İçeriğe Yönlendir

Polo BlueMotion

Vasfi Gişten

Recommended Posts

Vasfi Gişten

Arabayı almak isteyen kişi aksilik oldu dedi yada vaz mı geçti bilmiyorum ama ben bu arada 2012 fb7 kasa Civic, 2016 1.4 90lık polo ve hızımı alamayıp sıfır 2019 1.6tdi passat dsg denemeye gittim bugün 😀 

fb7 civic ve 1.4tdi 90 lık polo internette çiçek gibi gözüküyordu açıklamalarda yazmadıkları bir sürü görsel kusur vs çıktı araç aramaktan soğudum resmen.

1.6tdi dsg passat da birinci viteste gaz hissi baya geçikmeli geldi gaza bastığın gibi zıplamıyor 1 den hemen 2 ye atıyor hafif meyilli yolda bir 6 ya alıyor bir 5 e geçiyor kalkıştık lag (gecikme) hiç hoşuma gitmedi ama motor sesi ve titreşim yok ayrıca frenlerine hayran kaldım.

Fb7 civic genç birileri kullanmis kaporta çok yıpranmış ama vites geçişleri ve kalkıştıki kararlılık genel anlamda süspansiyonları hoşuma gitti.

1.4tdi  90 lık poloda bendeki titreşim bir tık daha az gibi ama onda beğenmediğim bir nokta var herhangi bir viteste arabayı salınıma bıraktığınızda devir 800-900 lere iniyor bendeki gibi 1100 de kalmıyor tekrar gaza bastığınızda toparlaması benimkinden kötü geldi ama ara hızlanmalar tatminkar. Ekranda uzun süreli ortalama yakıt tüketimi de 7.3lt gösteriyor nasıl başarmış bilemiyorum. 3 km kadar ben kullandım 5.7lt altına inmedi tüketim. Polo icin 80bin civic için 91bin istediler en son. 
Arabayı en azından 1 sene daha kullanmaya karar verdim sigorta 6. basamakta kaldı bir aksilik olmazsa hem o 7. basamağa çıkar hemde kasko hasarsızlık indirimi olur seneye hemde fb7 için daha temiz bir şeyi daha rahat alırım.

Ayrıca fikrini paylaşıp yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1.6tdi dsg passat da birinci viteste gaz hissi baya geçikmeli geldi gaza bastığın gibi zıplamıyor 1 den hemen 2 ye atıyor hafif meyilli yolda bir 6 ya alıyor bir 5 e geçiyor

Manueldeki gibi ani hızlanma yok.
O iğrenç gecikme
1,6 tdi dsg lerin hepsinde var.

Gerçi bu bir turbo dizel otomatik şanzıman birlikteliği sorunu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Mehmet Ozyurek yazdı:

Manueldeki gibi ani hızlanma yok.
O iğrenç gecikme
1,6 tdi dsg lerin hepsinde var.

Gerçi bu bir turbo dizel otomatik şanzıman birlikteliği sorunu.

Acceleration yavaş. Gaza basınca motor deviri ehlikeyf devirleniyor. Şanzıman da sanki 100le gidiliyor gibi daha 60la giderken 6dan 7ye geçiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Vasfi Gişten
(düzenlendi)

Benim aracı ilk çıktığında alan ve donanımhaberde ana konu açmış bir kullanıcı aylar sonra yorumuma cevap vermiş benzer sıkıntı ondada varmış bir kez daha servise götürmeyi düşünüyordum ama artık peşini bırakmaya karar verdim arkadaşın yazdığı yorumu burayada ekliyorum.

“Pompadan pompaya hesapladığınız değeri esas alın. Zira depolar 45 lt. pompacıların yedek diye doldurmaya kalktığı genleşme deposunu kesinlikle doldurtmadan iki dolum arasında yaptığınız birkaç alımın ortalaması gerçek değeriniz. Maalesef yol bilgisayarında benzer sonuçları bende aldım, o yüzden fazla itibar etmemek lazım.”

tarihinde Vasfi Gişten tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan
Benim aracı ilk çıktığında alan ve donanımhaberde ana konu açmış bir kullanıcı aylar sonra yorumuma cevap vermiş benzer sıkıntı ondada varmış bir kez daha servise götürmeyi düşünüyordum ama artık peşini bırakmaya karar verdim arkadaşın yazdığı yorumu burayada ekliyorum.

“Pompadan pompaya hesapladığınız değeri esas alın. Zira depolar 45 lt. pompacıların yedek diye doldurmaya kalktığı genleşme deposunu kesinlikle doldurtmadan iki dolum arasında yaptığınız birkaç alımın ortalaması gerçek değeriniz. Maalesef yol bilgisayarında benzer sonuçları bende aldım, o yüzden fazla itibar etmemek lazım.”

Ben bu sizin yaşadığınızı distribütörden yetkili birine soracağım. [emoji4] cevap alırsam yazarım
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil
(düzenlendi)
Vasfi Gişten yazdı:

Araç depodakı yakıtı baz alarak ortalama yakıtı hesaplamıyorki

Pompa arttıktan sonra rakamı düzleyip bırakıyorum her zaman ve hesaplayınca yol bilgisayarına göre + ve - 0.2 lt cıvarı fark çıkıyor sadece.

Orda bahsedilen durum. İlk dolumda pompa atıp bırakıp 2. dolumda taşana kadar veya taşmaya yakın doldurulursa çıkar.  Pompa attıktan sonra zorlayınca 3-5lt cıvarı yakıt alıyor.

tarihinde Uğur Kamil tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
Uğur Kamil yazdı:

Araç depodakı yakıtı baz alarak ortalama yakıtı hesaplamıyorki

Pompa arttıktan sonra rakamı düzleyip bırakıyorum her zaman ve hesaplayınca yol bilgisayarına göre + ve - 0.2 lt cıvarı fark çıkıyor sadece.

Orda bahsedilen durum. İlk dolumda pompa atıp bırakıp 2. dolumda taşana kadar veya taşmaya yakın doldurulursa çıkar.  Pompa attıktan sonra zorlayınca 3-5lt cıvarı yakıt alıyor.

Zaten arkadaşın bahsettiği de o pompa attıktan sonra doldurma öyle hesap yap demiş. Pololada deponun orada bir tuş varmış ona basınca 7lt daha alıyor 52lt yakıt alan var depo 45lt

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
(düzenlendi)

Evet bir depo ölçümü daha... Bu depoda hep dikkatli kullandım ani hızlanmalardan kaçtım sapma tavan yapmış durumda. Sakin kullanmamın sonucu olarak 750kmde toplamda 2 kere  dpf demizliğine başladı araba. Bu depoda hiç dikkat etmeden seri bir şekilde kullanıcam bakalım tüketim ve sapma değerleri ne durumda olacak.

Yol bilgisayarı: 3.4lt

Popma: 4.64lt

Sapma: 1.24lt

gPR4jN.jpg

7BZV2l.jpg

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Çok fazla yaa, dün Bodrum’dan döndüm 4,8 gösterirken pompa ölçümü 5,03 çıktı.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Vasfi Gişten yazdı:

Evet bir depo ölçümü daha... Bu depoda hep dikkatli kullandım ani hızlanmalardan kaçtım sapma tavan yapmış durumda. Sakin kullanmamın sonucu olarak 750kmde toplamda 2 kere  dpf demizliğine başladı araba. Bu depoda hiç dikkat etmeden seri bir şekilde kullanıcam bakalım tüketim ve sapma değerleri ne durumda olacak.

Yol bilgisayarı: 3.4lt

Popma: 4.64lt

Sapma: 1.24lt

gPR4jN.jpg

7BZV2l.jpg

Bu nasıl araba yahu. Sen emek ver, ekonomik kullan. Depondaki yakıtı koru. Utanmaz araba senin emeklerini dpf temizleme ayağına yakıp kül etsin. Bunlar hep petrol lobisi

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
Mert Yeldan yazdı:

Çok fazla yaa, dün Bodrum’dan döndüm 4,8 gösterirken pompa ölçümü 5,03 çıktı.

Zaten motorundan dolayı bir türlü ısınamadım buda tuzu biberi oluyor çok uzun süre kalmaz inş.

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
(düzenlendi)
Ali Darbaz yazdı:

Bu nasıl araba yahu. Sen emek ver, ekonomik kullan. Depondaki yakıtı koru. Utanmaz araba senin emeklerini dpf temizleme ayağına yakıp kül etsin. Bunlar hep petrol lobisi

Dpf temizliği çok dert edilecek bir durum

değil tecrübelerime göre. Zaten temizlik başladığında hemen fan açıyor rölanti devri artıyor start stop devreye girmiyor. 15dk bir alt viteste kullanırsanız temizlik bitmiş oluyor. Ortalama yakıt 1lt filan fazla oluyor 15dk sürüş için dert edilecek bir durum değil önemli olan sistemin ne kadar süre sıkıntısız çalışmaya devam edebileceği. Yeni 1.6 larda adblue sistemi filan var sanırım.

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Vasfi Gişten

Aracı bugün sattım satmamdaki en büyük etken motordaki titreşim. Uzun vites oranlarıyla beraber bu 3 silindirli motorun sürüş hazzı sıfır. Üstüne birde tüketim değerlerindeki sapmada tuzu biberi oldu daha fazla dayanamadım. Hatta hep sapma ölçtüğün için full depo gitti araba.Ekonomide çalkantıda hemen yeni bir araç mı alsam parayı elimde mi tutsam bilemedim ?

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Servet Aydın yazdı:

Hayırlı olsun. 

Bluemotion denen şey nedir. Bazı passatlarda da yazıyor 

Öndeki bazı yerler kapalı araç biraz daha sağır lastikler eco ve 1 cm araç daha alçak son vites uzun diyorlar ama bence değil. Sadece ayarlar ecu vs. Az yakar hareketi idi blue.. eblue( hyundai peugeot vs)  blueefficiency ( mersedes) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Vasfi Gişten yazdı:

Aracı bugün sattım satmamdaki en büyük etken motordaki titreşim. Uzun vites oranlarıyla beraber bu 3 silindirli motorun sürüş hazzı sıfır. Üstüne birde tüketim değerlerindeki sapmada tuzu biberi oldu daha fazla dayanamadım. Hatta hep sapma ölçtüğün için full depo gitti araba.Ekonomide çalkantıda hemen yeni bir araç mı alsam parayı elimde mi tutsam bilemedim ?

hayırlısı olsun, çalkantıya TL ile yakalanmamalı, onun haricinde mal da olur para türevleri de.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
Mert Gulkokan yazdı:

Yaklaşık 2014 den beri benim makyajlı poloda da dahil olmak üzere bagajda bluemotion yazıyor benim aracım comfortline donanım
Start stop özelliği ve frene basınca enerji kazanımı özelliği olan tüm araçlar bluemotin olarak geçiyor

Bir kaynak ver o dediğin iki şey de zaten olacak tabi.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Vasfi Gişten yazdı:

Arabanı koy yerine dövizdi borsa idi çaprtırırsın parayı , kaça gitti polo bu arada  dün komsu aldı 1,4 benzınli fiesta 2014 model 58,500 

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Erkan Işık yazdı:

Arabanı koy yerine dövizdi borsa idi çaprtırırsın parayı , kaça gitti polo bu arada  dün komsu aldı 1,4 benzınli fiesta 2014 model 58,500 

maaşallah torium dan golf ten kıymetli bu fiestalar

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Evet, yine diyorum, klasik katalitik dışındaki egr-dpf-amonyak vs. alayı para kazanmak için yapılmış işe yaramaz, dolaylı yoldan dünyaya daha fazla zarar veren sistemlerdir, aracı devirsiz kullanmak çok yaktırır zarar verir bunuda unutmayın, özellikle dizel, 2000 devrin altındaki 3-4-5-6... viteslerdeki her sürüş stili zarar verir ve yaktırır, arabanızı biraz devirli kullanın ve yakıtına takılmayın, bu şekilde zaten olması gerektiği gibi yakar, çok takılıyorsanız yakıta araba kullanmayın, bunun sonu yok çünki, boşa kendinizi üzersiniz :)  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Blue motion ayrı bir trim(versiyon) , daha uzun vites vs var. Cimri model yani.
Bir de start stop falan olduğu gösteren bir özellik olarak arkada bluemotion yazan modeller var. Benim anladığım bu.

Yorum bağlantısı
Erkan Işık
Çağlar Bayur yazdı:

maaşallah torium dan golf ten kıymetli bu fiestalar

Valla bilmem çaglar abi ben kızıma fiesta almısdım  , komsu sordu nasıl bunlar dedi bana göre iyi dedim arastırmıs buldu bir tane bende test ettim bakdım güzel pazarlıgını yapmıs almıs 

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
Mert Gulkokan yazdı:

Benim polonun tampon ile kaput arasında kalan ön ızgarası aslında kapalı ancak uzaktan bakınca açık gözüküyor
Buradan hava girişi yok
Mkyajsız kasa 6r pololarda 1.2 dizelde bluemotin diye bir paket vardı
Oradaki araçların bodykiti farklı idi
Ön ızgarası kapalı idi
Yere daha yakındı
da32eead1524a18adae3e1689d128578.jpg51fed28f9e2a42ac777f295821f26b15.jpg

Yanılıyorsunuz bluemotion pakette yazılım farkı var 1.4tdi 75psi trendline fabrika tüketim verileri ile 1.4tdi bluemotion fabrika tuketim verileri çok farklı. 

Erkan Işık yazdı:

75k ya verdim 

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten

Biraz önce 1.6tdi son kasasını denedim kıyas yaparsak benim sattığım araç daha toktu diyebilirim çok rahat. 1.6di da titreşim yok ama sürüş olarak bundada tatmin olmadım. Kendi aracımdan sonra doğal olarak debriyaj çok yumuşak geldi fren benzer ama anlam vermediğim bir şekilde gaz pedalı çok sert çok garipsedim yumuşacık debriyaja basıyorsun taş gibi gaz pedalı var araç 32 km de yeni servis bakımı olmuş. Sahibine sordum ilk başta bende garipsedim ama sonra alıştım dedi. Arabaya has bir sıkıntı olabilir mi orasını bilemiyorum.

Mert Gulkokan yazdı:

Yanılmıyorum siz yanlış anladınız
Şu an içinde geçerli benim dediğim
Eğer bluemotion paket yoksa aracınız trendline comfortline ya da highline olsa bile bagaj kapağında bluemotion yazar sebebi yukarıda yazdığım start stop ve fren enerji kazanımı olması birde yukarıda koyduğum resimlerde yazan sebepler
Bir önceki kasada yani 6r makyajsız versiyonda 1.2 tdi da bluemotion paket geldi 6c makyajlı kasada ise 1.4 tdi da bluemotion diye ayrı bir donanım paketi oldu
Özellikle sizin sattığınız 1.4 dizel bluemotion çok kısa süre satışta kaldı
Blueomiton paketin az yakması yapılan aerodinamik iyileştirmeden kaynaklı
Yoksa 1.2 tdi trendline ve bluemotionlardaki motorlar birebir aynı idi

Evet yanlış anlamışım ama aerodinamik farkların bu kadar fazla yakıt tüketimine etki edeceği mantıklı gelmiyor bluemotion da 2.6 uzun yol 3.1 karma tüketim değeri varken trendline da uzun yol değeri direk 3.2lt

Yorum bağlantısı
Vasfi Gişten
Mert Gulkokan yazdı:

1.6 tdi 80 hp sizin kullandığınız
80 lik ise tatmin etmemesi normal
Birde 95 lik var
95 hplik versiyon sadece dsg ile sunuluyor

95hp comfortline olarak gözüküyor Yağmur far on arka park sensörü vardı araçta 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...