Seyit Gazi 27 Haziran 2018 Paylaş 27 Haziran 2018 Arkadaşlar başımda çözemediğimiz bir sorun var aracımı park ettikten sonra belli bir zaman sonra(1 saat ve yukarısı) aracın altına damlama şeklinde yağ atıyor (5-6 damla) 3 kez ustama gittim karter tıpası kontrolü yapıldı karter etrafı kontrolü yapıldı bakımlarda üst kapak contası değişmişti her ihtimale karşı yine değiştirildi ön kapak açılıp (Triger kısmı) Eksantirik keçeleri kontrol edildi ama halen yağ damlatıyor işin garip kısmı contadan kaçırmıyor eksantirik keçesinden kaçırmıyor karter ve çevresinden kaçırmıyor başına böyle bir şey gelen varmı aceba? Çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkürler. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 27 Haziran 2018 Paylaş 27 Haziran 2018 Şanzıman yagi olabilir. Aks kecelerinden damlayabilir. Lifte alinca görünen bir damlama yok mu? 1 Yorum bağlantısı
Seyit Gazi 27 Haziran 2018 Yazar Paylaş 27 Haziran 2018 46 dakika önce, İnan Çınar yazdı: Şanzıman yagi olabilir. Aks kecelerinden damlayabilir. Lifte alinca görünen bir damlama yok mu? şanzıman değil hocam karter tarafında üst orta kısımdan geliyor ama 3 kez gittim kaç kere kaldırdık baktık ama çözüm yok şanzıman yağı değil aks keçeleri dediğinin tekerleklerin kollarından mı benim bu damlayan yer şöför tarafı değil yolcu tarafı sağ teker tarafı ankarada önerebilinecek iyi bir özel servis varmı aceba benim ustam iyidir ama bu işimi çözemediler.(Öner OTO) Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 27 Haziran 2018 Paylaş 27 Haziran 2018 Yanlış hatırlamıyorsam egzoz manifoldunun altında karter havalandırmasının bir aparatı vardı onun contasında arada kaçak yapabilir oda tam süzülüp karterin oraya iner kapak contasından, karter contası, tıpa vs sanarsın ama değildir. Göz atmakta fayda var. Yorum bağlantısı
Seyit Gazi 27 Haziran 2018 Yazar Paylaş 27 Haziran 2018 8 dakika önce, Cemal Demirezen yazdı: Yanlış hatırlamıyorsam egzoz manifoldunun altında karter havalandırmasının bir aparatı vardı onun contasında arada kaçak yapabilir oda tam süzülüp karterin oraya iner kapak contasından, karter contası, tıpa vs sanarsın ama değildir. Göz atmakta fayda var. aceba görüntü yada resim bulabilirmiyiz o dediğiniz yerin 11 dakika önce, Recep Selim Kaya yazdı: Hidrolik olabilir mi? direksiyon hidroliğinide kontrol ettik hocam ama o da değil dediler anlamadım gitti bu işi Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi 27 Haziran 2018 Paylaş 27 Haziran 2018 Yağ kaçağının olduğu yerde illaki bir belirti olur.Dışarıdan yağ kaçağının olduğu bölgeyi tespit edebilmeniz lazım.Görülmemesi gibi bir durum olamaz.Gözden kaçırdıkları bir yer var.Endoskopi tarzı kameralar var ama hangi tamircide bulunur bilmiyorum .Gözle görülemeyen aralıklara iyice bakmak lazım. Damlayan yağ olduğuna emin misiniz?Usta damlamayı kendisi gördü mü? Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen 27 Haziran 2018 Paylaş 27 Haziran 2018 35 dakika önce, Seyit Gazi yazdı: aceba görüntü yada resim bulabilirmiyiz o dediğiniz yerin direksiyon hidroliğinide kontrol ettik hocam ama o da değil dediler anlamadım gitti bu işi Lifte kaldırın motor ile radyatör arasındaki boşluğa alttan bakın. Görüntü yok. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 27 Haziran 2018 Paylaş 27 Haziran 2018 yağ seviye kontrol çubuğunun girdiği borunun dip kısmına baktınızmı ? Yorum bağlantısı
Murat Öngür 27 Haziran 2018 Paylaş 27 Haziran 2018 Park ettiğinizde aracın altına bir kağıt koyun ! sonrasında damlayan yağın rengine göre ne yağı olduğunu anlayın ve ona göre bu sefer başka bir ustaya gidin sorununuz bu şekilde çözülecektir bence. koyu yağ ise motor kırmızı ise direksiyon açık yağ ise diferansiyal yağı gibi. 2 Yorum bağlantısı
Seyit Gazi 27 Haziran 2018 Yazar Paylaş 27 Haziran 2018 45 dakika önce, Murat Öngür yazdı: Park ettiğinizde aracın altına bir kağıt koyun ! sonrasında damlayan yağın rengine göre ne yağı olduğunu anlayın ve ona göre bu sefer başka bir ustaya gidin sorununuz bu şekilde çözülecektir bence. koyu yağ ise motor kırmızı ise direksiyon açık yağ ise diferansiyal yağı gibi. motor yağı olduğuna kanaat getirdik hocam 2 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı: yağ seviye kontrol çubuğunun girdiği borunun dip kısmına baktınızmı ? dediğiniz yerde kaçak yok hocam Yorum bağlantısı
Murat Öngür 28 Haziran 2018 Paylaş 28 Haziran 2018 19 saat önce, Seyit Gazi yazdı: motor yağı olduğuna kanaat getirdik hocam dediğiniz yerde kaçak yok hocam O zaman ben olsam başka bir ustaya giderim ! karter çevresinden gelebilir oralarda hiç yağ kalıntısı yok ise tapa yı değiştirin birde motor bloguna baktırın motor da çatlak olabilir mi diye ! çünkü motor yağının başka damlatacak bir yeri yok ! Birde son olarak yağ filtresinin oraya bakıldı mı ? yağ filtresinden de gelebilir 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Haziran 2018 Paylaş 28 Haziran 2018 motor alttan üssten pırl pırıl yıkanacak 3 gün sonra lifte alınıp sızıntı kaynağı tespit edilecek 2 Yorum bağlantısı
Bekir Çatlı 29 Haziran 2018 Paylaş 29 Haziran 2018 On 27.06.2018 at 11:02, Seyit Gazi yazdı: şanzıman değil hocam karter tarafında üst orta kısımdan geliyor ama 3 kez gittim kaç kere kaldırdık baktık ama çözüm yok şanzıman yağı değil aks keçeleri dediğinin tekerleklerin kollarından mı benim bu damlayan yer şöför tarafı değil yolcu tarafı sağ teker tarafı ankarada önerebilinecek iyi bir özel servis varmı aceba benim ustam iyidir ama bu işimi çözemediler.(Öner OTO) Kesin çözüm şu şekilde olur. aracın altını yıkayan yerler var. büyük araçların altını motor kısmını felan. motoru yıkatmadan 15 tl gibi bir fiyata altını güzelce yıkattırın. biraz sıcakta yüksek devirde kullandığınızda lifte alın nereden geldiği net olarak görülecektir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts