İçeriğe Yönlendir

Focus II - Frene Basınca Gelen Tık Sesi

Muhammet Dede

Recommended Posts

Muhammet Dede
(düzenlendi)

Merhabalar, 2008 focus collection sahibiyim 1.6 tdci 109 luk model. 2 gündür aracımda şöyle bir ses sorunu var; frene basınca ön sol tekerden tık diye ses geliyor. Ve fren pedalına çok az serçe parmağımla dahil milimlik bassam sol ön tekerden tık diye ses geliyor (Araç hareket halindeyken) basmaya devam edince ses devam etmiyor freni bırakıp tekrar dokunuşumda oluyor yine.Daha önce buna benzer bir sorun yaşamıştım o aks tan rotlardan falan çıkmıştı ön düzen komple yenilendi. Ama o zamanki ses araç ani hızlanmalarda ve ani yavaşlamalarda da oluyordu yani kasılma durumlarında, arabanın ani ileri geri hareketlerinde oluyordu. O sorun diyeceğim ama işaretler tamamen aynı değil. Mesela ani kalkış yapsam ses yok, motoru yığdırıp arabayı frenletsem ses yine yok. Direksiyonu tam sağ ve tam sol yapıp dönüşler yaptım hiçbir ses gelmedi akstan yine. Yani ben sorunun fren balata kaliper üçleminden olabileceğini düşünüyorum açıkçası. Çünkü ses arabanın kasılması ile alakalı değil. Balataları yeni değiştirttim 3.000 km anca oldu yada olmadı. Yakın zamanda sürekli gittiğim konya ÖzFord'a gideceğim zaten, lakin gitmeden de siz değerli abilerimin, kardeşlerimin yorumlarını almak istedim :) 

tarihinde Muhammet Dede tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

balata boşluk yapıyor olabilir mi? kaliper sacı eskiyince veya orjinal dışı balata takınca çok yapar

Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Kaliperi tutan pimlerde boşluk olusmus pimler ya torna yada yenısımı desem bılmıyom bızım fıestada vardı aynı sorun tornada yapdırdık dedıler pımlerı 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...