Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 3 gün önce aracımda 100 kmlik bir yoldan sonra çalıştırmak için marşa bastığımda 3 4 sn marş almadı sonra aldı. Normalde tek marşta alırdı sıcak soğuk motorda. Lpg den mı diye 200 km benzinde kullandım aynı. Bugün ustaya gittim bir iki kez marşa bastı benzin pompası dedi kestirdi attı. Daha 35 bin km oldu şamandırayla birlikte değişeli özel servis orjinal takıyor. Depomu çeyrek altına pek düşürmem de. Yarım kontakta her seferinde vınn diye pompa sesi de geliyor başka ihtimaller neler olabilir ? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 Kontağı aç, 5 saniye bekle kapat. Kontağı aç 5 saniye bekle marşa bas.. sorunsuz çalışırsa, sorun benzin pompasında demektir.. Yada, Tam gaz vererek marşa basın, sorunsuz çalışırsa sorun enjektörlerde, enjektörler işiyor demektir. Biraz bekleyince sorunsuz çalışıyorsa yine enjektörlerde sorun aranır.. Bu durum sürekli olmuyorsa umursamayın. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 Çağatay Kılınç yazdı: 3 gün önce aracımda 100 kmlik bir yoldan sonra çalıştırmak için marşa bastığımda 3 4 sn marş almadı sonra aldı. Normalde tek marşta alırdı sıcak soğuk motorda. Lpg den mı diye 200 km benzinde kullandım aynı. Bugün ustaya gittim bir iki kez marşa bastı benzin pompası dedi kestirdi attı. Daha 35 bin km oldu şamandırayla birlikte değişeli özel servis orjinal takıyor. Depomu çeyrek altına pek düşürmem de. Yarım kontakta her seferinde vınn diye pompa sesi de geliyor başka ihtimaller neler olabilir ? Akünüzün durumu nedir yeni veya eski. Marş motoru kömürlerine baktırmanız gerekebilir. Mekanik ustasından ziyade elektrik ustasına götürdünüz mü? Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2019 Sinan Akgöl yazdı: Akünüzün durumu nedir yeni veya eski. Marş motoru kömürlerine baktırmanız gerekebilir. Mekanik ustasından ziyade elektrik ustasına götürdünüz mü? Aküm yeni 6 aylık sinan bey. Marş kömürü de aklıma geldi ama mehmet beyin dediklerini yapıp tekrar paylaşırım durumu. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 Çağatay Kılınç yazdı: Aküm yeni 6 aylık sinan bey. Marş kömürü de aklıma geldi ama mehmet beyin dediklerini yapıp tekrar paylaşırım durumu. Aynen Çağatay bey siz Mehmet bey'in yaptıklarını yapın baktınız durum aynı ise içimde rahat etsin diyorsanız bir elektrik ustasına gidip akünüzün değerlerini ölçtürün bir de marş motoru kömürleri de olabilir diye düşünebilirsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 Lpg regülatöründende yapabilir. Regülatörün gaz diyagramı eskiyip gaz kaçırınca emme manifoldu lpg ile doluyor(regülatörden manifolda giden ince hortumdan) ilk marşta motoru boğuyor. Tüp vanasını kapatıp benzinde kullanın durumu gozlemleyin 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2019 Ömer Sarıgül yazdı: Lpg regülatöründende yapabilir. Regülatörün gaz diyagramı eskiyip gaz kaçırınca emme manifoldu lpg ile doluyor(regülatörden manifolda giden ince hortumdan) ilk marşta motoru boğuyor. Tüp vanasını kapatıp benzinde kullanın durumu gozlemleyin Aklıma bu geldi lakin lpg yi tamamen bitirip 200 km benzinde kullandım sonuç değişmedi. Bir yedek parça sitesinde visteon şamandıra ve pompa komple 450 civarı dedi. Pompa da var mı dedim var dedi. Sinan Akgöl yazdı: Aynen Çağatay bey siz Mehmet bey'in yaptıklarını yapın baktınız durum aynı ise içimde rahat etsin diyorsanız bir elektrik ustasına gidip akünüzün değerlerini ölçtürün bir de marş motoru kömürleri de olabilir diye düşünebilirsiniz. Marş sırasında akü 11e düşüyor aslında akü iyi bence ama kontrol sırasına alacağım. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2019 Az önce 5 sn aralıklarla 3 kere aç kapa yapıp marşa bastım pompa sesi daha tiz geldi eskiye göre marş aldı tabi... visteon 460 intermotor 350 tl fiyat var Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 Çağatay Kılınç yazdı: visteon Orjinali buydu sanırım. Bence şaşmayın. 1 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2019 Sani Gerşon yazdı: Orjinali buydu sanırım. Bence şaşmayın. Visteon sipariş geçtim bakalım yakıt filtresini de değiştireyim el değmişken. 435 tl +80 filtre fiyat nasıl acaba? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 Bu rakam şamadıra ile beraber mi pompa için? Yakıt filtresi normal bi rakam. Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2019 Evet sani bey şamandıra ve pompa... adanada özel serviste intermotor için şamandıra ve pompaya 350 dediler. Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 direk siparişi pompaya vermek bence olmamış daha ucuz yoldan baslasaydınız keşke. bi kac yerede gösterseydiniz 35bin kmde durmadan pompamı değişir ya Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2019 Okay Kaygusuz yazdı: direk siparişi pompaya vermek bence olmamış daha ucuz yoldan baslasaydınız keşke. bi kac yerede gösterseydiniz 35bin kmde durmadan pompamı değişir ya Okay bey buralarda maalesef alternatif fazla yok tamirci açısından. Pompa sesini özellikle dinledim biraz cızırtılı geldi ses yarım kontakta. Siparişim gelince hemen taktırmayıp memlekette belki birkaç yere daha sorar başka bir durumsa iadesini yaparım. Aklınıza gelen başka bir durum var mı ? Ateşleme sistemim yeni 5 10 bin km oldu buji kablo ve bobin hepsi orijinal. Lpg diyaframını da değiştirmiştim üstelik araçta hiç lpg bırakmadan 200 km benzinde kullandım durum aynı. Akü durumu iyi marşı güzel alıyor marş motoru da. Aklıma başka bişe de gelmedi. Bir kaç zaman önce benzin göstergesi yarım kontakta seviyeyi gösteriyor marş basınca bir tık düşüyordu ara ara da devam etti. Bunu da düşününce pompa ağır bastı. 1 Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 3 Temmuz 2019 Paylaş 3 Temmuz 2019 Filtre tıkalı olursada yapabilir ama ben focus 1 mi alalı 5 yil oldu 50 bin km yaptım hiç değişmedim ne zaman değiştiğinide bilmiyorum çok şükür sorunsuz gidiyor Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 3 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2019 Ömer Sarıgül yazdı: Filtre tıkalı olursada yapabilir ama ben focus 1 mi alalı 5 yil oldu 50 bin km yaptım hiç değişmedim ne zaman değiştiğinide bilmiyorum çok şükür sorunsuz gidiyor Aynen lakin benzindeyken filtre tıkalı olsa tekleme de görülür bence. İlk marş benim sıkıntım. Filtrem de 35 40k km oldu hep opet ya da shell alırım. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 4 Temmuz 2019 Paylaş 4 Temmuz 2019 Hararet musiri krank sensoru vs vs vs. Sicak motorda calisma sorunu ilk hararet musirinde aranir. 2 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 4 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2019 Metin Akbal yazdı: Hararet musiri krank sensoru vs vs vs. Sicak motorda calisma sorunu ilk hararet musirinde aranir. Metin bey sıcak soğuk fark etmiyordu. Bugün tekrar 3 kere aç kapa yaptım sonra marşa bastım hemen aldı marşı. Belli ki pompa ilk kontakta yeterli basamıyor benzini. Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 4 Temmuz 2019 Paylaş 4 Temmuz 2019 Benzin pompası arızalı olsa çalıştıktan sonra hareket halindeyken de benzini yeterli basamayacak ve tekleme (kesiklik) yaptıracak olması lazım. Kontağı kapattıktan sonra depoya benzini geri kaçırıyor olabilir. Bazıları depodan gelen hortuma geri dönüşü engelleyici valf taktırıyor. Ayrıca lpg regülatöründen gelen hortumun manifold tarafını yerinden çıkarıp (o hortumda kelepçe yoktur çekince gelir) ucunu plastik bardak içindeki suya sokarak kabarcık yapıyor mu diye bakmanızı tavsiye ederim. Bu işlemi araba çalışırken ve çalışmazken ayrı ayrı deneyin. Kabarcık oluyorsa gaz kaçağı var demektir. ilk çalıştırmada gazla benzin bir araya geleceği için araç geç çalışır. 4 Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Ersin Gökdemir yazdı: Kontağı kapattıktan sonra depoya benzini geri kaçırıyor olabilir. Bunun testini nasıl yapabiliriz ? Sebebin bu olduğunu nereden anlayabiliriz ? Yorum bağlantısı
Okay Kaygusuz 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 bende bu fikirdeyim pompa bozuk olsa sürekli bozuk olur okadar zoruma gidiyor ki ustaların hemen benzin pompanın bozuk demelerine bizim arabalar da da onca cok insanlara pompayı değiştirdiler ki benim fikrimde hararet müşürü. pek bilgim yok lpg giren arabaya. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Öyle çekvalf vardır kesin enjektör kütüğünde filtre benzer parça var bir ucu manifolda giden o olabilir mi? Yorum bağlantısı
Çağatay Kılınç 5 Temmuz 2019 Yazar Paylaş 5 Temmuz 2019 Okay Kaygusuz yazdı: bende bu fikirdeyim pompa bozuk olsa sürekli bozuk olur okadar zoruma gidiyor ki ustaların hemen benzin pompanın bozuk demelerine bizim arabalar da da onca cok insanlara pompayı değiştirdiler ki benim fikrimde hararet müşürü. pek bilgim yok lpg giren arabaya. Kesinlikle katılıyorum buna zoruna gidiyor insanın... Ancak sıcak motorda da soğuk motorda da oluyor yani motor sıcaklığı farketmiyor. Ömer Sarıgül yazdı: Öyle çekvalf vardır kesin enjektör kütüğünde filtre benzer parça var bir ucu manifolda giden o olabilir mi? https://hizliresim.com/3OjMD4 Şu parça olduğunu düşünüyorum ama bunu nasıl kontrol ederiz yenisi için parça no nedir bilmiyorum. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Metin bey sıcak soğuk fark etmiyordu. Bugün tekrar 3 kere aç kapa yaptım sonra marşa bastım hemen aldı marşı. Belli ki pompa ilk kontakta yeterli basamıyor benzini.Hararet musiri arizali iken bende gaza basiyordum mantik ayni motora yakit yollamak. 3 kerr ac kapa yapsam bende de aynisi olur. Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 5 Temmuz 2019 Paylaş 5 Temmuz 2019 Metin Akbal yazdı: Çağatay Kılınç yazdı: Aynen o resimdeki parçayı demiştim. Yakıtın en sonu orası o çekvalf ise yakıt geri kaçar bozuksa. Söküp ağızdan hava verilse tek taraflı hava geçirmesi gerekir çek valf ise şayet Yorum bağlantısı
Recommended Posts