İçeriğe Yönlendir

Kasko Değerinin Çok Üstünde Araç Adım. Dolandırıldım mı?

Mahmut Karadeniz

Recommended Posts

Mahmut Karadeniz

Merhaba. Dün bir araç satın aldım. Ford mondeo ghia 2.0 benzinli. Aracı gösterdim, sorgulattım vs bir şeyi çıkmadı ve almaya karar verdim. Satışı yaptık ama noter'de kağıdı okumadım. Noter'den verilen kağıda bugün baktığımda kasko değeri 33 bin, araç satış bedeli de 35 bin yazılmış. Ben 44 bin liraya aldım. Aldığım kişi galeri. Sizce dolandırıldım mı? 

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı
Mahmut Karadeniz yazdı:

Merhaba. Dün bir araç satın aldım. Ford mondeo ghia 2.0 benzinli. Aracı gösterdim, sorgulattım vs bir şeyi çıkmadı ve almaya karar verdim. Satışı yaptık ama noter'de kağıdı okumadım. Noter'den verilen kağıda bugün baktığımda kasko değeri 33 bin, araç satış bedeli de 35 bin yazılmış. Ben 44 bin liraya aldım. Aldığım kişi galeri. Sizce dolandırıldım mı? 

Yok hocam, dolandırılmadınız. muhasebesel olarak fatura keseceği için öyle göstermiştir galeri :)

Sizin araçta sıkıntı yoksa beğendiyseniz, hayrılı uğurlu olsun sağlıkla kullanın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkan Işık

galerici size zorlamı sattı aracı üçkagıtmı yapdı da sucluyorsunuzki dolandırıcı diye kafana yatmıyorsa almıcaksın 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

33 bine Mondeo bulsaydınız onu alırdınız, hoşaflardan hoşaf beğenmek zorunda kalırdınız.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Furkan Avcı yazdı:

Yok hocam, dolandırılmadınız. muhasebesel olarak fatura keseceği için öyle göstermiştir galeri :)

Sizin araçta sıkıntı yoksa beğendiyseniz, hayrılı uğurlu olsun sağlıkla kullanın.

Onda eyvallah. Sadece kasko değeri kafama takıldı. Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi
Mahmut Karadeniz yazdı:

Araç kasko bedeli ile araç satış bedelinin pek bir alakası yok.Bende eşime bmw aldım 112.000 tl verdim kasko değeri 120.000 tl bende aldığım adamı kazıklamış oldum öyleyse :)

Kasko değeri ile piyasa değeri çok farklı şeyler.Aracı güle güle kullanın.Beğenip araştırarak aldıysanız sorun yok zaten piyasası kadar para vermişsinizdir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Erkan Işık yazdı:

galerici size zorlamı sattı aracı üçkagıtmı yapdı da sucluyorsunuzki dolandırıcı diye kafana yatmıyorsa almıcaksın 

Arabadan ve bu işlerden anlamayan bilmeyen bir insan olduğumu görerek hareket etmiş olabilir diye dedim.  

Metin Akbal yazdı:

33 bine Mondeo bulsaydınız onu alırdınız, hoşaflardan hoşaf beğenmek zorunda kalırdınız.

Kasko değeri niye öyle az çıktı? Bilmediğim için soruyorum. 

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

Bende ki viano nun kasko değeri dahi yok, başka bir model üzerinden gösterilip noterden satın almıştım. 😀

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Ahmet Türedi yazdı:

Araç kasko bedeli ile araç satış bedelinin pek bir alakası yok.Bende eşime bmw aldım 112.000 tl verdim kasko değeri 120.000 tl bende aldığım adamı kazıklamış oldum öyleyse :)

Kasko değeri ile piyasa değeri çok farklı şeyler.Aracı güle güle kullanın.Beğenip araştırarak aldıysanız sorun yok zaten piyasası kadar para vermişsinizdir.

Eyvallah teşekkür ederim. Yani içim rahat olsun o zaman :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan

Hayırlı olsun kazasız belasız binin.

Ancak bir daha aklınızda olsun ne kadar öderseniz notere o kadar yazdırın. İleride hukuki bir süreç olursa 44.000 verdiğinizi (elden verdiyseniz) ispatlayamazsınız. 
Hem galerici de vergisini tam versin :) 

• Beğen 2
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Karadeniz
Mustafa Arıkan yazdı:

Hayırlı olsun kazasız belasız binin.

Ancak bir daha aklınızda olsun ne kadar öderseniz notere o kadar yazdırın. İleride hukuki bir süreç olursa 44.000 verdiğinizi (elden verdiyseniz) ispatlayamazsınız. 
Hem galerici de vergisini tam versin :) 

Teşekkür ederim, acemilik işte :) görmüş olsam kesin yazdırırdım

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Sıkmayın canınızı, emsalleri buna yakın fiyatlardaysa sorun yok. Kasko bedelini emsal almıyoruz.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Mahmut Karadeniz yazdı:

Kasko değeri niye öyle az çıktı? Bilmediğim için soruyorum. 

Sigorta şirketleri bile kasko değeri konusunda GİB le örtüşmüyor ki her rakam birbiriyle örtüşsün :)

Can sıkacak bir durum yok merak etmeyin.

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Kasko bedeli aslında piyasa rayiç bedeline göre oluşmalı. 

Ancak çok sağlıklı yürüdüğü söylenemez. Markasını modelini değerli göstermek isteyen kasko bedelini yüksek gösteriyor. 

İlgisiz firmalar salıveriyor. Yollayın aynısını gitsin diyor. 

Çok bi önemi yok. 

Aldığınız araç tam olarak nedir ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Mahmut Karadeniz yazdı:

araç satış bedeli de 35 bin yazılmış. Ben 44 bin liraya aldım. Aldığım kişi galeri. Sizce dolandırıldım mı? 

Galerici devleti dolandırmış oldu. Sizde sıkıntı yok. 

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora
Metin Akbal yazdı:

:biggrin:

Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Mahmut Karadeniz yazdı:

Onda eyvallah. Sadece kasko değeri kafama takıldı. Teşekkür ederim

bence eyvallah değil. çünkü bir sebepten aracı geri vermek isterseniz hukuki açıdan adam sadece orada yazan miktar ile sorumlu olur.

• Beğen 1
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ersen Tapan yazdı:

Aynen.. 

Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici
(düzenlendi)
Ersen Tapan yazdı:

Vatandaş da verginin düşük gösterilmesine rıza gösterdi. O zaman birlikte dolandırmış olmadılar mı? 😂

tarihinde Ahmet Ekici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Ahmet Ekici yazdı:

Vatandaş da verginin düşük gösterilmesine rıza gösterdi. O zaman birlikte dolandırmış olmadılar mı? 😂

Vatandaş olayı sonradan farketmiş burada konu açmış :)

Vatandaşı noter uyararak  herşeyin önüne geçebilirdi. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

42 bine sattım corollayı, galeriye çok yakın bi noter vardı, kadın sordu nekadara sattınız ben 42 dedim, sonra aracı takasa verdiğim galericiye dönüp abi kaç yazalım dedi. Galerici de 29 yaz dedi. Arabamı 29 bin tl ye almış gibi gösterdiler, 178 binde dizel otomatik araba halbuki, 29 a ölüsü bile yok. Şimdi bu 29 bin tl benim arabamın kasko bedeli mi oluyor, bilmediğimden soruyorum. Yani bu 29 bin tl ticaret vergisini düşürmek için mi sadece. Yılda 5 arabadan fazla alım satım yaparsan aracın noter bedelinin %1 i ticaret vergisi ödeniyor diye biliyorum. Tek sebep az vergi ödemek mi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Ahmet Ekici yazdı:

Vatandaş sonradan fark etmiş :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Arşiray
Ebrar Tüfek yazdı:

42 bine sattım corollayı, galeriye çok yakın bi noter vardı, kadın sordu nekadara sattınız ben 42 dedim, sonra aracı takasa verdiğim galericiye dönüp abi kaç yazalım dedi. Galerici de 29 yaz dedi. Arabamı 29 bin tl ye almış gibi gösterdiler, 178 binde dizel otomatik araba halbuki, 29 a ölüsü bile yok. Şimdi bu 29 bin tl benim arabamın kasko bedeli mi oluyor, bilmediğimden soruyorum. Yani bu 29 bin tl ticaret vergisini düşürmek için mi sadece. Yılda 5 arabadan fazla alım satım yaparsan aracın noter bedelinin %1 i ticaret vergisi ödeniyor diye biliyorum. Tek sebep az vergi ödemek mi ?

Arabayi iade etti galerici bozuk diye dava actı, hop mis 29 bin iade. İyi is. Neyse o olmalı bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Ebrar Tüfek yazdı:

Yani bu 29 bin tl ticaret vergisini düşürmek için mi sadece.

Evet ana sebep bu. 
Bir de hileli araç satışında olası dava yada iade durumunda daha az bedel ödemek olabilir. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek
Dogan Arsiray yazdı:

Arabayi iade etti galerici bozuk diye dava actı, hop mis 29 bin iade. İyi is. Neyse o olmalı bence. 

İkimizde sanayi esnafıyız öyle bişeye cesaret edemez bedelini ağır öder 3 kuruş için. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...