Mustafa Dilbirliği 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Selamun Aleyküm arkadaşlar nasılsınız iyisiniz inşallah, uzun zamandır görüşmedik sizlerle ve sanıyorum bu biraz benim vefasızlığımdan kaynaklanıyor [emoji847]Arkadaşlar bir konuda merak oluştu bende.Dizel araçlarda vakum pompası diye bir parça varmış, bu parçanın fren, emisyon, wastegate, N75 valfi, Turbo gibi aracın çalışmasında döngü arz eden parçalar açısından konumu tesiri nedir ya da sadece fren için gerekli bir parça mıdır? Şimdiden çok değerli bilgilerinizi burada bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim [emoji4] 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 benzinlide gaz kelebeği olduğundan dolayıpompa yoktur, diesel çalışma prensibinde tüm vakum ihtiyacını bu pompa sağlar 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 29 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2018 benzinlide gaz kelebeği olduğundan dolayıpompa yoktur, diesel çalışma prensibinde tüm vakum ihtiyacını bu pompa sağlarHava filtresinden emilen havayı da mı bu pompa ayarlar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 8 dakika önce, Mustafa Dilbirliği yazdı: Hava filtresinden emilen havayı da mı bu pompa ayarlar hayır, motor mekainiği elektroniği vb. için gerekli vakumu sağlar. yani pompada sorun varsa ilgili yerlerde sorun çıkabilir (işin özü) emilen hava ile ilgisi yoktur onu piston emiyor 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 İstanbul çıkışı fren vakum pompam arızalandı gece frensiz bir şekilde ankaraya geldim kötü bir olaydı frensiz derken çok azda olsa tutuyordu tabi ama topukla basıyordum frene 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Diğer adı tandem pompadır. Hem hava vakumlar hem de mazot pompasıdır aynı zamanda. Fren için hayati bir parça. Bendeki de zamanında hava ve mazot kaçağı yaptığı için değiştirmiştim. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 29 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2018 Diğer adı tandem pompadır. Hem hava vakumlar hem de mazot pompasıdır aynı zamanda. Fren için hayati bir parça. Bendeki de zamanında hava ve mazot kaçağı yaptığı için değiştirmiştim. Sizin araç neydi? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Passat 1.9 TDI. Şimdi baktım da 1.6 TDI tandem pompası sanırım sadece hava vakumluyor. Mazot pompası görevi yok sanırım. Benim araçtaki her ikisini de yapıyor. Şimdiye kadar araçta rutin bakımlar dışında arıza yapıp değiştirdiğim tek parça. Vakum çıkışında kaçak olduğu için özellikle geri viteste fren çok zayıflıyordu. Pahalı da bir parça malesef. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 29 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2018 Passat 1.9 TDI. Şimdi baktım da 1.6 TDI tandem pompası sanırım sadece hava vakumluyor. Mazot pompası görevi yok sanırım. Benim araçtaki her ikisini de yapıyor. Şimdiye kadar araçta rutin bakımlar dışında arıza yapıp değiştirdiğim tek parça. Vakum çıkışında kaçak olduğu için özellikle geri viteste fren çok zayıflıyordu. Pahalı da bir parça malesef.250-300 civarı diyorlar. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Mayıs 2018 Paylaş 29 Mayıs 2018 Öyle ise ucuzmuş. Benim aracınki şu an orjinali 1300-1400 civarı olması lazım. Ben 2.5 yıl önce 700’e almıştım. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 29 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2018 Öyle ise ucuzmuş. Benim aracınki şu an orjinali 1300-1400 civarı olması lazım. Ben 2.5 yıl önce 700’e almıştım.Benimki 1,6 tdi. Sadece vakum olduğu için böyledir belki de Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 29 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 29 Mayıs 2018 250-300 civarı diyorlar. Siteden baktım benimki de pahalıymış baya Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 Mustafa bey. Ayla filmindeki Hüseyin DİLBİRLİĞİ ile bir akrabalık bağınız var mı? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 30 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2018 Mustafa bey. Ayla filmindeki Hüseyin DİLBİRLİĞİ ile bir akrabalık bağınız var mı?Evet bizim köyden akrabayız 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 30 Mayıs 2018 Paylaş 30 Mayıs 2018 Çok güzel bir hikaye. Muhteşem bir vicdan. Allah rahmet eylesin. Filmi izlediğimiz zaman hepimiz ağladık. Allah herkesin karşınına vicdanlı insanlar çıkarsın. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 30 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2018 Çok güzel bir hikaye. Muhteşem bir vicdan. Allah rahmet eylesin. Filmi izlediğimiz zaman hepimiz ağladık. Allah herkesin karşınına vicdanlı insanlar çıkarsın.Amin Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 30 Mayıs 2018 Yazar Paylaş 30 Mayıs 2018 corsa c ye 200 liraya almıştım ben:)Bozulduğunda fren haricinde ne gibi sorunlar yaşamıştınız? Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 31 Mayıs 2018 Paylaş 31 Mayıs 2018 21 saat önce, Mustafa Dilbirliği yazdı: Bozulduğunda fren haricinde ne gibi sorunlar yaşamıştınız? başka ne sorun yaşamak gerekir fren tutmuyor yani olabilecek en büyük sorun Yorum bağlantısı
Mustafa Dilbirliği 3 Haziran 2018 Yazar Paylaş 3 Haziran 2018 Dün kapalı olan egrmi yazılımcıya giderek tekrar açtırdım ve frenim eskisine göre biraz sertleşti. Yazılımcı arkadaşa da sordum vakum pompası ne yapar arabada diye. Egr ve wastegate de hareket enerjisini bu pompadan alırmış ve çok önemli bir parçaymış arızalanması bütün sistemi çökertiyormuş hasılı kelam. Yorum bağlantısı
Recommended Posts