Çağlar Bayur 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Ali Cihangiroğlu yazdı: sorun bu sistemin karmaşık ve sıkıntılı olması, yoo yine kullanıcı hatası, aslında satıcının servisin anlatamama hatası. bisiklet freni daha karmaşık Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Küçük hacimli turbo dizel kullandım, km'de 300/400k civarında olduğunu tahmin ediyorum. Elime para geçince 2. Araç olarak yine öyle bir şey alacağım 😊 19 Eylül 2019 tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Çağlar Bayur yazdı: yoo yine kullanıcı hatası, aslında satıcının servisin anlatamama hatası. bisiklet freni daha karmaşık hatalı bile olmasa ben hiç uğraşmak istemiyorum, tam oto şanzımanda sadece yağ değişimi var değilmi, onun dışında arıza falan onlar başka şey, normalde sadece yağ değiş devam et, doğrumu biliyorum? 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Sikayetvar.com gecerli bir istatistik mi?Ayrica atiyorum 10 bin atmosferik aracin 1000 tanesi arisa yapar oran %10 dur.100 bin turbo beslemeli aracin 10 bin tanesi ariza yapar oran yine %10 dur.Piyasada artik atmosferim arac uretimi cok olmadigi icin bu sayilar gecerli olabilir bizim icin.Dogru olcut hangisi olmali bizim icin?Ve Mustafaya katiliyorum hangisi turbo sorunu?Turbodan devam ediyoruz ben bi koz vereyim. Astra J 1.4T de turbo manifold catlamasi mevcut somut ornek. Ama VW degil Forumda bir arkadas Kia en sorunsuz araba diyordu ama sonradan sonradan su arizam bu ses sorunu vs demeye basladi.Bi ara en cok sikayet alan markalar diye istatistik vardi. En cok satanla en cok sikayet alan marka ayni malum marka acaba neden Benim yukarida anlattigim mevzuya ornek olur herhalde. 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Konu basliginin turbo dusmanligi olarak degistirilmesini talep ediyorum 2 5 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 49000 tl fiyata i30cw var. 1.6 crdi motor ve 199000 kmde . alırsam benimde turbo arabam olcak. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Diğer markaların şikayetlerine bakınca küçük cc turbo olarak heralde en az sorunlusu Vag grup. Daha tecrübeliler senelerdir geliştirdiler. Bmw 3 silindir yeni turbo motorların şikayetlerine bakınca 200+ arabalar şikayetler tonla Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Çakmağı ateşlediğinizde altı mavi, üstü sarıdır. Bunu değiştiremezsiniz. Sadece ufak dokunuşlar yaparak sarı kısmı aşağıya çekip mavı alevi azaltabilirsiniz. Konu verimli hava yakıt karışım noktası. Konunun turboyla alakası şu. Yanmanın ve soğutmanın verimli olabilmesi için bazı fiziki gereksinimler var. Mesela mercedes bmw yıllarca lüks sınıfta büyük hacimli motorlarında turbo kullandı. 90’lı yıllardan bahsediyorum. O motorlar yıllarca sorunsuz çalıştı. Ama küçük hacimli motorlarda verimli ve sorunsuz çalışma aralığı hala bulunamadı. vw hala motor yeniliyor. En son 1.5 tsi’ye geçildi. E kardeş 1.4’ten devam edeydin. Noldu? Niye hacimle oynayıp duruyorsun? Söyleyeyim. Her geliştirmede yine sorun çıkıyor. Belki sorunlar gelecekte sıfıra inecek bilemiyorum. Belki inmeyecek ama hala geliştirme aşamasında olduğu kesin. Örnek, küçük hacimde soğutmada problem var. Turbo motorlar fakir karışımda oldukça sık çalışır. Sıcaklık artar. Bu sıcaklık artışı triger’in uzamasına kadar gidiyor. Şikayetlerde su devirdaim sorunları da dikkatimi çekti. Mesela bu konu hakkında fazla bilgim yoktu. Ben de öğrenmiş oldum. Gibi gibi. Ali söylemiş. İçten yanmalı motorlar bilgisayar anakartı gibi değil. Alevin verimli olması için belli şartları var. 2.2 de alınan verim gibi. Ben turbo düşmanı değilim. Türkiye’de az masraflı motorların dışlandığını söyledim baştan beri. İkitelli’de sürekli işim oluyor. Meraktan servislere girdiğim de oluyor. Sık görüyorum bu küçük turbo motorları. Değişik değişik sorunları oluyor. Bilgim oradan. Dsg olayını ben başlatmadım. O konu zaten ayyuka çıkmış bir konu 19 Eylül 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi 3 Yorum bağlantısı
Tahir Ak 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Konunun anafikri ne? Maliyet mi güç mü tüketim mi masraf mı? Bu arada tiesaycılara laf gelmiş fitekçilere ne demeli [emoji4]Tiesay fitek ve Honda fanboyları ciddi sıkıntı. Araçlarını tanrı yapımı sanan kitleler var. Özellikle dh forumda ve golf bazzat forumlarında :l 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) E hadi madem bir sıkıntı size bişey daha satayım. Toyota Hybrid motorunda bulunan 1.8 2zr motoru her 1 kw için 220 gram benzin yakıyor. Atkinson motorun başarısı 1.0 litre kappa motorumuz Otto çevrimi ile 355 gram yakıyordu Turbolu Kappa 1.0 otto çevrimi 300 gram yakıyor Ama 1,8 atmosferik Atkinson motor 220 gram yakyor. 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: vw hala motor yeniliyor. En son 1.5 tsi’ye geçildi. E kardeş 1.4’ten devam edeydin. Noldu? Niye hacimle oynayıp duruyorsun? Fordda da ayni mevzu var? Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ben turbo düşmanı değilim. Türkiye’de az masraflı motorların dışlandığını söyledim baştan beri. İkitelli’de sürekli işim oluyor. Meraktan servislere girdiğim de oluyor. Sık görüyorum bu küçük turbo motorları. Değişik değişik sorunları oluyor. Bilgim oradan. Butun servislerdeki araclarin kaydini tutuyorsun anliyorum ustad. Atmosferik turbo vs vs. Bakima falan gelen yok sanirim alayi sorun sikayet sebebi ile geliyor. Tansu Kalafatoğlu yazdı: Ama küçük hacimli motorlarda verimli ve sorunsuz çalışma aralığı hala bulunamadı. Valla ureticilerin muhendisleri calisiyordur, ben muhendis agziyla konusamam. Benim icin gelistirmelerdeki en buyuk sorun lpg uyumlarinin olmamasi. Baska bir sorun gormuyorum Mert Yeldan yazdı: Hani marjinal bizdik Allahtan DSG li degilsin 😁 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Beyler BSFC bahsediyom gram benzin yakmadan bahsediyom. Buyrun sizi iki grafik.. Alamanlara göre elektriksel KW değerleri , Litre sistemine göre tüketim skalası 19 Eylül 2019 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Metin Akbal yazdı: Fordda da ayni mevzu var? Butun servislerdeki araclarin kaydini tutuyorsun anliyorum ustad. Atmosferik turbo vs vs. Bakima falan gelen yok sanirim alayi sorun sikayet sebebi ile geliyor. Benim icin gelistirmelerdeki en buyuk sorun lpg uyumlarinin olmamasi. Baska bir sorun gormuyorum Emisyon kıstası olmasa kimse bulaşmazdı turbo küçük motorlara. Yıllarca kullanılan şey bir anda sanki yeni icatmış gibi sunuldu pazara. Hepsi uğraşıyor. Elektrikli yaygınlaşana kadar izleyip göreceğiz. Bakım yaptıranların yanına niye gideyim tanıdığım birkaç kişi var. Uğruyorum sadece. Bu niye geldi bunun nesi var diye soruyorum. Hastaneye gidince ulan herkes mi hasta der gibi benim durum cng var. Lpg yok https://www.volkswagen.de/de/modelle-und-konfigurator/golf-tgi.html Amerika ford falcon xt modeli, tamamen lpg için tasarlanmış motora sahiptir. Sıkıştırma oranlarından, avans sürelerine kadar. Sonradan güçlendirilmiş parçalar ile değil. Orijinal lpg motorudur. 1 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Ali bey çok değerli bilgiler paylaşıp bizi bilgilendiriyorsunuz. Ancak bazen bu tarz açıklamasız ya da neyin ne olduğunu anlayamadığım grafiklerden sonra Suphi abi gibi hissediyorum. 8 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Beyler BSFC bahsediyom gram benzin yakmadan bahsediyom. Buyrun sizi iki grafik.. Alamanlara göre elektriksel KW değerleri , Litre sistemine göre tüketim skalası İkinci grafiği anlamadım? Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: İkinci grafiği anlamadım? Hacime göre ortalama yakıt tüketimi. 5 ile 5,8 litre ortalama sahipmiş 1.0 motorlar 0,9 motor ise 5,3 ile 5,7 litre ortalama 1,2 litre motorlar ise 5,2 litre ile 6,5 arasında yakıyormuş. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 1800 yılından beri motor aynı mantık ile çalışıyor. Son 10 yıldaki motor gelişimi muazzam ilerliyor. Sorun tüketici. Kaputun altındakini tarlada tırpan süren değil, istinye sahildeki kadın, Vietnamın bataklığında pirinç toplayan değil, Halong sahilinde gezen kadın gibi düşünün. Ona göre davranın, sizi mezara koyar yine devam eder yaşamaya aracınızdaki bond çanta kadar motor. Kadın benzetmesi için tüm üyelerimizden özür dilerim ama başka anlatım fikri aklıma gelmedi. 3 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Hacime göre ortalama yakıt tüketimi. 5 ile 5,8 litre ortalama sahipmiş 1.0 motorlar 0,9 motor ise 5,3 ile 5,7 litre ortalama 1,2 litre motorlar ise 5,2 litre ile 6,5 arasında yakıyormuş. Mazda 6, 2 litrelik motoruyla 1,0 motorların arasına girmiş yani? Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Arabanızı çarpmadığınız ve döşeme kapı trim vb bozmadığınız ve bakımını zamanında yaptığınız değişenleri değiştiğiniz sürece parça sorunu oluncaya kadar araba yaşar. 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Servet Aydın yazdı: 1800 yılından beri motor aynı mantık ile çalışıyor. Son 10 yıldaki motor gelişimi muazzam ilerliyor. Sorun tüketici. Kaputun altındakini tarlada tırpan süren değil, istinye sahildeki kadın, Vietnamın bataklığında pirinç toplayan değil, Halong sahilinde gezen kadın gibi düşünün. Ona göre davranın, sizi mezara koyar yine devam eder yaşamaya aracınızdaki bond çanta kadar motor. Kadın benzetmesi için tüm üyelerimizden özür dilerim ama başka anlatım fikri aklıma gelmedi. Biraz daha uzatabilir misin abi Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Tansu Kalafatoğlu yazdı: Mazda 6, 2 litrelik motoruyla 1,0 motorların arasına girmiş yani? Evet , Adamların hedefi 3,8 litre. upload pic 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Servet Aydın yazdı: Halong ne zman yelken basıyoruz zero emisyon ile Yorum bağlantısı
Servet Aydın 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Çağlar Bayur yazdı: Play yolu şahane diye duydum ama? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: E hadi madem bir sıkıntı size bişey daha satayım. Toyota Hybrid motorunda bulunan 1.8 2zr motoru her 1 kw için 220 gram benzin yakıyor. Atkinson motorun başarısı ben de satayım: o toyota hybridlerin toplam emisyon katkısını, amerikalı yılbaşı gecesi yaktığı maytapla sıfırlıyor zaten. emisyon hikaye satışlar şahane Servet Aydın yazdı: Play yolu şahane diye duydum ama? görmeden inanmam prensibimdir 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts