Seyit Boydak 24 Temmuz 2018 Paylaş 24 Temmuz 2018 S.A arkadaşlar. Benim 2001 focus 2.0 motor aracın şanzıman yağını değiştirmeye karar verdim. Yanlız kitapçıkta yağ değişimine gerek yoktur yazıyor .Şanzımanda bir sıkıntı yok .Yalnız şanzımanı incelediğimde alta tapa var ,üstte veya yanda dolum tapası yok .Veya ben göremedim.Bilgisi olan varmı acaba. Yorum bağlantısı
Fatih Emre 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Yağ dolum tapasi mutlaka vardır. Kitapçıkta değişime gerek yoktur dese bile yag zamanla ve sıcaktan bozuluyor, rengi değişiyor, zamk gibi oluyor. VW kitapçığında ise 300.000 km veya 10 yilda bir manuel şanzıman yağını degistirin diye yazıyordu. Ben de Mondeoda değiştirdim. 75w80, tam sentetik, api gl4 yag kullanmistim. Yorum bağlantısı
Cem Işık 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Şanzıman yağı değişir yapıdadır, kitapçıkta anlatım hatası var bence Yorum bağlantısı
Koray Demir 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Bir saat önce, Cem Işık yazdı: Şanzıman yağı değişir yapıdadır, kitapçıkta anlatım hatası var bence IB5’lerde değişim periyodu yoktur kitapçıkta ömürlüktür eksildikçe uygun yağ ile tamamlayınız yazar. Yorum bağlantısı
Cem Işık 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 46 dakika önce, Koray Demir yazdı: IB5’lerde değişim periyodu yoktur kitapçıkta ömürlüktür eksildikçe uygun yağ ile tamamlayınız yazar. Tamam yağ değişmeye gerek olmayabilir ama eksilme ihtimali var demekki, tamamlamak için de bir yağ girişi olmalı haliyle Yada şanzıman arızalandı, tamir edilecek. Şanzıman yağı nereden koyulacak? Her durumda şanzımana yağ koyacak bir yer vardır diye düşünüyorum ben. Yorum bağlantısı
Koray Demir 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 2 saat önce, Cem Işık yazdı: Tamam yağ değişmeye gerek olmayabilir ama eksilme ihtimali var demekki, tamamlamak için de bir yağ girişi olmalı haliyle Yada şanzıman arızalandı, tamir edilecek. Şanzıman yağı nereden koyulacak? Her durumda şanzımana yağ koyacak bir yer vardır diye düşünüyorum ben. 👍 Eksilme yıllar geçtikçe olabilir normal. Aks sökülüp girişinden pompalanıyor sadece ayrı bir dış tapası bulunmamakta. Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 Şanzumanda yağ giriş tapası olmadan olurmu hiç. Ön tarafta 8 hallen anahtar tutacak tapa var tapayı sökün hallen anahtarın ucunu içeriye sokun yağ bulaşıyorsa yağ tamam bulaşmıyorsa eksik demektir 1 Yorum bağlantısı
Seyit Boydak 25 Temmuz 2018 Yazar Paylaş 25 Temmuz 2018 Kafam karıştı.Heralde biz bu yağı değiştiremiyeceğiz. Yorum bağlantısı
Selami Şimşek 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 5 saat önce, Seyit Boydak yazdı: Kafam karıştı.Heralde biz bu yağı değiştiremiyeceğiz. Seyit, kardeşim kafa karışacak bir durum yok aslında ben bildiğim kadarıyla özetleyim,2.0 Focus larında 1.6 focuslar gibi tek tapası var şanzıman da burada kitapçığın yazdığı gibi sadece dolum yapılabilen tıpa vardır.burda boşaltım tapası koymamış lar.illaki şanzıman yağını boşaltıp yeni yağ koymak istiyorsan ya aks çıkartılıp yağ boşaltılacak yada yağ değişimi yapan ustaların uzun ince vakumlu bir çubukları var onunla çekilecek herhalukarda şanzıman içindeki yağ tam boşalmıyor.yaklaşık 1.2lt boşalıyor bu uğraşmalarla.yeni yağ da, tek tapa açılarak tamamlanıyor.ben kendi 1.6 aracımın böyle değiştirdim geçen yıl.her nezaman şanzıman inerse tekrar montaj dan sonra tekrar tam yağ doldurabilirsin.durum bu kardeşim 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 22 saat önce, Seyit Boydak yazdı: Şanzımanda bir sıkıntı yok değişme isteği nereden hasıl oldu? Yorum bağlantısı
Selami Şimşek 25 Temmuz 2018 Paylaş 25 Temmuz 2018 (düzenlendi) 3 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı: değişme isteği nereden hasıl oldu? +1 25 Temmuz 2018 tarihinde Selami Şimşek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Murat Öngür 27 Temmuz 2018 Paylaş 27 Temmuz 2018 şanzıman yağı bildiğim kadarı ile ömürlük ! herhangi bir yanma yada sıkıştırmaya maruz kalmadığından dolayı Yorum bağlantısı
Recommended Posts