İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Benzinli Otomatik CD4E Şanzıman Yağı Soruları

Çağrı Çınarer

Recommended Posts

Çağlar Bayur

temiz selpağa çubuğu koyun , yağ çubuğu gibi silmeyin, çubuktaki yağı selpağa transfer edin, içine siyah siyeh minik noktalar yok ise şanzıman balatalrı iyi demektir. yağ seviyesi normal

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Seyyitali Mollabeyi
Çağlar Bayur yazdı:

temiz selpağa çubuğu koyun , yağ çubuğu gibi silmeyin, çubuktaki yağı selpağa transfer edin, içine siyah siyeh minik noktalar yok ise şanzıman balatalrı iyi demektir. yağ seviyesi normal

Benim için büyük bilgi teşekkür ederim. Bugün ilk işim o olacak...

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

Fotoğrafta tam anlaşılmıyor fakat renk siyaha yakın sanki, değiştirmenizde fayda olabilir kırmızı olmalı diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
Ali Mollaoğlu yazdı:

Benim için büyük bilgi teşekkür ederim. Bugün ilk işim o olacak...

Forumda daha niceleri var.. Sizi de hep gormek isteriz.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu

Yağ seviyesi de çok önemli. Şanzıman yağı 100-110 derecelere kadar ulaşır. Yağ da sıcaklığa bağlı hacimsel değişme gösteriyor. Üretici yağ çubuğundaki sıcaklığa göre yağ seviyesinin ayarlanmasını ister. Örnek 65 derecese şu seviyede. Yağ fazla olursa fazla ısınır. Tehlike. Az olursa zaten sıkıntı. Yağdaki tortular için çağlar abinin dediği çok önemli. Ve yanık kokusu varsa bakılmalı. Ama bunlar beklenen şeyler. Üretici sırf bu tortular için karterw mıktanıs koyuyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Seyyitali Mollabeyi

Bakımda batırdım. Usta iyi ilgilendi şanzıman yağına güzel yeni ve temiz seviyesi güzel tortu da yok dedi rahatladım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...