İçeriğe Yönlendir

Renault Megane 2-1.5 DCI 2008 Model

Emirhan Karaca

Recommended Posts

Emirhan Karaca

Başlıktaki aracı alıyoruz tavsiyeleriniz varmı nasıldır bu megane 2 motoru felan?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Muhtemelen 85 bg olanı alınacak. Geçmiş kullanım düzgün ise ömürlük motor. Eğer 102 veya 105 ise hint kumaşı alacağınız araç. Motoru ömürlük

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Tam dag tas arabasi...Dusuk km li bakimli bulunursa tadindan yenmez..enjektor sorunu oluyor kirli yakit kullanimlarinda...Yol tutusu yakit ekonomisi bence gayet guzel...

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Tam dag tas arabasi...Dusuk km li bakimli bulunursa tadindan yenmez..enjektor sorunu oluyor kirli yakit kullanimlarinda...Yol tutusu yakit ekonomisi bence gayet guzel...
Kangoo değil megane yazmış. Direksiyonu silerken hata veren vardı arkadaşta :D
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Cogu aracta olabilecek durum koksal bey..Cevremde cok sayida var hepside memnunlar.. yoksa tabiki arizalari oluyor ki ornek bi tanede benden Kis aylarinda el freni (meshur kokpit tasarim) donma yapabiliyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsmail Sefer
12 saat önce, Alpay Sumer yazdı:

Yol tutusu yakit ekonomisi bence gayet guzel.

Yol tutuşu hakkında ben pek olumlu bir yorum duymadım. Aracı kullanan daha iyi bilir tabiki.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
14 dakika önce, İsmail Sefer yazdı:

Yol tutuşu hakkında ben pek olumlu bir yorum duymadım. Aracı kullanan daha iyi bilir tabiki.

Tabiki gunumuz araclari gibi teknolojik degil ama yilina gore bahsediyorsak bence guzel...goreceli kavram tabiki yorumlar degisiklik gosterecektir..

Fiyata gore zamaninda cok tutulan aracti...

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

yakıt olarak rakibi çok az olan bir araç bir süre en full donanımı kullandım anahtarsız çalıştırma, sunroof vs güzel araçtır konforludur.

Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın

Hocam iki tip motoru var. birisi 8v diğeri 16v. Bence kesinlikle 16 lığı alın çünkü 8 liğin ömrü kısa özellikle turbosunun. Privillage yada dynamic favorim. Extrem de olabilir zira hız sabitleme var. hayırlı olsun..

Yorum bağlantısı
Emirhan Karaca
(düzenlendi)

16v dynamic araç yarın devir Alıcaz aracı sağ olum teşekkürler

tarihinde Emirhan Karaca tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
2 dakika önce, Emirhan Karaca yazdı:

Alirken kaliteli bir yerde ekspertiz yaptirin.. aceleye getirmeyin... karar sizin..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Şimdiden hayırlı olsun inşallah
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

16v ise 102 veya 105 geliyor. Şehir dışı 3.5 4 litre ile gezmeye hazır olun

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

dCi motoru yapıyor... Ötesi yok, Benim koca öküz bile 4,8 leri görüyor.  

Megane 3,5 u rahat görür.. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
1 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

dCi motoru yapıyor.

DU

Artık yapamıyor. Yeni kasa araçlarda dci artık 6'ların altına inemiyor. 85'likler ekonomik bi tık daha.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
2 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

DU

Artık yapamıyor. Yeni kasa araçlarda dci artık 6'ların altına inemiyor. 85'likler ekonomik bi tık daha.

Aynen 90 lık şehir içi 6 lt altını görmüyor. Şehir dışı hala efsane tabii. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
DU
2007'de çıkan ile en son 105 dci birebir aynı. Yazılım farkı var ki en canlı örneği Çağların fluance tecrübesi. Güncelleme ile içine ettiler. Ancak aynı 105 dci ve 90 dci Mercedes kaputu altında yakıtı kokluyor.

Çitan 90 kangoo 90dan az yakıyor. Dacia 90 ve 110 renodan az yakıyor
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
DU
Benimki Giresun köyleri dahil (3.vites yok)karışık şehiriçi 5 lt yaktı, istanbulda yeni denemeye başladım.
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
13 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Sakın güncelleme vs yaptırma

Benim motorda da enjeksiyon güncellemesi yapıldı. Şu an düşük yakıyor. 7.5 şehir içi idi, şu an 7.2'lerde geziniyor

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
On 03.09.2018 at 17:42, Servet Aydın yazdı:

Muhtemelen 85 bg olanı alınacak. Geçmiş kullanım düzgün ise ömürlük motor. Eğer 102 veya 105 ise hint kumaşı alacağınız araç. Motoru ömürlük

aynını kullanıyorum, 400 binde motor yemiş yenisini takmışlar, tabii bu uzun yol ve şantiyede ve hor kullanılan araç, motor değişimi sonrası şuan 750 binde, alt takım kötü, amortisörler patlak, klima çalışmıyor, arka balatalar bitik diski yemiş, bana verdiler diskleri değiştim, satacağız dediler gerisini yaptıramadım,  bu halde kullandım 3000 km  kadar uzun yol, şantiye yollarında takır tukur tabii alt takım nanay, stablize yola girdimi lak luk heryerden vuruyor, içerde toz bulutu dönüyor boğuluyoruz, cam düğmelerinden toz alıyor galiba içteki (varsa) naylon yırtık sanırım, sağa solada vurmuşlar yaptırmışlar,  sonuç ben bununla bu kadar yol yaptım, standart gidişim 130,  arada 2..  neyse :)  dediğin gibi motor süper, yakıt güzel, araç geniş, park-yağmur-far sensörleri ve sisleri var...

bence en güzel reno modellerinden birisi bu, sadece orta konsol tasarımını sevmedim, yayla gibi araç, uzun yolda rahat ve yormuyor, seride bastınmı uzuyor, motor bastıkçe gidiyor, devirlenmesi hızlanması hoşuma gitti, fena gidiyor o küçük motorla, harbiden motor güzel :) arka rahat bagaj büyük, arkadan çarpmaya karşı zayıf dikkat edin, sonuç olarak ben sevdim, sağlam olsa güzel araçtı, haa unutmadan, sevmediğim bir yeri, direksiyon sertleşmiyor, her hızda pamuk gibi, turu az, hissiyat sıfır, en kötü yanı direksiyonu zaten....

fakat sahada dolanınca toz almasından, yaptıramamaktan Ostim de çektik garaja, satılacak garip...

yerine başka araç yoktu olanı kaptım, 2009 fiorino 1.3 mjet hemde meşhur yarı otomatik şanzımanlı, sakin sakin gidiyorum şimdi, robotik şanzıman vites değişiyor o değişene kadar ben çay demliyorum, beklerim king :D

Ulen Ranger ı arıyorum resmen, bunlar ne gidiyor ne atraksiyona geliyor nede başka şeye, üstelik birde az yakıyorlar, hiç bana göre değil. asıldınmı 20 lt mazot yakacakki ohh diyesin :tongue:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ali Gök
Bir saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Benim motorda da enjeksiyon güncellemesi yapıldı. Şu an düşük yakıyor. 7.5 şehir içi idi, şu an 7.2'lerde geziniyor

1.5 dacia 50 kurus mu yakiyor yani ?

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bir saat önce, Ali Gök yazdı:

1.5 dacia 50 kurus mu yakiyor yani ?

duster yakar, bizdekilerde yakıyor, uzun yol ortalamaları 6.5-6.7 lt. falan, bizdekiler 90 lık bu arada....

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

90 olanlar 2004 yılında yapılan k9k. Enjektör ve turbo basıncı farklı. Haliyle yazılımı da. Ama eski nesil. Yanlız 105 ve 110dan çok daha sessiz delphi enjektör sayesinde. Siemens daha gürültülü çalışıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...