Erkut Uysal 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Bir dostum eşinin ananesi adına araç almak istiyor. Anneannenin %90 engelli raporu mevcut. Takıldığımız nokta ise anneannenin vefatı halinde mirasçıları araç üzerinde hak talep etmesi. Bu konuyu noterden alınacak '' araç üzerinede hiç bir hak talep etmiyorum '' gibi bir belge ile çözebilirmiyiz ? 2. bir durum ise ananenin 5 yıl içerisinde vefatı durumunda indirime konu olan vergiler ödenmek zorundamı ? Bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
ibrahim Olkun 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 23 dakika önce, Erkut Uysal yazdı: Bir dostum eşinin ananesi adına araç almak istiyor. Anneannenin %90 engelli raporu mevcut. Takıldığımız nokta ise anneannenin vefatı halinde mirasçıları araç üzerinde hak talep etmesi. Bu konuyu noterden alınacak '' araç üzerinede hiç bir hak talep etmiyorum '' gibi bir belge ile çözebilirmiyiz ? 2. bir durum ise ananenin 5 yıl içerisinde vefatı durumunda indirime konu olan vergiler ödenmek zorundamı ? Bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Merhaba vefat durumunda yıllık araç vergisini yatırıyorsunuz bildiğim kararı ile aracı 5 yıl satamıyorsunuz. 1 Yorum bağlantısı
Yücel Metin 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Rapor oranı %90 ve üstü ise, hastanın var ise ehliyetinin iptali şartı ile yakını aracı bayiden alışta kendi üstüne alabiliyor. Rapor oranı önemli yani 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Vefat halinde tüm mirascılar araç üzerinde hak sahibi oluyor. Noterde bu hususta bir evrak düzenlenemiyor. Düzenlense bile kabul edilmiyor. Sayfada ayrıntılı olarak anlatılmış, yardımcı olur umarım. https://www.engelliler.biz/forum/ozel-donanimli-otomobiller-motorlu-araclar-h-sinifi-ehliyet/147937-arac-sahibi-engellinin-vefati-halinde-varislerlere-intikaline-dair-duzenleme.html 1 Yorum bağlantısı
Özgür Güzen 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 (düzenlendi) 2 saat önce, Erkut Uysal yazdı: Bir dostum eşinin ananesi adına araç almak istiyor. Anneannenin %90 engelli raporu mevcut. Takıldığımız nokta ise anneannenin vefatı halinde mirasçıları araç üzerinde hak talep etmesi. Bu konuyu noterden alınacak '' araç üzerinede hiç bir hak talep etmiyorum '' gibi bir belge ile çözebilirmiyiz ? 2. bir durum ise ananenin 5 yıl içerisinde vefatı durumunda indirime konu olan vergiler ödenmek zorundamı ? Bilgi ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Benzer bir durum bizde yaşamıştık. Dedemin engelli raporuyla dayım dedemin adına araç satın almıştı. Dedemin hastane götür getir işlerinde kullanıyordu. Dedem vefat ettikten sonra yasal mirasçı olarak anneme de hak düşüyordu. Diğer kardeşler ve annem haklarından feragat ettiğinden aracın mülkiyetini gönül rızası ile dayıma verdiklerinden dolayı bir sorun çıkmadı. Siz de aracı alırken bu durumu gözardı etmeyin bence. Vefat halinde yasal mirasçılardan herhangi biri bu arabada benim de hakkım var diyebilir. İndirime konu olan vergileri de geri ödemezsiniz. 30 Ocak 2019 tarihinde Özgür Güzen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 1 saat önce, Yücel Meta yazdı: Rapor oranı %90 ve üstü ise, hastanın var ise ehliyetinin iptali şartı ile yakını aracı bayiden alışta kendi üstüne alabiliyor. Rapor oranı önemli yani Engelli birinin raporu ile ÖTV indirimli alınacak araç rapor sahibi adına tescillenmek zorundadır. Aracı hiç bir şekilde başkasının üstüne vermiyorlar. Engelli üzerine oluyor. 1 Yorum bağlantısı
Erol Güven 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Aracın sahibi vefat etmesi halinde tüm mirasçılar hak sahibi noter yazılı eklerin hiç biri işe yaramıyor. 1 Yorum bağlantısı
Erkut Uysal 30 Ocak 2019 Yazar Paylaş 30 Ocak 2019 Hukukçu bir dostumun konu ile ilgili verdigi fikir... Araç alindiktan sonra mirasçılar notere gidip ....... plakali aracin bedeli ...... kisi tarafindan odenmistir. Bu arac uzerine hicbir hak ve talebimiz yoktur... diye beyanda bulunacak... Konu boyle cozulebilir dedi... Ananenin emekli maasindan baska bir seyi yok uzerine bi nevi miras reddi... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Güvenmiyorsa almamalı. Belge falan boş. Ruhsat sahibi vefat ederse mirasçılar kullanmaya devam ediyor. 5 yıl satamıyor. Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 30 Ocak 2019 Paylaş 30 Ocak 2019 Engelli kişi vefat etmiş veya etmemiş olmasının bir önemli yok. 5 yıl dolduktan sonra satarsanız herhangi bir vergi ödemiyorsunuz. 5 yıl dolmadan satılırsa vergi ödeme durumu doğar. Mirasçılar arasında anlaşmazlık varsa yada ilerde olma durumu varsan ben girmezdim bu işe. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 31 Ocak 2019 Paylaş 31 Ocak 2019 17 saat önce, Erol Güven yazdı: Aracın sahibi vefat etmesi halinde tüm mirasçılar hak sahibi noter yazılı eklerin hiç biri işe yaramıyor. Zaten araç engelli kişiye alınmıyor mu? Bu çok doğal ve doğru. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts