İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Benzinli Otomatik CD4E Şanzıman Yağı Soruları

Çağrı Çınarer

Recommended Posts

Çağrı Çınarer

Üstadlar,

Benzinli 2007 aracımın şanzuman yağı değişim zamanı geldi. Bir sorum olacak. Yağı değişirken filtreyi de değiştirmem gerekiyor mu? Eğer değiştirmem gerekiyorsa şanzımanın indirilmesi lazım. Bana kaça patlar ve Ankara'da bu işin ustası var mıdır? Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Geçen yıl Jatco’nun filtre ve yağ değişimi ilave olarak da bir selenoid değişimine 1600TL verdik.

Selenoid 300TL idi. Gerisi yağ filtre değişimi. Filtre için şanzıman indi. İşçilik 700-800 arası sanırım.

Yorum bağlantısı
Gökhan Albayrak
4 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Filtre için şanzıman indi.

E39 'da şanzıman indirmeden filtre değişiyor. Aynı değil mi şanzıman?

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
Şimdi, Gökhan Albayrak yazdı:

E39 'da şanzıman indirmeden filtre değişiyor. Aynı değil mi şanzıman?

Benim araç değil. 

Bizimkilerde altta. Değişimi kolay :) 

Yorum bağlantısı
Çağrı Çınarer

Mondeo III modelinde filtresi şanzımanın içerisinde. Şanzımanın indirilip ön plakası sökülüp hemde şanzımanın ici temizlenip öyle değiştirilmesi lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
4 dakika önce, Gökhan Albayrak yazdı:

Bizimkisi motor yağı değiştirir gibi.

Aynen

3 dakika önce, Çağrı Çınarer yazdı:

Mondeo III modelinde filtresi şanzımanın içerisinde. Şanzımanın indirilip ön plakası sökülüp hemde şanzımanın ici temizlenip öyle değiştirilmesi lazım.

Bu yüzden maliyeti yüksek. Yapılacak başka işlem varsa hepsini tek seferde halletmek gerek.

Yorum bağlantısı
Çağrı Çınarer

Bana 3.000 TL gibi bir fiyata patlayacak herhalde, durum onu gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Başka problem yoksa 1500 gibi rakama hallolur.

Yorum bağlantısı
Ali Gök

şanzımanda problemmi var ?

para harcama sorun yoksa jatkoya bişe olmaz 3000 e tamir ettirisin bozulursa da birgün

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
6 dakika önce, Ali Gök yazdı:

şanzımanda problemmi var ?

para harcama sorun yoksa jatkoya bişe olmaz 3000 e tamir ettirisin bozulursa da birgün

Fiyatlar uçmuş malesef. Sadece işçilik için 2000 alıyorlar (revizyon işçiliği) :) 

Yorum bağlantısı
Ali Gök
6 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Fiyatlar uçmuş malesef. Sadece işçilik için 2000 alıyorlar (revizyon işçiliği) :) 

yağ değişimine 3 vereceğine tamirine 6 verir 

grand cherokeye şanzıman yağı değişti sami o kadar para vermedi . bana göre o fiyata yağ değişilmez

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Para tutan yağ değişimi değil. Tek sorun yağ filtresinin şanzımanın içinde olması. Yağ değişimi 300-400 arası tutar. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Filtre lazımsa bende var.. Herhangi bir hayır kurumuna bağış karşılığı gönderirim.. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
On 06.03.2019 at 12:16, Çağrı Çınarer yazdı:

Üstadlar,

Benzinli 2007 aracımın şanzuman yağı değişim zamanı geldi. Bir sorum olacak. Yağı değişirken filtreyi de değiştirmem gerekiyor mu? Eğer değiştirmem gerekiyorsa şanzımanın indirilmesi lazım. Bana kaça patlar ve Ankara'da bu işin ustası var mıdır? Teşekkürler...

Benden tavsiye Şanzumanda sorun yoksa filtre için şanzumanı söktürmeyin. Yağı değiştirin geçin derim. Şanzumanı sökünce toplarken usta hatasına kurban gidebilirisiniz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Çınarer

Şanzumanda herhangi bir problem yok. Sadece yağı değiştirirken filtreyi de değiştirmem gerektiğini düşündüm. Babamın mercedes w210 kasasının şanzımanın da hem yağ hem de filtre değişti. Benim aracın Şanzuman CD4E benzinli otomatik. Jatco değil. 

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Jatco değilse yukarıda yazdıklarım geçerli olmayabilir. Ben jatco için yazmıştım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
20 saat önce, Çağrı Çınarer yazdı:

Şanzumanda herhangi bir problem yok. Sadece yağı değiştirirken filtreyi de değiştirmem gerektiğini düşündüm. Babamın mercedes w210 kasasının şanzımanın da hem yağ hem de filtre değişti. Benim aracın Şanzuman CD4E benzinli otomatik. Jatco değil. 

benimki de benzimli. Filtre İçin şanzuman açılacak. Buna da gerek yok bence.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emin Uz
On 06.03.2019 at 12:35, Mustafa Arıkan yazdı:

Geçen yıl Jatco’nun filtre ve yağ değişimi ilave olarak da bir selenoid değişimine 1600TL verdik.

Selenoid 300TL idi. Gerisi yağ filtre değişimi. Filtre için şanzıman indi. İşçilik 700-800 arası sanırım.

Siz bu işi nerede yaptırdınız.Adres alabilirmiyim.

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan
1 dakika önce, Emin Uz yazdı:

Siz bu işi nerede yaptırdınız.Adres alabilirmiyim.

Deniz Otomatik Şanzıman Kayseri

Yorum bağlantısı
Emin Uz
On 11.03.2019 at 15:27, Mustafa Arıkan yazdı:

Deniz Otomatik Şanzıman Kayseri

Ankarada mı acaba demiştim ama değilmiş. Ankara da tecrübe eden var mıdır ki

Yorum bağlantısı
Çağrı Çınarer

Üstad ben çarşamba günü ankaraya geçeceğim. yedek parça satın aldığım yerin ustası varmış. Bi gidip göreceğim.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Seyyitali Mollabeyi

Herkese hayırlı günler dilerim. İlk otomatik vites arabam olduğu için danışma maksatlı soruyorum. Ustaya başka sebepten dolayı cumartesi gideceğim. Arabayı aldığım arkadaş şanzıman yağı hakkında detaylı bilgi vermemişti. Dün akşam gaz aldım lastik havalarına bakarken şanzımana da bakmak aklıma geldi 5 dk çalışmıştı motor detay olarak vermek istedim şanzıman yağ çubuğu görseldedir. Kontrol öncesi kontak kapanalı 5 dk olmuştu çubuğu çektim sildim taktım 2 dk moladan sonra çektim. Fazla ve rengi endişe uyandırdı. Gitmişken ustaya şanzıman yağını da değiştirme talep etmelimiyim. Şimdiden çok teşekkür ederim.

https://imgyukle.com/i/oZYdix

https://imgyukle.com/i/oZaHTG

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...