İçeriğe Yönlendir

Combo 1.7 Dti - Hızlı Ticari Spec A

Süha Demirtaş

Recommended Posts

Eray Çalışkan

Herkes dikenden bahsediyor gülden bahseden yok demişsiniz ama ben direkt güle odaklandım hele ki videoyu izledikten sonra :D , 180e kadar kesilmeden devam ediyor maşallah. Fren sisteminde bir değişiklik yok sanırım ama ona da bir şeyler yapın bence gittiği kadar durması da gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bahadır Taşpolat
(düzenlendi)

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız maşallah diyelim, hava filtresinin yeri çok güzel olmuş, kaputta boya varsa eğer bi havalandırma açsanız üstüne abartı olmayacak şekilde daha iyi olmaz mı? bide downpipe sonrası egzos kaç mm?

tarihinde Bahadır Taşpolat tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
  Evren Barış Özbek yazdı:

Hayırlı olsun Süha. :nazar:

Genişlet  

Teşekkürler 😉

Dogan Arsiray yazdı:

Durabiliyormu o hizlarda?

Genişlet  

Neden duramasın ?

Mehmet Kazancıoğlu yazdı:

Süha hayırlı olsun kendine oynayacak güzel araba bulmuşsun tam şaka makinası olmuş :) 

Genişlet  

Mehmet abi teşekkürler, eski tempomda değilim artık, arkada bebek koltuğu ile dolaşıyorum 😉

Serkan Karakoca yazdı:

güzel süre

enl corsa var antalyada kapı pencere sökük :)en yüklü 1.7dtı olarak galiba şanzımana bir çözüm bulunsa güzel olur şöyle 250km yapsa en azından :)

Genişlet  

Antalya 8sn diye iddia ediyor ama dosyalı dbn şart. Zaten standart corsa dbn süresi alamıyor diyebiliriz. Dbn kadrana göre 210 gibi ölçümü bitiriyor 🙈

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
  Bahadır Taşpolat yazdı:

Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız maşallah diyelim, hava filtresinin yeri çok güzel olmuş, kaputta boya varsa eğer bi havalandırma açsanız üstüne abartı olmayacak şekilde daha iyi olmaz mı? bide downpipe sonrası egzos kaç mm?

Genişlet  

Teşekkürler. Çamurluk ucundan bir menfez açmayı düşünüyorum ama feyz almam gerekiyor farklı örneklerden çünkü şu sıralar hiç kafa patlatacak zamanım yok malesef ☹️  Dp sonrası 51mm krom, ilk başta düz boru idi, sonra orta susturucu taktım. Frenleri gayet güzel aracın, örneğin focus 2 1.6 tdci ların diskleri 27.8cm (ki zamanında onları büyütüp 30cm takmıştım) Combonun 28cm 😉

Eray Çalışkan yazdı:

Herkes dikenden bahsediyor gülden bahseden yok demişsiniz ama ben direkt güle odaklandım hele ki videoyu izledikten sonra :D , 180e kadar kesilmeden devam ediyor maşallah. Fren sisteminde bir değişiklik yok sanırım ama ona da bir şeyler yapın bence gittiği kadar durması da gerekiyor.

Genişlet  

Teşekkürler, rutin fren hidroliği değişimi, vakum boruları değişimi, vakum selenoidi değişimi  vb.. basit şeyleri yaptım 😉

Okay Kaygusuz yazdı:

masallah

Genişlet  

Teşekkürler

Bahadır Taşpolat yazdı:

Genişlet  

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
(düzenlendi)

maşallah hayırlı olsun 1.7dti candır.. aracı sami ertaşın orada paylaşılmış bir videoda görmüştüm yanlış araç değil ise orada kaputu sökük iken gazlama videosu vardı.. :)

bu arada 6lt cooleri tamponu kesip biçmeden nasıl sığdırdınız tavsiye alabilir miyiz..

Serkan Karakoca yazdı:

güzel süre

enl corsa var antalyada kapı pencere sökük :)en yüklü 1.7dtı olarak galiba şanzımana bir çözüm bulunsa güzel olur şöyle 250km yapsa en azından :)

Genişlet  

enl corsa satıldı antalyada değil artık serkan abi ama şanzımana şu ana kadar çözüm bulabilen yok en fazla top speed 210 :)

tarihinde Emre Öğüt tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
  Emre Öğüt yazdı:

maşallah hayırlı olsun 1.7dti candır.. aracı sami ertaşın orada paylaşılmış bir videoda görmüştüm yanlış araç değil ise orada kaputu sökük iken gazlama videosu vardı.. :)

bu arada 6lt cooleri tamponu kesip biçmeden nasıl sığdırdınız tavsiye alabilir miyiz..

enl corsa satıldı antalyada değil artık serkan abi ama şanzımana şu ana kadar çözüm bulabilen yok en fazla top speed 210 :)

Genişlet  

Evet doğrudur, Sami'nin orada yapıldı araç. O kaputu sökük araç benim araç :)

Bir kaç resim paylaşabilirim cooler ile ilgili

nQ97VB.jpg

v6AEdr.jpg

Buda Turbodan bir kaç kare ;) standart insigna 180'lik k03 turbo değil Emme komple Range 3.0 TDV6, egzoz insignia k03

7aWkEL.jpg

P12q4d.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
  Süha Demirtaş yazdı:

Evet doğrudur, Sami'nin orada yapıldı araç. O kaputu sökük araç benim araç :)

Bir kaç resim paylaşabilirim cooler ile ilgili

nQ97VB.jpg

v6AEdr.jpg

Buda Turbodan bir kaç kare ;) standart insigna 180'lik k03 turbo değil Emme komple Range 3.0 TDV6, egzoz insignia k03

7aWkEL.jpg

P12q4d.jpg

Genişlet  

maşallah turbo ne kadar çıktı acaba.. big turbo yu klima iptalinden dolayı istemiyorum.. geçenlerde bir abimiz orjinal manifolda k04 yapıp klimayı aktif etmeyi denedi ama şu an için olmadı..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
  Emre Öğüt yazdı:

maşallah turbo ne kadar çıktı acaba.. big turbo yu klima iptalinden dolayı istemiyorum.. geçenlerde bir abimiz orjinal manifolda k04 yapıp klimayı aktif etmeyi denedi ama şu an için olmadı..

Genişlet  

şuanda setup ı 6000 ne yapıyor diye biliyorum. 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz

üst külbürtör kapagı havalandırma yağ yakalayıcısından sonra nereye gidiyor boru :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
  Okay Kaygusuz yazdı:

turbo benim turbo gibiymiş vesgatede aynı k03

Genişlet  

sizdeki gtx tarzı 11pal en ideali ;)

Okay Kaygusuz yazdı:

üst külbürtör kapagı havalandırma yağ yakalayıcısından sonra nereye gidiyor boru :)

Genişlet  

teker önünden yere bakıyor 

Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz
(düzenlendi)

Fe_ka da gecen sene yaptırmıstım. bende motor içinde ayrı yakıt filtresi yaptım ilk ona verdim ordan alıp camurlugun arasında hidrolik borusunun gectigi kısımdan dısarı verdim. motorların fıtratları aynı olmuş :)

tarihinde Okay Kaygusuz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş

Kazasız belasız abim, güle güle eskit. Ticarette elin ayağın, sivilde şaka makinen olsun :nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
(düzenlendi)

Şanzımanda ufak bir inleme oluştu bende servise bıraktım. Ufak bir yüzük tarzında parça değişti bu önemsizde, hazır açılmışken 5. Vites dişlisini ve karşılığını değiştirdik. Tam anlamı ile istediğim gibi oldu, %12 kadar uzatmış olduk. Yani standart hali ile 5. Vites 4000 devirde 160km yapıyordu, şimdi 4000 devirde 179km yapabiliyor. Gece resim çektim de çok iyi çıkmadı, gündüz gözü ile çekip paylaşacağım. Şuanda 4500 devir 200km hıza denk geliyor 😉👍

tarihinde Süha Demirtaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Araç bilgilerinde Combo görünce şaşırmıştım Mercedes'ten sonra Combo ne alaka diye ama konuyu görünce ihtiyaçlar doğrusunda olduğunu gördüm ve aracında hakkını vermişsiniz ;)

Peki düşük yakıt tüketimi nedeniyle aldığınız aracın bu işlemlerden sonra yakıtında ne gibi bir değişiklik oldu?

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Süha Demirtaş
  Uğur Kamil yazdı:

Araç bilgilerinde Combo görünce şaşırmıştım Mercedes'ten sonra Combo ne alaka diye ama konuyu görünce ihtiyaçlar doğrusunda olduğunu gördüm ve aracında hakkını vermişsiniz ;)

Peki düşük yakıt tüketimi nedeniyle aldığınız aracın bu işlemlerden sonra yakıtında ne gibi bir değişiklik oldu?

Genişlet  

Şuanda kış ayı şehir içi 6.8lt ile 7.2lt arası değişmekte ortalaması. Fabrika teknik veri 6.9lt 😉

Fakat ben aracı pek yormadan kullanırım, sakinimdir. İhtiyacım olduğunda veya sol şerife çıktığımda gaza yüklenirim 😉

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt
  Süha Demirtaş yazdı:
Şanzımanda ufak bir inleme oluştu bende servise bıraktım. Ufak bir yüzük tarzında parça değişti bu önemsizde, hazır açılmışken 5. Vites dişlisini ve karşılığını değiştirdik. Tam anlamı ile istediğim gibi oldu, %12 kadar uzatmış olduk. Yani standart hali ile 5. Vites 4000 devirde 160km yapıyordu, şimdi 4000 devirde 179km yapabiliyor. Gece resim çektim de çok iyi çıkmadı, gündüz gözü ile çekip paylaşacağım. Şuanda 4500 devir 200km hıza denk geliyor [emoji6][emoji106]

GPS te hız kaç oluyor acaba bende 200 km de iken devir 4800 civarı oluyor kadranda ama Dbn bulup bakmak lazım tabi:)
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
  Emre Öğüt yazdı:

GPS te hız kaç oluyor acaba bende 200 km de iken devir 4800 civarı oluyor kadranda ama Dbn bulup bakmak lazım tabi:)

Genişlet  

Gps hızı olarak 196 yı görebildim. Sanırım kadran ile arasında 7-8km gibi bir fark oluşuyor

Perşembe günü yerli malı alıp 4 tane kozdırma bujisi değiştirdim 100₺. Dün de 230₺ ye valeo su radyatörü alıp değiştirdim. 

Hazır yeniliyorken 1 takım far aldım, bi-xenon, led halojen vb... şeyler yaparım 😉

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş

Not: hava sıcaklığı 10 derece de aracı çalıştırmadan önce kızdırma işareti çıkmasa bile 6-7sn civarı araç kuzdırmaları devreye sokuyor. İşin özü marş basmadan önce 7-8sn beklenmeli bence

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Qashqai. 3-5 saniye beklemeden marşa basarsam ilk marş uzun oluyor. Beklersem anında çalışıyor.

Yorum bağlantısı
Süha Demirtaş
  Mehmet Ozyurek yazdı:

Qashqai. 3-5 saniye beklemeden marşa basarsam ilk marş uzun oluyor. Beklersem anında çalışıyor.

Genişlet  

Abi birde senin ki yeni nesil motor. Ben ısıtma işareti çıkar ise 2 defa ısıtıyorum, kızdırmaları değişmeden önce 3 marşda anca alıyordu. Söktüm baktım 1 tanesi çalışıyormuş 🤦‍♂️😔

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Aracı kantar da tarttık beklediğimden hafif cıktı ben daha ağır bekliyordum

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...