Ersev Kaya 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 Hepimize hayırlı günler. Sabah baktım ki opet 15 tatil dolayısıyla lpg fiyatını 2,99 liraya indirmiş. Depo dolu olmasına rağmen yine de aldım. 15 litre lpg aldı ve 45 lira ödedim. Yani araç 51 kuruş yakıyor. * Sabahları çocuklar okula gitmeyecekse 1-2 dakika çalıştırıp birinci vites, gaza basmadan 300-400 metre gidiyorum benzine geçiyor. Diğer türlü sabahları 5-10 dakika arası çalışıyor çocuklar teşrif edene kadar. Arabanın bakımları yapılalı yaklaşık işi ay oldu. Yani bu arabanın (1.6 otomatik) bu kadar yakması normal mi? Sattıracak kendini zorla. 😡 Saygılarımla Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 Merhaba, Bir lpg ustasının tavsiyesi şu şekildeydi. '' LPG alınacak atıyorum 50 tl. tüm lpg bitene kadar gidilecek , alınan lpg / gidilen km = aracın yakıtı '' ben bu şekilde ölçüyorum pek sapma olmuyor. Diğer türlü doldura doldura ölçümlerde, pompa basıncı sayesinde hesap karışıklığı oluyor. Birde şu var depo dolu olduğu halde 15 litre nasıl aldı burada bir terslik var sanki . Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 Öncelikle halk olarak şu kuruş lira hesabını bi silmemiz gerek. Lpg 3.5 tl olunca 40 kuruş, 2.5 tl olunca 25 kuruş diye bişey yok. Araç litre olarak ne yakıyorsa o dur. 10 lt yakıyorsa litresi 20 lirada olsa 10 litre yakar, 1 lira da olsa 10 litre yakar.Konuya gelecek olursak lpg de ölçümler petrollerin basıncına göre 1 2 lt herzaman oynar. Depo doldurup belli km yapıp tekrar aynı yerden fullemek gerek. Sonra kaç litre aldıysa onun üzerinden km ile hesabı yapılır, 100km de yakılan litre belirlenir. Bu bir kaç kere tekrar edilirse aracın ortalama yakıtı belirlenmiş olur. O yüzden 40 kuruş yaktı 50 kuruş yaktı, onunki niye 20 kuruş yaktı, bu araba bozuk gidip sanayide az para harcayım diye aranır durursunuz. Hesabı doğru yaparsanız hiçbir sorun arıza kalmayacaktır! 4 Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 15 litre LPG ile ortalama 88-90 km yol yapmışsınız, bu da 100km'de 17 litrelere yakın bir değer. Kesinlikle çok yakıyor ama soğuk havaların etkisi, otomatik olmasının etkisi var. Bir de ne kadar mesafe kullanıyorsunuz? toplam yolunuz kaç dk sürüyor? Rampalar var mı düz yol mu? Bunlar önemli detaylar 1 Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 2.99 'dan doldurunca benim Grand Cherokee V8 60 kuruş civarı yakıyor sakin trafikte. Ortalama 20 litre civarı gaz tüketiyor 100 km'de sakin trafikte. 1 Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 16 Ocak 2019 Yazar Paylaş 16 Ocak 2019 24 dakika önce, Fatih Evcin yazdı: depo dolu olduğu halde 15 litre nasıl aldı Depo dolu derken; Cuma günü doldurmuştum depoyu. Bitmedi mânasında. 10 dakika önce, Eray Çalışkan yazdı: ne kadar mesafe kullanıyorsunuz? toplam yolunuz kaç dk sürüyor? Rampalar var mı düz yol mu? Güzergah hep aynı. İşe gidiş 8 km, dönüş 10-11 km düz yol. 18 dakika önce, Derviş Dursun yazdı: Öncelikle halk olarak şu kuruş lira hesabını bi silmemiz gerek. Lpg 3.5 tl olunca 40 kuruş, 2.5 tl olunca 25 kuruş diye bişey yok. Araç litre olarak ne yakıyorsa o dur. 10 lt yakıyorsa litresi 20 lirada olsa 10 litre yakar, 1 lira da olsa 10 litre yakar. Konuya gelecek olursak lpg de ölçümler petrollerin basıncına göre 1 2 lt herzaman oynar. Depo doldurup belli km yapıp tekrar aynı yerden fullemek gerek. Sonra kaç litre aldıysa onun üzerinden km ile hesabı yapılır, 100km de yakılan litre belirlenir. Bu bir kaç kere tekrar edilirse aracın ortalama yakıtı belirlenmiş olur. O yüzden 40 kuruş yaktı 50 kuruş yaktı, onunki niye 20 kuruş yaktı, bu araba bozuk gidip sanayide az para harcayım diye aranır durursunuz. Hesabı doğru yaparsanız hiçbir sorun arıza kalmayacaktır! Aracı 2017 Mayıs ayında aldım ve o günden beri aldığım litre, fiyat, ödediğim tutar, km, toplam km, tarih hepsini yazıyorum. Müsait bir zamanda onları kontrol edip litre hesabı yapmalı. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 32 dakika önce, Ersev Kaya yazdı: Depo dolu derken; Cuma günü doldurmuştum depoyu. Bitmedi mânasında. Güzergah hep aynı. İşe gidiş 8 km, dönüş 10-11 km düz yol. Aracı 2017 Mayıs ayında aldım ve o günden beri aldığım litre, fiyat, ödediğim tutar, km, toplam km, tarih hepsini yazıyorum. Müsait bir zamanda onları kontrol edip litre hesabı yapmalı. siz birde benim dediğim yöntemi deneyin , zararı olmayacaktır. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 16 Ocak 2019 Yazar Paylaş 16 Ocak 2019 Bana bir formül verebilir misiniz? Nette hesaplama araçları buldum ama kafam karıştı. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 Bana bir formül verebilir misiniz? Nette hesaplama araçları buldum ama kafam karıştı.Araca falan gerek duyulacak bir durum yok. Mesela depoyu doldurdunuz belli km yaptınız. Tekrar fullediniz, aldığınız kaç litreyse onu sifirladiktan sonra kaç km yaptıysanız o km ye bölün, çıkan sonucu 100 ile çarpın, çıkan sonuç 100 km de tüketilen yakıtın litresi olacaktır. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 16 Ocak 2019 Yazar Paylaş 16 Ocak 2019 (düzenlendi) 45 tl / 88 km = 0,51 *100 = Sonucu yazamadım bölü 2,99 = 17 litre sanırım böyle 16 Ocak 2019 tarihinde Ersev Kaya tarafından düzenlendi hesap hatası Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 45 tl / 88 km = 0,51 *100 = Sonucu yazamadımAma halen tl ile uğraşıyorsun [emoji23][emoji23] litre olacak o Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 (düzenlendi) 1 saat önce, Ersev Kaya yazdı: Bana bir formül verebilir misiniz? Nette hesaplama araçları buldum ama kafam karıştı. 45 TL ile 2,99 dan 15 Litre Lpg alındı. ve bu araçla 88 km yol gidildi. Alınan yakıt 45 TL ( 15 Litre ) / gidilen km 88 Km = aracın yakıtı 51 Krş (17.1 LT ) 100 km gidilse 16 Ocak 2019 tarihinde Fatih Evcin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eray Çalışkan 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 32 dakika önce, Fatih Evcin yazdı: 45 TL ile 2,99 dan 15 Litre Lpg alındı. ve bu araçla 88 km yol gidildi. Alınan yakıt 45 TL ( 15 Litre ) / gidilen km 88 Km = aracın yakıtı 51 Krş (17.1 LT ) 100 km gidilse 53 dakika önce, Derviş Dursun yazdı: Ama halen tl ile uğraşıyorsun litre olacak o Ben yukarda yapmıştım zaten hesabı küsüratları atarak 2 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 4 dakika önce, Eray Çalışkan yazdı: Ben yukarda yapmıştım zaten hesabı küsüratları atarak El birliği ile çözeceğiz bu sorunu 1 Yorum bağlantısı
Murat Gedik 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 Şimdi Tl Hesabı sadece litreyi bulmak için kullanılması lazım oda şu şekilde 45 TL / 2.99 TL = 15,05 Lt gaz alınmış. Alınan gaz ile 88 km yol gidilmiş 15,05 Lt / 88 Km = 0,171 Lt/Km Bunu da 100 ile çarparsak 17,1 Lt/100 Km olarak bulunmuş olacak. Ve bu değer çok fazla bence en son alımımı yazayım ben buraya. benim aracım 2011 Focus 2,5 hb otomatik. Çoğunlukla kısa mesafede kullanıyorum en fazla 10 km ve gün içerisinde soğuduktan sonra çok çalıştırıyorum geri. Son bir hafta sıcaklıklar sıfırın altında idi. 2.88 TL'den 36,84 Lt gaz alındı. ve km'ye baktığımda son aldığım gazdan bu yana 294 km yol gitmişim. 36,84 Lt / 294 Km = 0,1253 Lt/Km bunu da 100 ile çarpar isem 12,53 Lt/100 Km olur ki en fazla yaktığım bu oldu. illa lira ve kuruşu karıştıracak isek de son depoda 106,10 TL / 294 Km = 0,3608 TL/Km yani km'de ortalama 36 Kr yakmış aracım. en fazla. 1 Yorum bağlantısı
Ali Demirel 16 Ocak 2019 Paylaş 16 Ocak 2019 Applestore da Drivvo diye bir uygulama var, android kısmında var mo bilmiyorum ama yakıt tüketim ve bakım takibi gerçekten mükemmel oluyorKış geldiğinden beri her yakıt alışımda “Lastik basınçlarını kontrol edin, yakıt tüketimi lastik basıncına göre artabilir” gibi uyarı ve tavsiyeleri bile var. 2 Yorum bağlantısı
Rıdvan Turan 17 Ocak 2019 Paylaş 17 Ocak 2019 (düzenlendi) On 16.01.2019 at 09:09, Ersev Kaya yazdı: Hepimize hayırlı günler. Sabah baktım ki opet 15 tatil dolayısıyla lpg fiyatını 2,99 liraya indirmiş. Depo dolu olmasına rağmen yine de aldım. 15 litre lpg aldı ve 45 lira ödedim. Yani araç 51 kuruş yakıyor. * Sabahları çocuklar okula gitmeyecekse 1-2 dakika çalıştırıp birinci vites, gaza basmadan 300-400 metre gidiyorum benzine geçiyor. Diğer türlü sabahları 5-10 dakika arası çalışıyor çocuklar teşrif edene kadar. Arabanın bakımları yapılalı yaklaşık işi ay oldu. Yani bu arabanın (1.6 otomatik) bu kadar yakması normal mi? Sattıracak kendini zorla. 😡 Saygılarımla Hocam aracınız bence biraz fazla yakıyor.Ayrıca arkadaşımın dediği gibi lpg ölçümü kuruş üzerinden değilde litre üzerinden yapılmalıu. Yani 1 litre lpg ile kaç km yol diyorsunuz. Yada 100 km yi kaç litre ile gidiyorsunuz şeklinde hesap yapmak daha nicel bir ölçüm olur. Bence lpg'yi opet, shell ve bp dışında almayınız. Ayrıca bakımlarını yaptırınız. Yine lpg beynine baktırınız. Zira Lpg beyni gaz kaçırıyor olabilir. Birde size sorum Sabah marşa bastığınız da direk çalışıyor mu yoksa bir kaç defa öksürüp öyle mi çalışıyor.( geç çalışması için öksürmek dışında bir tabir gelmedi aklıma kusura bakmayın 🙂 ) Şayet öksürerek çalışıyorsa lpg beynine (regülatöre) baktırmanızı tavsiye ederim, zira benzer durum kaynaklı başıma bir olay geldi o yüzden diyorum lpg beynine baktırın. Ayrıca araçta hangi marka/kit lpg bulunuyor merak ettim. Keza enjektörlerde gaz kaçırıyor olabilir aksi takdirde daha fazla yol gitmeniz gerekir. 17 Ocak 2019 tarihinde Rıdvan Turan tarafından düzenlendi ekleme yapıldı. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 18 Ocak 2019 Yazar Paylaş 18 Ocak 2019 14 saat önce, Rıdvan Turan yazdı: Hocam aracınız bence biraz fazla yakıyor.Ayrıca arkadaşımın dediği gibi lpg ölçümü kuruş üzerinden değilde litre üzerinden yapılmalıu. Yani 1 litre lpg ile kaç km yol diyorsunuz. Yada 100 km yi kaç litre ile gidiyorsunuz şeklinde hesap yapmak daha nicel bir ölçüm olur. Bence lpg'yi opet, shell ve bp dışında almayınız. Ayrıca bakımlarını yaptırınız. Yine lpg beynine baktırınız. Zira Lpg beyni gaz kaçırıyor olabilir. Birde size sorum Sabah marşa bastığınız da direk çalışıyor mu yoksa bir kaç defa öksürüp öyle mi çalışıyor.( geç çalışması için öksürmek dışında bir tabir gelmedi aklıma kusura bakmayın 🙂 ) Şayet öksürerek çalışıyorsa lpg beynine (regülatöre) baktırmanızı tavsiye ederim, zira benzer durum kaynaklı başıma bir olay geldi o yüzden diyorum lpg beynine baktırın. Ayrıca araçta hangi marka/kit lpg bulunuyor merak ettim. Keza enjektörlerde gaz kaçırıyor olabilir aksi takdirde daha fazla yol gitmeniz gerekir. Hocam, ilginiz için teşekkür ederim. Araç 1,5 sene evvel 8,5-10 litre arası gaz harcıyormuş; şimdi 17 litreye çıktı bu miktar. Sabahları çalıştırırken sorun yok. Motor soğukken çalışıyor ama motor ısınınca öksürmeyi bırakın zatürre olmuş gibi çalışıyor. BRC marka simit tüp var arabada. Saygılarımla Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 18 Ocak 2019 Paylaş 18 Ocak 2019 Hocam, ilginiz için teşekkür ederim. Araç 1,5 sene evvel 8,5-10 litre arası gaz harcıyormuş; şimdi 17 litreye çıktı bu miktar. Sabahları çalıştırırken sorun yok. Motor soğukken çalışıyor ama motor ısınınca öksürmeyi bırakın zatürre olmuş gibi çalışıyor. BRC marka simit tüp var arabada. Saygılarımla Isınınca sorun yaratmaya başlıyorsa kötü bir durum olabilir. Klasik sibop yakma durumu olabilir. Bi kompresör testi tavsiye ederim. Düzgün ayar olsa da yakıtta artma yaşanır. Tüm dengeyi bozar çünkü. Focus lar genel olarak lpg yi sevmez. Sibop yakma çok sık karşılaşılan bir durum. İnşallah bişey yoktur Yorum bağlantısı
Rıdvan Turan 19 Ocak 2019 Paylaş 19 Ocak 2019 On 18.01.2019 at 08:51, Ersev Kaya yazdı: Hocam, ilginiz için teşekkür ederim. Araç 1,5 sene evvel 8,5-10 litre arası gaz harcıyormuş; şimdi 17 litreye çıktı bu miktar. Sabahları çalıştırırken sorun yok. Motor soğukken çalışıyor ama motor ısınınca öksürmeyi bırakın zatürre olmuş gibi çalışıyor. BRC marka simit tüp var arabada. Saygılarımla Hocam siz bi BRC yetkili servisine gitseniz iyi olur.. Sanayi ustalarına gitmemenizi tavsiye ederim. Malum fordlar sıralı sistem olduğu için motor ısındıktan sonra lpg ye geçiyor. Haliyle sizin aracınızın problemi LPG sistemi ile alakalı bence. Ayrıca emin olmak için LPG yi devre dışı bırakın ve bir süre benzinle araç sürün. Motor ısındıktan sonra aynı problemi verecek mi ? Şayet yine aynı problemi verirse demek ki problem motor da. Yok tıkır tıkır çalışıyorsa sorun LPG sisteminde. Umarım sizi fazla yormaz. Ayrıca 8,5-10 litre yakan otomatik ford'a hiç rast gelmedim. Otomatik fordlar Şehir içinde 100 km de 11-12 litre yakıyor ortalama. Belki yanlış biliyorumdur. Tekrar geçmiş olsun, kolay gelsin. Konu ile ilgili gelişme olursa buraya yazarsanız bizlerde bilgilenmiş oluruz. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 27 Ocak 2019 Yazar Paylaş 27 Ocak 2019 Selamlar tekrardan. Arabada bir tutarsizlik var. Bu gün tekrar gaz aldım arabaya. Gaz 3.09 TL Alınan miktar 30.84 lt Ödenen tutar 95.30 TL Sorması ayıp olmazsa ben 100 km de kaç litre gaz harcıyorum? Saygılarımla Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Ocak 2019 Paylaş 27 Ocak 2019 (düzenlendi) şimdiki gazı almadan önceki alım sonrası kaç km yapmıştınız 27 Ocak 2019 tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 27 Ocak 2019 Paylaş 27 Ocak 2019 Fuelio isimli bir uygulama kullaniyorum.Hesap yapmak icin degil alinan yakiti ne zaman aldigimi kac km de oldugumu aylik kac lira harcadigini toplam.maliyetleri vs vs bayagi bir ozelligi var. Tavsiye ederim sizde kullanabilir ordan rahat bir sekilde hesabininizi tutabilirsiniz.. Arkadaslar belirtmisler yakiti tl yerine lt hesabi yapmak daha dogrudur. Heryerdeki yakit fiyati ayni olmuyor. Hava sartlari mevsimsel gecisler bakim da kullanilan malzeme kaliteleri, vs vs bayagi etki edebiliyor..Kafada soru isaretlerini gidermenin en iyi yolu İyi bir lpg ustasinda guzel bir ayar yaptirmaktir. Yorum bağlantısı
Ersev Kaya 27 Ocak 2019 Yazar Paylaş 27 Ocak 2019 1 saat önce, Çağlar Bayur yazdı: şimdiki gazı almadan önceki alım sonrası kaç km yapmıştınız Özür dilerim. Onu yazmamışım. 303 km Bir saat önce, Alpay Sumer yazdı: Fuelio isimli bir uygulama kullaniyorum.Hesap yapmak icin degil alinan yakiti ne zaman aldigimi kac km de oldugumu aylik kac lira harcadigini toplam.maliyetleri vs vs bayagi bir ozelligi var. Tavsiye ederim sizde kullanabilir ordan rahat bir sekilde hesabininizi tutabilirsiniz.. Arkadaslar belirtmisler yakiti tl yerine lt hesabi yapmak daha dogrudur. Heryerdeki yakit fiyati ayni olmuyor. Hava sartlari mevsimsel gecisler bakim da kullanilan malzeme kaliteleri, vs vs bayagi etki edebiliyor..Kafada soru isaretlerini gidermenin en iyi yolu İyi bir lpg ustasinda guzel bir ayar yaptirmaktir. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Yılmaz Er 27 Ocak 2019 Paylaş 27 Ocak 2019 Teşekkür ederim.100 km ortalama 10.17 lt yakıt takmışsın verdiğin bilgilere göre. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts