İçeriğe Yönlendir

Fiesta Vl - V Kayış Devirdaim Civarından Gelen Ses

Eray Çalışkan

Recommended Posts

Eray Çalışkan
(düzenlendi)

İyi günler iyi forumlar. Dün akşam fark ettiğim bir sesi size sormak istedim. İlk duyduğumda devirdaimden sandım ama motor devri yükselince sesin gelme sıklığı artıyor. O yüzden bana V kayış bilya kasnak vb. yerlerinden geliyormuş gibi geldi. Videoda motoru yeni çalıştırdığım ve havanın da 3 derece olmasından dolayı dizel sesi geliyor ama iyi dinlenirse bahsettiğim ses duyuluyor :D Araç 73k km'de 2013 model 2014 ocak çıkışlı ve triger devirdaim falan değişmedi hiç, değiştirmeyi planlıyordum ama forumda konuları okudum en azından 90k km'ye yaklaşsın diye düşündüm(benim için 1 yılı bulmaz) Bu konuyla ilgili başka sorularım da var.

Eğer V kayış ve onunla bağlantılı parçalardansa eğer sadece onları değiştirmek yeter mi? Triger ve devirdaim işçiliği kadar söküm oluyor mu?

tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi
harf hatalari
Yorum bağlantısı
Celal Aydın
  Eray Çalışkan yazdı:
İyi günler iyi forumlar. Dün akşam fark ettiğim bir sesi size sormak istedim. İlk duyduğumda devirdaimden sandım ama motor devri yükselince sesin gelme sıklığı artıyor. O yüzden bana V kayış bilya kasnak vb. yerlerinden geliyormuş gibi geldi. Videoda motoru yeni çalıştırdığım ve havanın da 3 derece olmasından dolayı dizel sesi geliyor ama iyi dinlenirse bahsettiğim ses duyuluyor [emoji3] Araç 73k km'de 2013 model 2014 ocak çıkışlı ve triger devirdaim falan değişmedi hiç, değiştirmeyi planlıyordum ama forumda konuları okudum en azından 90k km'ye yaklaşsın diye düşündüm(benim için 1 yılı bulmaz) Bu konuyla ilgili başka sorularım da var.
 Eğer V kayış ve onunla bağlantılı parçalardansa eğer sadece onları değiştirmek yeter mi? Triger ve devirdaim işçiliği kadar söküm oluyor mu?

Kapsamlı bir kontrol şart.
V kayışı 80₺ (Dayco)
Rulman 40₺
İşçilik 50₺ civarı.

Geçtiğimiz Nisan ayında ucuzdu,
Triger
V kayışı
Rulmanlar
Devirdaim
Motor suyu sistem temizliği
Toplam 600₺ tuttu

Şimdi tamamına 200-300 daha koyun.
Tüm bu işlemler yetki belgeli özel ford servisinde yapıldı.
Yetkili servis tamamına 1500₺ civarı fiyat çıkarmıştı.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan

Dün baktırdım aracı, V kayış kasnağindan geldigini tespit etti 2 usta, V kayis, kasnak, rulman ve iscilik 190 fiyat verdi orijinal parcalarla. Triger devirdaim v kayis antifiriz ve iscilik ise 900 fiyat yine orijinal parcalarla. Bu dedigim sanayide bir dükkan ama sadece ford araçlara bakıyor ve az çok biliyorum her giden memnun. Ustallere sordum 1200 fiyat verdi kendisi. Sizce sadece V kayış kasnak rulman değiştirsem 1 sene sonra komple değiştirsem mi? Şu an bütçem pek yok tasarruflu ve araca zarar vermeden en mantıklısı hangisi acaba?

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
  Eray Çalışkan yazdı:
Dün baktırdım aracı, V kayış kasnağindan geldigini tespit etti 2 usta, V kayis, kasnak, rulman ve iscilik 190 fiyat verdi orijinal parcalarla. Triger devirdaim v kayis antifiriz ve iscilik ise 900 fiyat yine orijinal parcalarla. Bu dedigim sanayide bir dükkan ama sadece ford araçlara bakıyor ve az çok biliyorum her giden memnun. Ustallere sordum 1200 fiyat verdi kendisi. Sizce sadece V kayış kasnak rulman değiştirsem 1 sene sonra komple değiştirsem mi? Şu an bütçem pek yok tasarruflu ve araca zarar vermeden en mantıklısı hangisi acaba?

Tahmin ettiğim gibi fiyat çıkmış. Bence en güzeli komple yenileyin, usta işini bilen biri belli ki.
Ben değişim yaptığımda krank kasnağı eskimiş, toz atmaya başlamıştı, usta değişsen iyi olur demişti, dinlemedim, kalsın dedim. O zaman 200₺ idi Nisan ayında.
Geçtiğimiz günlerde kayış cik cik ses çıkarıyordu, sesi bayağı artmıştı.
Neyse gittim krank kasnağını ve V kayış rulmanını değiştirdim, ses kesilmedi.
Usta kontrol etti, kayış bi daha değişecek dedi, çünkü atlama yapıyormuş, düzensiz aşınmış krank kasnağı yüzünden.
Değiştirdik kayışı ses kesildi.
Boşuna 1 yıl geçmeden V kayışı değiştirmiş oldum (80₺)
Orjinal Dayco marka üstelik.
Krank kasnağı da 200₺ den 380₺’ye çıkmış fiyatı, o da içime oturdu.
Demem o ki, el değmişken o kısımda, komple yenilemek, uzuun yıllar sorunsuzca kullanmayı sağlıyor.
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...