İçeriğe Yönlendir

SRC Belgesi E-Devlet Başvurusu

Hakan Yavaş

Recommended Posts

Adem Kazıl
15 saat önce, Bülent Tarakçı yazdı:

Ne kolaymış. E-Devlet ten başvur. Parayı yatır. Belgeyi yazıcıdan al. Yarın bankaya gideyim. 44 TL yi ödeyeyim. Amatör yat kaptanlığı belgesini de 32 TL ye veriyorlardı. Hala devam ediyor mu bilemiyorum. 

amtör denizci ehliyeti 2023 yılına kadar devam ediyor hedef 1 milyon kişi şu an için, ehliyetin süresi yok, harç miktarı 32 tl idi yılbaşından sonra 3-5 lira artar.

15 saat önce, Remzi Karaca yazdı:

Amatör Denizci devam ediyor yalnız 5 yıl süreli belge 

Hiç kullanmak nasip olmadan süresi dolan tanıdığım var. Ankara'da deniz olmadığını hesaba katmamış emoji3.png 

Amatör Denizci Belgesi almak isteyen arkadaşlar bulunduğunuz yere en yakın liman başkanlığına;

1 adet fotoğraf,

1 adet kimlik fotokopisi,

Sürücü belgesi fotokopisi,

32,10 TL lik belge harcı makbuzunuz ile başvuruda bulunuyorsunuz, liman başkanlığının verdiği dilekçeyi doldurup getirdiğiniz evraklarla müracaat ediyorsunuz, 1 günde 3 saatlik bir eğitim veriyorlar (internette eğitim dokümanları bulunuyor), eğitimin ardından yapılan 50 soruluk kolay bir sınavla (yanlış doğruyu götürmüyor, 30 soru bilmek gerekiyor) belgenizi alıyorsunuz.

Bu belge ile 24 metreye kadar olan ticari olmayan tekne ve yatları kullanabiliyorsunuz.

Konu farklı bir yere gitti. Buradan bölünüp yeni başlık açılabilir. Karar yetkili arkadaşların...

amatör denizci ehliyeti süresiz veriliyor,

24 metreye kadar özel tekneleri kullanabiliyorsunuz,

ticari olan bareboat dediğimiz yelkenli fiber teknelerine kiralamak koşulu ile kiralayıp kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Kemal Korkmaz

Src belgesini eski ehliyetlere vermişlerdi. Çekici ehliyeti de alsaydım ehliyetin arkasındaki kepçe ehliyeti hariç tüm dolu olacaktı..

Yorum bağlantısı
Hakan Tarım

2003'den önceki ehliyet sahipleri yararlanabilir diye ibare var tepede, tüh dedim ben de 😛

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

alalım bulunsun dedim. ancak e devlette ehliyetin verildiği il bölümü açılmıyor...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
24 dakika önce, Halil Gümüş yazdı:

31 aralık son tarih mi ?

Son değil tabi.. 

Ancak 31 aralıktan sonra müracaat edenlerden 900 lira isteneceği ve sınava tabi tutulacağı bilgisi var.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ertan Çabuk

Son değil tabi.. 
Ancak 31 aralıktan sonra müracaat edenlerden 900 lira isteneceği ve sınava tabi tutulacağı bilgisi var.. 
ve kurs...
Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı

Bugün 22 şer liradan 44 TL iki belge için Vakıfbanka yatırdım. Belgeyi E-Devlet ten yazdırdım. Şaka gibi. Bu kadar kolay.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

sebeb basit aslında, birincisi para lazım, ikincisi bu işi planlayanlar kimse artık bir halt bilmiyor, bir karmaşa bir çorba durumu var, birşeyler yapalım deniyor ama kırk kafadan ses çıkıyor yada ne yapacaklarını bilemiyorlar sanırım, plan program yok uzun vade düşünmek yok hakkaniyet düşünmek yok, olsunda nasıl olursa olsun, o yüzden daha çooook böyleydi şöyleydi aman zamnı geçti aha yeni belge istediler deriz paralarıda veririz....

neyseki zamanında src leri almıştım, hatta kontrollerde özellikle polise gösteriyorum ama daha ver bakayım diyen olmadı, gerek yok bakmaya diyorlar...

Bir saat önce, Bülent Tarakçı yazdı:

Bugün 22 şer liradan 44 TL iki belge için Vakıfbanka yatırdım. Belgeyi E-Devlet ten yazdırdım. Şaka gibi. Bu kadar kolay.

Hehhe şimdi dua ette kartları doğru bassınlar, ismin doğru çıksın yada başkasının adı yazılmasın, birde bunu beklede gör :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
On 26.12.2018 at 20:34, Erdoğan Temur yazdı:

Nasıl yaptınız ödemeyi.?
Ben atm den ödeyemeyince pes etmiştim.

ben direk banka veznesinden yatırdım belge başı 20 tl aldılar 

On 27.12.2018 at 00:51, Selim Bilgin yazdı:

Bir gün lazım olursa diye mi alıyorsunuz bu belgeyi?

kendi adıma hayır, şirkette adına kayıtlı araçları kullanmak için aldım. araçlar ticari geçtiği için sorma ihtimalleri yüksek araç içersinde bir arkadaşın veya  kargo poşeti bile görseler şirkete ve şoföre ayrı ayrı ceza yazabiliyorlar.  malum ceza yazmak için sebep bulmak çok kolaylaştı

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Hakan Tarım
13 saat önce, Ali Cihangiroğlu yazdı:

neyseki zamanında src leri almıştım, hatta kontrollerde özellikle polise gösteriyorum ama daha ver bakayım diyen olmadı, gerek yok bakmaya diyorlar...

Hehhe şimdi dua ette kartları doğru bassınlar, ismin doğru çıksın yada başkasının adı yazılmasın, birde bunu beklede gör :D

Kart olayı artık yok, sistemlerinde tüm kazanılmış haklarınız görünüyor. İtina ile işleniyor. 

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
1 saat önce, Hakan Tarım yazdı:

Kart olayı artık yok, sistemlerinde tüm kazanılmış haklarınız görünüyor. İtina ile işleniyor. 

o zaman dans :ohooh:

Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu
17 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Son değil tabi.. 

E devlette son başvuru tarihinin 31.12.2018 olduğu ile ilgili iddialar yalanlanıyor . Mevcut mevzuat ta tarih sınırlaması yok diyor.

900 TL bilgisi de yok.. Olsa da diyecek bir şey yok..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Yavaş
On 26.12.2018 at 20:34, Erdoğan Temur yazdı:

Nasıl yaptınız ödemeyi.?
Ben atm den ödeyemeyince pes etmiştim.

Giriş-fatura ve odemeler-eğitim ödemeleri-üniversite harcı ödemeleri-il plaka-karayolları src

:):)

Baya gizlemişler bankamatikten ödemeyi.

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Giriş-fatura ve odemeler-eğitim ödemeleri-üniversite harcı ödemeleri-il plaka-karayolları src

:):)
Baya gizlemişler bankamatikten ödemeyi.
Bende bulamadım zaten. Youtubeda video bile izledim adam yaptığı gibi çıkmadı. Neyse haftaya gidip ödeyeyim.

Teşekkürler
Yorum bağlantısı
Murat Gedik

Ben kayın babam için iki belge aldım SRC 2 ve SRC 4. Başvuruyu yapmam ve kırk TL'yi ödemem yaklaşık 20 dk sürdü. Belgelerin çıktılarını yoğunluktan alamadım ama e devlette duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
20 saat önce, Cavit Çırakoğlu yazdı:

E devlette son başvuru tarihinin 31.12.2018 olduğu ile ilgili iddialar yalanlanıyor . Mevcut mevzuat ta tarih sınırlaması yok diyor.

900 TL bilgisi de yok.. Olsa da diyecek bir şey yok..

Zaten ticari yük ve ticari yolcu taşımıyoruz.. 

Gerek de yok 

Yorum bağlantısı
Serhan Kaya

E devletten başvuruyu yaptım fakat halkbank ve vakıfbank da sistem hata veriyor. Bugün itibariyle yatırabilen var mı? Arkadaşlar

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Konuyu ilk gördüğümde ne gerek var dedim, haftasonu eniştemin gazı ile aldım, bugün 48 tl ödedim ikisine. Belki bir gün lazım olur mantığı ve almanın kolaylığı ile aldım.

Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu

Hayırlı olsun... elin değmişken src-5 i de al neme lazım ilerde lazım olur... tanker neyim sürersen...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz
30 dakika önce, Hasan Karabekiroglu yazdı:

Hayırlı olsun... elin değmişken src-5 i de al neme lazım ilerde lazım olur... tanker neyim sürersen...

Kaça bırakıyorlar en son?

Yorum bağlantısı
Bülent Tarakçı
2 saat önce, Köksal Yılmaz yazdı:

Konuyu ilk gördüğümde ne gerek var dedim, haftasonu eniştemin gazı ile aldım, bugün 48 tl ödedim ikisine. Belki bir gün lazım olur mantığı ve almanın kolaylığı ile aldım.

4 TL zam gelmiş. 1 hafta önce ikisine 44 TL ödemiştim. 

Yorum bağlantısı
Remzi Karaca
4 TL zam gelmiş. 1 hafta önce ikisine 44 TL ödemiştim. 

Az yapmışlar %9

Alışık değiliz böyle tek haneli zamlara

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhan Kaya

Ben yılbaşı gecesi 2200 sıralarında halkbank internet bankacılığından 40 tl ye yatırmıştım. 31 Aralık son deniliyordu belgeyi almak için. Oysaki şimdi de yatıran olduğuna göre şehir efsanesiymiş son tarih olayı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...