Erhan Doruk 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Yaklaşık 1,5 yıl önce forumda konusunu açmış, Serbest tüketici olarak Enerjisa dan Aksa enerjiye geçmiştim. O zaman 2 yıl zamsız tarifeyi ( 0,21TL/KWh )seçmiştim. Aksa, artan elektrik fiyatlarından dolayı sözleşmelerin hepsini tek taraflı fesh etmiş. ( güncel fiyat 0,31 TL/kWh) Yeni bir tedarikçi ararken Turkcell in de enerji işine girdiğini öğrendim. Şu an değişken eletrik piyasasında EWE ve Turkcell dışındaki tedarikçiler serbest tüketici kabul etmiyorlar. EWE elektrik birim fiyatı üzerinden %2 indirim, Turkcell ise %5 indirim + konut sigortası sunuyor. Henüz geçiş işlemini yapmadım ancak Enerjisa da kalmak yerine geçmek herkesin menfaatine olacağını düşünerek sizlerle de paylaşıyorum. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Enteresan bir şeymiş ilk defa duydum. Araştıralım biraz. Turkcell aylık ortalama 69 tl ve üzeri müşterileri kabul ediyor. Benim o kadar gelmiyor faturam. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Bizim ofise aylık 1000TL'nin üstünde geliyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Biz aradık zamanında, kimse bizi kabul etmedi. Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 12 Eylül 2018 Yazar Paylaş 12 Eylül 2018 25 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Bizim ofise aylık 1000TL'nin üstünde geliyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Biz aradık zamanında, kimse bizi kabul etmedi. Ben Aksa aboneliğini encazip.com üzerinden yapmıştım. oradan bir form dolduruyorsunuz sonra ofise birini gönderip sözleşmeyi imzalatıyorlar. Bir teklif alın isterseniz. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 22 dakika önce, Erhan Doruk yazdı: Ben Aksa aboneliğini encazip.com üzerinden yapmıştım. oradan bir form dolduruyorsunuz sonra ofise birini gönderip sözleşmeyi imzalatıyorlar. Bir teklif alın isterseniz. 11 tedarikçi arasından en cazip 0 tarifeyi karşılaştırın ! Dedi kendileri 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Bizim apartman yöneticisi de bir firmayla sözleşme imzaladı. 6 ay zor dayandılar. Tek taraflı olarak fesh edildi. 250 lira verilerek yeniden KEPSAŞ ile sözleşme imzalandı. Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 4 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Bizim ofise aylık 1000TL'nin üstünde geliyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Biz aradık zamanında, kimse bizi kabul etmedi. gizlice elektrikli mangal mı yapıyorsunuz ofis de. Biliyorsun kayınço bu işle uğraşıyor ama ortalık toz duman. Devletin fiyatı adamların üretim maliyetini karşılamıyor ki indirim yapsınlar.Kısaca yeni zamlara hazırlanın. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Bizim ofise aylık 1000TL'nin üstünde geliyor. Bir öneriniz var mı arkadaşlar? Biz aradık zamanında, kimse bizi kabul etmedi.Sözleşme gücünü yükseltin. Sınırı geçiyorsunuz Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Sözleşme gücünü yükseltin. Sınırı geçiyorsunuz Baktik, sozlesme gucumuzun altında dahi kalmisiz dedi elektrikcimiz.Faturayi koysam yorumlayabilir miyiz? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 2 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Görelim Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Kw rakamı nedir alınan elektriğin? 2400 kw harcanmış. Çok fazla. On line ups kaç kw? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Bir saat önce, Servet Aydın yazdı: Kw rakamı nedir alınan elektriğin? 2400 kw harcanmış. Çok fazla. On line ups kaç kw? Online ups'imiz 10kva. Ama klimalar vs dahil değil. Sadece sunucumuz ve bilgisayarlar var. Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Birileri sizin ofiste bitcoin üretiyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Önerileriniz var mı arkadaşlar? Bana da çok normal gelmiyor bu tutarlar. Hoş, bu zamlarla nisan ayında ödediğimiz bedel solda sıfır kalacak ama? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 1 saat önce, Ali Gök yazdı: çatıya güneş paneli koyun siz Mouse'umu anca şarj eder 😛 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Bir ara watt metre vereyim sana. Hangi cihaz coşuyor bul Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 14 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Bir ara watt metre vereyim sana. Hangi cihaz coşuyor bul Cihazın coşmasında değilim de, bu kadar tüketim normal mi? Coşan bi şey de olduğunu düşünmüyorum bu arada. Tüm gün kaynayan bir ocağımız var (2.5kw), 15bilgisayar (500wx15) 2 sunucu (800wx3) Klimalar (2kwx10) Bilgisayarlar hariç hepsi günün 8-9 saati aktif. Ben çözemiyorum. Faturayı doğru okuyabilsem, diyeceğim ki he tamam. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 12 Eylül 2018 Paylaş 12 Eylül 2018 Böyle hesap olmaz. 32.5 kw kabaca enerji tüketen şirkette aylık 8000 gelse yeridir.Bunlar değişken güç harcıyor. Fatura normal 1 Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 18 saat önce, Sani Gerşon yazdı: Cihazın coşmasında değilim de, bu kadar tüketim normal mi? Coşan bi şey de olduğunu düşünmüyorum bu arada. Tüm gün kaynayan bir ocağımız var (2.5kw), 15bilgisayar (500wx15) 2 sunucu (800wx3) Klimalar (2kwx10) Bilgisayarlar hariç hepsi günün 8-9 saati aktif. Ben çözemiyorum. Faturayı doğru okuyabilsem, diyeceğim ki he tamam. Bu kadar kurulu güce bu fatura gayet normal. 10 tane klimadan bahsediyoruz. Klimalar inverter tipte olmalı. Yoksa tüketim daha yüksek olurdu. Ups 24 saat çalışır ve online ups in kaybı da yüksektir. Çay ocağı da çok tüketir. Tüketim seviyenize göre zaten serbest tüketicisiniz. Yani serbest piyasadan elektrik almanızın önünde bir engel yok. Yalnız bu aralar elektrik piyasası çok karışık. Bu sene %20-30 mertebesinde zam geldi elektriğe buna rağmen maliyetler karşılanamıyor. Dolayısıyla şirketler yeni müşteri kovalamıyor. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 1 tanesi hariç hepsi düz tip klima. Peki bu faturanın maetmatiği nasıl hesaplanıyor acaba? Yani "şu kadar birim tüketim x birim tutarı" vs gibi bi şey var mı? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 Ben eve bu ay 208 tl ödedim . Onca kilima ve pc ye göre az bile. Dert etme 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 13 Eylül 2018 Paylaş 13 Eylül 2018 1 tanesi hariç hepsi düz tip klima. Peki bu faturanın maetmatiği nasıl hesaplanıyor acaba? Yani "şu kadar birim tüketim x birim tutarı" vs gibi bi şey var mı?Elektriğin kw bedeli bilinecek. Cihazların saatlik kw tüketimi bilinecek. Oradan çıkar.Sana vereceğim cihaz ile her ünitenin 24 saatlik tüketimini göreceksin. 1 Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir 14 Eylül 2018 Paylaş 14 Eylül 2018 20 saat önce, Sani Gerşon yazdı: 1 tanesi hariç hepsi düz tip klima. Peki bu faturanın maetmatiği nasıl hesaplanıyor acaba? Yani "şu kadar birim tüketim x birim tutarı" vs gibi bi şey var mı? Aktif tüketimdeki son endeksten ilk endeks çıkarılarak aktif tüketim miktarı bulunur. (ki bu faturada yazan 2410,175 kwh) Bu sizin o faturadaki ilk okuma tarihi ile son okuma tarihi arasındaki tükettiğiniz elektrik miktarını gösterir. Tek zamanlı tarifede olduğunuz için: 1) Aktif-tüketim (kWh) x Aktif-birim fiyat (TL/kWh) = Aktif Tüketim tutarı (TL ) 2) Aktif Tüketim x Dağıtım Birim Fiyatı = Dağıtım Bedeli (TL) 3) Aktif Tüketim tutarı x 0,01 = Enerji Fonu 4) Aktif Tüketim tutarı x 0,02 = TRT Payı 5) Aktif Tüketim tutarı x 0,05 = ETV (BTV) (elektrik ya da belediye tüketim vergisi) Bu 5 maddeyi toplayıp 1.18 ile de çarparsanız kdv dahil elektrik fatura bedelini bulmuş oluyorsunuz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts