Bünyamin Dedeoğlu 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 Merhaba Opel Astra otomatik lpg li kullanan arkadaşlar bu arabalar nasıldır , butcem düşük , eskileri neler artilari neler , benim için önemli olan tek kaide isimi gördün yeter eşimde kullanıyor, birde çok paketi var bunların enjoy ,elegance , twinport, cosmo vs vs Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 Yettim gayri 😎 Paket donanimi bahsedilen yillarda cosmo donanim ust olan. Twinport motor tipi kullaniliyor.Twinport arizasi meshur sayilir. Ama illa olacak diye kaide yok. O paraya alinabilecek guzel araclarin basinda gelir.Duzgun bakimlisini almaya calisin. Termostat yag sogutucu subap sorunu fazlaca gorulmekte.elektronik ve sensor hatalari konusunda nazli.. İyi ustaya baktirarak alin.Ama hatasiz dertsiz arac ta yok. Varsa soylesin arkadaslar birer tane de biz alalim 😊 Suspansiyon sert, viraj hissi guzel, Kaporta tank gibidir.Lpg de kullanilan yere gore degisir ama sehirici yakit 7-8 litrelerde, sehir disi 4.4.5 larda dolasir. Ortalama 6 gorebilirsiniz.Otomatik olanlari aslinda yari otomatik. Biraz nazli. Ama duzgun kullanilmisi ve kullanima devam durumunda iyi sayilir.Bir dsg degil... Direksiyon serte yakin. Yormaz uzun yolda.. fiat ta city modu veya renault taki gibi yumusacikta degil. Eksilerini cok yazdim. Artilari ; donemine gore gercekten kaliteli ic malzeme. Alt yapisi guzel. cukura girdiginizde ahanda dagildi hissini hayatta yasatmaz. Kullandiktan sonra baska araclarda (ayni yil ve segment benzeri) eksiklik farkediyosunuz.. Frenaj hissi cok guzeldir. Kalkislari ve yokus tirmanisi biraz hantaldir. Ama devrini alinca ve kopunca da mermi gibi. Artilarina ek olarak ornek; ben bundan inip baska markaya gecmeyi dusundugumde gercekten ayni kalite hissine bayagi bayagi para odemem gerektigini farkediyorum. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 Alpay Sumer yazdı: Lpg de kullanilan yere gore degisir ama sehirici yakit 7-8 litrelerde, sehir disi 4.4.5 larda dolasir. LPG’de mi ulaşılıyor bu değerlere? Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 11 Eylül 2019 Yazar Paylaş 11 Eylül 2019 Hocam şanzıman da zaten bir EDC dsg powershit konforu beklemiyorum , ki onların konfor getirisi arıza goturusu meseleleri iyi biliyorum, vitesler hissediliyor deniyor farsin hissedilsin diyorum Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 Koray Demir yazdı: LPG’de mi ulaşılıyor bu değerlere? Benim arac malum bakimli, Fazlasiyla ilgileniyorum. ben sehirdisi trafikte 4.1, sehirici 5.5 -6 degerlerine ulasabiliyorum. Bu degerler Yol bilgisayari verisi.. Pompa verileri de hemen hemen ayni. Ama dedigim gibi ilden ile kullanimdan kullanima ve araca gore degisiklik gosterebilir. Ama bu aracta zorladigimda anlik 30 litreleri bile gorebilirsiniz. ekleme: Lpg de evet. 1 1 Yorum bağlantısı
Arif Aykın 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 Benim araçta birinci viteste yaklaşık 50-55 derece eğim çıkarken 30 ları görüyorum. Senin şehir içi değerlerin maşallah çok iyi abi. Ben çok kısa mesafe gidiyorum birde bizim burası çok yokuşlu bahsettiğim yokuştan 3 tane çıkıyorum toplamda 1 km. 3-4 km yol geliyorum eve gelmek için 1 km 50-50 derece yokuş geri kalanı normal yokuş düz yol ancak 1 km gidebiliyorum 😊 Yorum bağlantısı
Koray Demir 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 Alpay Sumer yazdı: Benim arac malum bakimli, Fazlasiyla ilgileniyorum. ben sehirdisi trafikte 4.1, sehirici 5.5 -6 degerlerine ulasabiliyorum. Bu degerler Yol bilgisayari verisi.. Pompa verileri de hemen hemen ayni. Ama dedigim gibi ilden ile kullanimdan kullanima ve araca gore degisiklik gosterebilir. Ama bu aracta zorladigimda anlik 30 litreleri bile gorebilirsiniz. ekleme: Lpg de evet. Şehirdışı 4.1 litre lpg tüketebilen atmosferik araç daha ne duydum ne de gördüm. Ortalama hız değerleriniz nedir? Arkadaşta var aynı araç aşırı şekilde dikkat ederek yaz mevsimi için şehirdışı 5.5-6 litre civarı (90-110 km arası sabit hızda ort. tüketim 5.6 lt gösteriyor), şehir içi çoğunlukla akıcı trafikte olmak üzere 9-10 lt lpg tüketiyor daha ötesi yok. Sadece İstanbul trafiği kullanımında 24 bin km’nin ortalaması 8.3 lt/32 kmh tüketim/ortalama hız verisi mevcut. Sizinki çok çok iyiymiş 👍 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 (düzenlendi) Koray Demir yazdı: Şehirdışı 4.1 litre lpg tüketebilen atmosferik araç daha ne duydum ne de gördüm. Ortalama hız değerleriniz nedir? Arkadaşta var aynı araç aşırı şekilde dikkat ederek yaz mevsimi için şehirdışı 5.5-6 litre civarı (90-110 km arası sabit hızda ort. tüketim 5.6 lt gösteriyor), şehir içi çoğunlukla akıcı trafikte olmak üzere 9-10 lt lpg tüketiyor daha ötesi yok. Sadece İstanbul trafiği kullanımında 24 bin km’nin ortalaması 8.3 lt/32 kmh tüketim/ortalama hız verisi mevcut. Sizinki çok çok iyiymiş 👍 Sehirdisi 4.1 i yakani gormedim duymadim demissiniz. ne diyeyim bilemedim acikcasi.. Aracta hic az yaktirma cabam olmuyor isin gercegi ama bu degerleri istedigimde rahat yakalayabiliyorum.. Sehirdisi degerine 86 km ile ulasmistim. Oyle hatirliyorum. 11 Eylül 2019 tarihinde Alpay Sumer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Koray Demir 11 Eylül 2019 Paylaş 11 Eylül 2019 Alpay Sumer yazdı: Sehirdisi 4.1 i yakani gormedim duymadim demissiniz. ne diyeyim bilemedim acikcasi.. Aracta hic az yaktirma cabam olmuyor isin gercegi ama bu degerleri istedigimde rahat yakalayabiliyorum.. Sehirdisi degerine 86 km ile ulasmistim. Oyle hatirliyorum. Özellikle sordum lpg mi diye. Doğrudur ben yanlıştır demedim 😊 Lpg ile 4 litre yakabilen atmosferik motorlu araç görünce şaşırdım doğrusu iyiymiş. Yorum bağlantısı
Bünyamin Dedeoğlu 11 Eylül 2019 Yazar Paylaş 11 Eylül 2019 Alper bey ben yakıta takılı değilim açıkçası yaksin 7 litre sorun yok, sizin aracınız otomatik mi , yada otomatikler hakkında bilginiz var mı ? Birde arabanın kronik sıkıntıları var mı ? Mesela civiclerde motor takozu , fluenlerde şanzıman EDC egzos emisyonu hatası gibi gibi ... Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Alper bey ben yakıta takılı değilim açıkçası yaksin 7 litre sorun yok, sizin aracınız otomatik mi , yada otomatikler hakkında bilginiz var mı ? Birde arabanın kronik sıkıntıları var mı ? Mesela civiclerde motor takozu , fluenlerde şanzıman EDC egzos emisyonu hatası gibi gibi ... Yakiti siz yakar diye dusunun. zaten arac ekonomi yapsin diye yapilan bir arac degil😊 ilk mesajda bazi kronikleri belirttim. Subab erimesi, twinport arizalari, bobin problemleri yag sogutucu problemleri gorulebiliyor.. Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Koray Demir yazdı: Şehirdışı 4.1 litre lpg tüketebilen atmosferik araç daha ne duydum ne de gördüm. Ortalama hız değerleriniz nedir? Arkadaşta var aynı araç aşırı şekilde dikkat ederek yaz mevsimi için şehirdışı 5.5-6 litre civarı (90-110 km arası sabit hızda ort. tüketim 5.6 lt gösteriyor), şehir içi çoğunlukla akıcı trafikte olmak üzere 9-10 lt lpg tüketiyor daha ötesi yok. Sadece İstanbul trafiği kullanımında 24 bin km’nin ortalaması 8.3 lt/32 kmh tüketim/ortalama hız verisi mevcut. Sizinki çok çok iyiymiş 👍 4 küsür litre lpg tükettimmi bilmem ama atmosferikle yol bilgisayarı en düşük 4.4 ortalamam, 4.7 litre uzun yol ortalamam var. Eski aracım 1.6 16V Bora. %20 sapma hesaplarsak 4.4x120/100=5.28 litre lpg demek. Atmosferik için nasıldır? 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Fotografi da duruyormus. Samsun Rize Ardeşen arasi. Bir zamanlar bizde rekor pesinde idik 3 Yorum bağlantısı
Koray Demir 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Metin Akbal yazdı: 4 küsür litre lpg tükettimmi bilmem ama atmosferikle yol bilgisayarı en düşük 4.4 ortalamam, 4.7 litre uzun yol ortalamam var. Eski aracım 1.6 16V Bora. %20 sapma hesaplarsak 4.4x120/100=5.28 litre lpg demek. Atmosferik için nasıldır? Motoru 1J2 kodlu 16 valve olandan mıydı? Dizel israf, Tsi halt etmiş 1350 kg atmosferik araçla çok iyi değerler yüz güldürüyor 👍 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Koray Demir yazdı: Motoru 1J2 kodlu 16 valve olandan mıydı? Dizel israf, Tsi halt etmiş 1350 kg atmosferik araçla çok iyi değerler yüz güldürüyor 👍 1J2 kasa kodu olması lazım. BCB motor diye geçer 1.6 16V 105 hp 1290 kg araç ağırlığı, 2 yetişkin bagaj full benzin deposu full Çorum dan Rizeye geçiyordum ara tatil bitimi idi kışlıklar takılı idi :). Hız sabitleyicinin faydasını çok görüyordum o araçta. 5.5 ayakla yaptığım yolu 5 litre cc ile yapıyordum. Tabi bakımları da tamdı aracın. BCB motor FSI hatta TSI ın da altyapısını oluşturan motor. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Evcin 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Merhaba Opel Astra otomatik lpg li kullanan arkadaşlar bu arabalar nasıldır , butcem düşük , eskileri neler artilari neler , benim için önemli olan tek kaide isimi gördün yeter eşimde kullanıyor, birde çok paketi var bunların enjoy ,elegance , twinport, cosmo vs vs ben 2008 manuel 1.3 dizel enjoy pakedini kullanmıştım. Kullanımı zevkli , gidişi duruşu güven veriyor. parçası çok , ustası çok. temiz bir araç alınırsa çok sorun çıkaracağını sanmam. bir tek şu var ; opel ustası ile muhabbet ederken bana söylediği tek şey otomatik alacaksan kenarda 3.000 tl bulunsun demişti Yorum bağlantısı
Metin Akbal 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Bünyamin Dedeoğlu yazdı: Merhaba Opel Astra otomatik lpg li kullanan arkadaşlar bu arabalar nasıldır , butcem düşük , eskileri neler artilari neler , benim için önemli olan tek kaide isimi gördün yeter eşimde kullanıyor, birde çok paketi var bunların enjoy ,elegance , twinport, cosmo vs vs Şanzıman easytronik kullanımı rezil mantığını bilince normal bir şanzıman. Yarı otomatik robotize. Gerisi sorun olacak bir araç değil. Cosmo en full olan bixenon vs mevcut. H kasada donanım seviyesine hakim değilim. Aracın kullanımı keyifli, bagaj ideal, tüketim normal, frenler güçlü, süspansiyon yerinde. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 12 Eylül 2019 Paylaş 12 Eylül 2019 Bildiğim kadarıyla otomatikler de esp ve sport tuşu standart geliyordu. Yarı otomatik şanzımanlar arasında en sorunsuz olanlarından biri, kullandıktan sonra alışırsınız. Baskı balata ve bir pahalı olmayan bir sensör o tarz bir arızası var kronik gerisi normal. Şanzımanı üreten firma Magnet Marelli İtalyan. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts