İçeriğe Yönlendir

Arabanızı Nasıl Yıkıyorsunuz?

Mehmet Göktürk

Arabanızı Nasıl Yıkıyorsunuz İşaretleyiniz (birden çok seçenek işaretlenebilir)  

131 oy

Bu ankete oy verme veya sonucunu görme izniniz yok Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Eren Gökmen
3 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

Gerceklik payi var ama dogrudur :)

Hypermilingde sinektwn yag cikartacaksin ')

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Aaaaa arabalar yikanabiliyor  muydu? 

Ben onları su geçiriyor sanıyordum  yav (Hiçarabayikamamisadamsmileysi)

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
(düzenlendi)
37 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

İyi bir cila en az 2 beygir vardır bence :)

:)

Bende arabayi yikayinca sanki daha iyi gidiyormus gibi oluyor. Psikolojik sanirim 😂 ama hissedilmeyecek derecede olsa da etkisi vardir

tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

1 Haftadır arabayı yıkayamıyorum kirli gezmeyi sevmiyen biri için can sıkıcı bir durum.

Pazar Pazartesi yağmur yok diyor 2 günlüğüne yıkarım sonrassında yine yağmur diyor buraları :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Küçük bir cip var konsepte aykırı olduğu için hiç yıkamıyoruz.

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Küçük bir cip var konsepte aykırı olduğu için hiç yıkamıyoruz.
Hani nerede [emoji16]
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Kadir Yalcinkaya

Kendin yıkaması çok zevkli zaten

bende stanley aldım kendim yıkıyorum zaten makinede kolay arabada küçük

hatta dayım istiyor arada sonunda ona dedim ki git al şurdan 700 lira ya 

yıkama makinesi

illa uğraştıracak

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Basincli suyla arabayi yikadiktan sonra tkuruyunca tozlar yapisik kaliyor bende. Ben mi yanlis yikiyorum acaba

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
8 dakika önce, Eren Gökmen yazdı:

Basincli suyla arabayi yikadiktan sonra tkuruyunca tozlar yapisik kaliyor bende. Ben mi yanlis yikiyorum acaba

Bezle kurulayınca statik elektrik üretip tozları çekiyor olabilir ;) 

Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Bezle kurulayınca statik elektrik üretip tozları çekiyor olabilir [emoji6] 
Neyle kurulayalim hava mi tutalim pirim [emoji16]
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
4 dakika önce, Metin Akbal yazdı:

Neyle kurulayalim hava mi tutalim pirim emoji16.png

Hava tutsan da filtrelenmiş nemi alınmış hava olması lazım :D

Çok karıştırma mf bez olsun çizmesin yeter toz ile yaşama alışılır kapalı garaj yoksa.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Hava tutsan da filtrelenmiş nemi alınmış hava olması lazım [emoji3]

Çok karıştırma mf bez olsun çizmesin yeter toz ile yaşama alışılır kapalı garaj yoksa.
O zaman ekmek bulamiyoz pasta yemeye devam [emoji16]
  • Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
1 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Bezle kurulayınca statik elektrik üretip tozları çekiyor olabilir ;) 

Yok kurulamiyorum araci kendi kuruyor ama ince bir katman toz oluyor uzerinde. Basincli suyla yikiyorum. Kurudugunda neredeyse ayni sekilde uzerinde duruyor bu tozlar. Benzinlillerdeki basincli makinayla da ayni sonucu aliyorum. Firca surmeden gitmiyor bu tozlar

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Yok kurulamiyorum araci kendi kuruyor ama ince bir katman toz oluyor uzerinde. Basincli suyla yikiyorum. Kurudugunda neredeyse ayni sekilde uzerinde duruyor bu tozlar. Benzinlillerdeki basincli makinayla da ayni sonucu aliyorum. Firca surmeden gitmiyor bu tozlar

Araba tam temizlenmemiş olabilir mi(fırçasız yıkama ise)? El değmeden tam temizlik olmuyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
8 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Araba tam temizlenmemiş olabilir mi(fırçasız yıkama ise)? El değmeden tam temizlik olmuyor.

Bilmiyorum ki. Bunlar yol tozu daha cok. Arabaya yapisik oluyor. Basincli suyu ne kadar tutsam da uzerine cikmiyor(islakken temizlenmis gibi duruyor) bendeki makina 120bar. K5 le de denedim sonuc ayni. Kaba kirlerde sorun yok. Bu yuzden ben cift kovayla yikiyorum genelde. Bazen de bildigim bir  yikama makinasina sokuyorum araci.

Genelde cok kisi bu basincli makinalardan memnun da o nedenle suheye dustum ben de...

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
Bilmiyorum ki. Bunlar yol tozu daha cok. Arabaya yapisik oluyor. Basincli suyu ne kadar tutsam da uzerine cikmiyor(islakken temizlenmis gibi duruyor) bendeki makina 120bar. K5 le de denedim sonuc ayni. Kaba kirlerde sorun yok. Bu yuzden ben cift kovayla yikiyorum genelde. Bazen de bildigim bir  yikama makinasina sokuyorum araci.
Genelde cok kisi bu basincli makinalardan memnun da o nedenle suheye dustum ben de...
Basınçlı makine bile olsa el değmeden tam temizlik olmuyor, olsa kaportada boya kalmazdı zaten :) trafik filmi denilen kir tabakası olabilir çıkmıyor dediğin, normal aslında çift kova candır :)
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
13 dakika önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Basınçlı makine bile olsa el değmeden tam temizlik olmuyor, olsa kaportada boya kalmazdı zaten :) trafik filmi denilen kir tabakası olabilir çıkmıyor dediğin, normal aslında çift kova candır :)

Trafik kiri iste. Yol kiri diye kalmis aklimda :D neyse cift kovaya devam.

Hazir yeri gelmisken yikadiktan sonra sonax bsd suruyorum. Onu da iyi silemiyorum galiba. Videolardaki gibi yapiyorum ama nasil diyeyim bezle tam kurulamayinca iz birakiyor. Sonra bir daha o izleri siliyorum. Boyle de sanki surdugum ne varsa geri aliyormusum gibi geliyor :)Bunun bir puf noktasi var mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Fırçalamadan ovalamadan çıkmaz onlar.
Şampuanla güzelce sürülecek ve durulanıp kurulanacak

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir
(düzenlendi)
35 dakika önce, Alpay Sumer yazdı:

bende su cift kova olayini cozemedim gitti..Temizlenmiyor ya.

Bi tık ilerisi taksici mantalitesi yağmur yağınca fırça ile girişiyorlar direkt 🙂

tarihinde Koray Demir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
35 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Fırçalamadan ovalamadan çıkmaz onlar.
Şampuanla güzelce sürülecek ve durulanıp kurulanacak

O zaman araba cok camurlanmiyorsa  sirf araba yikamak icin bu makinalardan almak pek mantikli degil. Hortumun ucuna takilan puskurtme aparatlarida asagi yukari ayni iși gorur. Kaba kir atilir sonra en iyisi yikama eldiveni ve cift kova. 

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
3 saat önce, Eren Gökmen yazdı:

İlk ölce tazikli su ile araç üzerindeki kaba kiri atıp daha sonra köpürtün yumuşak yıkama süngerleri ile arabayı bir dolaşın daha sonra tazikli su ile durulayıp güzelce kurutun ter temiz olur.

Özellikle uzun süre kirli kalmışsa araç üzerindeki kir sadece köpük ve su tutarak çıkmaz. Aracıda kurulamaz kendi kurulamaya bırakırsanız araç üzerinde su lekeleri kalma ihtimali yüksektir.

2 saat önce, Alpay Sumer yazdı:

bende su cift kova olayini cozemedim gitti..Temizlenmiyor ya.

O işin ileri seviyede hastalık seviyesi :D

Mantığı arabayı köpürtürkenki kirlenen süngeri 2. kovada temizleyip 1. kovadakı köpüğün sürekli temiz kalmasını sağlamak.
Bir üste baksettiğim yıkama şekli daha basit ve 2 kova kadar etkili ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
On 08.12.2018 at 00:09, Eren Gökmen yazdı:

:)

Bende arabayi yikayinca sanki daha iyi gidiyormus gibi oluyor. Psikolojik sanirim 😂 ama hissedilmeyecek derecede olsa da etkisi vardir

gidiyor bencede, etmen ise sensin ister inan ister inanma, düşündüğün gerçekten istediğinse birşeyler oluyor, hissettiğini bir şekilde yansıtırsın:)

gelelim yıkamaya, araba elle yıkanır ve  kurulanır, özel şampuan ve yıkama için mf eldiven yada benzeri birşey ve baba bir kurulama bezi şarttır, başka şekilde araba gıcır olmaz, olur demeyin boşa ısrar etmeyin, el değecek o arabaya :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...