İçeriğe Yönlendir

Focus 2004 Collection.

Fatih Evcin

Recommended Posts

Koray Demir

Zorlayınca katiyen arkayı bırakmaz önden  lastiklerin iyi olduğu durumda dengeli kayar.

Yorum bağlantısı
Adnan Ziyangül

Focus 1 candır, iyi lastikle önden yüksek limitlerde kaymaya başlar, arkayı bıraksa bile minik bir kontra ile yola ok gibi geri döner. Fiyatlarıda uçmuş gitmiş :) 

Yorum bağlantısı
Tolga Erdem
On 10.02.2018 at 23:17, Fatih Evcin yazdı:

Bizde genelde 5 lira fazla olsun derler ?

Bugün 1/2 kere bilerek hataya sevk etmeye çalıştım ama daha fazla risk alamadım :) değişik bir yapısı var L şeklindeki viraja çok zorlanmadan girebiliyor 

Focus um siyahti ama şimdiki aracımda  resmen 5 kuruş fazla ile kırmızıya yöneldik:-)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Geçen hafta yağı ve filtreyi değiştirmiştim,

bugün 150 km yol yapmışım ve filtrenin oraya bakayım ne var ne yok dedim. Hava filtresinin oradaki küçük süngeri sıktım 4-5 damla yağ damladı.Bu normal mi fazla mı? Takıntı oldu sürekli filtreyi söküp kontrol ediyorum 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
23 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

yağ buharını emer normal

1/2 usta araban üflüyor yağ yakıyor 5.000 masraf var dediler de  o yüzden tedirginim sürekli test ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Km neydi ne kadar bı km aralığında ne kadar yağ eksiltiyor. Yağ mı yakiyor yoksa yağ mı kaçırıyor. Ona da bakmak lazım. Yağ musurinden sizardi. Eksilirdi misal. Banada yakıyor demişlerdi . Sonra kaçaklar giderildi eksilme azaldı. Zaten 10 bin de 1 litreye kadar sürüşe göre eksiltiyor

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
9 saat önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Km neydi ne kadar bı km aralığında ne kadar yağ eksiltiyor. Yağ mı yakiyor yoksa yağ mı kaçırıyor. Ona da bakmak lazım. Yağ musurinden sizardi. Eksilirdi misal. Banada yakıyor demişlerdi . Sonra kaçaklar giderildi eksilme azaldı. Zaten 10 bin de 1 litreye kadar sürüşe göre eksiltiyor

166.000 Km . çok fazla bir yağ eksiltmesi gözlemleyemedim daha yeni başladım test etmeye. Benim başlıca sorunum hava filtresinin oraya hafif yağ geliyor. 150 Km de 5 damla yağ gelmiş süngeri sıktığımda gördüm.. 

Bu aralar ev alma arifesindeyim, arabayı satılığa çıkardığımda ayıplı mal satıyor muamelesi görmek istemem, neyse odur eksik giden bir şeyler var ise bilgi dahilinde satışa çıkaracağım.

oOk8nQ.jpg

150 km de süngeri tamamen sıktığımda gelen yağ budur.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

Bu kadar yağ olmaması gerekiyor, bir sıkıntı var. Balata spreyi ile iyice temizleyip kurutun, sonra aracı sıkıştırarak 10 km gibi bi mesafe kullanın, yağ kaçağını tespit etmeniz daha kolay olur.

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
5 dakika önce, Gökhan Albayrak yazdı:

Bu kadar yağ olmaması gerekiyor, bir sıkıntı var. Balata spreyi ile iyice temizleyip kurutun, sonra aracı sıkıştırarak 10 km gibi bi mesafe kullanın, yağ kaçağını tespit etmeniz daha kolay olur.

Hortumları hava ile 15 dk falan temizledim.Sonuç bu şekilde. şimdi yine temizledim 100 km daha test edeceğim yağ oranını da kontrol edeceğim.

Sanayideki ustalar hepsi farklı bir şey söylüyor. 2 tanesi motor yapılacak diyor. 1 i normal bu kadar diyor. diğeri ise sorun yok bu hepsinde var diyor.Bende şaşırdım kaldım. Focus sorunsuz bildiğim araba idi sorunlusu bana denk geldi herhalde :) 

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak

150 km de bu kadar yağ sorun teşkil eder. Siz sızıntı yapan yeri bulmaya çalışın, resim çekebilirseniz buradan paylaşın. Forumda tecrübeli üyeler yorum yapacaktır. 

Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
17 dakika önce, Gökhan Albayrak yazdı:

150 km de bu kadar yağ sorun teşkil eder. Siz sızıntı yapan yeri bulmaya çalışın, resim çekebilirseniz buradan paylaşın. Forumda tecrübeli üyeler yorum yapacaktır. 

bence bu bir sızıntı değil.

Yağ buharının gelmesi için koyulan borudan buhar yerine yağ gelmesi.

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

bence problem var. bukadar yağ olmamalı buhar degil direk yag geliyor filtreye bide anlamadıgım filtreden içeri emiyor havayı nasıl buraya yag geliyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yağ yakıp yakmadığı böyle kontrol edilmez.
Buraya bakmayın.
Yağı koyun ve 1000 km kullanın. Sonra yağ seviyesini kontrol edin.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
13 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Yağ yakıp yakmadığı böyle kontrol edilmez.
Buraya bakmayın.
Yağı koyun ve 1000 km kullanın. Sonra yağ seviyesini kontrol edin.

tamamdır. testi başlattım :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin

Merhaba :)

Bugün aracımın noter satışını verdim.

Motor performansı % 93 çıktı. ve üfleme var dendi. Ben zaten verdiğim arkadaşa durumu izah edip 3,000 TL zararına vermiştim.

Artık arabasız biraz zararda ama kafası rahat bir adamım :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Merhaba [emoji4]
Bugün aracımın noter satışını verdim.
Motor performansı % 93 çıktı. ve üfleme var dendi. Ben zaten verdiğim arkadaşa durumu izah edip 3,000 TL zararına vermiştim.
Artık arabasız biraz zararda ama kafası rahat bir adamım [emoji4] 
Kaça gitti. Takas ederdik :)
Yorum bağlantısı
Yıldırım Mustafa
(düzenlendi)

Araba çok güzel arabaymış böyle diri duran focus1 de zor bulunur. 3.000 tl zarar yerine,  zarar tutarının daha az fiyatına iyi bir ustanın elinde doğru teşhis ve tamir ile uzun zaman kullanılabilirdi tabi siz bunların hesabını yapmışsınızdır eminim satmadan. Hayırlı olsun.

tarihinde Yıldırım Mustafa tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Evcin
18 dakika önce, Yıldırım Mustafa yazdı:

Araba çok güzel arabaymış böyle diri duran focus1 de zor bulunur. 3.000 tl zarar yerine,  zarar tutarının daha az fiyatına iyi bir ustanın elinde doğru teşhis ve tamir ile uzun zaman kullanılabilirdi tabi siz bunların hesabını yapmışsınızdır eminim satmadan. Hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim.

aracımda 1 parça değişen 3 parça boya çıktı gerisi hatasızdı.

motor 93 çıktı üfleme var çıktı ama benim gözümden düştü bir kere. o yüzden üçüne 5ine bakmadan verdim. 

35 dakika önce, Mustafa Tüfekçi yazdı:

Kaça gitti. Takas ederdik :)

takas olabilirdi aslında. .)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Fatih Evcin

Aracı sattığım arkadaş heyecanlı kıpır kıpır bir çocuktu. Bir arkadaşımın da arkadaşıydı.
Geçenlerde bir kazaya karışmış ve yan koltuktaki dayısının oğlu vefat etmiş.
Aracı görünce çok üzüldüm. Vefat haberini sonradan aldım onda daha da üzüldüm. Kaza yapıyorlar , onları arabadan çıkartmakta çalışıyorlar 3 kişi çevreden. Hepsine arkadan gelen bir araç çarpıyor. Kadere bak.

http://m.bursadabugun.com/haber/bursa-da-kazadan-kurtulanlara-arkadan-gelen-otomobil-carpti-1114464.html#.XLxsuwcuE9s.whatsapp

• Şaşkın 1
  • Üzgün 4
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...