Halit Demir 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 İsyerindeki olanaksizliktan dolayi terlemeden uyumak icin geceleri 7 8 saat rolantide klima ile sabahlasam araca bi zarari olur mu? , 8 saatte ne kadar yakit yakar ?arac lpg li Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 Uzun yol yaptığım vakit kış veya yaz 5 saati aşan sürede çalıştırırım aracı. Sonrasında ilk bir kaç km sağlam beyaz duman atıyor araç. Dizel. Benzinli için fikir veremem Saatte ortalama 600 gr tüketimi oluyor dizelin Yorum bağlantısı
Ali Gök 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 Kapali garajda calisirsa zehirler unutulmamali 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 Açıkta bile rüzgar yönü önemli vb. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 9 dakika önce, Halit Demir yazdı: İsyerindeki olanaksizliktan dolayi terlemeden uyumak icin geceleri 7 8 saat rolantide klima ile sabahlasam araca bi zarari olur mu? , 8 saatte ne kadar yakit yakar ?arac lpg li Bunu kapalı ortamda yapmayacağınızı umuyorum (depo vb) Klima açık uyumak sizi çok sıkıntıya sokabilir. Gece bir zamandan sonra hava zaten serinliyor. Kaskatı olursunuz. 1 Yorum bağlantısı
Halit Demir 22 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2019 1 dakika önce, Ali Gök yazdı: Kapali garajda calisirsa zehirler unutulmamali Acik alan arac hb koltuklari yatirip bide minder atip sigarim araca. yaz boyu 20 gun fln ihtiyac olacak gibi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 El kitabinda yapmayin diyor bana. Yaparsanda 5000 km erken yag degistirin diyor. Zaten surekli radyator fan aciyor. 5 dk da bir fan sesi insani urkutur zannimca. Yorum bağlantısı
Halit Demir 22 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2019 1 dakika önce, Önder Özcan yazdı: Bunu kapalı ortamda yapmayacağınızı umuyorum (depo vb) Klima açık uyumak sizi çok sıkıntıya sokabilir. Gece bir zamandan sonra hava zaten serinliyor. Kaskatı olursunuz. Cukurova ve serinlemek ? 1 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 Don atlet fanila ile çatida yatabilirsiniz. Biz balkonda daim yattik. 1 Yorum bağlantısı
Halit Demir 22 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2019 2 dakika önce, Ali Darbaz yazdı: Don atlet fanila ile çatida yatabilirsiniz. Biz balkonda daim yattik. 🤣en son care onu yapacaz Yorum bağlantısı
Koray Demir 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 Rölantide bu şekilde çalışırsa motorun ve hareketli parçaların ömründen yer sadece başka herhangi bir zararı olmaz. Öbür kısımlarını arkadaşlar yazmış. Yeni araçlarda fan sesi duyulmuyor pek. Yalnız klimayı tam soğuğa değil de orta (23-24 gibi) bir dereceye ayarlayıp bir camı da hafif aralık bırakın hava sirkülasyonu olması için. Saatte 1.2 lt/h lpg tüketiminiz olur tahminimce. Yorum bağlantısı
Halit Demir 22 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2019 4 dakika önce, Koray Demir yazdı: Rölantide bu şekilde çalışırsa motorun ve hareketli parçaların ömründen yer sadece başka herhangi bir zararı olmaz. Öbür kısımlarını arkadaşlar yazmış. Yeni araçlarda fan sesi duyulmuyor pek. Yalnız klimayı tam soğuğa değil de orta (23-24 gibi) bir dereceye ayarlayıp bir camı da hafif aralık bırakın hava sirkülasyonu olması için. Saatte 1.2 lt/h lpg tüketiminiz olur tahminimce. Hareket halinde ki asinmayla kiyaslarsak parcalarin eskimesini ? Cok farkettigine dair bilgi var mi Yorum bağlantısı
Koray Demir 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 2 dakika önce, Halit Demir yazdı: Hareket halinde ki asinmayla kiyaslarsak parcalarin eskimesini ? Cok farkettigine dair bilgi var mi Kesin bir veriye ulaşabilmek güç. Araçlarımız yol yapmak için üretildi. Bence hiçbir şey olmaz. Kayışlar, alternatör, devridaim pompası, ateşleme ekipmanları elbette ilaveten çalıştığı için ömürleri doğal olarak biraz kısalacaktır. Şu da var ki 20 günlük süreçte gözle görülür elle tutulabilir bir zararın söz konusu olacağını zannetmiyorum. Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 (düzenlendi) Arac yeterince soguyamayarak hararet yapar diye dusunuyorum.Her ne kadar fan acsada bir sure sonra yeterli gelmeyecektir.Yine arac icinde uyku tulumu vs ile uyunabilir. Edit: Amac terlememek icin klimaymis. Ben bian nedense soguktan korunma gibi dusundum. 22 Mayıs 2019 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 Hepsini geçtim, 7 saat otomobil içinde nasıl uyunur ki. Hoşaf olur beden. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 3 dakika önce, Alpay Sumer yazdı: Arac yeterince soguyamayarak hararet yapar diye dusunuyorum.Her ne kadar fan acsada bir sure sonra yeterli gelmeyecektir.Yine arac icinde uyku tulumu vs ile uyunabilir. normal sürüşte yazın 45 derecede kullanılan aracım 112-115 derecede yağ sıcaklığı gösterirken (klima açık ege bölgesi) park edip yine klima açık 5 dk beklersen 88 e düşüyor. Ve bir daha yükselmiyor. Bence yeni teknoloji verimli motorlar ısınmaz. 1 Yorum bağlantısı
Halit Demir 22 Mayıs 2019 Yazar Paylaş 22 Mayıs 2019 2 dakika önce, Alpay Sumer yazdı: Arac yeterince soguyamayarak hararet yapar diye dusunuyorum.Her ne kadar fan acsada bir sure sonra yeterli gelmeyecektir.Yine arac icinde uyku tulumu vs ile uyunabilir. Aynen fan cok sık calisacak yolda 10 dk da bir calisacaksa, rolantide belki 2 dk da bir calisacak tamda sogutamaz diye bende dusunuyordum yinede fikirlerinizi almak istedim 3 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Hepsini geçtim, 7 saat otomobil içinde nasıl uyunur ki. Hoşaf olur beden. Hb arac koltuklari yatirinca bayagi bi alan olusuyor 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 2 dakika önce, Mehmet Göktürk yazdı: normal sürüşte yazın 45 derecede kullanılan aracım 112-115 derecede yağ sıcaklığı gösterirken (klima açık ege bölgesi) park edip yine klima açık 5 dk beklersen 88 e düşüyor. Ve bir daha yükselmiyor. Bence yeni teknoloji verimli motorlar ısınmaz. Kesinlikle. 70 model motor yok artık Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 10 dakika önce, Servet Aydın yazdı: Kesinlikle. 70 model motor yok artık antikalarımız var artık forumda. Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 22 Mayıs 2019 Paylaş 22 Mayıs 2019 klima ile ilgili bilgim yok ama kalorifer açık 10 küsür saat aralıksız çalışmışlığı var connectin 375.000 deydi Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı 23 Mayıs 2019 Paylaş 23 Mayıs 2019 Yaz aylarında klima açık yol yaptıktan sonra herhangi bir yerde 2-3 dakika durakladığımızda klimanın su akıttığını hatırlıyorum. Muhtemelen soğuk boruların sıcak hava ile temasından havadaki gazlar mı sıvı hale geliyor yoksa başka bir fiziksel açıklaması ya da teknik olarak başka bir yerden su akması ile ilgili bir açıklaması vardır ama; o kadar saat hareketsiz duran bir aracın akıtacağı su zarar vermez umarım araca. Yoksa tabi ki aynı mantıkla çalışmıyorlardır ama evdeki klimalar da gezmiyor nihayetinde Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 23 Mayıs 2019 Paylaş 23 Mayıs 2019 İş yerinize yakın bir noktada yüksek rakımlı ormanlık bir alan varsa orası çok serin olur akşamları. 7 saat arabayı çalıştırmaktansa 10-20 km yol gitmek daha mantıklı bence. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 23 Mayıs 2019 Paylaş 23 Mayıs 2019 Otele gitme imkanınız yok mu Kahvaltısı da var. 1 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 23 Mayıs 2019 Paylaş 23 Mayıs 2019 9 saat önce, Servet Aydın yazdı: 9 saat önce, Mehmet Göktürk yazdı: Peki rölantide 7-8 saat klima çalıştırmaya şarj yeter mi yoksa aküyü bitirir mi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts