İçeriğe Yönlendir

FOCUS 1 - Klima Kademe Dağıtım Anahtarı Hk.

Doğa Torpil

Recommended Posts

Doğa Torpil

Herkese Merhaba,

Bir süredir aracımda klima dağıtımını sağlayan anahtarda sıkıntı yaşamaktayım.

Sorunum bu kademeyi ön cama veya yüze üflemeye verdiğimde bu konumdan "hem yüze hem ayaklara" "ayaklara" "ön cama ve ayaklara" konumlarına getirmeye çalıştığımda sanki içeride bir kapakçık açılmıyormuş gibi zorlanıyor. Fakat örneğin ayaklara verdiğimde bitişiğindeki 2 konuma rahatlıkla ayarlayabiliyorum.

Olayı basitleştirmek için kademelere şöyle numara verirsek;

1: Yalnızca yüze

2: Yüze ve ayaklara

3: Yalnızca ayaklara

4: Ayaklara ve ön cama

5: Ön cama

Anahtarı 2'den 1'e ve 1'den 2'ye geçişlerde zorlanma oluyor. Aynı şekilde bu durum 4-5 arasında da mevcut. Fakat 2-3-4 kendi arasında geçişler yağ gibi sorun yok.

Dolayısıyla internette araştırdığıma göre bu kademe seçicisinin arızasına (tel kopması vb.) tam olarak benzemiyor.

Daha önce böyle bir durum başına gelen var mı acaba?

Bu kademe seçici anahtar sanırım piyasada 170 tl civarında ve değiştirmek için de ön göğüsün sökülmesi gerekiyor.

Sizce bu anahtarı değiştirmem sorunumu çözer mi yoksa sorun göğüsün içindeki hava dağıtıcıda mı?

Yorum bağlantısı
Osman Özcan2
Herkese Merhaba,

Bir süredir aracımda klima dağıtımını sağlayan anahtarda sıkıntı yaşamaktayım.
Sorunum bu kademeyi ön cama veya yüze üflemeye verdiğimde bu konumdan "hem yüze hem ayaklara" "ayaklara" "ön cama ve ayaklara" konumlarına getirmeye çalıştığımda sanki içeride bir kapakçık açılmıyormuş gibi zorlanıyor. Fakat örneğin ayaklara verdiğimde bitişiğindeki 2 konuma rahatlıkla ayarlayabiliyorum.

Olayı basitleştirmek için kademelere şöyle numara verirsek;

1: Yalnızca yüze
2: Yüze ve ayaklara
3: Yalnızca ayaklara
4: Ayaklara ve ön cama
5: Ön cama

Anahtarı 2'den 1'e ve 1'den 2'ye geçişlerde zorlanma oluyor. Aynı şekilde bu durum 4-5 arasında da mevcut. Fakat 2-3-4 kendi arasında geçişler yağ gibi sorun yok.
Dolayısıyla internette araştırdığıma göre bu kademe seçicisinin arızasına (tel kopması vb.) tam olarak benzemiyor.
Daha önce böyle bir durum başına gelen var mı acaba?
Bu kademe seçici anahtar sanırım piyasada 170 tl civarında ve değiştirmek için de ön göğüsün sökülmesi gerekiyor.
Sizce bu anahtarı değiştirmem sorunumu çözer mi yoksa sorun göğüsün içindeki hava dağıtıcıda mı?
Benim arabamda da oldu hava dağıtıcı telli bir parça var o arıza yapıyor. Bir yerde sabit ayarla fazla yön değişimi yapma derim

Arıza yapan parça kalorifer yönlendirme halatı olarak geçiyor06728fbcc4c30234a53d336a434cb37a.jpg

Mi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ömer MUTLU

Bu üründen bulamıyorum hiçbir yerde yok nerde bulacağım?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...