İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Alternatör Kasnağından ve V Kayışından Gelen Ses

Ali Dur

Recommended Posts

Alternatörden gurg gurg diye ses geliyor özellikle ilk çalıştırmada motor ısınana kadar. Kayıştan da aynı şekilde çıkırık çıkırık sesler. Özellikle frene basınca merkezkaçtan kayış gevşediğinden ses biraz daha artıyor. Benzer şekilde istop ettiğim anda motor durma sırasında fiyk fiyk diye ötme sesi oluyor sanırım kayış aniden durduğundan yapıyor. Şimdi merak ediyorum arkadaşlar, ustam dedi ki kayışı değiştirsem de yine yapar beni uğraştırma iki gün sonra aynısını yapar bu gelirsin ne biçim iş yaptın diye sorarsın... Ee ne yapalım yani sesi dinleye dinleye gezelim mi? :) Bu parçalar değişince ses kesilir mi? Saygılar.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
27 dakika önce, Ali Dur yazdı:

Alternatörden gurg gurg diye ses geliyor özellikle ilk çalıştırmada motor ısınana kadar. Kayıştan da aynı şekilde çıkırık çıkırık sesler. Özellikle frene basınca merkezkaçtan kayış gevşediğinden ses biraz daha artıyor. Benzer şekilde istop ettiğim anda motor durma sırasında fiyk fiyk diye ötme sesi oluyor sanırım kayış aniden durduğundan yapıyor. Şimdi merak ediyorum arkadaşlar, ustam dedi ki kayışı değiştirsem de yine yapar beni uğraştırma iki gün sonra aynısını yapar bu gelirsin ne biçim iş yaptın diye sorarsın... Ee ne yapalım yani sesi dinleye dinleye gezelim mi? :) Bu parçalar değişince ses kesilir mi? Saygılar.

Bence ustadan kurtul, Ford yetkili servisine sor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Gergiden veya Rulmanlardan yapabilir.. Aracımı satmadan önce başıma  geldi.. Gergi kütüğü diyerek gittim şarj dinamosunun rulmanı çıktı :D 
Motor altan koruma olmadığı için açıktı, yağmur suyu olsun gerek yıkarken olsun pas tutmuş bilye dağıtmış. Değiştirince düzeldi tabi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

V kayışı, Kayış gergisi, Kasnak, 2 tane bilya + Alternatör Rulmanının Pulley tipli olanı

Bunların hepsini değişince ses mes kalmaz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc
15 saat önce, Ali Dur yazdı:

Ben bu sesle arkadas oldum diyebilirim  direksiyoni tam saga kirip sag camurluktan iceri kulagi koyarsan daha bariz hissediyorsun sesleri. Arac 145binde ve kayis hic degismemis. Kayis gergi rulman dinamo bilyasi gibi hareketli parcalarin hepsini ehli bir ustada gozden gecirip degismek lazim. Imkan varsa 1 kere sokturup degisin 2. Sefer icin gine dagitmaya iscilik vermeyin nokta atisi yapmak zor olabilir ama kanaatimce dinamo rulmani muhtemelen

Yorum bağlantısı
1 saat önce, Alpay Sumer yazdı:

ses tanimlariniz harika😊

Duzgun kaliteli parca ve iscilikle sesler gidecektir.

Ne yapayım artık kafamın içinde çalıyor sesler tanımlarını yapıp onlarla dost olduk :D 

16 saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

V kayışı, Kayış gergisi, Kasnak, 2 tane bilya + Alternatör Rulmanının Pulley tipli olanı

Bunların hepsini değişince ses mes kalmaz.

Harun bey, bunların bana linkini atabilir misiniz rica etsem?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Gergi sesidir o bence.. 

Motor çalışırken bir hortumu kulağına tut, sonra diğer ucunu şüpheli yerlerde gezdir. Sesi nokta atışı bulursun.. 

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
1 saat önce, Ali Dur yazdı:

Ne yapayım artık kafamın içinde çalıyor sesler tanımlarını yapıp onlarla dost olduk :D 

Harun bey, bunların bana linkini atabilir misiniz rica etsem?

https://gatesautocat.com/search-results/?search_type=vehicle&source=result&page=0&make=FORD&model=MONDEO&fullseries=B4Y+2.0+TDCi+FWD+Sedan&litres=2.0L&KW=96KW&PS=130&enginetype=Dizel

Yorum bağlantısı
38 dakika önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Harun bey bunu bu şekilde kit olarak tr'den bulabilir miyim? Yoksa ayrı ayrı mı almalıyım. Link için teşekkürker.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
9 dakika önce, Ali Dur yazdı:

Harun bey bunu bu şekilde kit olarak tr'den bulabilir miyim? Yoksa ayrı ayrı mı almalıyım. Link için teşekkürker.

Parçaçılarda var kit olarak satılıyor. Ama orjinalini bulmak lazım. Ben parça kodları burada yazıyor diye burayı verdim .

Mondeo V kayış gergi seti diye arayabilirsiniz. 

Yorum bağlantısı
Bir saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Parçaçılarda var kit olarak satılıyor. Ama orjinalini bulmak lazım. Ben parça kodları burada yazıyor diye burayı verdim .

Mondeo V kayış gergi seti diye arayabilirsiniz. 

Harun bey çok teşekkürker art arda soruyorum kusura bakmayın vaktinizi de alıyorum bu şekilde... Şimdi ben sesin alternatör kasnağından (rulmanından) geldiğini düşünüyorum. Dolayısıyla v kayış gergisini değiştirmeden, alternatör kasnağı ve kayışı değiştirmek yeterli olur mu sizce? Set olarak değiştirmek mi kesin çözümdür?

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
16 dakika önce, Ali Dur yazdı:

Harun bey çok teşekkürker art arda soruyorum kusura bakmayın vaktinizi de alıyorum bu şekilde... Şimdi ben sesin alternatör kasnağından (rulmanından) geldiğini düşünüyorum. Dolayısıyla v kayış gergisini değiştirmeden, alternatör kasnağı ve kayışı değiştirmek yeterli olur mu sizce? Set olarak değiştirmek mi kesin çözümdür?

Gergiyi değiştirmeden önce onu da deneyebilirsiniz. Set olarak değiştirseniz bile bir süre sonra geri gelecek sesler.  Buradaki bir süre kullanılan parçaların kalitesine bağlı.

Ama şarj dinamosu rulmanını değiştirirseniz, sesler belki de bir daha gelmez. Ben henüz değiştirmedim, bir sonrakinde değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
On 14.12.2018 at 13:06, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Gergiyi değiştirmeden önce onu da deneyebilirsiniz. Set olarak değiştirseniz bile bir süre sonra geri gelecek sesler.  Buradaki bir süre kullanılan parçaların kalitesine bağlı.

Ama şarj dinamosu rulmanını değiştirirseniz, sesler belki de bir daha gelmez. Ben henüz değiştirmedim, bir sonrakinde değiştireceğim.

Alternatör kasnağını değiştirmeden yapacağınız işlemler çöpe gider. Bir kaç ayda gergi rulmanları bozulup ses yapmaya başlar. Bu konuda edindiğim bir başka deneyim: kayış 6pk 1640 değil, 1642 olmalı. Bu ölçü de contitech markada var. 2 mm uzunluk farkı gergi sistemindeki rulmanları rahatlatıyor.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...