Erdem Bodur 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 2013 model 32.000 km deki aracımı bağzen yokuşlarda vites değiştirmede ses yapma ve hafif titreme şikayetiyle servise götürdüm. Servis kavramasinin değişmesi gerektiğini söyledi %50 iyiniyet garantisine dahil ettiler ce 3200 tl fiyat çıkardılar. Sizce ne yapmalyım. Çok rahatsız edecek seviyede ses ve sarsıntı yapmıyor. Ayrıca aracı servisten aldıktan sonra vites değişimleri daha yüksek devirde yapmaya başladı, yakıt artti (sakın kullaniciyim ankarada yakıt tüketimim 6.3) degisim sirasindaki ses epey azaldı. Ancak sport moduna aldığımızda ekranda çıkan araç resmi çıkmıyor. Bu şekilde kullansam şanzımana zarar verir mi? Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 Hocam Türkiye deki servisler bihaber ama o şanzımanın çok fazla güncellemesi çıktı. Güncellemelerle özellikle titreme ve ses giderildi diye okumuştum ama okuduklarımın çoğu dizel-otomatik idi. Bence bunu biraz araştırın.. Yorum bağlantısı
Erdem Bodur 29 Ekim 2018 Yazar Paylaş 29 Ekim 2018 1 saat önce, Tayfun Aydın yazdı: Hocam Türkiye deki servisler bihaber ama o şanzımanın çok fazla güncellemesi çıktı. Güncellemelerle özellikle titreme ve ses giderildi diye okumuştum ama okuduklarımın çoğu dizel-otomatik idi. Bence bunu biraz araştırın.. Güncellemelerin yapıldığını söylediler. Arıza tespit 150 tl. En büyük ford servislerden biri başka nereye guveneyim 1 Yorum bağlantısı
Yılmaz Ertek 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 bende de aynı araç var.günlük kullanımda hiç bir şey hissetmesem de arkadaşlar "servise giderken kavramayı kontrol etsinler, yazılım güncellesinler" diye uyarmıştı beni. ilk serviste kavrama değişmişti garantiden (açıkçası ne olduğunu bilmiyordum, garantiden değiştirdik deyince de önemsememiştim) sonraki her servis zamanında yazılım güncellediler ve hep kavramayı kontrol ettirdim. 5 yıldır kullanıyorum aracı, genel olarak memnunum. ama 2 saat dur kalk trafikte kalırsam, veya arabada 4 kişi varken dik bir yokuş çıkarsam "bazen" dediğiniz titremeyi yapıyor. her servis zamanı bunları söylüyorum, kontrol ettiriyorum, sıkıntı yok diyorlar. diyeceğim o ki, sizi çok rahatsız etmiyor ise bir şey yapmayın. konuya çok hakim değilim ama servistekilerin söylediği, bu titremenin hiç bir zaman sizi yolda bırakmayacağı, sadece sürüş konforunu etkilediği... ne kadar doğru veya ne kadar bu sözlerinin arkasında dururlar bilemem tabi... iyi günler. 3 1 Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 4 saat önce, Erdem Bodur yazdı: Güncellemelerin yapıldığını söylediler. Arıza tespit 150 tl. En büyük ford servislerden biri başka nereye guveneyim Hocam titreme powershift lerde biraz normal bir durum gibi artık. ama güncellemeler konusunda ülkemizdeki ford servisleri gerçekten bihaber ve uyarılmalarına rağmen bakmıyorlar bile. özellikle telkin etmek gerekiyor.. titreme konusunu çok çözebileceğinizi sanmasam da diğer sorunları çözebilirsiniz.. 1 Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 29 Ekim 2018 Paylaş 29 Ekim 2018 ben yağlı tip, 6dct450 şanzıman ile kafayı bozduğumdan arada kuru kavrama olan modelide öğrendim epey. youtube de müthiş sökme takma videoları var. o modelde, küçük contaların yağı kavrama ünitesine kaçırmaya başlamasından ötürü, balata kaydırma yapıyor o nedenle titreşime sebep oluyormuş. diğer sorun ise, balataların bitmeye başlaması ile birlikte titreme oluşuyormuş, aynı düz vites arabalardaki gibi. bence, ciddi olarak rahatsızlık verene kadar ellemeyin garanti süresi yetiyorsa. söktükçe elinde kalıyor adamların parçalar. sanırım yüksek ısı nedeniyle parçalar planlanandan çabuk bozuluyor. 1 Yorum bağlantısı
Erdem Bodur 29 Ekim 2018 Yazar Paylaş 29 Ekim 2018 36 dakika önce, Dogan Arsiray yazdı: ben yağlı tip, 6dct450 şanzıman ile kafayı bozduğumdan arada kuru kavrama olan modelide öğrendim epey. youtube de müthiş sökme takma videoları var. o modelde, küçük contaların yağı kavrama ünitesine kaçırmaya başlamasından ötürü, balata kaydırma yapıyor o nedenle titreşime sebep oluyormuş. diğer sorun ise, balataların bitmeye başlaması ile birlikte titreme oluşuyormuş, aynı düz vites arabalardaki gibi. bence, ciddi olarak rahatsızlık verene kadar ellemeyin garanti süresi yetiyorsa. söktükçe elinde kalıyor adamların parçalar. sanırım yüksek ısı nedeniyle parçalar planlanandan çabuk bozuluyor. Aracın garantisi bitti %50 iyi niyete soktular. Teklifin 1 ay geçerli olduğu söylendi. Şanzımanı dağıtmayalım bu şekilde kullanmaya devam ederek ondan korkuyorum. Ya bu şekilde kullanıp yazın üste biraz katip astra 1.4 t alayim diyorum Yada yaptırıp kullanayim. (Tekrara aynı sorunu yaratmayacağını bilsem yaptırıp binme taraftariyim. Aracımdan memnunum ayrıca arabaların fiyatı uçmuşken. Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 o şanzımanın arızası zaten bu. içine yağ kaçırdığı zaman olay bitiyor çünkü kavrama yüzeyi yağlanıyor. aynı manuel vitesli arabada balatanın kayıp gitmesi gibi. eğer sadece 3200 tl ile bitecekse olay ben olsam hemen yaptırırdım. arızalı şekilde satabileceğinize inanıyorsanız yani mesela piyasasının 7 8 bin tl altına verecekseniz o da olur. Yorum bağlantısı
Tayfun Aydın 30 Ekim 2018 Paylaş 30 Ekim 2018 yaptırdıktan sonra aynı sorunu yaşamayacağınızın garantisini veriyorlar mı? veremiyorlarsa değiştirin derim.. Yorum bağlantısı
Erdem Bodur 30 Ekim 2018 Yazar Paylaş 30 Ekim 2018 ustayla biraz önce konuştum kavrama değişimi sonrası olumsuz geri dönüş olmadı bize dedi. Ödediğiniz oranda garanti devam ediyor. Hafta sonu kullandım hiç sıkıntı yapmadı. Daha çok ısınınca yapıyor. Şanzımana zarar verir mi diye sordum. Kesinlikle olmaz olmaz dedi. Çok sarsintili değilse kullanmaya devam edin daha sonra değiştirtirelim dedi. Bu şekilde kullanmaya devam edecek gibi. Okuduklarıma göre kuru kavrama olduğu için normal görünüyor bu şikayetler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts