Ali Darbaz 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Şu an verimlilikde direniyor LPG . paramızın neredeyse yarısı cebimizde. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Şöyle bir doğru var. Hiçbir hydrib araba trubo motor kullanmıyor C 200 4matic 1.5 Turbo 9G, hybrid Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Sinan Akgöl yazdı: C 200 4matic 1.5 Turbo 9G, hybrid Paralel hybrid bir araba değil o. Onlar 48 voltluk mildhydrip denen bişey kullanıyor. Yorum bağlantısı
Selim Bilgin 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Tahir Ak yazdı: Selim Bilgin yazdı: O iş öyle değil, 1.4 tsi'ların hepsi 1.6 atmosferikten az yakıyor. 1.2 ve 1.0'lar da ondan az yakıyor. LPG ile yakıt yüzde 50ye varıyor LPG başka bir olay ben litre bazında tüketimden bahsediyorum. Benim araba da LPG’ye %100 uyumlu bu arada. Direk enjeksiyon da değil. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ben turbo olayını atlayıp direk Elektrikli otomobil işine girmek isterim. Bana göre benzin devri kapandı. Ama elektrikli bir araba alacakta gücümüz yok. Renault ZE almak mümkün, ama kumar oynayacak kadar geniş bütce sahibi değilim. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Paralel hybrid bir araba değil o. Onlar 48 voltluk mildhydrip denen bişey kullanıyor. O zaman i8'deki 1.5 turbo benzinli motorada honda jenaratör muamelesi yapalım Yorum bağlantısı
Servet Aydın 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Sinan Akgöl yazdı: O zaman i8'deki 1.5 turbo benzinli motorada honda jenaratör muamelesi yapalım Hakket onu unuttum bak. Adamlar çözdü işi Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ze her geçen gün çok görmeye başladım, bundan sonraki aracım hybrid olacak şekilde düşünüyorum artık. Arka kapı camları o kadar küçük olmasa Toyota chr direk takasa girecektim mesela. Atmosferik bitti bu net, Bmw Mercedes markasında atmosferik araba kalmadı. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Sinan Akgöl yazdı: O zaman i8'deki 1.5 turbo benzinli motorada honda jenaratör muamelesi yapalım Hocam çok spesific model onlar. Formula 1 arabalarına ekliyelin. onlarda aynı. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ayrıca Volvo'yuda unutmuşum Turbo diesel ve benzin olarak hybrid versiyonlarını. Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Çok düşündüm yazmayayım diye ama sonuçta ister atmosferik, ister turbo, ister kompresör, ister vankel motor veya x motor olsun. Bunların hepsi makina her makina gibi çalışma prensibi ve kuralları var. Kurallarına göre kullandığımız müddetçe verdiğimiz paranın karşılığında aldığımız güç, hizmet ve hazdan memnunsak torbu da aynı atmosferikte aynı. 3 ay süresince 1,25 fiesta ile ne mutlu anlar yaşadım yeter ki vites ve devir düzgün tutun yeter. 200 km/h da gördüm, rampada 1,6 tdci aracıda geride bıraktım. Bolu dağını 90 km/h ile 5. Viteste değilde 4.Viteste çıktım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Arabam satılsaydı, gidip şuna bir göz atmak isterdim . Tamda karakterime uyan bir araba https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bedavadan-biraz-fazla-yakiyor-735793602/detay Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Atmosferik düşmanımız değil turbo dostumuz 😊 6 Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Arabam satılsaydı, gidip şuna bir göz atmak isterdim . Tamda karakterime uyan bir araba https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-bedavadan-biraz-fazla-yakiyor-735793602/detay 3 kapı olmasa size uyan araç tam Honda crz manuel hybrid. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Sinan Akgöl yazdı: 3 kapı olmasa size uyan araç tam Honda crz manuel hybrid. Hocam, hybrid sistemde otomatik tercih ederim. Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Ali Darbaz yazdı: Hocam, hybrid sistemde otomatik tercih ederim. Hypermil kuralları ne katıymış ya Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Maşallah bütün millet burda, bundan sonraki aracım %60 hiybrid, %40 tam elektrikli olacak tahminen. Hızlı Şarj durumundaki gelişmeler çok önemli. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Tarım 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 2010 yılı aracım, 200k deviriyorum nasipse, Turbo halen yağ gibi. Kontak kapatmadan yapılacakları, kontak açılınca yapılacakları düşünüp uyguluyorum. Şehir içi 7.5 yakıyorum. Benden mutlusu yok Yorum bağlantısı
Efe Özer 18 Eylül 2019 Paylaş 18 Eylül 2019 Turbo motorlarinda atmosferik motorlarinda kendilerine gore artilari ve eksileri illaki var.Ciddi anlamda teknolojik farklarida var.Ama su bir gercek ki teknoloji ilerledikce hissiyat ve surus keyfi kayboluyor. 1.4 tsi 150 ps dsg a4 den, 1.4 broadway ve 2.0 xantiadan aldigim surus keyfini alamadim.Hicbir turbo motor atmosferigin ust devir ceviriken verdigi hazzi bana veremez. Yorum bağlantısı
Onur Bulut 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Atmosferik düşmanlıgı yok mantıklı düşünüyor artık herkes şu zamanda atmosferik araç ben almam şahsen kendi aracımı satsam bakacagım araç turbo benzinli olur.Dizel ve Atmosferik devri bitti. Hibrid ve Turbo benzin bayragı ele aldı. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Bilinçli bir tüketici ve hypermiler olarak leziz oranlara sahip 6 ileri "manual" şanzımanlı atmosferik almaktan çekinmezdim. Şanzıman çok önemli benim için. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Bu parça tüm atmosferiklere gelsin. Seviliyorsunuz 1 Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Servet Aydın yazdı: Konunun başına dönelim. Sanırım Tansu'nun aracını harama bulaşan biri sıkıştırdı. Araba gitmeyince direksiyonu yumrukladı 😁 Foruma üye olurken dediydim. “Aslan görünümlü kedi” diye rakibim 1.0 hadi en fazla 1.2tsi araçlar. Hatta o bile değil. O yüzden girmiyorum o toplara ama şöyle bir güzelliği var benimkinin; bu ford ve mazda’nın ortak ürettiği şanzıman çok güzel. Düşük hızlarda konvertördeki stator çok güzel çalışıyor. Golf ile yanyana gelince yeşil yanar yanmaz benim makine 3 saniyede 60 yapıyor. O sırada golf kapışmayı bırakıyor. Bırakmasa tokatlayacak beni ama kalkışta geride kalınca bırakıyor 😁 konuyu son kez toparlamak istiyorum. 1 litrelik turbo motorların rakibi 1,6 atmosferik. 1,5’lerin rakibi 2,5 litre ve üstü atmosferik. Hatta değil bile. Turbolu araç güçlüdür. Ama @Sinan Akgöl‘ün dediği gibi araç alacak adam kaç basıyor kaç beygir diyor önce. Tekrar sorayım. Türkiye şartlarında karşınızda aynı fiyat aynı donanım aynı yaşta aynı temizlikte ve geçmişini çok da bilmediğiniz iki araç var. İkisi de 150 bin km’de. Biri 1,6 atmosferik diğeri 1,0 turbo. Hangisini tercih edersiniz? 19 Eylül 2019 tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hacı Şenyurt 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Foruma üye olurken dediydim. “Aslan görünümlü kedi” diye [emoji4] rakibim 1.0 hadi en fazla 1.2tsi araçlar. Hatta o bile değil. O yüzden girmiyorum o toplara ama şöyle bir güzelliği var benimkinin; bu ford ve mazda’nın ortak ürettiği şanzıman çok güzel. Düşük hızlarda konvertördeki stator çok güzel çalışıyor. Golf ile yanyana gelince yeşil yanar yanmaz benim makine 3 saniyede 60 yapıyor. O sırada golf kapışmayı bırakıyor. Bırakmasa tokatlayacak beni ama kalkışta geride kalınca bırakıyor [emoji16] konuyu son kez toparlamak istiyorum. 1 litrelik turbo motorların rakibi 1,6 atmosferik. 1,5’lerin rakibi 2,5 litre ve üstü atmosferik. Hatta değil bile. Turbolu araç güçlüdür. Ama [mention=86716]Sinan Akgöl[/mention]‘ün dediği gibi araç alacak adam kaç basıyor kaç beygir diyor önce. Tekrar sorayım. Türkiye şartlarında karşınızda aynı fiyat aynı donanım aynı yaşta aynı temizlikte ve geçmişini çok da bilmediğiniz iki araç var. İkisi de 150 bin km’de. Biri 1,6 atmosferik diğeri 1,0 turbo. Hangisini tercih edersiniz? Seçmek durumunda isem ben şahsen turbolu olanı tercih ederdim. Geçmiş alışkanlıklarımdan kaynaklı tercihim aşırı besleme tarafında olacaktır. Yorum bağlantısı
Ali Gök 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 1 tane arabam oldu atmosferik. oda 3.7 v6 idi hiç turbo aramadım 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts