İçeriğe Yönlendir

Chevrolet Captiva 2012

Serkan Gezici

Recommended Posts

Serkan Gezici

Arkadaşlar merhabalar 2012 model Captiva almak üzereyim araç LT HIGH SPORT diye geçiyor 210000 km kaporta sorunu yok bununla ilgili deneyimli arkadaşlar bilgi paylaşırsa sevinirim neden alınır neden alınmaz kronik problemi varmıdır yorumlarınızı bekliyorum...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Kaporta olayindan ziyade motor onemli.Hasta bir motor kaportadaki lokal boyadan veya degisenden cok daha onemli.Forumda deneyimi olan vardir yazarlar eksilerini artilarini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
Alpay Sumer yazdı:

Kaporta olayindan ziyade motor onemli.Hasta bir motor kaportadaki lokal boyadan veya degisenden cok daha onemli.Forumda deneyimi olan vardir yazarlar eksilerini artilarini.

Aynen kaportaya takilmiyorum 2009 punto vardı sıfır hata 5000 km de yağı komple bitirmişti memur işi olacak sanayiden uzak...

Yorum bağlantısı
Yusuf Berke
Serkan Gezici yazdı:

Aynen kaportaya takilmiyorum 2009 punto vardı sıfır hata 5000 km de yağı komple bitirmişti memur işi olacak sanayiden uzak...

Captiva, memur işi olacak bir araç olmayabilir. Yakar ve vergisi de yüksek. Şehir içi 10 litre üstünü görür.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
Yusuf Berke yazdı:

Captiva, memur işi olacak bir araç olmayabilir. Yakar ve vergisi de yüksek. Şehir içi 10 litre üstünü görür.

Tesekkurler Yakıtla ilgili bi sorunum yok çok km yapmıyorum sanayiden uzak olmak istiyorum sadece eşim daha çok kullanacak ayda en fazla 100 yada 150 km 

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

direksiyonunda basit bir problem oluyordu onların. birde ses açısından epey kötüydü kabin. büyük jantlar ile gezecekseniz serttirde.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Berke

Şehir içi kullanılacaksa 4x2 modelini alın. 4x4'e gerek yok. 

Keyfi var o ayrı, en azından ben 2006 model Sorento'da ufak aksiyonlara girmiştim :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
Dogan Arsiray yazdı:

direksiyonunda basit bir problem oluyordu onların. birde ses açısından epey kötüydü kabin. büyük jantlar ile gezecekseniz serttirde.

17 jant var arabada büyük sayılmaz direksiyon problemi fiestamda da var kronik dedi ustalar cevirilen takırtı yapiyo o tarz bi problem mi ses konusunda ford kadar kötü mü acaba benim araba traktör sesi cikariyorda 😁😁😁

Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
Yusuf Berke yazdı:

Şehir içi kullanılacaksa 4x2 modelini alın. 4x4'e gerek yok. 

Keyfi var o ayrı, en azından ben 2006 model Sorento'da ufak aksiyonlara girmiştim :) 

Evet güzel bi nokta ama trabzon da kullanacağım şehir ici bile sürekli tırmanıyoruz köye git gel zaten dağcılık gibi bişey 😁😁😁ama araç 4x2 diye biliyorum otomatik olarak 4 çeker oluyor dedi satan arkadaş 

Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

araç 4x2 diye biliyorum otomatik olarak 4 çeker oluyor dedi satan arkadaş 

Evet eski kasalar normalde 2 çeker, sıkışınca 4 çeker oluyor. Yalnız high orjinal jant 18, sport 19 olur. 17 olanlar medium.
2 sene high kullandım dpf harici can sıkan bi durum olmadı. Sattigima pismanim..
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
Halil Gümüş yazdı:

Evet eski kasalar normalde 2 çeker, sıkışınca 4 çeker oluyor. Yalnız high orjinal jant 18, sport 19 olur. 17 olanlar medium.
2 sene high kullandım dpf harici can sıkan bi durum olmadı. Sattigima pismanim..

Tşk ederim inşallah ben satmam ama önce almam gerekiyor sagolun bilgiler için 

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız
Serkan Gezici yazdı:

Tesekkurler Yakıtla ilgili bi sorunum yok çok km yapmıyorum sanayiden uzak olmak istiyorum sadece eşim daha çok kullanacak ayda en fazla 100 yada 150 km 

Vergisi, kaskosu, bakımı derken taksi ile gitmeyi düşünün derim. Bu km için maliyeti çok fazla olacak.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Bizim şirkette vardı bir ara. Patron kalıbının arabası olmadığı için sattı. Yani araba hoş güzel her şeyi. Ama bir olmamışlık var bunda dedi. Yolda güven vermiyor dedi. Ama gel gelelim o fiyatlara daha donanımlısı da  yoktu. İlana koyar koymaz da satıldı ilginçtir. Hem de alınan fiyatın 5000 tl üstüne.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
Mahmut Yıldız yazdı:

Vergisi, kaskosu, bakımı derken taksi ile gitmeyi düşünün derim. Bu km için maliyeti çok fazla 

Kaba tabir eşşeğe binen samanını alacak teşekkür ederim yorum için 

Harun Kocaçalışkan yazdı:

Bizim şirkette vardı bir ara. Patron kalıbının arabası olmadığı için sattı. Yani araba hoş güzel her şeyi. Ama bir olmamışlık var bunda dedi. Yolda güven vermiyor dedi. Ama gel gelelim o fiyatlara daha donanımlısı da  yoktu. İlana koyar koymaz da satıldı ilginçtir. Hem de alınan fiyatın 5000 tl üstüne.

Patron ve memur arada fark var bence çok darlanirsa insan 1000 lira aşağısına alıcı bulur olmamislik muhtemelen daha çok yakan araba ve daha güçlü motor kullandigindandir. Bence kişiye gore değişir Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray

bagaj hacmi gayet güzel o araçların. özellikle 7 koltuklu olmayanı geniş. ilk serinin hafif makyajlı haline bakmak lazım. ben olsam iki çeker olanını almam. bu tip araçta 4 çeker büyük ihtiyaç kışın. ayrıca viraj emniyetini çok arttırıyor.

dediğim gibi benim gördüğüm en büyük sorun motor sesinin aşırı fazla olmasıydı. yani beklendiği kadar sessiz değil yolda giderken.

chip tuning yapınca epey de gidebiliyor 2 litre motoruna rağmen. 160 170 gibi hızlara ulaşması gayet başarılı. normal hali tabi epey yavaş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
Dogan Arsiray yazdı:

bagaj hacmi gayet güzel o araçların. özellikle 7 koltuklu olmayanı geniş. ilk serinin hafif makyajlı haline bakmak lazım. ben olsam iki çeker olanını almam. bu tip araçta 4 çeker büyük ihtiyaç kışın. ayrıca viraj emniyetini çok arttırıyor.

dediğim gibi benim gördüğüm en büyük sorun motor sesinin aşırı fazla olmasıydı. yani beklendiği kadar sessiz değil yolda giderken.

chip tuning yapınca epey de gidebiliyor 2 litre motoruna rağmen. 160 170 gibi hızlara ulaşması gayet başarılı. normal hali tabi epey yavaş.

Doğan bey teşekkür ederim bilgiler için araç 4x2 ama otomatik 4x4 oluyor dediler sürekli 4 çeker değil yani ben zaten 90 km çok geçmem genelde şehir içi birde köye git gel senede birkez trabzon adana arası yolum oluyor inşalalh işimizi görür 

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

yalıtım berbat motor içeride kucağınızda çalışıyor hissi veriyor direksiyon da kronik sıkıntıları var yakıt şehir içi rahat 12 lt buluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hasan Karabekiroglu
Fatih Keskin yazdı:

yakıt şehir içi rahat 12 lt buluyor.

Aynen :) 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Araç hakkında çok bilgim yok ama şöyle bir anım var;

Aracımın otomatik şanzımanını yaptırdığım ustama ne zaman gitsem en dipteki liftte mutlaka bir Captiva oluyor. 

Ne zaman gelsem burada bir Captiva oluyor dedim, güldü. Sanırım otomatik şanzımanında parça tedarik sorunu da var. Çünkü en dipteki uzun süre bekleyecek araçlar için kullandıkları liftte oluyor hep Captivalar :) 

• Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici
(düzenlendi)
Fatih Keskin yazdı:

yalıtım berbat motor içeride kucağınızda çalışıyor hissi veriyor direksiyon da kronik sıkıntıları var yakıt şehir içi rahat 12 lt buluyor.

Teşekkürler bilgiler için exper raporunda direksiyonda takırtı var ve sertleşiyor yazılmış görüştüm yaptırdık dedi ama şuan kullandığım fiesta da bu sorunun kronik olduğu yaptirsam da aynı sorunu yaşayacağımı 3 usta söyledi buda onun gibi bişey mi acaba beni çok rahatsız etmiyor açıkçası ama sertleşme sorunu nedir onu araştıracağım başka bir siteden kullanıcı yorumları okudum genelde kullananlar memnun ama inşallah birazda şans işi bu işler elektroniği çok yeni arabaların insalah pişmanlık yaşatmaz 

Serkan Gezici yazdı:

tarihinde Serkan Gezici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Gezici

Doğan bey teşekkür ederim bilgiler için araç 4x2 ama otomatik 4x4 oluyor dediler sürekli 4 çeker değil yani ben zaten 90 km çok geçmem genelde şehir içi birde köye git gel senede birkez trabzon adana arası yolum oluyor inşalalh işimizi görür araç 7 koltuk olandan ama koltuklar yatınca 465lt bagaj oluyo youtube de videolar izliyorum baska sitelerden kullanıcı yorumları okuyorum genelde memnuniyet var ama direksiyon sorununa cok deginilmemis exper raporunda direksiyonda takırtı ve sertleşme var yazmışlar bunu araştırıcam 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

2012 model mi bilmiyorum ancak, blok hariç yakıt sistemi komple değişen hangisi ise onu alın. Turbo sahil sistemi değişti bir seriden sonra 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bir yakınım almıştı sıfır. Tatile o araçla gittiler döndüğünde "hocam bu aracı "kullanmak" gerekiyor ya" demişti. Yatma eğilimi yüksek sürekli yolda tutmak için efor sarfetmeniz dikkat etmeniz gevşemeye fırsat bırakmayan bir sürüşü var  biliyorum.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Servet Aydın yazdı:

2012 model mi bilmiyorum ancak, blok hariç yakıt sistemi komple değişen hangisi ise onu alın. Turbo sahil sistemi değişti bir seriden sonra 

ve sonra 4x2 oldu ve satışı da bitti sonraki sene.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
Çağlar Bayur yazdı:

ve sonra 4x2 oldu ve satışı da bitti sonraki sene.

Heh, vardı öyle bir ilave daha 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...