İçeriğe Yönlendir

Spor Koltuk Montajı hk.

Saim Ulaş Yılmaz

Recommended Posts

Saim Ulaş Yılmaz

Aracıma euro güzel seviyelerdeyken 2 adet Sparco R-100 koltuk almıştım. 

Yaklaşık 1 senedir montah bekliyor. Dün orjinal koltukları söktüm.

RDmVzZ.jpg

Sürücü koltuğunda yükseklik ayarı var, ileri geri kayar mekanizma var, emniyet kemerleri var, airbag bağlantısı var.

Yolcu koltuğunda ileri geri kayar mekanizma var, emniyet kemerleri var, airbag bağlantısı var.

Yeni takacağım koltuk setinde bunların hiçbiri yok. Altında sadece 4 adet montaj deliği delmişler. Durumu görünce bu iş beni aştı ve danışmak istedim.

Bu şartlar altında bu koltuğu güvenli bir şekilde araca nasıl monte edebilirim ?

Emniyet kemeri bağlantısı olmalı, ileri geri kayar mekanizması olmalı, elektrikli yükseklik ayarı pek önemli değil.

yqYlr7.jpg

6NgkL3.jpg

2aLk0N.jpg

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Eski koltuğunuzdaki ray mekanizmasını spor koltuklara aktarmanız lazım. Bu mümkün değilse ayak yaptırmanız lazım. Veya hazır satılan adaptörler var mı bilmiyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Can sıkıcı  olacak belki ama  ben olsam  sırf görünümü için airbaglerden vazgeçerek spor koltuk takmazdim.  

Edit: Eski koltuk  içinde airbag var sandım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
3 saat önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Eski koltuğunuzdaki ray mekanizmasını spor koltuklara aktarmanız lazım. Bu mümkün değilse ayak yaptırmanız lazım. Veya hazır satılan adaptörler var mı bilmiyorum.

Adaptör mevcut. Eğer getirtebilirsem slider ile birlikte fiyat 2 koltuk fiyatından daha fazlaya gelecek 😀

Bu nedenle yaptırmak mantıllı gibi. Eski koltuğun ayakları üzerinden çok işlem yapmak gerekecek gibi. Haftaiçi sanayiyi bir dolaşacağım sanırım.

3 saat önce, İnan Çınar yazdı:

Can sıkıcı  olacak belki ama  ben olsam  sırf görünümü için airbaglerden vazgeçerek spor koltuk takmazdim.  

Abi sadece görüntü değil, yanal desteği arttırmak ve ağırlığı düşürmek amacıyla yapıyorum. Görsellik sonraki planda geliyor benim için.

Airbag tetikleyiciler var koltuk altında. Onları taşımadan bu işlemi yapmayı düşünmüyorum. Güvenlik benim için de 1. planda.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)
6 saat önce, İnan Çınar yazdı:

bknz. Über Fiesta konuma :)

benim ST koltuklar dingiliz versiyon olduğundan sürücü koltuğu sağda ve yüksekli ayarıda sağda idi, nasıl taktım? eskilerin kızağı birebir aynı olduğundan söküp yenilere aktardım, böylece hem yolcu hemde sürücü koltuğu yükseklik ayarlı oldu :tongue:

hava yastığım iptal olmadı, üstüne koltuk yanlarında perde hava yastığıda geldi :tongue::D

şaka bir yana, takta görelim artık :)  airbagleri hallet ama, haaa ne airbagi yahu, onların airbag değil, aktif gergili emniyet kemeri soketleri olması lazım, kolayca aktarılmalı oda... yada şu olabilir, airbag için koltukta yolcu varsa sinyal gönderen sistem olabilir, oysa ve aktaramıyorsan sensörünü sök baskı yap sabitle, böylece airbagler hep aktif kalsın....

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sonradan aksesuar koltuğu 4defa taktım :crazy: daha da elimi sürmem. İşçiliği çok basit değil, her 2 koltuğu cm hatasız takaması..

Alt mekanizmayı elde imal edeceksiniz. sizdeki koltuğun eskisinin mekanizmasına el sürmezdim yazık olmasın diye, zira kaynak delme vs. işlemler yapılacak. Çıkmacıdan uygun alt kızak temin etmiştim mesela.

Sadece Kemer tokası koltuğa entegre ise onu alıp kullanacaksınız.

Montajda koltukların asfalt zeminine paralel kalmasına dikkat edin , sonra iş bitince direksiyoına yan kalıyorsunuz.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Sen gel yanıma :) aracı bırak yapılabilecek bir çözüm varsa buluruz...

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Koltuk airbagleri çıkarıldığı için arıza ışığı yakmaya ak mı?

Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz
6 saat önce, Volkan Doğrular yazdı:

Sen gel yanıma :) aracı bırak yapılabilecek bir çözüm varsa buluruz...

:dance4:

5 saat önce, Erdoğan Temur yazdı:

Koltuk airbagleri çıkarıldığı için arıza ışığı yakmaya ak mı?

Koltukta airbag değilde emniyet kemerinin takılıp takılmadığını yoklayan bir sistem var sanırım. Emniyet kemeri hep takılıymış gibi okuyacağı bir çözüm bulabilirsek ışıkta yakmaz sanırım. Bunların hepsi akü kutup başı sökülüyken yapılmalı tabi...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...