İçeriğe Yönlendir

Çorlu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Yaşanan Skandal

Metin Akbal

Recommended Posts

Mehmet Göktürk

Neden dinlemiyor biliyor musun? Dinlememeyi öğrettiniz.

Mesleki eğitime ben karşıyım. FAbrikalar işçisiz olacak yakında. İşçilik teknisyenlik bunlar lise sonrasında ancak olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

Bence,

Türkiye'nin 1 tane ana sorunu var, diğer tüm sorunlar bundan kaynaklanıyor.

Eğitim.

Benim gördüğüm 30-40 yılda eğitim sistemimiz her sene , her bakan, her iktidar döneminde kötüye gidiyor.

1980-83 arası meslek lisesinde okudum, ilçede meslek lisesi kazanan çocuklar hayranlıkla gösterilirdi.

1000lerce kişiden yılda 300 kişi alırdı okul.

Ögretmenlerimiz idealistti.

Onlara karşı saygısızlık yapmayı düşünemezdik bile.

Okuldan mezun olup da piyasaya iş aramaya çıktıgımızda bize sorulan soruları , 30 yıl sonra ben eleman alırken asla bilen çıkmadı.

Son 10 yılda işe aldığım yeni mezun elektrikçi elemanlardan şema okumayı bilen hiç çıkmadı.

Ülkede bir kalite düşmesi, vasatın hükümranlığı var.

Bugun bir yerli filme gittim, yüzlerce kez kaba küfürler vardı.

Küfür etmeyi sanat zannediyor adamlar, orda da kalite yerlerde.

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Türk Eğitim Sisteminin üç problemi var:

1- Türk

2- Eğitim

3- Sistem

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Hocam dinlememeyi kim öğretti biraz açabilir misiniz? Veli olarak mı? Öğretmen olarak mı?

Sınıfın %80'i gayet dinliyor. Dinlemeyen çocukların velileri çocuklarının başarılarını önemsemiyorlar. Şahsen ben ilk ve orta okulda babam kızmasın diye dersi dinlerdim. Sonradan bunu başarılı olma güdüsü takip etti. Bazı arkadaşlarım da ailesinin alacağı hediyeler veya onları mutlu etmek için derslerine önem veriyordu.

Derslerinde başarılı olması ne annesinin ne babasının ne de kendi umrumda öğretmen sınıfta haftada iki saat ne kadar etkili olabilir. İllaki yapılacak şeyler vardır ama öğretmen olarak bizim de eksiklerimiz olduğu için elimizden birşey gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Öğretmenler. 

Benim çocuğun okulda dinlememeyi öğrendiğini çok iyi gözlemledim birinci sınıfta. biz oğlana kızmayız. merakı vardı. o merak gitti. 

Çocukları o kadar süre pasif olarak oturtunca "dinle" demekle dinlemiyor artık.  Haftada iki saat niye? Günde 9 saat okulda çocuk. çarpım tablosunu 4 senede öğrenemiyor ve birşey anlatınca artık dinlemiyorsa ben bunu olumsuz değerlendiririm. değilin değilinin değili gibi test sorularını yanıtlatmakla olmuyor bunlar.

sen dinliyor sanıyorsun. %80 i dinlemiyor.

sabit durması dinlemek değil.

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

20 dakika en fazla. Koca akademisyen millet vekili bile 40 dakika dinlemiyor uyuyor yahu. 6 yaşında çocuk ne yapsın

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

5,6 saat matematik var üzerine 2 saat matematik  kursu var dinler mi adam? :)

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Ve tabansız şeyler tekrar edip duruyor. 

az daha basit olsa temeller anlatılsa fikir yürütme anlatılsa öğrenecek.. problem problem problem.. temelini anlamamış ki...nasıl çözsün.. uyduruyor, benzetiyor...dumanı tütsün yeter.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Hocam ben kendi branşım için konuştum. Bilişim haftada iki saat. Sınıf öğretmenliği konusunda haklısınız.

Fakat 40 dakika boyunca öğrenciler sürekli pasif olarak ders dinlemiyor. Etkileşim kuruyoruz. Aktif oldukları zamanlar da var. Kendi dersim için konuşuyorum.

Öğretmenler de yönetmelikleri uyguluyor. 20 dakika ders yapamayız ki bu kanunlarla.

Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı

Bizde eğitim yok, hiç olmadı. Öğretim var. O da yarım yamalak. Ya öğrenilmiyor, ya öğretilmiyor.

Eğitim, öğretimden daha önemli. Ama bu konu altında bile görüyoruz ki, eğitimi de aileden bekliyor herkes. 

Açık söyleyeyim, okulların, okuma, yazma ve sayma dışında kişilik oluşturma, insanlık değerleri, ahlaki kurallar bakımından kimseye bir şey katacağına inanmıyorum. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Müfredat ne kadar dolu olursa o kadar iyi eğitim alıyor çocuklar anlayışı var.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
1 dakika önce, Murat Gedik yazdı:

Hocam ben kendi branşım için konuştum. Bilişim haftada iki saat. Sınıf öğretmenliği konusunda haklısınız.

Fakat 40 dakika boyunca öğrenciler sürekli pasif olarak ders dinlemiyor. Etkileşim kuruyoruz. Aktif oldukları zamanlar da var. Kendi dersim için konuşuyorum.

Öğretmenler de yönetmelikleri uyguluyor. 20 dakika ders yapamayız ki bu kanunlarla.

tamam canım ben sistemik olarak söyledim. elbette ferdi mesele değil. öyle bir müfredat var ki yoğun. ama ölçen yok. ingilterede 11 yaşına kadar matematik yok. İngilizler geri zekalı mı?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
İbrahim Arslan

1977 de parasız yatılı sınavına hazırlanırken Çapa ilkolulundan matematik öğretmeni gelip bize  3-4 ay hafta sonu matematik kursu vermişti.

Ben matematiği o ögretmenden ögrendim ve iki çocuguma da temel matematiği 4 işlem,sağlamalar, oran orantı havuz prob. sayı dizisi vs ben öğrettim.

Küçük oğlumun öğretmeni çıkarma işlemini tüm sınıfa yanlış öğretmişti, ben çocugumu düzelttim, diğerleri ne oldu bilmem.

Şimdi durum daha da kötü.

Bölümüme her sene 4-5 liseli stajer gelirdi.Çarpım tablosunu bilen çok azdı, okuyamayan bile vardı.Bir şekilde lise sona gelmişler, getirilmişler.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Eğitim sistemi sınıfta derse girmiş kişiler tarafından yapılmıyor. Ya sadece kitaptan öğrenmiş yada avrupada nasıl yapılıyor biz de öyle yapalım şeklinde değiştiriliyor.

Nereden tutsak elimizde kalıyor. Hata bir değil beş değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bir kac ornek verevegim.

Bakanliktan bir kursta gorevlendirildim. Bir tane kursiyer anlatti. Anne doktor baba muhendis. Cocuk ozel okulda 1. sirada her zaman. Sonra denemede 2. olur. Anne okula gelir neden oldu vs vs. 1 kademe dustu diye teror estirir okulda da cocuga da. Ve der ki benim cocugum ahlaksiz olsun ama 1. olsun.

Eski calistigim okulda sinif ogretmeni 1 en fazla 2 sayfa odev veriyor diye BİMER e sikayet edildi. Bulundugum okulda hatta ilcede en faal, aktivitesi bol, cocuklarla etkinlik yapan en iyi ogretmenlerden biriydi.

Ogretmen cocuga odev kagidi verir ve her zaman o kagit boa gelir. Veliyi okulda 1 kere gormedim cagrilir gelmez. Ogretmen o cocuga odev kagidi vermeyince veli okula gelir neden odevi vermezsin diye.

Bizzat kendim sikayet edildim. Bir veli toplantisina katildim konusuyorum. Devleti  verdigi kaynaklar yetersiz gelebiliyor bazen. Hatta kitabin birinde cocuklarin zihninde olusturabilecek uygunsuz icerik var dedim. Idareye gelen sikayet Metin hoca hukumeti elestiriyor.

Bunlar velilerle yasadigim karsilastigim sorunlardan bir kaci.

Ogretmen yasi yuksek ama emekliligine daha var. Cocuklara yetemiyor cocuklarin maskarasi olmus. Bazen tokat vs oluyor. Ogrenciye tokat atiyor idareye yapmadim diyor idare veli ile gorusuyor boyle birsey yok diye ama gidiyor idareden habersiz ozur diliyor. Idarenin konumunu dusunun. 

Baska ogretmen velilerle papaz ne dogru duzgun yuzlerine bakar, ne cocuklara iyi birsey soyler. Tayin isteyecem der der durur. Ogretmen yeterliligi yok desem yeridir. Tayin olamayinca 1 gunde nasil doner insan cocuklara hediyeler, velilerle iletisim. Bu arkadasim baska okula mudur yardimcisi oldu. Nasil oldugunu anlatmayacagim.

Yeni ogretmen arkadaslarda idealizm var ama erken tukeniyorlar bunu farkediyorsunuz. Ogretmenlik bumuymus diyor.

Vs vs. Bunlarda ogretmenlerden bir kac ornek. Hep veli demiyoruz. Bu tarz sorunlu ogretmenher okulda 1 2 tanedir cunku  ogretmenin eli kolu bagli deyim yerinde ise korku ile tedirginlik ile calisiyor. Isine degil cozume degil karsilasabilecegi olumsuzluklara odaklaniyor motivasyon az ya da yok ve biliyor ki agziyla kus tutsa en ufak bir problemde arkasindan vurulacak. Kimse de destek olmayacak.

Sistem kismina deginmeyeyim nolur nolmaz ?

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
16 saat önce, Bekir Memur yazdı:

Kendiniz önceki mesajlarda cevap vermişsiniz zaten. Öğrenci haklarını bilse diyerek.

Müdür ve benim tarafımdan bir yazılı belge gönderildi yazıyı bizzat ben yazdım şikayetimi geri çektiğime dair. Hem ben imzaladım hemde kendisi imzaladı bu belge ortada bir suçun olduğunu ve bunun geri çekildiğini gösterir. Müdürde bunu imza ile onaylıyor zaten. 

Bu tür konularda onay niteliği taşıyan belge varsa iş biter ben aynı zamanda kamu yönetimi son sınıf öğrencisiyim. 

Zaten müdür bana "yavrum bak öğretmenin zarar görebilir senden ricam şikayetini geri çek" diye konuştuğu için içim el vermedi o an zaten onca dayağı yiyip yerlerde sürünsem bile şikayet ettiğim için kendimi suçlu hissedip kendi isteğim ile şikayetimi geri çektim. Zaten "geri çekmiyorum allah belasını versin" gibi birşey söyleyip çıksaydım aksi birşey söyleyemeyecekti fakat sonra ders notlarımın akibetini allah bilirdi ortada böyle bir risk daha vardı.

Olaydan bir kaç gün sonra sınıftaki çoğu arkadaşımı ders sırasında müdür çağırdı. Diğer sınıflarda böyle bir olay olmamış.

Tamam anlaşıldı sizin sözünüze binaen milli eğitim harakete geçti. 

Yorum bağlantısı
Bekir Memur
(düzenlendi)
7 saat önce, Mehmet Kaya yazdı:

Ne yani yalanmı söylüyorum ? hem darp ediliyorum hemde suçlumu oluyorum ?  Benim sözüm değil diyorum türkçe yazıyorum 2 satırı okumuyorsanız bu benim sorunum değil.

Şikayetimden sonra direkt araştırma yapmadılar zaten okul müdürüne benim yazdığım şikayet metninin içinde olduğu bir yazı gelmiş  bu olay nedir araştırın diyerek. Daha sonrada müdür beni çağırıp şikayetimi geri aldığıma dair bir yazı yazdırıp kendide imzaladı banada imzalattı. "ortada şikayetin geri çekildiğini gösteren 2 taraftan imzalı bir yazılı belge var ise bu suçun kanıtıdır. Suç olmayan birşeyin şikayeti geri alınmaz" Bu standart adli bir konu değildir şikayet geri alınsa dahi millieğitim üzerine gider. Bir darp edilen kadında şikayetini geri alsa dahi bu kamu davasına döner kendi isteğinden çıkar benim durumda aynısı. Ortada 18 yaşını geçmemiş bir çocuk ve şikayet var, şikayetin konusu ise dayak.

Millieğitim okulun idaresi gibi vurdumduymaz değildir. Ben bu olayın daha önce çokça yaşadım idarenin umursamadığını sizde bende biliyoruz peki ben neden idareye ileteyim bu durumu ? inceldiği yerden kopsun. Derslerin yerinde işlenip işlenmediğini denetleyen bir kuruma ortada suç olan bir şikayet geliyor bunu esmi geçecekler yani ? Daha önce başka durumlardan görevi alınmıştır dediniz şimdide "sen kimsinki öğrencisin altı üstü senin şikayetinimi sallayacaklar" demeye getiriyosunuz. Yapmaya çalıştığınız açıkça ortada. 

Anlaşıldı söz konusu öğretmen olduğu için içgüdüsel savunmaya geçiliyor, öğrenci her zaman çöptür pisliktir.

Genelleme yapmak bazı sıkıntıların göstergesidir...

tarihinde Bekir Memur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
8 saat önce, Mehmet Kaya yazdı:

Sorunu tam anlamamakla birlikte.. 

Anlaşıldı denmiş.. Bence uzatacak bir şey yok..

Kişilerden ziyade kurumlar üzerinde konuşalım lütfen.. Çünkü sorun kurumsal görünüyor.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
7 saat önce, Bekir Memur yazdı:

Ne yani yalanmı söylüyorum ? hem darp ediliyorum hemde suçlumu oluyorum ?  Benim sözüm değil diyorum türkçe yazıyorum 2 satırı okumuyorsanız bu benim sorunum değil.

Şikayetimden sonra direkt araştırma yapmadılar zaten okul müdürüne benim yazdığım şikayet metninin içinde olduğu bir yazı gelmiş  bu olay nedir araştırın diyerek. Daha sonrada müdür beni çağırıp şikayetimi geri aldığıma dair bir yazı yazdırıp kendide imzaladı banada imzalattı. "ortada şikayetin geri çekildiğini gösteren 2 taraftan imzalı bir yazılı belge var ise bu suçun kanıtıdır. Suç olmayan birşeyin şikayeti geri alınmaz" Bu standart adli bir konu değildir şikayet geri alınsa dahi millieğitim üzerine gider. Bir darp edilen kadında şikayetini geri alsa dahi bu kamu davasına döner kendi isteğinden çıkar benim durumda aynısı. Ortada 18 yaşını geçmemiş bir çocuk ve şikayet var, şikayetin konusu ise dayak.

Millieğitim okulun idaresi gibi vurdumduymaz değildir. Ben bu olayın daha önce çokça yaşadım idarenin umursamadığını sizde bende biliyoruz peki ben neden idareye ileteyim bu durumu ? inceldiği yerden kopsun. Derslerin yerinde işlenip işlenmediğini denetleyen bir kuruma ortada suç olan bir şikayet geliyor bunu esmi geçecekler yani ? Daha önce başka durumlardan görevi alınmıştır dediniz şimdide "sen kimsinki öğrencisin altı üstü senin şikayetinimi sallayacaklar" demeye getiriyosunuz. Yapmaya çalıştığınız açıkça ortada. 

Anlaşıldı söz konusu öğretmen olduğu için içgüdüsel savunmaya geçiliyor, öğrenci her zaman çöptür pisliktir.

Genelleme yapmak bazı sıkıntıların göstergesidir...

Burda size yalancı dediğini nasıl anladınız?

Tamam anlaşıldı dedim. Sorumun cevabını verdiniz. 

Ne alınganlık gösteremiyorsunuz ki? 

Ben sizinle tartışmayacağım. Sonlara doğru yazdıklarınız sizinle tartışmaya girilmemesi gerektiğini gösterdi. 

Hayatta size başarılar diliyorum. 

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
14 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Bir kac ornek verevegim.

Bakanliktan bir kursta gorevlendirildim. Bir tane kursiyer anlatti. Anne doktor baba muhendis. Cocuk ozel okulda 1. sirada her zaman. Sonra denemede 2. olur. Anne okula gelir neden oldu vs vs. 1 kademe dustu diye teror estirir okulda da cocuga da. Ve der ki benim cocugum ahlaksiz olsun ama 1. olsun.

Eski calistigim okulda sinif ogretmeni 1 en fazla 2 sayfa odev veriyor diye BİMER e sikayet edildi. Bulundugum okulda hatta ilcede en faal, aktivitesi bol, cocuklarla etkinlik yapan en iyi ogretmenlerden biriydi.

Ogretmen cocuga odev kagidi verir ve her zaman o kagit boa gelir. Veliyi okulda 1 kere gormedim cagrilir gelmez. Ogretmen o cocuga odev kagidi vermeyince veli okula gelir neden odevi vermezsin diye.

Bizzat kendim sikayet edildim. Bir veli toplantisina katildim konusuyorum. Devleti  verdigi kaynaklar yetersiz gelebiliyor bazen. Hatta kitabin birinde cocuklarin zihninde olusturabilecek uygunsuz icerik var dedim. Idareye gelen sikayet Metin hoca hukumeti elestiriyor.

Bunlar velilerle yasadigim karsilastigim sorunlardan bir kaci.

Ogretmen yasi yuksek ama emekliligine daha var. Cocuklara yetemiyor cocuklarin maskarasi olmus. Bazen tokat vs oluyor. Ogrenciye tokat atiyor idareye yapmadim diyor idare veli ile gorusuyor boyle birsey yok diye ama gidiyor idareden habersiz ozur diliyor. Idarenin konumunu dusunun. 

Baska ogretmen velilerle papaz ne dogru duzgun yuzlerine bakar, ne cocuklara iyi birsey soyler. Tayin isteyecem der der durur. Ogretmen yeterliligi yok desem yeridir. Tayin olamayinca 1 gunde nasil doner insan cocuklara hediyeler, velilerle iletisim. Bu arkadasim baska okula mudur yardimcisi oldu. Nasil oldugunu anlatmayacagim.

Yeni ogretmen arkadaslarda idealizm var ama erken tukeniyorlar bunu farkediyorsunuz. Ogretmenlik bumuymus diyor.

Vs vs. Bunlarda ogretmenlerden bir kac ornek. Hep veli demiyoruz. Bu tarz sorunlu ogretmenher okulda 1 2 tanedir cunku  ogretmenin eli kolu bagli deyim yerinde ise korku ile tedirginlik ile calisiyor. Isine degil cozume degil karsilasabilecegi olumsuzluklara odaklaniyor motivasyon az ya da yok ve biliyor ki agziyla kus tutsa en ufak bir problemde arkasindan vurulacak. Kimse de destek olmayacak.

Sistem kismina deginmeyeyim nolur nolmaz ?

Metinnnnn. Ardesendenmi bahsediyorsun??:))

Yorum bağlantısı
Bekir Memur
(düzenlendi)
1 saat önce, Mehmet Kaya yazdı:

Burda size yalancı dediğini nasıl anladınız?

Tamam anlaşıldı dedim. Sorumun cevabını verdiniz. 

Ne alınganlık gösteremiyorsunuz ki? 

Ben sizinle tartışmayacağım. Sonlara doğru yazdıklarınız sizinle tartışmaya girilmemesi gerektiğini gösterdi. 

Hayatta size başarılar diliyorum. 

Dışarıdan saf birine benziyorum sanırsam ? ne demeye çalıştığınız ortada. Üstü kapalı söylenen şeyler anlaşılır diğer insanları bu kadar saf görmeyin bence...

Söylenenlerin arasında "öğrencisin kimse senin şikayetini sallamaz" imalı ifadeler zaten kiminle tartışmaya girilmeyeceğinin göstergesi...

tarihinde Bekir Memur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
1 dakika önce, Bekir Memur yazdı:

Dışarıdan saf birine benziyorum sanırsam ? ne demeye çalıştığınız ortada. Üstü kapalı söylenen şeyler anlaşılır diğer insanları bu kadar saf görmeyin bence...

Söylenenlerin arasında "öğrencisin kimse senin şikayetini sallamaz" imalı ifadeler zaten kiminle tartışmaya girilmeyeceğinin göstergesi...

Tamam. 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
11 saat önce, Cavit Çırakoğlu yazdı:

Metinnnnn. Ardesendenmi bahsediyorsun??:))

:D  Daha Çoruma geleli kaç gün oldu :D Edirne Ardeşen karışık. Edirne den Ardeşen e gelmiştim ya.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...