağlantısı
Murat Sürmeli

Kontrat geçersiz olmaz, kiracılı ev aldıysa sizi tek bir şartla evden çıkarır, kendi oturması gerekir, başkasına kiraya veremez sizi çıkartıp.

Yorum bağlantısı
Cem Işık
10 saat önce, Bekir Çelik yazdı:

Senetlerin tamamını ev sahibinden aldım. Yarın satış olursa da kontrat geçersiz olacak o zaman. Teşekkür ederim bilgiler için.

Kontrat geçersiz olmaz siz veya yeni ev sahibi tekrar yapalım demezse zımni olarak geçerliliğini korur. ondan yenilenmeli dedim zaten.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Benzer olay kurumdan arkadaşımın başına gelmişti. Evin yeni sahibi başka şehirdeydi ama noter aracılığı ile yeni kira bedelini ve kira sözleşmesini göndermişti. Kabul etmesi halinde sözleşmeyi imzalayıp adresine göndermesini, kabul etmemesi halinde kira bedelini aynı kira bedelinden 6 ay daha oturabileceğini ve sonrasında boşaltmasını istemişti dairenin. Tabi istenen kira bedeli eskisinin 3 katı olunca hukuken de yapacak bir şey olmayınca mülkiyet işgaline girmemek için mecbur tahliye etti.

Mal sahibi ister ise kiradaki evin elektrik su doğalgaz aboneliklerini iptal ettirir ikamet adresini oraya alıp konut işgalinden dava açabilir. 

Bu durum ucu açık baya. İyi niyetle çözmeye çalışın. Mal sahibi 6 ay da 1 yılda sürse mutlaka çıkarttrabilir kiracıyı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...