İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Sol arka kapı kilitlenmiyor

Harun Kocaçalışkan

Recommended Posts

Harun Kocaçalışkan
(düzenlendi)

Merhaba arkadaşlar,

Dün arabayı kilitlerken farkettim ki arka kapım kilitlenmiyor. Ne kumandadan, ne anahtardan ne de içeriden herhangi bir şekilde kilitlenmiyor. Ben de döşemeyi söküp biraz inceledim ancak vakit darlığı sebebiyle kilidi sökmedim. Sorum şu ki kapının içindeki kilitleme butonuna basamıyorum. İleri gitmiyor. Bazı arkadaşlar bu telin ucunda bir aktüatör olduğunu o yüzden elektronik motorsal bir arıza varsa bu tuşu ileri itemeyeceğimi söylediler. Ancak youtube'de gördüğüm videolara baktığımda bu telin manuel bir kilitleme teli olduğunu düşündüm. Yani arabada elektrik yoksa bile her türlü bu butona basabilmem gerekiyor sanırım. Acaba bu konuyla ilgili bir tecrübesi olan var mıdır? 

Ayrıca bizim kapının iç kilit mekanizması focus 1 ler ile aynıymış bunu da öğrenmiş olduk.

Evet basamadığım düğme bu. Dışarı çekebiliyorum ama içeri basamıyorum. 

GDbJgv.jpg

tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
(düzenlendi)

Hallettim. 

Önce sağ kapının kablosunu söktüm ve elle kilitlemenin elektriksel bir bağlantısı olmadığını anladım. Sonra da sol kapının iç kapı kolunu kapıdan sökerek düz bir şekilde tutup zorla bastırarak kilitlemeyi sağladım. Sonra da kilidi wd40 manyağı yaparak baya bi aç kapa yaptım. Şu an bir sorun kalmadı.

tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
17 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Sonra da kilidi wd40 manyağı yaparak

:D

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
(düzenlendi)

Wd-40 kim buldu @Tahir İlter
O olmasa vay halimize [emoji23] geçmiş olsun.

tarihinde Mehmet Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...