İçeriğe Yönlendir

Serbest Tüketici - Elektrik

Erhan Doruk

Recommended Posts

Erhan Doruk

Yaklaşık 1,5 yıl önce forumda konusunu açmış, Serbest tüketici  olarak Enerjisa dan Aksa enerjiye geçmiştim. O zaman 2 yıl zamsız tarifeyi ( 0,21TL/KWh )seçmiştim. Aksa,  artan elektrik fiyatlarından dolayı sözleşmelerin hepsini tek taraflı fesh etmiş. ( güncel fiyat 0,31 TL/kWh) Yeni bir tedarikçi ararken Turkcell in de enerji işine girdiğini öğrendim. Şu an değişken eletrik piyasasında EWE ve Turkcell dışındaki tedarikçiler serbest tüketici kabul etmiyorlar. EWE elektrik birim fiyatı üzerinden %2 indirim, Turkcell ise %5 indirim  + konut sigortası sunuyor. Henüz geçiş işlemini yapmadım ancak Enerjisa da kalmak yerine geçmek herkesin menfaatine olacağını düşünerek sizlerle de paylaşıyorum.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Enteresan bir şeymiş ilk defa duydum. Araştıralım biraz. Turkcell aylık ortalama 69 tl ve üzeri müşterileri kabul ediyor. Benim o kadar gelmiyor faturam.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bizim ofise aylık 1000TL'nin üstünde geliyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Biz aradık zamanında, kimse bizi kabul etmedi.

Yorum bağlantısı
Erhan Doruk
25 dakika önce, Sani Gerşon yazdı:

Bizim ofise aylık 1000TL'nin üstünde geliyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Biz aradık zamanında, kimse bizi kabul etmedi.

Ben Aksa aboneliğini encazip.com üzerinden yapmıştım. oradan bir form dolduruyorsunuz sonra ofise birini gönderip sözleşmeyi imzalatıyorlar. Bir teklif alın isterseniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
22 dakika önce, Erhan Doruk yazdı:

Ben Aksa aboneliğini encazip.com üzerinden yapmıştım. oradan bir form dolduruyorsunuz sonra ofise birini gönderip sözleşmeyi imzalatıyorlar. Bir teklif alın isterseniz.

11 tedarikçi arasından en cazip 0 tarifeyi karşılaştırın !

Dedi kendileri :)

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici

Bizim apartman yöneticisi de bir firmayla sözleşme imzaladı. 6 ay zor dayandılar. Tek taraflı olarak fesh edildi. 250 lira verilerek yeniden KEPSAŞ ile sözleşme imzalandı.

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör
4 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

gizlice elektrikli mangal mı yapıyorsunuz ofis de.

Biliyorsun  kayınço  bu işle uğraşıyor ama ortalık toz duman. Devletin fiyatı adamların üretim maliyetini karşılamıyor ki  indirim yapsınlar.Kısaca yeni zamlara hazırlanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Sözleşme gücünü yükseltin. Sınırı geçiyorsunuz
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Sözleşme gücünü yükseltin. Sınırı geçiyorsunuz
Baktik, sozlesme gucumuzun altında dahi kalmisiz dedi elektrikcimiz.
Faturayi koysam yorumlayabilir miyiz?
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Kw rakamı nedir alınan elektriğin?

2400 kw harcanmış. Çok fazla. On line ups kaç kw?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Kw rakamı nedir alınan elektriğin?

2400 kw harcanmış. Çok fazla. On line ups kaç kw?

Online ups'imiz 10kva. Ama klimalar vs dahil değil. Sadece sunucumuz ve bilgisayarlar var.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Birileri sizin ofiste bitcoin üretiyor. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Önerileriniz var mı arkadaşlar? Bana da çok normal gelmiyor bu tutarlar. Hoş, bu zamlarla nisan ayında ödediğimiz bedel solda sıfır kalacak ama?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
1 saat önce, Ali Gök yazdı:

çatıya güneş paneli koyun siz :D 

Mouse'umu anca şarj eder 😛

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bir ara watt metre vereyim sana. Hangi cihaz coşuyor bul

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
14 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Bir ara watt metre vereyim sana. Hangi cihaz coşuyor bul

Cihazın coşmasında değilim de, bu kadar tüketim normal mi? Coşan bi şey de olduğunu düşünmüyorum bu arada.

Tüm gün kaynayan bir ocağımız var (2.5kw), 15bilgisayar (500wx15) 2 sunucu (800wx3) Klimalar (2kwx10) Bilgisayarlar hariç hepsi günün 8-9 saati aktif. Ben çözemiyorum.

Faturayı doğru okuyabilsem, diyeceğim ki he tamam.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Böyle hesap olmaz. 32.5 kw kabaca enerji tüketen şirkette aylık 8000 gelse yeridir.

Bunlar değişken güç harcıyor. Fatura normal

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
18 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Cihazın coşmasında değilim de, bu kadar tüketim normal mi? Coşan bi şey de olduğunu düşünmüyorum bu arada.

Tüm gün kaynayan bir ocağımız var (2.5kw), 15bilgisayar (500wx15) 2 sunucu (800wx3) Klimalar (2kwx10) Bilgisayarlar hariç hepsi günün 8-9 saati aktif. Ben çözemiyorum.

Faturayı doğru okuyabilsem, diyeceğim ki he tamam.

Bu kadar kurulu güce bu fatura gayet normal. 10 tane klimadan bahsediyoruz. Klimalar inverter tipte olmalı. Yoksa tüketim daha yüksek olurdu. Ups 24 saat çalışır ve online ups in kaybı da yüksektir. Çay ocağı da çok tüketir. Tüketim seviyenize göre zaten serbest tüketicisiniz. Yani serbest piyasadan elektrik almanızın önünde bir engel yok. Yalnız bu aralar elektrik piyasası çok karışık. Bu sene %20-30 mertebesinde zam geldi elektriğe buna rağmen maliyetler karşılanamıyor. Dolayısıyla şirketler yeni müşteri kovalamıyor.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

1 tanesi hariç hepsi düz tip klima.

Peki bu faturanın maetmatiği nasıl hesaplanıyor acaba?

Yani "şu kadar birim tüketim x birim tutarı" vs gibi bi şey var mı?

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Ben eve bu ay 208 tl ödedim . Onca kilima ve pc ye göre az bile. Dert etme :sunny:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Elektriğin kw bedeli bilinecek. Cihazların saatlik kw tüketimi bilinecek. Oradan çıkar.

Sana vereceğim cihaz ile her ünitenin 24 saatlik tüketimini göreceksin.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir
20 saat önce, Sani Gerşon yazdı:

Aktif tüketimdeki son endeksten ilk endeks çıkarılarak aktif tüketim miktarı bulunur. (ki bu faturada yazan 2410,175 kwh) Bu sizin o faturadaki ilk okuma tarihi ile son okuma tarihi arasındaki tükettiğiniz elektrik miktarını gösterir. Tek zamanlı tarifede olduğunuz için:

1) Aktif-tüketim (kWh) x Aktif-birim fiyat (TL/kWh) = Aktif Tüketim tutarı (TL )

2) Aktif Tüketim x Dağıtım Birim Fiyatı = Dağıtım Bedeli (TL)

3) Aktif Tüketim tutarı x 0,01 = Enerji Fonu

4) Aktif Tüketim tutarı x 0,02 = TRT Payı

5) Aktif Tüketim tutarı x 0,05 = ETV (BTV) (elektrik ya da belediye tüketim vergisi)

Bu 5 maddeyi toplayıp 1.18 ile de çarparsanız kdv dahil elektrik fatura bedelini bulmuş oluyorsunuz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...