Altan Koşar 15 Aralık 2019 Paylaş 15 Aralık 2019 Merhabalar tek anahtarla çözebilmek mümkün müdür acaba, hiç deneyen oldu mu? Yorum bağlantısı
Fatih Atamer 14 Mayıs 2024 Paylaş 14 Mayıs 2024 Yusuf Davaz yazdı: yedek kumandamı sipariş verdim. 33 günde türkiye'ye geldi. 52 tl ye kumanda + 7.5 tl gümrük vergisi + 10 tl anahtar ucu açtırma , toplamda 69.5 tl ye yedek kumandamda oldu. kumanda ve immobilizer dahil kodlamayı kendim yaptım. herhangi bir sorun olmadan sonuca ulaştım. ürün olarak aşagıdaki linkdeki ürünü aldım. resimlerini ve kumanda yedekleme bilgilerinide aşagıda paylaşıyorum https://tr.aliexpress.com/item/32833592528.html?spm=a2g0o.cart.0.0.91913c00Kj5RSG focus mk1 / mk2 - modeo mk3 için anahtar programlanması Anahtar Kumandasının Programlanması; Aracımıza 4 adet kumandalı anahtar kodlanabilir. 1. Hali Hazırdaki kullandığımız anahtarı kontağa yerleştirerek 6 saniye içerisinde 4 defa II konumuna çevirip kapatıyoruz. 2. 10 saniye içerisinde uzaktan kumandayı ekleyebileceğimizi bildiren bir sinyal sesi duyacağız. (10 saniye içerisinde kodlamayı yapmalıyız.) 3. Yeni anahtar üzerinde herhangi bir düğmeye basın. Tekrar bir sinyal sesi duyacaksınız, ardından orjinal anahtarınızdanda bir düğmeye basın, tekrar onay anlamında bir sinyal duyacaksınız. (Orjinal anahtarın düğmesine basmayı unutmayın yoksa onun kumandasını kullanamazsınız. Yeniden silip yüklemek zorunda kalırsınız. 4. Kodlayacağınız anahtar bitti ise programlamayı sonlandırmak için bir anahtarı kontağa takarak II konumuna getirip 10 saniye bekleyin. Anahtarınızın kumandası aktif olmuştur. Anahtarın kumanda özelliği aktif oldu ancak hala aracı çalıştırmaz. Anahtardaki çipi araca kodlamanız gerekmekte. Aracımıza 8 adet anahtar kodlaması yapılabilir. Anahtar Çipinin Kodlanması; Bunun için bize yeni aldığımız anahtar ile birlikte hem orjinal anahtar hemde yedek anahtar lazım. Bunun işlemide şöyle; Aşağıdaki işlemlerin her biri 5 saniye içerisinde tamamlanmalıdır. 1. Orjinal anahtarı kontağa yerleştirin ve II konumuna çevirip tekrar 0 konumuna getirip kontaktan çıkarın. 2. Yedek anahtarı kontağa yerleştirin ve II konumuna çevirip tekrar 0 konumuna getirip kontaktan çıkarın. 3. Kodlanmamış yeni anahtarı kontağa yerleştirip 10 saniye içerisinda II konumuna getirdiğinizde bu anahtarda araca kodlanmış olacaktır. 4. Kodlama işlemi bittikten sonra anahtarı kontaktan çıkarın. Yeni anahtarın çalıştırma işlemini yapabilmesi içn 5 saniye bekleyin ve deneyin çalışacaktır. 5. Eğer yeni anahtar çalıştırmaz ise tekrar kodlama yapabilmek için kontağa bir anahtar takılıp II konumunda 20 saniye beklenirse 1. işlemden başlamak sureti ile kodlama işlemi tekrarlanabilir. Araca tanımladığınız anahtarlardan birinin veya birkaçının kaybolması durumunda araca sonradan tanımlanan anahtarların tamamının silinmesi gerekmektedir. Sildikten sonra geriye kalanları tekrar kodlanması gerekmektedir. Bu işlem içinde yine iorjinal ve yedek anahtarımızın elimizde olması gerekmektedir. Kaybettiğimiz anahtar bunlardan biri ise yapabileceğimiz birşey yok Ford servisine gitmekten başka :). Anahtar Silme İşlemi. 1. Orjinal anahtarı kontağa yerleştirin ve II konumuna çevirip tekrar 0 konumuna getirip kontaktan çıkarın. 2. Yedek anahtarı kontağa yerleştirin ve II konumuna çevirip tekrar 0 konumuna getirip kontaktan çıkarın. 3. Yedek anahtarı kontağa yerleştirin ve II konumuna çevirip tekrar 0 konumuna getirip kontaktan çıkarın. 4. Orjinal anahtarı kontağa yerleştirin ve II konumuna çevirip tekrar 0 konumuna getirip kontaktan çıkarın. 5. Aracın teybinin üst kısmında bulunan immobilizer ışığı 5 saniye yanıp söner ve 5 saniyenin sonunda orjinal ve yedek anahtar harici tüm anahtarlar silinir. 6. Elimizde kalan sonradan eklenmiş tüm anahtarları yeniden kodlamamız gerekmektedir. Evet işlem bu kadar. Merhabalar, Mondeo mk3 2.0 TDCI aracıma Aliexpressten kumanda alacağım fakat çip konusunda çok kafam karıştı. Bizim araçların çip kodu nedir? Aşağıdaki kumandalardan hangisi uyumludur? https://tr.aliexpress.com/item/1005003692763624.html?spm=a2g0o.cart.0.0.29c8406a0xXMKF&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur Yorum bağlantısı
Yusuf Davaz 4 Haziran 2024 Yazar Paylaş 4 Haziran 2024 Fatih Atamer yazdı: Merhabalar, Mondeo mk3 2.0 TDCI aracıma Aliexpressten kumanda alacağım fakat çip konusunda çok kafam karıştı. Bizim araçların çip kodu nedir? Aşağıdaki kumandalardan hangisi uyumludur? https://tr.aliexpress.com/item/1005003692763624.html?spm=a2g0o.cart.0.0.29c8406a0xXMKF&mp=1&gatewayAdapt=glo2tur 2005 benzinli mondeo için 433 mhz 4D60 kullanıyorum Yorum bağlantısı
Recommended Posts