Alişan YILMAZ 3 Eylül 2018 Paylaş 3 Eylül 2018 Herkese merhaba, Uzun bir suv araç arayışından sonra ince eleyip sık dokuduk ve 2007 2.5CRDI SORENTO'ya binme kararı verdik. Peki bu 2.5 CRDI SORENTO nedir? Kia sorento x-force 2.5 crdi bir araç. 170 hp gücünde ve 392 torka sahip. Maksimum hızı 200 km. Ağırlığı ise 2.1 ton Bu araçlarda boş paket bulunmamakla beraber en dolu paketinde; eğlence paketi(arka koltuklarda televizyon) ve ön cam ısıtma mevcut. Bunun dışında koltuk ısıtma, sunroof v.s istisnalar haricinde bütün sorentolarda var. Depo hacmi: 80 litre Şehir içi ortalama yakıt tüketimi: 11-12 Litre Şehirler arası ortalama yakıt tüketimi: 7-8 Litre Aracın iyi ve kötü yönlerine bakacak olursak; Kötü yönleri; -Standart bir suv araçta olduğu gibi yükseklikten dolayı savurma ihtimali. -Kullanışa göre değişse bile 300-400 bin arasında motor yenileme - 8 litre yağ alması İyi yönleri; - Starex ile aynı motor. - Fiyat ve performans olarak alınacak en iyi araç bence. - Sağlam kaporta - Bagaj hacmi - Kronik bir sorunu yok - Offroad ve asfalt kullanımı için uygun - Otomatik 5 ileri vites - 3 farklı çekiş modu: 4x2hi, 4x4 lo ve 4x4 hi - Üst derece güzel konfor Bunların dışındaki donanımlar, koltuk ısıtma, ısıtmalı aynalar v.s kullanım için iyi yön olarak sayılabilir. NOT: Tabii ki iyi bakılmamış her araç gibi kötü bir sorento da ciddi şekilde baş ağrıtabilir. 9 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 3 Eylül 2018 Paylaş 3 Eylül 2018 İlk iş, sağdaki egr manifold bağlantısı körlenecek. Çekiş daha canlı olacak, tüketim biraz daha düşecek, kışın kalorifer suyu biraz geç ısınacak, motor eser miktarda çok soğuk havada daha sesli çalışacak. 3 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 3 Eylül 2018 Yazar Paylaş 3 Eylül 2018 2 dakika önce, Servet Aydın yazdı: İlk iş, sağdaki egr manifold bağlantısı körlenecek. Çekiş daha canlı olacak, tüketim biraz daha düşecek, kışın kalorifer suyu biraz geç ısınacak, motor eser miktarda çok soğuk havada daha sesli çalışacak. Hocam araç yaklaşık 3 yıldır bende, egr temiz şuan, tüketim fabrika verilerine yakın değerler zaten o yüzden daha düşeceğini düşünmüyorum, motor sesi soğuk havalarda her dizel gibi sesli çalışıyor hatta traktör gibi çalışıyor içeri gelmiyor ama dışarıya iyi ses geliyor Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Çok heybetli görünüyor... Görünmekle de kalmıyor, 2,1 ton ile harbi heybetli bir araçmış.. Arazi performansını merak ediyorum. Arazide denediniz mi hiç.. Otomatik iniş gibi donanımları falan var mı ? Bu arada.. Qashqai de 7,4 litre yağ alıyor. Arazide zor şartlarda geç ısınsın diye düşünüldüğünü sanıyorum.. 1 Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Güle güle kullanın. Bu aracı ben de kısa bir süre kullanmıştım. Amortisörlerini beğenmemiştim. Çok yumuşaklar. Lastiklerin yanakları da kalın olunca frenlemelerde arabanın arkası öne gelecekmiş gibi bir his veriyordu. Beşik gibi bir araç diyebilirim. Pek stabil bir gidişi olduğunu söyleyemem. İç mekanı çok hoşuma gitmişti. Oldukça ergonomik ve kalite hissi yüksek. İzolasyon da gayet iyi. Şehiriçi 11-12 lt. yakıt tüketimine katlanılır fakat şehirdışı 7-8 den aşağıya düşmemesi biraz can sıkabilir. 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 4 Eylül 2018 Yazar Paylaş 4 Eylül 2018 53 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Çok heybetli görünüyor... Görünmekle de kalmıyor, 2,1 ton ile harbi heybetli bir araçmış.. Arazi performansını merak ediyorum. Arazide denediniz mi hiç.. Otomatik iniş gibi donanımları falan var mı ? Bu arada.. Qashqai de 7,4 litre yağ alıyor. Arazide zor şartlarda geç ısınsın diye düşünüldüğünü sanıyorum.. Ben araziye çıkmıyorum ama aynı aracı olan ve sürekli arazide olan tanıdıklarım var, onlar gayet memnun bir sorunla karşılaştıklarını görmedim. Araçlarına yükseltme kiti v.s kullanıyor onlar ben biraz daha şehirde kullandığım için gerek duymuyorum. Otomatik iniş gibi donanımlar var mı bilmiyorum muhtemelen yoktur. Geç ısınma olayı çok mantıklı Mehmet abi olabilir 39 dakika önce, Ferhat Genç yazdı: Güle güle kullanın. Bu aracı ben de kısa bir süre kullanmıştım. Amortisörlerini beğenmemiştim. Çok yumuşaklar. Lastiklerin yanakları da kalın olunca frenlemelerde arabanın arkası öne gelecekmiş gibi bir his veriyordu. Beşik gibi bir araç diyebilirim. Pek stabil bir gidişi olduğunu söyleyemem. İç mekanı çok hoşuma gitmişti. Oldukça ergonomik ve kalite hissi yüksek. İzolasyon da gayet iyi. Şehiriçi 11-12 lt. yakıt tüketimine katlanılır fakat şehirdışı 7-8 den aşağıya düşmemesi biraz can sıkabilir. Amortisörleri çok yumuşak evet biraz sallıyor içeride, gidişi bana gayet stabil geldi yani anormal bir durum gibi gelmedi hatta baktığım bir kaç suv araçtan daha iyi yol tutuşu olduğunu düşünüyorum. İç mekan standart suv araçlar gibi dize dik inen bir yapısı var, ön göğüsün çoğu yerinde yumuşak plastik kullanılmış bu kalite hissini artırıyor. İzolasyon evet iyi katılıyorum size, uzun yol birazdan fazla can sıkıyor gibi 2 Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 12 dakika önce, Alişan YILMAZ yazdı: Ben araziye çıkmıyorum ama aynı aracı olan ve sürekli arazide olan tanıdıklarım var, onlar gayet memnun bir sorunla karşılaştıklarını görmedim. Araçlarına yükseltme kiti v.s kullanıyor onlar ben biraz daha şehirde kullandığım için gerek duymuyorum. Otomatik iniş gibi donanımlar var mı bilmiyorum muhtemelen yoktur. Geç ısınma olayı çok mantıklı Mehmet abi olabilir Amortisörleri çok yumuşak evet biraz sallıyor içeride, gidişi bana gayet stabil geldi yani anormal bir durum gibi gelmedi hatta baktığım bir kaç suv araçtan daha iyi yol tutuşu olduğunu düşünüyorum. İç mekan standart suv araçlar gibi dize dik inen bir yapısı var, ön göğüsün çoğu yerinde yumuşak plastik kullanılmış bu kalite hissini artırıyor. İzolasyon evet iyi katılıyorum size, uzun yol birazdan fazla can sıkıyor gibi SUV araçların şehirdışı ortalamaları yüksek oluyor maalesef. Bunda yerden yüksek yapısının ve lastiklerin etkisi yüksek. 1 sene önce 2.9 dizel otomatik KIA Carnival aracım vardı. 2.2 ton boş ağırlığına rağmen şehirdışında 5,5-6 ortalaması vardı. Şehiriçi 11 lt yi buluyordu fakat şehirdışı ortalamasının düşük olması, bolca gezilebilirlik imkanı veriyordu. 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 4 Eylül 2018 Yazar Paylaş 4 Eylül 2018 1 dakika önce, Ferhat Genç yazdı: SUV araçların şehirdışı ortalamaları yüksek oluyor maalesef. Bunda yerden yüksek yapısının ve lastiklerin etkisi yüksek. 1 sene önce 2.9 dizel otomatik KIA Carnival aracım vardı. 2.2 ton boş ağırlığına rağmen şehirdışında 5,5-6 ortalaması vardı. Şehiriçi 11 lt yi buluyordu fakat şehirdışı ortalamasının düşük olması, bolca gezilebilirlik imkanı veriyordu. Aynen hocam, maalesef bu durumda 2.araç olarak yatıyor. 500 kilometrelik bir yolda bile 250 lira civarı yakıyor bu da ciddi bir meblağ 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Maaşallah, güle güle kullanın.Bu tür araçlar benim hep gözümü korkutuyor. Yürütme- bakım maliyetlerinin yüksek olacağından korkuyorum. 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 4 Eylül 2018 Yazar Paylaş 4 Eylül 2018 2 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Maaşallah, güle güle kullanın.Bu tür araçlar benim hep gözümü korkutuyor. Yürütme- bakım maliyetlerinin yüksek olacağından korkuyorum. Öncelikle teşekkür ederim en iyileri sizlerin olsun. Vergisi bu yıl indirime girdi, bakım maliyetleri de pek sıkıntı olmuyor, tek sıkıntısı şehirler arası tüketilen yakıt hocam. 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.. 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 4 Eylül 2018 Yazar Paylaş 4 Eylül 2018 3 dakika önce, Mahmut Yıldız yazdı: Güle güle kullanın inşallah. Teşekkür ediyorum, en güzelleri sizlerin olsun Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Bir tanidikta vardi kisa sureli bi seyahat etmistim Virajlarda guven vermiyordu... ama heybetine diyecek yok... masallah... 1 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 4 Eylül 2018 Yazar Paylaş 4 Eylül 2018 9 dakika önce, Alpay Sumer yazdı: Bir tanidikta vardi kisa sureli bi seyahat etmistim Virajlarda guven vermiyordu... ama heybetine diyecek yok... masallah... Evet özellikle espsiz sorentolar biraz sıkıntılı o konuda, bir kere savurur gibi oldu onda da esp toparladı. Biraz temkinli girmek gerekiyor viraja Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 SUV araçların şehirdışı ortalamaları yüksek oluyor maalesef. Benim suvcuk iyi bu konuda. 120 ile 6 100 ile 5 Zamdan sonra 90 ile 4,8 leri görmeye başladı. 3 2 Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 4 Eylül 2018 Yazar Paylaş 4 Eylül 2018 3 saat önce, Tayfun Aydın yazdı: Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın.. Çok teşekkür ederim hocam, daha güzelleri sizlerin olsun. 2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: fotoğraf uçmuş mu? uçmamış uçmamış 39 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Benim suvcuk iyi bu konuda. 120 ile 6 100 ile 5 Zamdan sonra 90 ile 4,8 leri görmeye başladı. 5 litre çok çok iyi Mehmet abi Yorum bağlantısı
Ferhat Genç 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 58 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Benim suvcuk iyi bu konuda. 120 ile 6 100 ile 5 Zamdan sonra 90 ile 4,8 leri görmeye başladı. Renault'a bir teşekkür borçlusunuz abi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı: Benim suvcuk iyi bu konuda. 120 ile 6 100 ile 5 Zamdan sonra 90 ile 4,8 leri görmeye başladı. Dolara inat.... 😚 2 Yorum bağlantısı
Ali Gök 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Guzel gunlerde kullanin. Sehir disi 7-8 gayet iyi biz 13 yakiyoruz sehir disi 😂 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Guzel gunlerde kullanin. Sehir disi 7-8 gayet iyi biz 13 yakiyoruz sehir disi [emoji23]20 yaksan bile tl bazında ucuz senin aracın Yorum bağlantısı
Alişan YILMAZ 4 Eylül 2018 Yazar Paylaş 4 Eylül 2018 24 dakika önce, Ali Gök yazdı: Guzel gunlerde kullanin. Sehir disi 7-8 gayet iyi biz 13 yakiyoruz sehir disi 😂 Tabi canım ona göre çok çok iyi Yorum bağlantısı
Ali Gök 4 Eylül 2018 Paylaş 4 Eylül 2018 Lpg zamlandi yahu oyle demeyin. Bitti 2.69 a aldigimiz gunler fluance biner gibi asiliordum gaza o zamanlar😂 3 Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 5 Eylül 2018 Paylaş 5 Eylül 2018 18 saat önce, Önder Özcan yazdı: Maaşallah, güle güle kullanın.Bu tür araçlar benim hep gözümü korkutuyor. Yürütme- bakım maliyetlerinin yüksek olacağından korkuyorum. Sende 20 lt yakar abi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts