İçeriğe Yönlendir

Polo BlueMotion

Vasfi Gişten

Recommended Posts

Vasfi Gişten

8 sene 2006 model 1.4 tdci fiesta kullandıktan sonra bu ikinci aracım. Aslında kafamda 1.2 tdi olanını almak vardı vergi avantajı ve uygun fiyatı dolayısı ile, malum siteden ilanlara bakıp pazarlık yaparken bir arkadaş önce arabayı kullanın beğenirseniz ondan sonra pazarlığı konuşuruz benim aracımı almak zorunda değilsiniz deyince 1.2 tdi deneme şansı buldum araç konfor olarak beni tatmin etsede motor olarak beklentilerimi karşılamadı vites oranlarını çok uzun tutmuş vw bu yüzden alt devirlerde çok cansız kalıyor max torkuda 2000 devirde verdiği için bayılma olayı çok. Tek avantajı uzun yolda 2000 devirde 110km hıza ulaşması bu sayede motor fazla bağırmıyor. 1.2 tdi eledikten sonra 1.5 tdci fiesta ve 1.4 tdi Polo bakmaya başladım ve şansıma bu araç denk geldi araç bluemotion paket comfortline yada trendline değil bazı arkadaşlar öyle paket mi var o motor teknolojisi diyor ama öyle değil. Bu pakete özgü spoiler tamponlar ve jantlar var fabrika çıkışlı ayrıca donanım olarakda  daha dolu. Birde aldığım kişi fonksiyonel direksiyon ve üst model teyp ekletmiş alırken. Araçtan genel anlamda memnun kaldım çok az yakıyor direksiyon hissi çok güzel yüksek hızlarda motor bağırmıyor ama 3 silindir oluşundan mıdır bilemiyorum şehir içinde pek keyif alamadım 1.5tdci fiesta kullanmak daha zevkli gelmişti ablamda 1.6 tdci focus var oda daha güzel geliyor mesela kullanım olarak. Sakin kullanırsanız ve yol boş olursa 3 lt lerde çok rahat geziliyor. Geçen akşam yol müsaitti 90km hızda 2.7lt ortalama tüketim yakladım.

Önceki fiestama küçükte olsa birçok eklenti yapmıştım bu araç içinde tavsiyelerinize açığım.

16A1NY.jpg

oXMGEQ.jpg

lqgJEB.jpg

V9JoEy.jpg

v6BkZm.jpg

LlqkQa.jpg

Buda sattığım aracım

jg70rJ.jpg

260LWv.jpg

BaBJW9.jpg

• Beğen 7
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bluemotion lar bildiğim kadarıyla normalden daha uzun vites oranına sahip, amaç az yakmak, keyif sonra. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

hayırlı olsun aracınız , 1.2 polo  tdi de 1 vıtes ile 2 arası 3 arası cok oynamak gerekıyor titreşim yok arkadasıma aldık yazın rampası 1.6 gıbı cıkıyor fiesta 1.5 de cok vıtesle oynamak gerekmıyor 1.4 sızın paket lounge paketmı titresım vs varmı kulanırken 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Hayırlı olsun. 

Bluemotion denen şey nedir. Bazı passatlarda da yazıyor 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
11 dakika önce, Erkan Işık yazdı:

hayırlı olsun aracınız , 1.2 polo  tdi de 1 vıtes ile 2 arası 3 arası cok oynamak gerekıyor titreşim yok arkadasıma aldık yazın rampası 1.6 gıbı cıkıyor fiesta 1.5 de cok vıtesle oynamak gerekmıyor 1.4 sızın paket lounge paketmı titresım vs varmı kulanırken 

Teşekkürler 1.4 de tork 210 a çıkartılmış ve bunu 1500 devirden itibaren verdiği için 2. viteste hiç sorun olmuyor durma noktasına yaklaşmış olsanız bile rahat bir şekilde topluyor titreme olmuyor. Benim alışamadığım motorun sesi ve gaz pedalı dozajı motor şanzıman zorlanmasada çıkardığı ses sanki boğuluyor çekmiyor havasında ama gayet iyi ivmeleniyor. Gaz pedalı tepkisi bir ford gibi değil az birşey dokunmak yetmiyor biraz daha fazla basmak gerekiyor. Ayni şey hız sabitlemedede oluyor fordda direksiyondan hızı arttırdığınızda hemen o hıza gelmek için gaz verirken bunda daha yavaş hızlanıyor sanırım onuda ekonomi odaklı düşünüp tepkisiz ayarlamışlar. Araç lounge değil bluemotion paket ilk mesajımdada belirtmiştim.

Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
7 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Hayırlı olsun. 

Servet abi Bluemotion olanları daha az yakıyor, az yakması için start stop ve benzer vikaç standar özelliklerle sunuluyor.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
(düzenlendi)
23 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Hayırlı olsun. 

Teşekkürler.

Tam ayrıntısını bilmiyorum ama temel amacı daha düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleri.

Bütünsel BlueMotion teknolojisine ait tedbirler, daha tasarruflu sürüşlere ve daha düşük emisyonlara olanak sağlar. Tek tek incelendiklerinde, tüketim üzerinde olumlu etkiye sahip özellikler aşağıdaki gibidir:

• Değiştirilmiş yazılıma sahip uyarlanmış motor yönetim sistemi
  • Düşürülmüş rölanti devri
  • Üst şanzıman kademelerinde daha uzun dişli oranları
  • En verimli vitesin seçilmesi için kumanda önerisi
  • Sürtünme direnci optimize edilmiş lastikler (modele bağlı)
  • Start-Stop Sistemi (modele bağlı)
  • Frenleme enerjisinin geri kazanılması (modele bağlı)
tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bluemotion donanımlarda uzun vites oranı, daha alçak yürüyen aksam, ek spoiler falan oluyor. 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Bahsi geçen teknik alt yapı passatta var. Ama yazısı yok. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Hayırlı uğurlu olsun, maaşallah Poloya. 210 tork da iyiymiş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
24 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Bahsi geçen teknik alt yapı passatta var. Ama yazısı yok. 

Trendline olduğu için logodan tasarruf yapmışlardır :D

Onu bence çözemedim passatların 1.6 dizellerinde ilanlarda bazılarında yazıyor bazılarında yazmıyor. Aynı model ve aynı paketlerde

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
16 dakika önce, Uğur Kamil yazdı:

Trendline olduğu için logodan tasarruf yapmışlardır :D

Onu bence çözemedim passatların 1.6 dizellerinde ilanlarda bazılarında yazıyor bazılarında yazmıyor. Aynı model ve aynı paketlerde

Almanya, hiçbir araçta model vs yazmaz. Müşteri isterse 200 avrodan başlayan rakamlar isteniyormuş 

Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
5 saat önce, Vasfi Gişten yazdı:

Buda sattığım aracım

Ne güzel bir fiestaymis. Kaç liraya gitti acaba? Poloda çok temiz duruyor. Güzel günlerde kullanın inşallah.:nazar:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Furkan Sumer

hayirli ugurlu olsun. her iki aracta sahane gorunuyor masallah :nazar:

Standart Bluemotion'lardan degil sanirim. Icte renk kombinasyonu farkli, jantlar farkli; body kitler bayagi guzel duruyor..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hamit inan
(düzenlendi)
11 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Hayırlı olsun. 

Kendi sınıfında en yakan gibi bir anlama geliyordu sanırım abi yada araç modelinde

tarihinde Mehmet YILDZ tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
7 saat önce, Serkan Aktay yazdı:

Ne güzel bir fiestaymis. Kaç liraya gitti acaba? Poloda çok temiz duruyor. Güzel günlerde kullanın inşallah.:nazar:

Teşekkürler kasım 2018 de 32.5k ya sattım. 

7 saat önce, Furkan Sumer yazdı:

hayirli ugurlu olsun. her iki aracta sahane gorunuyor masallah :nazar:

Standart Bluemotion'lardan degil sanirim. Icte renk kombinasyonu farkli, jantlar farkli; body kitler bayagi guzel duruyor..

Teşekkürler, standart modele göre teyp ve fonksiyonel direksiyon farkı var. Diğer detaylar aynı.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Onur Çelebi

Hayırlı olsun kazasız belasız iyi günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Öff benim en başta almak istediğim Hypermil zirvesindeki araba. Tek sorunu bana göre 1,4 olduğundan vergisinin 1,6 motora tekavul etmesi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Vasfi Gişten

Aracı ilana koymuştum 77bin veren var aldığımdan beri motoruna ısınamadım diğer herşeyinden memnunum aslında çok ikilemde kaldım benim araca benzer araç yok nerdeyse comfortline lar var onlarda hız sabitleme yok ekran küçük ama 90beygir avantajı var benzer fiyatlara satanlar var. Fikri olan var mı fiyat nasıl satsan pişman eder mi ?

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
(düzenlendi)
Mehmet Ozyurek yazdı:

Bunu satınca ne alacaksın ?

Bir iki ay bekleyip fb7 civic otomatik (eco elagance)

focus 3.5 1.6 tdci manuel (trendx olur herhalde)

Golf 7 1.6tdi (boş kasa)

Fiesta 1.6 lpg 2016 ve sonrası otomatik titanyum 

Bunlar arasındada karar vermiş değilim. Ama şu 1.4tdi hiç güzel bir motor değil sevemedim o yüzden buraya satış ilanı bile koymadım.

tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Vasfi Gişten yazdı:

Bunlar arasındada karar vermiş değilim. Ama şu 1.4tdi hiç güzel bir motor değil sevemedim o yüzden buraya satış ilanı bile koymadım.

Saydıkların arasında fiesta harici hep üst sınıf araçlar. Pişman olacağını sanmıyorum. 

Polo satıp fiesta aldığına değmez, büyütmeyeceksen satma derim. 

Polodaki motor 3 silindir olan titreşimli motor değil mi.. 

Performansı falan fena değil ama. BEnim ortağımda var. Ben her binişimde bozuk galiba bu, tekliyor diyorum. Hatta bir seferinde tamirciye götürdüm.. 

Ustam, bunlar böyle dedi. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

Amaç lpgli li kullanmaksa fb 7 honda alabılırsın ama alt devırler cansız gaza basdınmı araba dusunuyor sonra yürüyor lpg otomatikde 1 numara honda , golf 7 kasa güzel arac oturaklı sessiz alt devırlerı hondadan canlı trim sesi gelmez vw eniyisi golf derim diger aracları kullanmadıgım ıcın yorum yapamayacagım 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
Vasfi Gişten yazdı:

Önceki fiestama küçükte olsa birçok eklenti yapmıştım bu araç içinde tavsiyelerinize açığım.

Satıp mk7.5 fiesta almak :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...