İçeriğe Yönlendir

Formula 1 2018 Sezonu


Kemal Korkmaz

Recommended Posts

Kemal Korkmaz

Konudan takip ettiğimiz En son yarış Kanada Gp den sonra kaldığımız yerden devam edelim....

 

Formula 1 2018 Yılı Şampiyonasının 8 yarışı olan  Fransa Gp de  Yarışa pole pozisyonundan başlayan Hamilton, ilk virajdaki karmaşadan sorunsuz kurtulmasının ardından pit stop haricinde liderliğini sürdürerek rahat bir şekilde yarışı kazandı ve şampiyonada tekrar liderliğe yükseldi. Yarışa 2 ve 3. sıradan başlayan Valtteri Bottas ile Sebastian Vettel, ilk virajda temas yaşadılar. Bu kaza sonucunda Vettel'in ön kanadı kırılırken Bottas'ın sol arka lastiği patladı ve her iki pilot ilk turun sonunda pite girerek son 2 sıraya düştüler.

İlk virajdan kazasız ayrılan Red Bull'dan Max Verstappen yarışı rahat bir şekilde 2. sırada tamamlarken, podyumu tamamlayan isim pite geç gelerek son turlarda süper yumuşak lastiklerle yükselişe geçen Ferrari'den Kimi Raikkonen oldu.  

 

 

Formula 1 2018 yılı Şampiyonasının 9 yarışı olan Avusturya Gp de  Mercedes'in ilk çizgiden başladığı yarış, startın ardından pozisyon değişiklikleriyle başladı. Lewis Hamilton'ın startta liderliğe yükselmesinin ardından pole pozisyonundan başlayan Valtteri Bottas 4. sıraya kadar geriledi ancak çok geçmeden 2. sırayı ele geçirdi.

Ancak yarışın kaderi, Bottas'ın vites kutusu sorunu yaşamasıyla bir anda değişti. Bottas'ın vites kutusu sorunu yaşayıp aracını kenara çekmesinin ardından sanal güvenlik aracı devreye girdi. Sanal güvenlik aracına lider Hamilton haricinde arkasında yer alan Red Bull ve Ferrari pilotları hemen pite girerek cevap verdiler ve daha az zaman kaybıyla stratejik açıdan avantajlı konuma geçtiler.  Sanal güvenlik aracı kaldırıldıktan sonra Hamilton hâlâ lider durumda olsa da 13 sn arkasındaki Verstappen avantajlı konumdaydı. Hamilton'ın pite gelmesinin ardından yarışın kalan bölümü şekillendi. Verstappen, Hamilton'ın pitinin ardından liderliğe yükseldi ve o esnada en yakın rakibi Kimi Raikkonen'in 7 sn civarında önündeydi.

Verstappen, arkasında yaşananlara bakmadan, lastiklerini korumayı sürdürerek damalı bayrağı ilk sırada gördü ve bu seneki ilk zaferini kazandı. Red Bull da kendi evi Red Bull Ring'de ilk zaferini elde etmiş oldu. lk turda 3. virajda Hamilton'la mücadele ederken pist dışına çıkarak hem Verstappen'e hem de Bottas'a geçilen Raikkonen, pit stopların ardından 2. sıraya yükseldi. 7 sn civarında olan farkı Raikkonen ancak 1.5 sn'ye kadar düşürdü ve 2. sırada yarışı noktalamış oldu. Yarışın ilk turunda 8. sıraya kadar gerileyen Sebastian Vettel, Haas pilotlarını geç vakit kaybetmeden geçerek ön grup mücadelesine ortak oldu. Pit stopların ardından 5. sırada bulunan Vettel, pite giren ve önünde dönen Hamilton'ı pist üstünde geçerek avantaj elde etti ve Ricciardo'nun da yarış dışı kalmasıyla 3. sırada yarışı tamamlamış oldu.

 

 

Formula 1 2018 yılı Şampiyonasının 10. yarışı olan Britanya Gp de  Yarışa 2. sıradan başlayan ancak ilk turda liderliğe yükselen Vettel, son bölümde ekstra pit stop ile pit stop yapmayan Valtteri Bottas'ın arkasına gerilese de pist üstünde geçmeyi başararak tekrar liderliğe yükseldi ve Silverstone'da kazanan isim oldu.

Güvenlik aracından sonraki süreçte Ferrari ve Red Bull pilotları, pite girmeyen Mercedes pilotlarına karşı lastik açısından avantajlı konuma geçtiler. Lider Bottas, en fazla kullanılan lastiğe sahip isim olarak dezavantajlı durumdaydı. Vettel, yarışın yeniden başlamasıyla zorlamaya başladı. İki sürücü çok iyi bir şekilde pist üstünde mücadele etseler de Vettel, 4 tur kala güzel bir atakla liderliği tekrar ele geçirdi ve damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.  Vettel böylece, bu sene 4. zaferini elde ederek bunu başaran ilk isim oldu. Vettel, 2009'dan sonra Silverstone'da ilk kez kazanırken, Ferrari ise 2011'de Fernando Alonso ile kazandığı zaferden sonra ilk kez Britanya'da kazanmış oldu.  Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Hamilton, kalkışta yavaş kalmasının ardından önce Vettel'e, ardından takım arkadaşı Bottas'a geçilerek 3. sıraya geriledi. Çok geçmeden Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ile temas yaşayan Hamilton spin atarak 18. sıraya kadar geriledi. Uzun bir ilk bölümü geride bırakan Hamilton, iyi bir yükselişin ardından ön grubu yakaladı ve son bölümde yaşananları avantajına çevirmeyi başardı. Son olarak Bottas'ı geçen Hamilton 2. sırada yarışı noktaladı.  Yarışı Vettel ve Ferrari'nin kazanmasıyla, 2013'ten beri Mercedes, 2014'ten beri Hamilton'a ait olan galibiyet serisi sona ermiş oldu.  Son bölümde lastiklerinin performansını yitirmesiyle yavaşlayan Bottas'ı geçen son isim Ferrari'den Kimi Raikkonen oldu. Oldukça agresif bir yarış geçiren Raikkonen, Hamilton ile olan temasta suçlu bulununca 10 sn ceza alarak dezavantajlı duruma düştü. Ancak iyi bir yükseliş gösteren Raikkonen, Bottas'ı geçmesinin ardından 3. olarak podyumu tamamladı.

 

 

Formula 1 2018 yılı Şampiyonasının 11. yarışı olan  Almanya Gp  de  Yarışa pole pozisyonundan başlayan ve kazanacak gibi görünen Ferrari pilotu Sebastian Vettel, yağmurun etkilediği kısa bölümde pist dışına çıkarak yarışa veda ederek büyük hayal kırıklığı yaşadı.  14. sıradan başlayan Hamilton, çok uzun bir ilk bölüm geçirmesinin ardından geç pit stop yaparak lastik avantajı elde etti ve yağmurlu bölümden sonra pilotların pite gelmesiyle liderliği ele geçirerek yarışı kazanan isim oldu. Hamilton böylece bu seneki 4, kariyerindeki 66. zaferini kazanarak pilotlar şampiyonasında liderliğe yükseldi. Yarışın başında 2. sıradaki yerini koruyan ancak pit stoplarda Kimi Raikkonen'e geçilen Valtteri Bottas, son bölümde güvenlik aracından sonra takım arkadaşı Hamilton'ı zorlasa da takımdan gelen "pozisyonunu koru" mesajı üzerine 2. sırada yarışı noktalamış oldu.  Almanya'da podyumu tamamlayan isim Ferrari pilotu Raikkonen oldu. Erken pit stopun ardından liderliğe yükselen Raikkonen, bir süre yerini korumasının ardından takımdan gelen mesaj üzerine Vettel'e yol verdi ve ikinci sıraya geriledi. Yağmurlu bölümde pist dışına taşan Raikkonen, Bottas'a geçilmesinin ardından 3. sırada yarışı tamamlamış oldu.

 

https://tr.motorsport.com/

 

 

 f1d6582bea303eddecb118a17f7d92fd.jpg

710a5ecebd9e7fddc2539dce7ff1077b.jpg

7ac5852c95a36611da8adb4305fc68cd.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
(düzenlendi)

Bu hafta sonu Formula 1 dünya Şampiyonasının 12.yarışı olan Macaristan Gp var Hungaroring pistinde Cumartesi saat 16:00 da Sıralama turları 

 Pazar günü saat 16:10  büyük yarış başlayacak...  Ssport Kanalından canlı olarak yayınlanacak...

tarihinde Kemal Korkmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Bu hafta sonu Formula 1 dünya Şampiyonasının 12.yarışı olan Macaristan Gp var Hungaroring pistinde Cumartesi saat 16:00 da Sıralama turları 
 Pazar günü saat 16:10  büyük yarış başlayacak...  Ssport Kanalından canlı olarak yayınlanacak...
Gecen hafta Vettelin araci o hizda durmayip, kontrolden cikip bariyere girince ve Vettel out olunca ben Formula1 e küstüm [emoji30].
Gerci Vettelci olmama ragmen, pit yonetiminin Raikonene "Vettele yol ver sen lider olma o olsun" dedigi anda da küsmüştüm ama, taraftar yuregi, dayanmiyo iste.
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Geçen yarışta çok şanssızdı Vettel yarışı oraya kadar getirip yarış dışı kalmak çok kötü bende üzüldüm...:(

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
18 saat önce, Kemal Korkmaz yazdı:

Bu hafta sonu Formula 1 dünya Şampiyonasının 12.yarışı olan Macaristan Gp var Hungaroring pistinde Cumartesi saat 16:00 da Sıralama turları 

 Pazar günü saat 16:10  büyük yarış başlayacak...  Ssport Kanalından canlı olarak yayınlanacak...

 

Bahçede olacağım :)

Otlarla yarış halindeyiz. 

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
1 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

 

Bahçede olacağım :)

Otlarla yarış halindeyiz. 

Dün akşam ayarladım o işi hafta sonunu boşa çıkardım...

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Sıralama turları sonucu
1- Luis Hamilton
2- Valtteri Bottas
3- Kimi Raikkonen

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz
(düzenlendi)

2018 Formula 1 Şampiyonasının 12. yarışı olan Macaristan Gp'sini Mercedes Pilotu Luis Hamilton Kazandı...

Yarışa Sebastian Vettel yumuşak lastiklerle başlarken, Mercedes sürücüleri ve Kimi Raikkonen ultra yumuşak lastikle başladı.

Startta Mercedes sürücüleri yerlerini korurken, Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen'i geçerek üçüncülüğü aldı.

Hamilton ilk turlarla birlikte takım arkadaşı Valtteri Bottas'la arasındaki farkı açmaya başlarken, Max Verstappen altıncı turda güç kaybı yaşadığını söyleyerek aracını kenara çekti ve yarış dışı kaldı.  Raikkonen yarışın 15. turunda pite girip yumuşak lastiklere geçti. Bu ön bölümdeki ilk pit stop olurken, sol arka lastik geç takıldığı için Fin pilot biraz zaman kaybetti. Ertesi tur Mercedes'ten cevap gelirken, Valtteri Bottas pite girdi ve yumuşak lastiklere geçiş yaptı. Bottas pitten Raikkonen'in önünde döndü. Ön tarafta Hamilton ve Vettel yola devam etmeyi sürdürdüler. İngiliz pilot ultra yumuşak lastikle olan bölümü uzatma kararı alırken, Vettel farkı ufak ufak kapatmaya başladı. Mercedes, 25. tura gelindiğinde Hamilton'ı pite aldı ve yumuşak lastiği taktı. Sorunsuz pit stopun ardından yarışa Bottas'ın önünde geri döndü.

Raikkonen pitlerin ardından Bottas'la arasındaki farkı kapatmaya başlarken, ön tarafta pite girmeyen Vettel, iyi bir tempo yakaladı.

Ferrari, yarışın 39. turunda Raikkonen'i bir kez daha pite alırken, bir tur sonra da Sebastian Vettel pite girdi ve araca ultra yumuşak lastikler takıldı. Ferrari, pit stopta ufak bir hata yapınca Alman pilot yarışa Hamilton'ın yanı sıra Bottas'ın da gerisinde döndü. Vettel, ultra yumuşak lastikle rakibini zorlamasına rağmen geçme fırsatı yakalayamadı ve Bottas arayı açmaya başladı. 51. tura gelindiğinde Stoffel Vandoorne, dokuzuncu sırada giderken yavaşlamaya başladı ve aracını kenara çekerek yarışa veda etti. Ferrari pilotu Vettel, Sanal Güvenlik Aracı'nın ardından Bottas'la arayı kapatmaya başladı ve  atak yapacak mesafeye kadar geldi. 

Bitime beş tur kala Vettel, Bottas'a karşı oldukça iyi bir atak yaptı ve uzun süre takip ettiği rakibini nihayet geçmiş oldu. Bottas, iç tarafta geç frenajla yerini korumaya çalıştı ve Ferrari'ye çarparak ön kanadını kırdı. Bu temasın ardından Bottas dördüncülüğe kadar gerilerken, Vettel ve Raikkonen ikinci ve üçüncü sıraya yerleştiler.

Hamilton, ikincilik için verilen bu mücadeleden faydalanarak farkı açmayı başardı ve damalı bayrağı ilk sırada gördü. 

Bu yılki beşinci zaferini alan Hamilton, bu sonuçla sezon arasına lider girmiş oldu. Vettel ve Raikkonen ikilisi, üçüncü ve dördüncü başladıkları yarışta ikinci ve üçüncü sırada finiş görerek takıma 33 puan getirmiş oldular. Bottas hasarlı aracıyla dördüncülüğü korumaya çalışıyordu ve Daniel Rİcciardo kendisine güzel bir atak yaptı. Ancak Bottas geç frenajla yerini korumaya çalışınca, Ricciardo'ya çarptı. Ricciardo'nun aracı temasla birlikte hasar görmesine karşın son turda Fin pilotu geçmeyi başardı ve dördüncü oldu. Hakemler tarafından inceleme altına alınan Bottas beşinci sırada finiş görürken, Pierre Gasly hatasız sürüşünün ardından altıncı oldu ve Toro Rosso'ya oldukça iyi puanlar getirdi.  Kevin Magnussen, Haas'la yedinci olurken, bugün 37 yaşına giren ve geç pit stop stratejisiyle birlikte yükselmeyi başaran Fernando Alonso sekizinci oldu. Günün son puanları Carlos Saiz Jr. ve Romain Grosjean'a gitti. Toro Rosso'dan Brendon Hartley ve Nico Hulkenberg hafta sonunu puansız kapatırken, Esteban Ocon, Sergio Perez, Marcus Ericsson, Sergey Sirotkin ve Lance Stroll sırasıyla damalı bayrağı gören isimler oldular. Charles Leclerc ilk turdaki temasın ardından damalı bayrağı göremedi.

Bir sonraki yarış 23 Ağustos'ta Belçika'da yapılacak...

 

tr.motorsport.com

 

tarihinde Kemal Korkmaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Bir saat önce, Alpay Sumer yazdı:

Her telden oynarim ama bu F1  e niyeyse isinamadim gitti....🤔

Üst üste 3-5 yarışı dikkatini vererek izle,kuralları biraz kavra bayılırsın

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
16 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Üst üste 3-5 yarışı dikkatini vererek izle,kuralları biraz kavra bayılırsın

Senin icin yapayim

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Kemal Korkmaz

2018 yılı Formula 1 sezonunun 13. Yarışı olan Belçika Gp'de Zafer Ferrari pilotu Sebastian Vettel'in oldu. Vettel bu sezon 5. ve kariyerindeki 52. galibiletin sahibi oldu...

 

Yaz tatilinden sonraki ilk yarış olan Belçika GP, ilk viraja gelirken Renault pilotu Nico Hulkenberg'in tetiklediği kaza ile kaos dolu başladı. Arka tarafta Hulkenberg'in vurduğu Fernando Alonso, Sauber'den Charles Leclerc'in üzerinden uçarken ön tarafta iyi kalkış yapan Sebastian Vettel, pole pozisyonundan başlayan Lewis Hamilton'a karşı atağa kalktı.Arka taraftaki kaza nedeniyle güvenlik aracının yarışa girmesi kesindi ve Vettel, yarış yönetiminin bu çağrıyı yapmasından önce Hamilton'ı geçerek liderliği ele geçirdi. Çok geçmeden güvenlik aracı devreye girdi. Vettel, güvenlik aracının ardından hem yeniden startta hem de pit stoplarda yerini korumayı başararak rahat bir şekilde zafere ulaştı.

Vettel kariyerindeki 52., bu seneki 5. zaferini kazandı. Pole pozisyonundan başlayan Hamilton, liderliği kaybetmesinin ardından yerini almak için gerçekçi bir şansa sahip olamadı ve 2. olarak hasarı azalttı. Hamilton, şampiyonadaki liderliğini korurken Vettel puan farkını 17'ye düşürmüş oldu. Yarışa 7. sıradan başlayan Red Bull pilotu Max Verstappen, ilk turda yaşananların ardından Force India pilotlarının arkasında 5. sıradaydı. DRS'nin açılmasının ardından Verstappen, her iki pilotu geçerek yerini korudu ve 3. sırada yarışı tamamlayarak podyumun son basamağında yer aldı. Motor değişikliği nedeniyle ceza alan ve ilk turda temas yaşayarak erken pit stop yapan Mercedes pilotu Valtteri Bottas, temiz ve agresif sürüşün ardından 4. sırada yarışı noktaladı. Yarışa 3 ve 4. sıralardan başlayan ve ilk turda liderlik mücadelesi veren Racing Point Force India pilotları 5 ve 6. sıralarda yarışı noktaladılar. İlk turda Esteban Ocon, uzun düzlüğün sonunda Vettel'i zorlasa da boşluk bulamadı. O esnada takım arkadaşı Sergio Perez kendisini geçti. Perez 5. olurken, Ocon 6. oldu. Temiz bir yarış geçiren Haas pilotları Romain Grosjean ve Kevin Magnussen 7 ve 8. olurken onları Toro Rosso'dan Pierre Gasly takip etti. Belçika'da son puan Sauber'den Marcus Ericsson'un oldu. Renault'dan Carlos Sainz 11. olurken onu Williams pilotları Sergey Sirotkin ve Lance Stroll takip ettiler. Yarışı tamamlayabilen son isimler Toro Rosso'dan Brendon Hartley ile McLaren'dan Stoffel Vandoorne oldular. İlk turda arka kanadına hasar alan ancak güvenlik aracı sayesinde arka kanat değiştirip yola 1 tur geriden de olsa devam eden Daniel Ricciardo, turunu geri almasını sağlayacak başka bir güvenlik aracı periyodu olmayınca yarışı erken bıraktı. İlk turda temas alan isimlerden olan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, bir süre devam etmeye çalışsa da aracı sürülebilecek durumda olmadığı için bırakmak zorunda kaldı. Startta Hulkenberg'in tetiklediği kaza sonucu, Renault pilotuyla birlikte Alonso ve Leclerc kaza yerinde yarışa veda ettiler. Belçika GP'nin ardından pilotlar şampiyonasında ön grupta bir değişiklik olmazken Vettel puan farkını 24'ten 17'ye düşürmüş oldu. Red Bull'da Verstappen, takım arkadaşı Ricciardo'nun önüne geçti.

Takımlar şampiyonasında ise Mercedes iki pilotuyla birlikte puan almasıyla 5 puan daha fark açtı ve Ferrari ile puan farkı 15'e çıktı. Racing Point ismini alan Force India, puanlarının silinmesinin ardından bu yarışta 18 puan alarak 9. sıradan listeye giriş yaptı. Haas, çifte puan kazanarak 4. sıradaki Renault ile puan farkını 6'ya düşürdü.

Sezonun 14. yarışı olan İtalya GP, gelecek hafta sonu İtalya'da gerçekleşecek.

37535455f48acb97efe0ed2a244cbe67.png

969100b99596537cd5d52e6d972519f1.jpg

a2a22accc1065a851810ef7df5f44255.jpg

ada69f83f4c1aaf5b3ae4da483560cef.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kemal Korkmaz

2018 Formula 1 sezonunun 14 . yarışı İtalya Gp ile devam edelim . 

 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Ferrari pilotu Kimi Raikkonen, uzun süre yerini korumayı başarsa da son bölümde lastiklerinin bitmesiyle Hamilton'a daha fazla dayanamadı.

Raikkonen, startın ardından pit stoplarda da yerini koruyarak galibiyet yolunda büyük bir avantaj sağladı ancak ilerleyen turlarda pite gelmeyen Mercedes pilotu Valtteri Bottas'ın arkasına düşünce plan bir anda bozuldu. Mercedes, stratejik hamle olarak Bottas'ı pist üstünde tutarak Raikkonen'in vakit kaybetmesini ve lastiklerinin erken bitmesini sağlarken, Hamilton'ı pite alarak farkı kapatmasını sağladı.

Bottas pite girmeden önce Raikkonen ile Hamilton arasındaki 5 saniyelik fark tamamen kapandı. Bottas pite girdikten sonra Raikkonen uzun süre dayansa da, lastikleri iyice bittikten sonra Hamilton'a geçilmekten kurtulamadı. Hamilton, Monza'da bu seneki 6. zaferini kazandı ve turbo motorlar geldiğinden beri Monza'da galibiyeti kaçırmayan Mercedes bir galibiyet daha almış oldu. Hamilton'a geçildikten sonra iyice yavaşlayan Raikkonen 2. sırada yarışı tamamladı ve 100. podyumunu elde etti.Raikkonen'e pist üstünde vakit kaybettirerek üstüne düşen görevini başarıyla yapan Bottas, son bölümde Red Bull pilotu Max Verstappen'i kovaladı. Bu ikili arasında yaşanan temas, Bottas'ın ilk virajı kesmesine neden olurken hakemler kaza nedeniyle Verstappen'e 5 sn cezası verdi. Bottas, damalı bayrağı Verstappen'in hemen arkasında 4. sırada geçse de podyumu tamamlayan isim oldu.

5. sıradaki Sebastian Vettel'e geçilme riskine rağmen Bottas'a yol vermeyen Verstappen, cezanın ardından 5. olmuş oldu. Yarışa 2. sıradan başlayan Vettel, ilk turda startta yerini korusa da 2. şikanda Hamilton ile temas yaşadı. Bu temas sonucu spin atan ve aracına hasar veren Vettel, 18. sıraya kadar düştü ve ilk turun ardından pite gelerek ön kanadını değiştirdi. O andan sonra iyi bir yükseliş gerçekleştiren Vettel, yarışı 4. sırada noktalamış oldu. Hakemler ilk tur kazasını inceleseler de herhangi bir ceza vermediler.

Orta grup mücadelesinde zafer Haas'tan Romain Grosjean'ın oldu. Grosjean 6. olurken onu Racing Point Force India pilotları Esteban Ocon ve Sergio Perez takip ettiler. enault pilotu Carlos Sainz 9. olurken Williams pilotu Lance Stroll, uzun zaman sonra takımına ilk puanını kazandırdı. İyi bir yarış geçiren Williams'ın diğer pilotu Sergey Sirotkin, 11. sırada yarışı tamamlayarak puan kazanma şansını kıl payı kaçırmış oldu. Dünkü sıralamalarda ilk seansta elenen Sauber pilotu Charles Leclerc ancak 12. olurken onu McLaren'dan Stoffel Vandoorne ile Renault'dan Nico Hulkenberg takip etti. Yarışı tamamlayan son isimler Toro Rosso'dan Pierre Gasly, Sauber'den Marcus Ericsson ve Haas'tan Kevin Magnussen oldular. Red Bull pilotu Daniel Ricciardo, arka sıradan başladığı yarışı güç ünitesi sorunuyla erken bırakırken yarışı erken bırakmak zorunda kalan bir diğer isim McLaren pilotu Fernando Alonso oldu. Toro Rosso'dan Brendon Harthley, startta yanından geçen Sauber pilotu Ericsson'la temas yaşayınca süspansiyonu kırıldı ve yarışa çok erken veda etti. Bu olay sonucunda yarışa güvenlik aracı dahil oldu. Sezonun 14. yarışının ardından Hamilton pilotlar şampiyonasındaki liderliğini korurken Vettel karşısındaki avantajını 30'a çıkarmış oldu. Takımlar şampiyonasında da Mercedes, Ferrari farkı 25'e yükseldi. Belçika'da ilk yarışına çıkmış olarak kabul edilen Racing Point Force India, kazandığı 10 puanla Sauber'i geçerek 8. sıraya yükseldi ve 7. sıradaki Toro Rosso ile 2 puan fark kaldı. Haas ise Renault ile puanları eşitleyerek 4. sıraya yükseldi. 

 

 

2018 Formula 1 sezonun 15. yarışı Singapur Gp de Zafer Luis Hamilton'un oldu.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mercedes pilotu Hamilton, pit stop dönemi haricinde yerini koruyarak damalı bayrağı ilk sırada görerek yarışı kazandı ve şampiyonadaki puan farkını daha da açmış oldu. Red bull pilotu Max Verstappen, startta yerini Sebastian Vettel'e kaptırsa da yarışı 2. sırada tamamlamayı başardı. Vettel ise ilk turda aldığı ikinciliği pit stoplarda kaybederek 3. oldu ve podyumu tamamlayan isim oldu. Geçişin oldukça sınırlı seviyede olduğu yarışta Valtteri Bottas, başladığı gibi 4. sırada yarışı noktalarken onu Kimi Raikkonen ve Daniel Ricciardo takip ettiler. Bu iki isim son bölümde daha hızlı görünse de atak yapmayı başaramadılar ve yerlerine razı oldular.  Orta grup mücadelesinde kazanan isim McLaren pilotu Fernando lonso oldu. Uzun bir ilk bölümün ardından 7. sıraya yükselen Alonso, pitlerden sonra da yerini rahat bir şekilde korumayı başararak lider grubun arkasında en hızlı isim oldu. Carlos Sainz 8. sırada yarışı noktalarken takım arkadaşı Nico Hulkenberg 10. oldu. Renault çifte puan kazanarak, şampiyonadaki ana rakibi Haas karşısında avantaj sağladı. Sauber pilotu Charles Leclerc, 9. olarak Avusturya'dan sonraki ilk puanlarını kazandı. Sezonun 15. yarışının ardından şampiyona lideri Hamilton ile 2. sıradaki Vettel arasındaki puan farkı 40'a yükseldi.

Sezonun 16. yarışı olan Rusya GP, 30 Eylül'de gerçekleşecek

 

 

 

fbe28ed354a41816ef2a6f4513365007.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan

İlk 3 dakikası hariç tatsız tuzsuz kötü bir yarıştı Singapur yarışı. 😒

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Kemal Korkmaz

2018 Formula 1 Şampiyonasının 16. yarışı olan Rusya Gp de Zafer Luis Hamilton'un olurken Mercedes takımı duble yaptı...

 

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Valtteri Bottas, startta ve pit stoplara kadar yerini korumayı başararak iyi bir iş çıkarırken yarışın 2. yarısında henüz pite gelmeyen Red Bull pilotu Max Verstappen'i geçmeyi başaramadı.

Bunun üzerine Mercedes, şampiyona lideri Lewis Hamilton'ın geçmesine izin verdi ve Hamilton şansını denedi. Hamilton yerini geçemezken, Verstappen'in pite gelmesinin ardından liderliğe yükseldi. Mercedes, şampiyonayı düşünerek takım emrini geri almadı ve böylece Hamilton yarışı kazanmış oldu.

Takım arkadaşının geçmesine izin veren Bottas, yarışın kalan bölümünde yerini koruyarak 2. oldu ve Mercedes böylece Rusya'daki yenilmezlik serisini sürdürmüş oldu.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, pit stopa Hamilton'dan bir tur önce gelerek pist üstünde geçmeyi başarsa da Hamilton'ı arkasında tutmayı başaramadı ve 3. sırada yarışı noktalayarak podyumu tamamlayan isim oldu.

Ferrari'nin diğer pilotu Kimi Raikkonen, takım arkadaşının arkasında yarışı 4. olarak tamamladı.

Yarışa 18 ve 19. sıradan başlayan Red Bull pilotları Max Verstappen ve Daniel Ricciardo 5 ve 6. sıralarda yarışı noktaladılar. Özellikle Verstappen, yarış içerisindeki agresif atakları ve eskiyen lastiklerine rağmen liderliğe kadar çıkarak gösterdiği performansıyla büyük takdir topladı.

Sauber'in çaylak pilotu Charles Leclerc, ilk turlardaki agresif sürüşünün ardından orta grupta lider durumuna geldi ve çok rahat bir şekilde yerini koruyarak 7. sırada yarışı noktaladı.

Uzun süre Force India pilotlarının baskısına maruz kalan Haas pilotu Kevin Magnussen, yerini korumayı başardı ve 8. oldu.

Magnussen'i geçmek için her iki pilotuna da hak tanıyan Force India'da Esteban Ocon 9. olurken, Sergio Perez 10. olarak son puanın sahibi oldu.

Haas'ın diğer pilotu Romain Grosjean 11. olurken onu Renault'dan Nico Hulkenberg takip etti. Dünkü sıralamalarda hiper yumuşak pilotlu lastikleri geçme umuduyla 2. seansa çıkmayan ve yumuşak lastiklerle yarışa başlayan Renault, beklediğini bulamadı ve puansız ayrıldı.

Sauber'deki koltuğunu kaybedecek olan Marcus Ericsson 13. olurken onu McLaren'dan Fernando Alonso ve Williams'tan Lance Stroll takip ettiler. Carlos Sainz 17. olurken kendi ülkesinde yarışan Sergey Sirotkin, 18. olarak yarışı tamamlayan son isim oldu.

Oldukça olaysız geçen yarışa erken veda eden isimler, fren sorunu yaşayan Toro Rosso pilotları oldular.

Sezonun bitmesine 5 yarış kala, bu sene 8., art arda 3. zaferini alan Hamilton, en yakın rakibi Vettel ile puan farkını 50'ye çıkararak büyük bir avantaj yakaladı. Bottas ise Kimi Raikkonen'i geçerek 3. sıraya yükseldi.

Sezonun 17. yarışı olan Japonya GP, 7 Ekim'de yani gelecek hafta sonu Suzuka pistinde gerçekleşecek.

 

https://tr.motorsport.com/

 

 

 

76547daf6d95381324b0c0f20b4cf378.jpg

f2577d970408dfc6400453184044fe25.png

4449951eb4501b505468f3178c11d864.jpg

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rusya ne ya.. 

Güzel mi bari pistleri. ilk defa duyuyorum.. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Dün de Japonya yarışı vardı. Uyuz Hamilton gene kazandı, diğer Mercedesle Bottas ikinci, Verstappen üçüncü oldu.

Hamilton 5. kez dünya şampiyonu oldu denebilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdem Bozkurt

Sanırım 4 yarış kaldı finale mercedes sallansada ne kadar sağlam ve istikrarlı bir takım olduğunu ispatladı,diğer takımlar özellikle sırayla ferrari ve redbulun yiyecek çok ekmekleri var ;) 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ercan

4 yarış kaldı. Sezon 25 Kasım'da Abu Dhabi'de bitiyor..

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Kış geliyor az kaldı sıcak memlekette bitiyor

06b3e146de062bcea9f96d380d327108.png

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...