İçeriğe Yönlendir

Meredith Etkisiyle Kabin Soğutmak.

Ali Darbaz

Recommended Posts

Ali Darbaz
(düzenlendi)
2 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Kimse tuareglerin V6 belalı dizelini, audinin V6 dizelini konuşmuyor.

Atmosferik benzinli can, Turbo dizel heyecandır diye boşa dememişler. 

normal_20140212_123430.jpgnormal_20140212_123352.jpg

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
14 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Okuduğum kadarı ile bahse konu motor Ford Psa ortak üretimi Dt17 modeliymiş. 

y6Yonk.png

Landlara da motor dayanmiyor. Bmw motorlari yaramamisti. Psa ya gectiler o da yaramadi. Benzinlilerde de sorun varmis. Land roverin yaziliminda mi sorun var acaba? Bu motorlar diger arabalarda nasil merak ettim

5 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Kimse tuareglerin V6 belalı dizelini, audinin V6 dizelini konuşmuyor.

O konusulmaz :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
6 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Atmosferik benzinli can, Turbo dizel heyecandır diye boşa dememişler.

400.k üstü gider her aşırı beslemeli araçlarım.

3 dakika önce, Eren Gökmen yazdı:

Landlara da motor dayanmiyor. Bmw motorlari yaramamisti. Psa ya gectiler o da yaramadi. Benzinlilerde de sorun varmis. Land roverin yaziliminda mi sorun var acaba? Bu motorlar diger arabalarda nasil merak ettim

O konusulmaz :)

Bendeki landın motoru M47D. 2.jenerasyon. 280.kyı geçti. LR2, psa 607 hdi motoru. Pejoda milyon yapar, landda 200.k eller havaya.

Allahını seven çıksın desin, la koca land rover; LR2 yaptın misler gibi motor koydun, olm bu aracı ikinci elde fakirlerde binmek isteyecek, öncü yakıt pompası koysana. Her hava yaptığında enjektör yakmasın motor kırılmasın. Ama yok, yapmazlar. Range Rover 2.7. Motor kıranlarada bi bakmak lazım. 60 yaşında fabrikatörün aracı yüksek km yapabiliyor iken oğlundaki 2.7 discovery sport 50.k olunca eller havaya. 2.0 ecoobost. Abdli polisler onlar ile hırhız kovalıyor, bizde pazara giderken hortum patlayıp motor yanıyor. Çoklu bakmalı biraz aslında.

Doğru, o konular konuşulmaz. Adam burada v6 2015 tuareg yaptırdı, liftte örtü vardı araçta. Sanayi namahrem dolu ya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
7 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

400.k üstü gider her aşırı beslemeli araçlarım.

Bendeki landın motoru M47D. 2.jenerasyon. 280.kyı geçti. LR2, psa 607 hdi motoru. Pejoda milyon yapar, landda 200.k eller havaya.

Allahını seven çıksın desin, la koca land rover; LR2 yaptın misler gibi motor koydun, olm bu aracı ikinci elde fakirlerde binmek isteyecek, öncü yakıt pompası koysana. Her hava yaptığında enjektör yakmasın motor kırılmasın. Ama yok, yapmazlar. Range Rover 2.7. Motor kıranlarada bi bakmak lazım. 60 yaşında fabrikatörün aracı yüksek km yapabiliyor iken oğlundaki 2.7 discovery sport 50.k olunca eller havaya. 2.0 ecoobost. Abdli polisler onlar ile hırhız kovalıyor, bizde pazara giderken hortum patlayıp motor yanıyor. Çoklu bakmalı biraz aslında.

Doğru, o konular konuşulmaz. Adam burada v6 2015 tuareg yaptırdı, liftte örtü vardı araçta. Sanayi namahrem dolu ya

Abi sen onu bunu bırak, sık sık uzun yolda gidiyorsun, arabasına göre sayabilirmisin ortalama seyir hızın ve devirini paylaşırmısın. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
1 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Abi sen onu bunu bırak, sık sık uzun yolda gidiyorsun, arabasına göre sayabilirmisin ortalama seyir hızın ve devirini paylaşırmısın. 

TP sensörü %100 okur genelde söliim ben....

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Benzinli arçlarda klima tüketimi çok arttırıyor. Benim eski 1.0 ecoboostta temiz yarım litresi vardı klimanın. Ayrıca kalkışlarda da klima açıkken debriyaj tazelemem gerekiyordu. Dizele geçince klimanın açık mı kapalı mı olduğunu kullanırken anlamak zor. Yüksek torklu araçta gücün düştüğü daha zor anlaşılıyor. Ancak ceyranda kalmayı ve kafa ağrıtmasını düşünürsek kısa mesafeler haricinde cam açmak mantıklı değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
13 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

94, 2019. Extrem durum yoksa uzun yol 90-100 km seyir hızım, tüm araç modellerinde. Etrafı seyrederek araç kullanmayı severim. Yeri gelir, Tuzla Ardeşen arasını 9 saatte de alabiliyor-dum - veya Sabiha Gökçen, Konyaaltı plajı arasını 4.5 saatte. Bunlar ticari araçlar ile oluyor.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
2 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

94, 2019. Extrem durum yoksa uzun yol 90-100 km seyir hızım, tüm araç modellerinde. Etrafı seyrederek araç kullanmayı severim. Yeri gelir, Tuzla Ardeşen arasını 9 saatte de alabiliyor-dum - veya Sabiha Gökçen, Konyaaltı plajı arasını 4.5 saatte. Bunlar ticari araçlar ile oluyor.

Abi neden seni bize "Top Speed Servet" şeklinde servis ediyorlar anlamadım :) . Sen bayağı normal sürüyon. Bizde yeri canımız sıkılınca basıyoz , senden eksik olmasın :) 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın
5 dakika önce, Ali Darbaz yazdı:

Abi neden seni bize "Top Speed Servet" şeklinde servis ediyorlar anlamadım :) . Sen bayağı normal sürüyon. Bizde yeri canımız sıkılınca basıyoz , senden eksik olmasın :) 

İstanbulpark bu günler için. Çağların tarihsel sözlerinden biridir; Şahinin gaz pedalına tuğla koy 200 yapsın.

Eğer marifet ise hız yapmak, 500binlik aracın kayarım çarparım endişesi ile fren yaptığı yerden fizik kuralları ve sürüş tecrübesi ile 100le geçmektir. Bana o tip yollar keyif verir. Düz yolda 2xx hıza çıktık geçen eşimle yolculuk yaparken, hem o hem ben kullandık. eee? ne oldu hiç. Birimiz uyuyor, ötekimiz vatsaba bakıyor o hızda giderken

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen
41 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

Kisa mesafe suruslerde motor yagina dpf sivisi karisiyor gibi bir sey demis. Eger ford psa motorsa dpf rejenerasyonu surekli yarida kesilirse motor daha fazla yakit puskurttugu icin yaga yakit karisiyor. Her mazot alista dpf sivisi tankindan bir miktar mazot deposuna aktariliyor. Yani aslinda hep katkili bir mazot oluyor.

Citroenin tanitim sunumu gibi bir sey vardi. Sartlar saglaninca dpf rejenerasyonu 4dk da bitiyor normalde. Landda farkli yazilimdan kaynaklanan bir problem olabilir. Bir tanidigimda range rover var sifir almisti (hangi motor bilmiyorum ama 3lt uzeri dizel olmasi lazim) aldiktan bir kac ay sonra dpf ariza vermisti. Karisik kullanimi var. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Bir saat önce, Servet Aydın yazdı:

Çağların tarihsel sözlerinden biridir; Şahinin gaz pedalına tuğla koy 200 yapsın.

yapmamışsam da söylemem :fiuw: söylersem de yaparım :mangal: yapmadığım söyledilerse yapmışımdır, yapmışsam da söyleyebilenin olmadığı söylenir... çay var...

dpf li araçalrda yağ genelde hep artar..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...