Okay Gürbüz 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 (düzenlendi) Selam arkadaşlar. 2006 ford focus 2 im var bundan bir ay önce motorunu çıkma bi motorla değiştirdim ondan sonra sorun yaşamaya başladım gösterge panelinde. yakıtda su var, hızlanma hatası, hızlanma yavaşlatıldı ve motor sistem arızası diye uyarılar vermeye başladı be bu sorunu kontağı açınca verirse araba çalışmıyo.,çalışırken verirse fites geçişlerinde göğüsleme yaptırıyo. kaç tane ustaya götürdüysem sebebini bulamadılar bana yardımcı olabilecek biri varmı 19 Eylül 2019 tarihinde Selçuk Bakış tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Kadran soketini bi kontrol edin. Hata varken hafif kadrana ortadan veya üstten bastırın. Sorun motorla bağımsız bence. 2 Yorum bağlantısı
Önder Özcan 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Akünüz ne durumda? Birden fazla arıza lambası yanması çoklukla akü yüzünden oluyor. Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Gosterge tablosu arizasina da benziyor. Youtube ta aratin ayni sekilde ise cozumu kolay. Yorum bağlantısı
Okay Gürbüz 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Önder Özcan yazdı: Akünüz ne durumda? Birden fazla arıza lambası yanması çoklukla akü yüzünden oluyor. Dün aküyüde değiştiler çözüm olmadı Mustafa Erkan yazdı: Gosterge tablosu arizasina da benziyor. Youtube ta aratin ayni sekilde ise cozumu kolay. Bi bakayım Sani Gerşon yazdı: Kadran soketini bi kontrol edin. Hata varken hafif kadrana ortadan veya üstten bastırın. Sorun motorla bağımsız bence. Banada motor arızası gibi gelmiyo ama ustalarımız sağolsun bişiden anladıkları yok gidiyorum bişi gözükmüyo diyip geri gönderiyolar Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 motor değiştim dediğiniz oldukça kapsamlı bir işlem, bir sürü ehil işçilik llazım, motor neden değişti? araç ne kadar yattı? enjektörler ne durumda, beyin koruma kabı soketi ellendi mi? tesisat ellendi mi? 1 Yorum bağlantısı
Okay Gürbüz 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Çağlar Bayur yazdı: motor değiştim dediğiniz oldukça kapsamlı bir işlem, bir sürü ehil işçilik llazım, motor neden değişti? araç ne kadar yattı? enjektörler ne durumda, beyin koruma kabı soketi ellendi mi? tesisat ellendi mi? Motor kitlendi blok dağıttı ondan değiştim aldığım motor biraz yatıda kalmış ama süresini bilmiyoruz. Takıldığından bu zamana 2 bin km yaptım ama sorunlar düzelmedi enjektörlerde sıkıntı yok beyinle alakalıda birşey söylemedi usta Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 motor arızalanmadanm önce bu hatalar yok ise, tesisata bakılmalı, bir şeyler biyerlerde sıkışmış olabilir kısa devre olabilir Yorum bağlantısı
M.Cenk Taşcı 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Okay Gürbüz yazdı: Selam arkadaşlar. 2006 ford focus 2 im var bundan bir ay önce motorunu çıkma bi motorla değiştirdim ondan sonra sorun yaşamaya başladım gösterge panelinde. yakıtda su var, hızlanma hatası, hızlanma yavaşlatıldı ve motor sistem arızası diye uyarılar vermeye başladı be bu sorunu kontağı açınca verirse araba çalışmıyo.,çalışırken verirse fites geçişlerinde göğüsleme yaptırıyo. kaç tane ustaya götürdüysem sebebini bulamadılar bana yardımcı olabilecek biri varmı göstergedeki tuhaflıklar değişimle birlikte başlamadıysa, gösterge içindeki lehimlere bir baktırın, yeniletin. soketin oturduğu pinlerin gösterge kartına sabitlendiği lehimler Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Sani Gerşon yazdı: Kadran soketini bi kontrol edin. Hata varken hafif kadrana ortadan veya üstten bastırın. Sorun motorla bağımsız bence. Çok büyük ihtimal sıkıntı bu, yada düşük bir ihtimal olsa da bu kablonun diğer ucunda, beyine gidiyordur muhtemelen. Yorum bağlantısı
Okay Gürbüz 19 Eylül 2019 Yazar Paylaş 19 Eylül 2019 Çağlar Bayur yazdı: motor arızalanmadanm önce bu hatalar yok ise, tesisata bakılmalı, bir şeyler biyerlerde sıkışmış olabilir kısa devre olabilir Bide ona baktırayım abim teşekkür ederim M.Cenk Taşcı yazdı: göstergedeki tuhaflıklar değişimle birlikte başlamadıysa, gösterge içindeki lehimlere bir baktırın, yeniletin. soketin oturduğu pinlerin gösterge kartına sabitlendiği lehimler Değişimle başladı öncesinde böyle birşey yoktu yolda giderken bile tuhaftırki bütün ibreler dibe vuruyo bütün gösterge ışıklarını yakıyo ama araba halen gidiyo istop falan etmiyo 1 Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 19 Eylül 2019 Paylaş 19 Eylül 2019 Okay Gürbüz yazdı: Selam arkadaşlar. 2006 ford focus 2 im var bundan bir ay önce motorunu çıkma bi motorla değiştirdim ondan sonra sorun yaşamaya başladım gösterge panelinde. yakıtda su var, hızlanma hatası, hızlanma yavaşlatıldı ve motor sistem arızası diye uyarılar vermeye başladı be bu sorunu kontağı açınca verirse araba çalışmıyo.,çalışırken verirse fites geçişlerinde göğüsleme yaptırıyo. kaç tane ustaya götürdüysem sebebini bulamadılar bana yardımcı olabilecek biri varmı yeni takılan motorun üzerindeki mevcut olan ekipmanların bozuk olanlarından kaynaklanıyor gibi. bence motor değişiminde el sürülen yerlere odaklanın. Yorum bağlantısı
Okay Gürbüz 20 Eylül 2019 Yazar Paylaş 20 Eylül 2019 Ersin Gökdemir yazdı: yeni takılan motorun üzerindeki mevcut olan ekipmanların bozuk olanlarından kaynaklanıyor gibi. bence motor değişiminde el sürülen yerlere odaklanın. Motor şansıma güzel çıktı yurt dışından gelen bimmotor tüp dahi takılmamıştı. Bu sorunları verdiği zaman kontağı açıp kapattığım zaman düzeliyo ama sonra yine veriyo ufak bi şeyi var ama sıkıntısı büyük onu bulamıyorlar Yorum bağlantısı
İsmail Sefer 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 Gösterge paneli arızasına benziyor. Kontrol ettirmekte fayda var Yorum bağlantısı
Okay Gürbüz 20 Eylül 2019 Yazar Paylaş 20 Eylül 2019 İsmail Sefer yazdı: Gösterge paneli arızasına benziyor. Kontrol ettirmekte fayda var Yok abim panelde sıkıntı yok arıza ışıkları yanınca araba gaz yemiyor vites geçişlerinde göğüsleme yaptırıyor Yorum bağlantısı
Ersin Gökdemir 20 Eylül 2019 Paylaş 20 Eylül 2019 (düzenlendi) Okay Gürbüz yazdı: Motor şansıma güzel çıktı yurt dışından gelen bimmotor tüp dahi takılmamıştı. Bu sorunları verdiği zaman kontağı açıp kapattığım zaman düzeliyo ama sonra yine veriyo ufak bi şeyi var ama sıkıntısı büyük onu bulamıyorlar Demek istediğim motorda sıkıntı olduğu değil. Daha önceden problem olmadığına ve son yapılan işlemden sonra problem çıktığına göre, o işlem sırasında zarar gören bir yerdir diye düşünüyorum. (kablo sıkışması, sensör kırılması, yakıt boruları ve benzeri durumlar) Ayrıca motorun üzerinde takılı bulunan parçalarda da sıkıntı olabilir. (bozuk bir müşür gibi) Mesela; hararet müşürü bozuk olup beyne sıcaklığı yüksek olarak iletirse, arıza lambasını yakar ve buna bağlı olarak motor kendini korumaya alır. 20 Eylül 2019 tarihinde Ersin Gökdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Okay Gürbüz 21 Eylül 2019 Yazar Paylaş 21 Eylül 2019 (düzenlendi) Ersin Gökdemir yazdı: Demek istediğim motorda sıkıntı olduğu değil. Daha önceden problem olmadığına ve son yapılan işlemden sonra problem çıktığına göre, o işlem sırasında zarar gören bir yerdir diye düşünüyorum. (kablo sıkışması, sensör kırılması, yakıt boruları ve benzeri durumlar) Ayrıca motorun üzerinde takılı bulunan parçalarda da sıkıntı olabilir. (bozuk bir müşür gibi) Mesela; hararet müşürü bozuk olup beyne sıcaklığı yüksek olarak iletirse, arıza lambasını yakar ve buna bağlı olarak motor kendini korumaya alır. Aynen katılıyorum ama onu gelde bizim ustalara anlat hiç gitmediysem 10 sefer gittim ama her seferinde motor arıza ışığı yansın öyle gel diyo ama motor arıza ışığı yanmıyo nedense. Servis yolu gözüküyo bana 7 bin motora verdim bi 7 binde arızayı bulmak için harcıyacam sanırım 21 Eylül 2019 tarihinde Okay Gürbüz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts